vanilka231 vanilka231 komentáře u knih

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Píšu tento komentář ve chvíli kdy zavírám poslední stránku se slzami v očích.
Četla jsem od autorky hodně knih, ale tahle mě bezesporu dojala nejvíc, neuvěřitelně silný příběh mladé Anny, její životní cesta od malé holčičky až do dospělou ženu. Nádherná a silná žena a neuvěřitelně dojemný příběh. Doporučuji všem kteří tento žánr mají v oblibě. Upřímně už se těším až si ji někdy přečtu znova.

22.02.2023 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Málokterá kniha mě dojme, ale tady mi na konci opravdu tekly slzy... nádhera. Za mě naprosto famózně napsaná kniha, nádherné vybarvení přírody a příběh malé Kyi od jejího dětství, tleskám a dávám plný počet.

16.12.2020 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Hodně silná kniha...
Měl by si jí přečíst úplně každý.

18.05.2019 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Teď jsem dočetla poslední řádek, zavřela knihu a přemýšlím jak slovy popsat co všechno se mi honí hlavou... Nenechazim ta správná slova, protože tohle bylo něco tak dokonalého, že jsem snad nic lepšího dosud nečetla. Klobouk dolů paní Mornstajnova.

17.03.2019 5 z 5

Čarodějky Čarodějky Karin Krajčo Babinská

Karin mě baví! Jednoznačně další perfektní kniha, od začátku do konce. Doporučuji a těším se na další.

12.02.2025 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Nooo... Moje první kniha od této autorky a už teď vím, že rozhodně ne poslední.
Krásné a zároveň smutné... Na poslední stránce z úryvku deníku jsem měla dokonce slzy v očích.
Za mě velké doporučení.

08.03.2020 5 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Za mě osobně nejlepší kniha Patrika. To se tak krásně četlo, že mi až bylo líto, že to končí. Opravdu krásná, pohodová, oddechová četba. Lehce a moc hezky napsaná. Za mě osobně jenom vřelé doporučení.

18.08.2022 5 z 5

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Moje první kniha autorky a musím říct klobouk dolů. Krásně se to četlo, nádherný i když zároveň smutný příběh. Už teď se těším na další knížky autorky.

30.05.2023 5 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Noo... tak za mě nejlepší kniha autorky.
Klobouk dolů, že psala ze svého vlastního života... Nádherná kniha a zároveň hrozně smutná... Chvilkama jsem až tajila dech a bála se stejně jako Lily. Krásně byly vykresleny pasáže pro Ellen.
Za mě plný počet a doporučení!

26.05.2019 5 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Krásná kniha! Nádherné ilustrace!!! Pohodová, nenáročná, oddechova, pobavila jsem se, zasmála se, našla jsem se. SUPER doporučuji...

17.05.2018 5 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Mistrovská trilogie, tleskam. Sice tento poslední díl mě bavil ze všech nejmíň, některé pasáže byly zbytečně zdlouhavé a něco už bylo až moc neuvěřitelné, ale celkově pecka a konec stal za to. Přečtěte si to určitě. Díky autorovi a těším se na něco dalšího.

26.08.2023 4 z 5

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Opět jedna krásná kniha od autorky. Kdo má rád historický příběh můžu jenom doporučit.

05.03.2023 4 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Četlo se to skoro samo, fakt výborně napsáno, prolínání roku 86 a 2016 super, ale ten konec s hlavou v batohu??? Dočetla jsem před pár hodinami, ale tu hlavu vstřebávám ještě teď....

22.01.2020 4 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Já Vám nevím...příběh napsán hezky, čtivě, i když místy až pořád stejně v první polovině...smutný, krutý, až mrazivě reálný...ale nějak mi k Aleně tento příběh nešel. Všechny její knihy byly za mě naprosto dokonalé, perfektní a skoro každé bych dala 100% ale tahle kniha je jiná a nějak mi k ní prostě nesedí, asi jsem zvyklá na její úplně odlišný žánr. Ale za přečtení určitě stojí.

04.07.2023 3 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Za mě nejlepší kniha autorky.
Neskutečné, naprostá čtenářská fantazie, tleskám a těším se na další knihy autorky.

06.06.2022 5 z 5

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Začátek byl fantastický, prvních 80 stran jsem doslova lhtala, říkala jsem si to bude pecka, pak mi to ale přišlo hrozně zdlouhavé a prakticky "o ničem" a závěr knihy byl už sice skoro dobrý jako začátek, ale přesto to nebylo úplně ONO.
Za mě nejzajímavější rozhodně kapitoly Hannah, tam mi občas běhal i mráz po zádech.

12.04.2021 3 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Za mě super, nemohla jsem se odtrhnout a četla skoro jedním dechem.Doporučuji. I ten konec stal za to.

17.02.2020 5 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Jedním slovem NÁDHERA!
Popravdě nemám ráda knihy o zvířatech, tuhle jsem četla, protože byla od Jojo a nelituji. Autorka nezklamala a já ji jen můžu doporučit.

15.09.2018 5 z 5

Život ve dvou Život ve dvou Nicholas Sparks

Jedna z nejkrásnějších knížek co jsem kdy četla ... a to píšu, i přesto, že jsem se na konci neubránila slzám.
Nádherně vykreslený vztah otce a dcery, vztah bratra a sestry, vztahy milujících rodičů.
Nemůžu vytknout knize absolutně nic!
Můžu ji jenom doporučit!

31.07.2018 5 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Wau...výborná kniha, šílená rodina a do poslední chvilky netušíte kdo je vrah. Super. Plný počet.

30.06.2024 5 z 5