Alena1957 Alena1957 komentáře u knih

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Opravdu mrazivý román, paní spisovatelka opět nezklamala. Kniha se četla velice dobře, obsah je hrůzný a k velkému zamyšlení.

09.06.2023 5 z 5

Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Již pátý díl a stále se bavím, psáno s velkým humorem, skvělá odpočinková četba.

15.12.2022 5 z 5

Sudetský dům III: 1959–1968 Sudetský dům III: 1959–1968 Štěpán Javůrek

Oblíbila jsem si knihy Štěpána Javůrka. Trilogie Sudetský dům jsem četla jedním dechem. Toto téma bylo velmi sugestivní a jsem ráda, že jej spisovatel zpracoval. Už se těším na další knihu.

13.01.2025 5 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

První kniha od autorky. Úžasně napsaná. Nemohla jsem se od děje odtrhnout. O holokaustu jsem četla knih několik, ale tahle všechny překonala. Ke konci jsem musela i na chvilku přestat číst, konec jsem si přála jiný.

10.09.2023 5 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Kniha se mi líbila, velice dobře se četla. Myslím, že je ze života a navíc, do Krušných hor moc nejezdím, ale po přečtení románu si udělám dovolenou právě v Perlinku a jeho okolí.

05.10.2024 5 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Opět perfektní detektivka. Klevisova opět nezklamala.

05.01.2024 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Kniha se mi moc líbila, Šumava popisována zase jiným způsobem, velice čtivé, moc doporučuji.

18.11.2021

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Dlouho jsem nečetla tak pěknou knihu, dobře se četla, téma o řeckých uprchlících, moc jsem se poučila, téma jsem znala okrajově, nyní jsem si historii doplnila. Děkuji spisovatelce a už se těším na její další knihu.

24.01.2023 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Na knihu Roberta Bryndzy jsem se těšila a opět mně nezklamal, kniha má spád a další vyšetřování Eliky Fosterové je strhující.

13.12.2022 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Co napsat k takové kronice ztraceného města. Netušila jsem, že Karviná dnešní je úplně nové město. Paní Lednická je úžasná spisovatelka. Těším se na její další knihy.

24.09.2024 5 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Velice pěkná detektivka, dobře se četla. Doporučuji.

30.08.2024 5 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Pro mně příběh velice tajuplný, kniha se dobře četla, velmi napínavá.

15.07.2024 5 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Druhý díl opět velmi dobře napsaný, chvílemi jsem musela přestat číst, ta bezmocnost obyčejných lidí. Doba byla strašně zlá.

03.05.2024 5 z 5

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Úžasné. Tak silný příběh jsem už dlouho nečetla, přála jsem si takové zakončení, doufala jsem v to. Už se těším na další knihu autorky.

11.08.2023 5 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Perfektní česká detektivka, moc doporučuji.

19.06.2023 5 z 5

Pohřbeni zaživa Pohřbeni zaživa Dominik Dán

Pekna detektivka, trochu depresivni prostredi, prvni kniha od spisovatele, urcite ho budu vyhledavat.

03.03.2022 5 z 5

Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Zajímavá kniha, dobře se četla. Je napsána velice sugestivně.

08.11.2024 5 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Velmi sugestivně psaný příběh, smutný, pravdivý. Už se nemohu dočkat pokračování.

24.03.2024 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Opět úžasná detektivka, těšila jsem se jak se bude vyvíjet na vztah mezi Robin a Cormoranem, spisovatelka nás umí udržovat v napětí. Tento díl byl velice složitý, ale vše jde kupředu a alespoň jsme se seznámili s virtuálním světem. Roman je varování pro ty, kteří mu podléhají.

07.03.2024 5 z 5

Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Moc pěkná a příjemná detektivka, těším se na další díl, doufám, že vyšetřovatelé se nezmění.

17.08.2023 5 z 5