Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta podobné
Alena Anežka Gajdušková
Kniha je výborem i volným pokračováním dvoudílných Domácností našich babiček. Alena Gajdušková vychází z historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně psaných receptů z konce 19. a první poloviny 20. století ale především - sama vše odzkouší, uhněte, upeče...... celý text
Podobné knihy (7)
Domácí chléb a jiné pečivo Cécile DecauxKniha plná praktických rad a spousty lahodných receptů pro každého, kdo chce začít používat domácí pekárnu. Seznamí vás s možnými ingrediencemi, pomůckami, vlastnostmi domácí pekárny. Naleznete zde také praktické tipy, a... více
Poctivý domácí chléb Emmanuel Hadjiandreou
Chléb patří již po celá staletí ke zcela základním pokrmům a obyčejný, v peci pečený bochník, který se jedl po celý týden, měl své právoplatné místo u každého rodinného stolu už odedávna. V posledních letech došlo k rozm... více
Kvásková kuchařka: Chleba - pečivo - sladkosti - vaření Jana Berková
Kvásek je zázrak! Kuchařka je pro začátečníky i pokročilé. Dozvíte se vše o kvásku, surovinách, je zde fotopostup přípravy a pečení chleba. Spousta pestrých snadných receptů na chleba, pečivo slané i sladké a hlavně na v... více
Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo Iva Trhoňová
Pekařina je staré voňavé řemeslo, které dnes s radostí opět objevujeme. Ponořte se do světa domácího pečení a s ním spojených tradic. Upečte si kváskové pečivo v troubě, domácí pekárně či v remosce. Autorky pro vás s lás... více
Kváskový chleba Pavla Momčilová
Pomocník a rádce pro všechny, kdo doma pečou kváskový chleba. Kniha vyplývá z více než 30tileté zkušenosti autorky a přátel z přípravy chutného a trvanlivého kváskového chleba a z kvalitní odborné literatury. V otázkách ... více
Kváskové pečení - Naučte se péct chléb a pečivo s kvásky Jane Mason
V posledních letech prožívá kváskové pečení znovuzrození a my objevujeme výraznější chuť kváskového chleba a pečiva. Kniha je zásadním průvodcem pro všechny, kdo chtějí zlepšit své pekařské umění, pokud jde o kváskový ch... více
Jednoduché recepty z kvásku Zoltán Liptai
Pravý chlieb sa pečie s kváskom, aj keď jeho príprava je časovo náročnejšia, než ako keby sme pracovali s droždím. Je dôležité si správne zadeliť čas medzi kváskovaním, miesením a pečením. Chlieb a pečivo z kváskového ce... více
Autorovy další knížky
2019 | Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž |
2021 | Vánoce našich babiček |
2020 | Domácnosti našich babiček II: zahrada. louka, zvířata, les |
2020 | Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta |
2020 | Staročeský perník |