vandalindakova vandalindakova komentáře u knih

Hra o trůny #1 (komiks) Hra o trůny #1 (komiks) Daniel Abraham

Grafické zpracování se mi hrozně líbilo. Zjistila jsem tam pár drobností navíc oproti seriálu (na knihy se teprve chystám). Jediné, co mi občas vadilo byly některé dialogy, které mi přišly docela nesmyslné. Až jsem si říkala: Cože? Tohle vážně řekl? nebo Oni vážně říkají Daenerys Danny? :,D

26.02.2019 4 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Knihy od Neala Shustermana se mi líbí už jen tím, že si dokáže vždy vymyslet parádní dystopický svět, který se nás dotkne a zaobírá se tématy, které jsou aktuální v dnešní společnosti. Naleznete tam mezi řádky čtivého příběhu rozbor společenských problémů. Stejně jako v knize Bez šance se toto objevilo i ve Smrtce. Příběh zobrazuje dokonalou společnost, která dosáhla svého vrcholu. Není už nic, co by se dalo poznávat a lidé jsou nesmrtelní. Nadřazený systém Nimbus se stará o vše. Jenže tímhle stylem by časem došlo k přemnožení. A tak vznikl cech Smrtek, který má za úkol kosit lidi dle vlastního vědomí a svědomí. Hlavními postavami jsou dva nový učednící na Smrtky Rowan a Citra, ktří zjišťují, že Cech smrtek není úplně nejspravedlivější, jak by dle jejich pravidel měl být.
Jedno minus za mě kniha má v tom, že obsahovala pasáže, kdy jsem se docela i nudila a příběh mě v těchto částech moc nebavil.
Konec jsem čekala trochu jinačí, ale špatný rozhodně nebyl.

20.02.2019 4 z 5

Pouta Pouta Delphine de Vigan

Tohle byl vážně zajímavý příběh, který se dobře četl a dal mi hodně věcí, nad kterými se člověk může zamyslet. Opravdu silná kniha, která rozhodně stojí za přečtení.

18.02.2019 4 z 5

Mrazivý oheň Mrazivý oheň Amanda Hocking

SPOILER ALERT! Ne. Tohle prostě ne. Nejenže mám knihu rozečtenou už rok, já ji prostě ani nedočtu. Tohle je vážně, vážně špatný. Dialogy postav jsou špatné, jak kdyby si povídali desetileté děti. Trollové? A vypadají jako lidi? No táááák. Tohle byl prostě pokus o originalitu zabitý ještě dřív než se to objevilo na stránkách. Přidává se nám Vikingský původ trollů žijících v Americe? nebo v Kanadě? doteď ani pořádně nevím. Kdyby to radši zůstalo u lidí, když už.
Kaninové: totálně nesympatický rod plný nafoukanců vytahujících se svým bohatstvím. Jasně, až na to že to bohatství získávají absolutně bezpáteřním způsobem, který absolutně nedává smysl. Narodí se trollí dítě, oni ho čapnou a vymění do lidské rodiny (ani nevím, co se stane s tím lidským dítětem). Lidská rodina poté vychovává trollí dítě jako vlastní, protože vlastně ani neví, že není jejich. Jakmile nastanou jeho osmnácté narozeniny, vynoří se stopař a unese ho zpět k původní rodině a pozor i s tučným kontem patřící té lidské rodině (jak? no asi je ztráta času hledat v tom logiku). Lidská rodina své dítě nehledá, ten dotyčný najednou zjistí, že miluje svou trollí rodinu, jsou šťastní až za hrob.
Vymyšlený svět nepůsobí absolutně věrohodně. Doteď nevím, kde vlastně to jejich království je, kaninské super schopnosti jsou jedno velké klišé (svítí jim kůže, jak kdyby byly žárovky? a to nám mezi řečí sdělí v půlce knihy? okaay).
A nakonec hlavní hrdinka. Takhle pitomou nánu jsem v knihách ještě nepotkala. Co to jako prostě bylo? Věčně se jenom vzteká, má horkou hlavu, všechno by nejradši udělala sama. Nikdo jiný není lepší než ona, prostě skvělá superwoman. Věčně se hádá s rodiči, protože ona přece ví všechno nejlíp. Škoda, že je úplně tupá. A třešničku na dort nasadila svými stavy: já ho asi miluju, ale nesmím si to dovolit, ale hrozně žárlím, ale nechci vztah, ale chci ho, nechci ho...musím ho zabít, chci ho zabít, nemůžu ho zabít, musím ho zabít ale nechci ho zabít.
Tohle bylo jedno velké KLIŠÉ, lituju ztracený čas nad touto knihou a autorce se budu obloukem vyhýbat.

