VladkaBU komentáře u knih
Musím říct, že stejnojmenný film mě tehdy moc nezaujal, ale po přečtení této krásné knížky ho shlédnu ještě jednou. Nejsem si vědoma, že by to takhle bylo i ve filmu. Mně se příběh líbil
...zajímavý příběh. Osud, který postihl hlavní hrdinku, nechce nikdo. A přece se to dělo. Nedůvěra byla silnější, stejně tak vliv jeho rodiny, až jim podlehl. Čekala jsem, jak všechno dopadne, a jestli vůbec.
... čtivý příběh o tom, jak se člověk dostane do vězení. Marcela tam kvůli svým chybám skončila. Jeden chlap lepší dáreček než ten druhý. Přeju Marcele, ať už je jenom líp
... tak dvě třetiny knihy se mi líbily, ale čím víc Mája používala v řeči vulgarit, tím se mi kniha líbila míň. Takovéto vyjadřování se mi nelíbí. Proto o hvězdičku míň
... drsný příběh o surových taktikách islámského státu, o mučení, vydírání, vyjednávání a věznění, které si neumíme představit. Příběh je čtivý, poutavý. Ač jsem zpočátku pochybovala, jestli začít číst, dočetla jsem velmi rychle.
... i druhá kniha byla velice zajímavá, asi nejzajímavější byla kapitola o popravě 27 českých pánů, kterou znám z dějepisu. Stará čeština se mi líbí, je působivější, vtahuje čtenáře do těch dob
... velmi čtivý příběh o chuti a síle žít přes to všechno, co se Ameneh stalo. Nechápu jak může být cena života někoho větší než toho druhého, jaké zákony panují v Íránu, to mi hlava nebere. Přeju Ameneh hodně sil i dál, i když je to hodně těžké.
... moje první setkání s autorem. Okamžiky štěstí byly pro mě oddychovkou. Vadila mi tam současná jména z reklam, ze zpráv. To slyšíme dnes a denně
... moje první kniha o tom, jak pracoval odboj. O tom, jak lidi riskovali život a hlavně o odvaze povstat proti zlu. Zajímavý a obdivuhodný příběh
... drsný příběh. Život na Sibiři vyžadoval velkou sílu, aby lidé vyhnaní tam přežili v hrozných podmínkách. Jen ty popisy politické situace bych zkrátila
... i smrt patří k životu. O paliativní péči jsem nikdy neslyšela, o to větší přínos pro mě kniha je. Obdivuju tuhle práci a smekám před těmi, kteří se posledními dny člověka zabývají.
... čekala jsem, jaký bude konec a k mému překvapení byl jiný než ten filmový. Colette se mi líbila z celé trilogie asi nejvíc.
... opět se mi líbila víc druhá polovina knihy. Někdy jsem se musela víc soustředit na to, co čtu.
... ač tak úzká knížka, tak v ní bylo spoustu krásného, byť smutného čtení. Dobře to vymyslela babi Růženka. Ještě se chystám na stejnojmenné divadelní představení.
... v Čechách i kdekoli jinde, jak jsem se dočetla, to vypadá podobně až stejně. Jejich myšlení i chování je v knize dobře vystiženo. Oni jsou prostě takoví, jinak vedení, což my nikdy nepochopíme ...
... ani jsem netušila, že takový pořad v televizi byl. Příběhy lidí, které mě zaujaly ať už moudrostí nebo skromností, které je na světě málo. Našla jsem archiv a ráda se podívám i na ty, o kterých se v knize nepsalo
... krásně napsaný příběh o síle přežít. Někdo měl to štěstí, že byl něčím nadaný nebo něco uměl, a kteří mohli být Němcům nápomocní. I s hudebním, byť malým, či jen v náznaku, sluchem tahle skupinka přežila.
... úplně náhodou jsem našla pokračování Darů, na které jsem se těšila a nezklamalo. Obdivuju vytrvalost, trpělivost, empatii, zkrátka to, jak paní Janáková celý ten život zvládá i nezvládá. Přeju všem čtyřem hodně štěstí ve všech jejich pokrocích.
... další příjemné setkání s rodinou Kuislových. Zajímavé čtení, zajímavá záhada i rozluštění. Inu, jak platí přísloví, pod svícnem je největší tma.
... ani nevím, proč jsem tuto knihu chtěla číst, že jsem ji zařadila do svého seznamu. Ale teď jsem ráda. Rodinná sága, která hezky začala a různě skončila. Četla se hezky a rozhodně to nebyl jediný a poslední příběh, který jsem od autora četla.