4xbabča komentáře u knih
Číst knihy od Lucindy Riley je radost a vždy krásný čtenářský zážitek, a to se potvrdilo i tentokrát. Nádherný příběh rodiny Montagueových a především hlavní hrdinky Posy, kde se prolíná děj současný s minulostí, je napsán opravdu mistrovsky díky úžasné autorce. Určitě doporučuji k přečtení.
Opravdu zajímavý detektivní příběh, plný napětí, překvapivých situaci a občas i humoru. Určitě si přečtu i další knihy autora Dominika Dána.
Moc hezké a milé povídky o kočkách a taky o tom, že s nima může být krásně. Pěkné čtení, které pohladí po duši.
Romantické příběhy od autorky Julie Caplin jsou už jistotou, že jde o příjemné čtení. Tentokrát hlavní postava Hattie se octne díky dobré pracovní nabídce uspořádat svatební obřad na krásném sídle, uprostřed vinic ve na francouzském venkově. Najde si tady nové přátele, ale i lásku. Příjemné pohodové čtení.
Příjemné čtení v prostředí nádherného Chorvatska u moře, krásných pláží a návštěv některých měst a ostrovů, s příjemnou prazdninovou atmosférou. A i byl příběh byl opět čtivý, hlavní hrdinka Maddie sympatická, šikovná a zdatně odolává různým problémům, které zažívá na luxusní jachtě. Kniha se mi moc líbila a určitě ji doporučuji k přečtení.
Tak to je skvěle napsaný příběh od Joy Fieldingové, která nikdy nezklame. Děj knihy je napínavý už od samého počátku, kdy nastoupí k rodičům hlavní postavy Jodi nová hospodyně. A pak se děly takové věci, že se od čtení nelze odtrhnout!
Tak tento příběh byl určitě jedním z nejlepších z celé série případů novináře Marka Vráze, Terence. Kniha má spád, napětí a ženu, která se u Terence objeví a potřebuje jeho pomoc.
Tak tahle knížka je opravdu ze života. Příběh Karin, kterou stíhá jeden problém za druhým, a není nikdo, kdo by ji situaci ulehčil, třeba přítel nebo její dospívající děti. A tak její rozhodnutí žít na venkově se svou nemocnou maminkou jí vlastně pomůže být šťastná. Krásné čtení a určitě doporučuji k přečtení.
Zvolit si ke čtení knihu od jihočeského autora Jiřího Březiny je vždy sázka na jistotu, že se bude jednat o dobrý detektivní případ. I tentokrát je to zajímavý příběh plný napětí, ale i bolesti a smutku. Doporučuji k přečtení a dávám plný počet hvězdiček.
Policista Tomáš Volf tentokrát řeší promlčené vraždy na českorakouském pohraničí a vrací se tak do minulosti. Tentokrát je to opravdu jiný příběh, ale i tak se mi kniha moc líbila.
Stejně jako první kniha V jeho stinu ani její pokračování nezklamalo. Tentokrát Angličanka Nora odjela studovat medicínu na Boloňskou universitu v Itálii. V tehdejší době tam studovala jako jediná žena a nebylo to pro ni vůbec snadné, ale nevzdala to a těšila se po dostudování na návrat do Anglie. Krásný příběh, který určitě stojí za přečtení.
Další romantický příběh, tentokrát s fotografkou Fionou, se odehrává v Tokiu s bližším poznáním krás vzdáleného Japonska a také jeho kultury. Během čtení přímo láká se zastavit a v klidu si vychutnat šálek čaje.
Hlavní postava knihy Lucy se stane ředitelkou hotelu na Islandu. Nemá to vůbec jednoduché, ale pustí se do práce s plným nasazením. Docela hezký příběh, který autorka opět obohatila o popis přírodních krás tentokrát na Islandu. Je to příjemné a pohodové čtení.
Poutavý příběh chirurga Mudr. Grábla je opravdu pěkné čtení. Sleduje jeho karamboly v práci, v osobním životě, kolektivu na pracovišti i v lásce k mladší kolegyni. Od autorky jsem četla Dědinu, ale tato kniha je určitě lepší.
Po přečtení první knihy od autorky Aleny Mornštajnové Hany, která se mi velmi líbila, jsem se těsila i na druhou a předčila mé očekávání. Opět krásný životní příběh, krásně napsaný. Doporučuji a dávám plný počet hvězdiček.
Krásná kniha, s úžasným příběhem a i když je objemná, výborně se čte. Určitě je to jedna z nejkrásnějších knih, které jsem četla. A Pulitzerova cena jí právem náleží.
Velmi pěkná kniha, která se čte opravdu jedním dechem a nedá se od ní odpoutat. Moc pěkná detektivka. Doporučuji.
Další dobrá detektivka od Dominika Dána, kde vládne napětí od začátku až do samého závěru knihy, ale příběh je dost brutální a děsivý.
Krásně napsaná povídková kniha od mého oblíbeného autora Jana Štiftera bylo opravdu hezké poetické čtení, procházející přes dvě století. Kniha je zároveň doplněna hezkými ilustracemi.
Detektivní příběhy jihočeského autora Jiřího Březiny jsou jistotou, že to bude dobré čtení. Začínající vyšetřující dvojice Tomáš Volf a Eva Černá řeší jejich první případ, sérii vražd mladých dívek na městském sídlišti.