08.02.2019

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Tak tohle je prostě jedno velký WOW! Druhý díl stejně srovnatelný s Jiskrou v popelu. Je to brutálně krutý, brutálně akční, brutálně čtivý...prostě brutálně skvělý! Ještě, že za necelý týden vychází třetí díl.

01.02.2019 5 z 5

Rebelové vln Rebelové vln Sara Raasch

Tak nakonec dávám čtyři hvězdy. Obálka je hrozně moc hezká a originální. Styl psaní S. Raasch se mi líbí, mám ráda její popisy míst a situací.
Tuto knihu bych rozdělila na tři části. První část (do 96 stránky) byla taková neutrální, obsahující právě popis světa (ostrovu Sv. Loray), situace, která zrovna vládne, hlavních postav atd. Na straně 96 se objevil moment, který mě emočně docela vyždímal, až mi z té situace vyhrkly slzy do očí. A to bych ani neřekla, že jsem se do toho příběhu nějak dostala nebo se s nějakou postavou sžila. Ale tam jako by se všechny emoce zasekly. Poté následovala druhá část, která pro mě byla prostě nudná. Začínala jsem si uvědomovat, že mě dané téma nebere a nebaví mě příběh o pirátech a plavení na lodích. A nakonec posledních cca 100 stránek přibyla akce, více se příběh zaměřil na celkovou situaci, která tam panovala. Objevilo se tak několik překvapivých objevů a zjištění a ten konec! Konec byl prostě geniální. I kdyby byl o nějaké bezvýznamné rybičce plující jen tak kolem, tak musím říct, že napsaný byl fakt skvěle. Sice si myslím, že to stejně nedopadne, tak jak to vypadá, ale i tak mě to nutí čekat na ten další díl.
Největší minus knihy je nenápadně a pomalu se objevující romantická linka. Ne, sem se to prostě fakt nehodí. Minimálně už jen proto, že je to hrozně, ale hrozně průhledný a od první chvíle, kdy se ty dvě dotyčné osoby potkali mi bylo jasné, že mezi nimi něco bude.

16.01.2019 3 z 5

Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Rovnou ze začátku říkám, že jednu hvězdičku jsem sebrala za chyby. Vážně mi poslední dobou přijde, že to snad nikdo nečte, než to vypustí do regálů knihkupectví. A bylo jich tam dost, bohužel.
Příběhově docela dobré, neodrovnalo mě to tedy tak, jak někteří popisují, ale špatné to rozhodně nebylo. Nenávidím Švindla, nemám ráda ani Arina a nejoblíbenějšími postavami jsou snad Ronan a Jessa. Téma otroctví je zvoleno skvěle, přiblíží nám to problematiku otroků, jak to dřív chodilo atd. Některé situace mi možná přišli až moc přehnané, např. tolik náhod nutných k revoluci.
Knihu jsem přečetla jedním dechem, čte se fakt rychle a i s chutí.
Rozhodně bych knihu zařadila mezi oddechové série, které neurazí (asi jako Selekce).

04.01.2019 4 z 5

Cesty se rozcházejí Cesty se rozcházejí Veronica Roth

Druhý díl byl díky bohu o dost lepší. Bavilo mě to hned od začátku, v knize je pár scén, kdy jsem jen zírala překvapením na stránku a říkala si: jako cože? Byla jsem zvědavá, jak to všechno dopadne. Nejméně sympatická postava pro mě je Isae, naopak Cyru jsem si tady docela oblíbila. Konec je dost klasický a dá se předpokládat možná i dopředu, ale s tou atmosférou vesmíru a dary proudu mě to bavilo.

