bookcase komentáře u knih
Tak to byla pecka. Kontrastní světy dvou hrdinek, ani jedna není úplně ideální, spojuje je pouze jeden muž.
To bylo... Já nevím, jak to popsat. Kalmann je bezelstný, čistá duše, naivní, jeho příběh stojí za přečtení.
Podle názvu jsem čekala něco jiného, ale výsledek mě taky dostal. Dojemné, silné, emotivní.
To bylo skvělé, moc dobře se mi to četlo, po dlouhé době historický román, který měl vše - romantiku, intriky i dobré jídlo.
Člověk se do toho musí dostat, nasát tu úžasnou, moderní dobou nezkaženou češtinu a hlavně si udělat na četbu čas a soustředit se. Není to lehké čtení, autorce utíkají myšlenky všemi směry, současnost se prolíná s minulostí, vzpomínky autorka řadí nahodile, ale když do toho proniknete, dostanete zajímavý příběh o mateřství a rodině zasazený do druhé poloviny 20. století.
Celou dobu, co jsem četla, jsem cítila vztek a hořkost, nad tím, co se hlavní hrdince dělo. Odpor k "lesu", k ženám v rodině, které mohly, ale nic neudělaly. Člověka mrazí, když si pomyslí, kolik takových osudů je kolem a ani nevíme.
Drsné, pod kůži se zarývající čtení.
Trpké vzpomínky na doby jen nedávno minulé. Zpočátku to plyne velmi pomalu a pozvolna, s každou další Janinou otázkou a odhaleným tajemstvím to nabírá grády. Jak dokázal minulý režim zničit všechno.
Není to příliš akční psychothriller, spád to má až ke konci, ale mně to nevadilo, četlo se to dobře, autorka si pohrávala s postavami, občas jsem si nebyla jistá pravými charaktery.
Drsné, jako sever, občas mi nebylo dobře na duši, z toho, co hrdinové museli prožít. Ač těžké, co se námětu týče, tak svým způsobem poetické čtení. Není snadné se začíst, ale stojí to za to.
Skvělé to bylo. Mám ráda příběhy z válečné Anglie, takže jsem si to užila, hlavně vaření a soupeření čtyř povahově různých žen, které se vlivem okolností měnilo, až... ale to si přečtěte sami. :)
Opět skvělé. Ray a Moth se snaží usadit, podaří se jim to? Nechybí prostřihy do minulosti, úvahy a přemýšlení nad tím, co bylo, je a bude. Krásné popisy divoké přírody vás nalákají na Cornwall. Jsem zvědavá na třetí díl.
Milá, předvídatelná romantika z úžasného prostředí skotských ostrovů. A pojízdná knihovna? Super bonus, jen mě mrzí, že knihovnická činnost Jenny byla trochu v pozadí na úkor zápletky příběhu.
Wauuu, tak to se povedlo, žádné hluché místo, tohle jsem si prostě užila.
Výborné, mnohem vyzrálejší než první kniha autorky. Zajímavý osud ženy a její rodiny za tuhé normalizace.
Příběh ze života, jaký může prožít kdokoliv z nás. Četla se dobře, jen mi přišla trochu chaotická, někdy se něco nakouslo a šup jinam. Konec hodně zvláštní, buď si to máme domyslet, nebo bude pokračování, a že by se hodilo :)
Jakkoli mám tuto sérii ráda, tak s tímto dílem jsem se hodně trápila, ne a ne se do toho dostat.
Ocení především Karviňáci, jsou to vzpomínky autorky na dětství poblíž zámku Solca proložené fakty o historii našeho města. Nechybí dobové fotografie, dokumenty.
Opravdu fascinující rodinný portrét na pozadí bouřlivých dějin Číny a Singapuru.
Příjemná romantika, předvídatelný příběh, ale to je v tomto žánru v podstatě každý. Líbilo se mi prostředí, kde se děj odehrával, přímořská městečka mám v knížkách moc ráda.