elle.horacova

Corrupt je první díl ze série Devils night.
Čtyři basketbalisti, hvězdy školy, kterým převrátí život naruby jedna noc, po které se tři z nich ocitnou ve vězení a celou dobu přemýšlejí jen o tom, jak se pomstít.
Čakali sme.
Boli sme trpezliví.
A teraz sa splní každá jej nočná mora.
Šla jsem do knihy úplně naslepo, aniž bych si přečetla anotaci a myslím si, že to bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat, protože jsem s každou stránkou byla víc a víc překvapená, napjatá a nemohla jsem se vůbec odstrhnout.
Tohle byla opravdu jízda. Čtyri jezdci, divoká halloweenská noc, temná atmosféra, děsivé masky, katakomby, porušování pravidel, hraní zvrácených her a naprostá svoboda.
Pokud máte rádi dark romance, určitě si tenhle příběh užijete. Erotická linka byla naprosto skvělá. Bylo to temný, zvrácený, na hranici morálky, ale naprosto boží. Vím, že pro spoustu lidí byla scéna v sauně too much, ale pro mě byla jedna z nejlepších. Takže jestli jste aspoň trochu zkažený, zaručuju, že tuhle knihu budete milovat.
Čekala jsem od téhle knihy hodně, ale dostala jsem ještě víc. Už teď vím, že tahle série je určitě něco pro mě a už se těším, až si přečtu další díly.

Kdo je Pamela Anderson?
Pro ty z vás, kteří neví, Pamela Anderson je kanadská herečka, modelka a aktivistka, pro mnoho mužů sexuální symbol. Proslavila se v 90. letech rolí Casey Jean Parker v seriálu Pobřežní hlídka a stala se ikonou té doby.
O čem kniha je?
V knize “S láskou Pamela se Pamela poprvé dělí o svůj skutečný životní příběh. O dětství v malém kanadském městečku, o tom, jak se stala hvězdou Playboye a o vzestupu na vrchol slávy. Otevírá se i o temných stránkách svého života, o zneužívání, které zažila, o boji s depresí a o těžkostech s paparazzi.
Kniha se mi četla lehce a rychle. Pamela píše upřímně a otevřeně, a i když se kniha místy dotýká těžkých témat, je plná optimismu a naděje. Jednotlivé kapitoly prolíná vlastními básněmi, které jí pomáhají vyjádřit pocity. Oceňuji, že se Pamela nebála sdílet i ty nelichotivé stránky svého života a ukázat, že i za krásnou fasádou se skrývá obyčejná žena se svými trápeními.
Tuto nádhernou ženu potkaly snad všechny rány osudu - Zneužívala ji chůva, byla znásilněná, byla závislá na lécích, chtěla se zabít, manžel ji mlátil. Se vším se dokázala porvat s neskutečnou grácií a stala se z ní aktivistka bojující za práva zvířat a úžasná matka dvou synů. I přes všechnu slávu z knihy vyzařovala neuvěřitelná pokora. A Pamela opravdu není žádná hloupá blondýna, nýbrž inteligentní a nadaná umělkyně. Tato kniha měla být původně soubor básní, ale nakonec se s námi autorka podělila o části svého příběhu.
Není to žádná celistvá autobiografie, spousta věcí, které by vás zajímali a chtěli byste se o nich dozvědět víc, Pamela odbyde jednou větou. Hodně v knize přeskakuje a občas se ztratíte, protože nevíte, v jaké části jejího života se nacházíte. Jsou tu myšlenky, básně, životní příběh a fiosofické úvahy.
Celkově hodnotím knihu “S láskou Pamela kladně. Je to inspirativní příběh o ženě, která se nebála jít za svými sny a bojovat za to, v co věří. Pokud vás zajímá život Pamely Anderson a chcete se dozvědět více o tom, co se skrývá za ikonou 90. let, tuto knihu vám doporučuji. Také se můžete podívat na dokument na netflixu, který vyšel souběžně s originálem této knihy.