29.12.2018 4 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Wow. Tak tohle byla fakt jízda.
Přidávám se mezi ty, pro které byla kniha Šest vran o dost lepší než Griša. Sledujeme partu kriminálníků, kteří se honí za jednou jedinou misí. Misí, která je skoro nemožná. Nejradši jsem měla asi Inej a Wylana. Hrozně se mi líbil styl, jakým to bylo napsaný. Vše promyšlené do detailů, nic dokonalé. Nebyl to příběh, kdy vše vychází podle plánů. A nejlepší byly překvapující momenty! A ten konec, bože ten konec!!
Tuhle knihu chci doma! I s dalším dílem.

24.11.2018 5 z 5

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Třetí díl byl za mě nejlepší z celé série. Alina se konečně nechovala jak dítě. Byly tam části, kdy se děj rozjel a naopak části, kdy se toho moc nedělo. Ale v těchto chvílích se začalo objevovat pouto mezi jednotlivými griši, které Alinu následovali.
U konce jsem se bála, že bude odfláknutý. Že po celých třech dílech najednou přijdou na jeden nápad, který bez problémů realizují a tadaaa svět je zase volný! Naštěstí to tak úplně nebylo a musela jsem si říkat, jestli je ten konec pro mě vlastně šťastný nebo ne.

04.11.2018 4 z 5

Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Na začátku knihy jsem byla celkem v rozpacích. Střídali se mi fáze, kdy jsem se nasmála s fázemi, kdy jsem absolutně nevěděla, co se to sakra děje.
Poté jsem se nějak začetla a najednou byl konec. Jako český autor mě příjemně překvapil.

23.10.2018 4 z 5

Dračí lov Dračí lov Richard A. Knaak

Po téhle knize jsem sáhla proto, že jsem chtěla zjistit více o světu World of Warcraft, který jsem začala nedávno hrát. A jsem teda zklamaná, komiks mi přijde jak psaný pro 15ti leté, bez pointy a s nulovou zápletkou. Jediné, co bylo fajn, byl úvod. Škoda.

16.08.2018 2 z 5

Diabolik Diabolik S. J. Kincaid

Příběh byl zajímavý. Chvílemi předvídatelný, a chvílemi naopak ne. Kniha mě celkově celkem zaujala a dobře se četla.

06.08.2018 4 z 5

Síla Síla Siri Pettersen

Nezklamala! Skvělý závěr mé jedné z nejoblíbenějších sérií. Třetí svět, třetí rasa a jejich skvělé vyobrazení. Nechyběli části, které šokovali. Za mě perfektní.

06.08.2018 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Já tuhle sérii prostě miluju. To jak Sarah umí skvělé popisovat, aniž by čtenář ztrácel pozornost! Řadím mezi nejoblíbenější série. Po dlouhé době série, u které letím do knihkupectví hned po dočtení pro další díl.

05.07.2018 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

05.07.2018 5 z 5

Čáry života Čáry života Veronica Roth

Asi v polovině mě kniha přestala bavit. Moc zdlouhavé a opět stejně jako v Divergenci, hlavní postavy pořád jenom přemýšlí stylem: achjo on/a je tak hezky, já ji mám asi rád/a atd. což prostě dle mého názoru zabíjí celý příběh. Konec byl trochu akčnější, i když závěr zase příliš roztahaný.

05.07.2018 3 z 5

Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

No za mě teda nic moc. Je pravda, že se v druhém díle mnohem více objevuje ta ruská atmosféra, která v jedničce dost chyběla. Ale na druhou stranu byla většina vlastně jenom o tom, jak na sebe Mal s Alinou věčně štěkali a hádali se. Na to, že je v ohrožení tolik lidí a Grišů mezi sebou řeší fakt kraviny. A dost mě to po chvíli otrávilo.

12.02.2018 3 z 5

A zrodí se píseň A zrodí se píseň Samantha Shannon

Tak za mě absolutně nejlepší ze zatím vydaných dílů. Vůbec jsem se u toho nenudila, dělo se takových věcí, že jsem to hltala jedním dechem. Konec první části mi sebral dech. Prostě perfektní.

30.01.2018 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Tak to byla bomba! Tak, jak jsem očekávala, kniha byla úžasná. Autorka umí skvěle popisovat děj, postavy, situace. Donutí vás přemýšlet nad vražedkyní jako nad člověkem, který sám neměl na výběr a donutili ho okolnosti. Příběh mě hrozně bavil, od začátku do konce. A posledních 80 stránek jsem se nemohla odtrhnout. Rozhodně doporučuju!

08.01.2018 5 z 5