VeronikaZ komentáře u knih
Když jsem četla pasáže "předtím", mrazilo mě, jak snadno by se dalo k podobným opatřením sklouznout. Jak i dnes se ozývají hlasy proti potratům, hlasy, dle kterých má žena hlavě rodit děti, volání po "tradičních hodnotách"...
První jsem viděla seriál a knížku si dala s odstupem, ale obojí je skvělé a můžu jen doporučit.
Na Zeměplochu takový temnější, znepokojivější příběh. Umím si představit Pratchettovo duševní rozpoložení, když jí psal. 4* dávám jen když porovnávám s ostatními Pratchettovkami.
Babička i Ove byli zkrátka lepší. Příběh byl krásný, Britt-Marie výborná, ale ten fotbal mě tam otravoval.
Skvělá knížka o cestě skupinky hrdinů. Geralt jako vždy občas na facku a Yennefer mi lezla na nervy i na těch pár stránkách. A jako přidaná (a nejzábavnější) hodnota Marigold, Zoltan a hlavně charismatický Regis, který doufám dostane hodně prostoru v dalších dílech.
Knížku jsem musela i párkrát odložit a rozdýchat, po dočtení ve mně dlouho zůstal pocit vzteku, znechucení a hlavně bezmoci, že se dnes ještě najdou zastánci největších zločinců v dějinách - komunistů. "Sociální jistoty" minulého režimu, dnes tak často vyzdvihované, v knížce vynikají v celé své kráse.
Skvělá kniha. Zajímavý popis fungování amerického zdravotnictví a života venkovské lékařky a řada dalších zajímavých témat, zejména potraty a důležitost individuálního rozhodnutí každé ženy, ne společnosti a fanatiků.
Knížka ve vás vyvolá celou škálu pocitů ohledně hlavních hrdinek, především Lily. Podle mě i lepší než první díl, ale zejména po návštěvě zanedbané, špinavé Neapole toto léto i živější.
S touhle knížkou zažijete hygge, i když jste uprostřed služby v nemocnici, hučí vám na lékařáku lednice a každý krok za dveřmi vás děsí a jediná “hyggelig” věc je vaše velká šála.
Hlavně ve mně ale knížka probudila chuť naučit se dánsky a přestěhovat se tam. Protože tahle knížka je sice o hygge, ale hlavně je o Dánsku, což český překlad názvu trochu opomenul.
Knížka splňuje přesně co jsem od ní očekávala. Růžový, slaďoučký odpočinek v náročném období.
Jednoduše nádherné. Na příští dovolenou bych nejraději jela na Guernsey. :) Těším se na film.
Milá? Mně od poloviny svíralo u srdce a brečela jsem na každé druhé stránce, takže ne, milá opravdu není.
Skvělé.
Prvních sedmdesát stránek jsem potřebovala, abych se v 26. století zorientovala, ale už dlouho jsem nečetla tak inteligentní knihu. Děj je skvěle provázaný, některé myšlenky by měly být vštěpovány už dětem na ZŠ a Lucas Hildebrandt je úžasný.
Tolik lidí se denně s úlevou vzdává nutnosti přemýšlet, rozhodovat se a vůbec vnímat.
Knížka není vyloženě špatná. Přesto jsem ji v půlce odložila, protože mě nebavila a hlavní postavy byly nudné a hrozně pubertální. Asi bych si měla připustit svůj věk, protože je opravdu určená a psaná pro mladší, než jsem já. :)
Výborný pohled do práce soudního lékaře. Výtku bych měla jen k překladateli, překlad odborných výrazů byl někdy příšerný. Většině násilně přeložených termínů laik stejně neporozumí a člověka z oboru jen bijí do očí.
Úžasná knížka. Jen bych trochu protestovala proti zařazení "humor", protože já většinu času brečela.
Pěkný obrázek venkova, ale od půlky se příliš omílá to samé dokola.
Tedy chápu nenávist k Dolores... Ale mně ze všech nejvíc pil krev James Potter. Pár facek by potřeboval.
Myslela jsem, že jednu hvězdičku odeberu za příliš málo stran. Velký příběh mnoha postav by si zasloužil mnohem delší knihu. Ale Tymiánové dopisy voní kořením, barvitě představují arménskou kuchyni a vypráví o úžasných lidech v těžkých dobách.