Borntobike komentáře u knih
Téma mne velmi lákalo. Postav bylo mnoho, ztrácela jsem se v nich. Kdo je vrah mi nakonec nepřišlo důležité. Čekala jsem od knížky něco víc.
Četla jsem už podruhé a opět se nemohla odtrhnout. To přeskakování v prostoru i čase se mi líbilo. Barvy, vůně, hlasy a chutě také. A ta nádherná slova o lásce! Ráda bych si přečetla podobnou knihu.
To byla nádherná knížka. Děj trochu spletitý. Četla jsem příběhy víc než týden. Ale moc jsem se těšila na oba děje i na příběhy houslí.
Čtení Hygge patřilo včera k mému hygge. Knížka se četla rychle a skoro sama. I nějaký ten recept jsem si opsala. Jen nevím, proč to u nás není hygge, když skoro všechno pro Čechy též platí.
Viděla jsem nejprve film. Kniha je však o dost lepší. Zanechává ozvěnu otázky: co byste udělal vy? Ráda si přečtu další knížky autora.
Volyňské téma, mrazivé, smutné a trošku romantické, nádherně zpracované. Člověk obdivuje odvahu našich předků sebrat se a odejít s rodinou do neznáma. Opustit jistoty. Život po sovětskou a německou správou musel být strašný, přesto šel dál. Měla jsem radost, že Liza s maminkou nakonec skončily ve své staré vlasti. Tu si ovšem zidealizovaly.
Knížka se četla sama. Nemohla jsem se odtrhnout.
Pábitelé, sympaťáci, někteří nepochopitelní.... některým lze i závidět. Zajímavá "setkání" se zajímavými lidmi. Děkuji.
To je pecka! Výprava za humna a jakoby do Himalájí. A ten jazyk! Skvost.
Nebylo to špatné, ale Gentleman
v Moskvě mne chytil víc.
Souhlasím s Ikim1. Vypravěč je Jan Souček opravdu dobrý. A sebereflexe veškerá žádná. Zpočátku jsem se domnívala, že čtu příběh českého emigranta, než se celý posunul jinam. Na vojně jsem sice nebyla, ale pocházím z pohraničí, kde byla půlka světa mého dětství a části mládí zadrárovaná. Knihu jsem dočetla jenom kvůli čtenářské výzvě.
Těžká kniha. Srozumitelná a lidská. A zároveň nepochopitelná.
Novodobé dějiny zemí bývalé Jugoslavie bych si měla podrobněji prostudovat. Jsou dosti temné.
Chvíli mi trvalo se začíst, pak to ale stálo za to.
Krásná pohádka na pozadí krutých událostí. Moc pěkně se četla, občas jsem se ale otřásla hrůzou.
Přečetla jsem jedním dechem. Příliš mnoho bolesti na jeden lidský život. Přesto je knížka optimistická.
Zajímavá kniha. Nedokázala jsem se od ní odtrhnout a zároveň jsem ji už chtěla mít za sebou. Nejvíc jsem si oblíbila Minnie, vzor statečnosti a nezdolnosti. Některé z postav byly až děsivé.
Knížka k rychlému přečtení. Očekávala jsem víc baťovských reálií. Ale za přečtení určitě stojí.
Příběh mne vtahoval čím dál víc. Než jsem si na hlavní hrdiny zvykla. Ráda bych cestovala v jejich kolejích. Nádherná kniha o cestování vlaky. A zároveň moje první do letošní výzvy: mapa a brýle.
Místo čtení jsem poslouchala na Českém rozhlase. Příjemné poslouchaní k žehlení. Kéž by každý rozchod skončil podobně.
Mozaika příběhů z nedávné historie dobře doplňuje známá i méně známá fakta.