První, co mě na knize zaujalo kromě té přenádherné obálky bylo to, že je to retelling na Háda a Persefonu. Já jakožto naprostý milovník řeckých mýtů jsem věděla, že tohle si nutně potřebuju přečíst.
Líbí se mi, že je příběh zasazený do součastnosti a moderního světa. - Persefona je bohyně jara, která zabíjí kytky a Hádes je bůh podsvětí, který vlastní síť nočních klubů a uzavírá sázky se smrtelníky.
Kniha je napsaná opravdu čtivě a já se od ní nemohla odtrhnout a přečetla jsem jí na jeden zátah. Líbilo se mi, jak je tu vyobrazené podsvětí a duše. Do Háda jsem se hned zamilovala a Persefoně jsem fandila od první stránky. Ale stejně jsem si nejvíc oblíbila boha Herma.
Jediné, co musím knize vytknout jsou ty erotické scény. Mám ráda smut, ale tady musím říct, že to bylo napsané tak strašně špatně, že bych se bez nich radši obešla a myslím, že to celému příběhu spíš uškodilo. Bylo jich tam zbytečně moc a u každé jsem si přála, ať co nejdřív skončí, ať můžeme pokračovat dál v příběhu. Taky mě vytáčelo kolikrát Hádes Persefonu nazval bohyní - všichni jsme to pochopili. No ne? Není to potřeba furt opakovat.
Ale když se od tohohle odprostím byl to za mě velice povedený retelling. Rozhodně jsem si čtení moc užila a už se moc těším na další díly.

Hospůdka v Praze | Julia Caplin
Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jako sen. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, kdo je druhý stážista a její nový spolubydlící – Leonardo, kterého roky neviděla a doufala, že to tak i zůstane. Bude mít kouzlo Prahy takovou moc, že je znovu svede dohromady?
Konečně jsme se dočkali knížky, která se odehrává v naší milované Praze! Julia Caplin nás provede kouzelnými pražskými uličkami, vezme nás do hospůdek plných českého piva a tradičních jídel a nakonec zavítáme i na Moravu. A musím říct, že klobouk dolů – autorka vystihla atmosféru Čech naprosto skvěle.
Co se týče romantické linky, tam to pro mě trochu skřípalo. Hlavní hrdinka mě místy neskutečně štvala a měla jsem vážně chuť s ní zatřást, aby se konečně vzpamatovala. Její chování jsem chvílemi vůbec nechápala a bylo pro mě těžké se s ní sžít.
Naštěstí tu byl Leonardo, který to trochu zachránil. Přesně ten typ chlapa, do kterého se musíte okamžitě zamilovat – charismatický, milý a prostě správňák.
Co ale knize nemůžu upřít, je české prostředí, které je naprostá paráda. Popisy Prahy, hospůdek, tradičních jídel a české atmosféry jsou tak věrohodné, že jsem při čtení měla chuť na svíčkovou a studený pivo.
Shrnutí: Pokud hledáte něco lehkého, co vás přenese do atmosféry staré Prahy a českých tradic, a chcete si u čtení prostě odpočinout, tahle knížka je fajn volba. Příběh sice není žádný zázrak, romantika mě moc neoslovila, ale krásné prostředí Čech to všechno zachraňuje.
3/5

Wilder | Rebecca Yarros
“Not everything epic is meant for a worldwide audience.
Po Čtvrtém křídle jsem měla velká očekávání a chtěla zjistit, jak si Rebecca poradí s čistě romantickým příběhem. A Odpadlíci? To znělo šíleně dobře – extrémní sporty, dobrodružství a škola na lodi, která pluje kolem světa? Nemohla jsem se dočkat, až si to přečtu!
A musím říct, že mě knížka fakt nezklamala. Četlo se to samo, stránky jsem hltala jednu za druhou. A Paxton Wilder? OMG, ten mě dostal hned na začátku. Rebecca prostě ví, jak psát chlapy, co vás okamžitě okouzlí a kterým nemůžete odolat!
A kdo jsou vlastně Odpadlíci? Odpadlíci jsou tým adrenalinových sportovců, kteří neustále posouvají hranice všeho možného. Předvádějí šílené triky, které vám vezmou dech, a během devítiměsíční plavby natáčí dokument o svých dobrodružstvích.
Co mě fakt moc bavilo, bylo to, že se příběh odehrává na netradiční vysoké škole, která je vlastně plovoucí kampus, a celý tenhle originální koncept příběhu dodal úplně nový rozměr. Cestování, dobrodružství a ta úžasná atmosféra – no prostě skvělá kombinace, která mě hned chytla.
A romantická linka mezi Paxtonem a Leah? Ta byla skvělá. Leah si nese těžkou minulost a na začátku je uzavřená, bojí se znovu otevřít světu a někomu důvěřovat. Paxton ji však postupně dokáže vytáhnout z její ulity, ukázat jí, že se dá žít naplno, a hlavně, že může znovu cítit lásku.
Jejich vztah je plný jiskření, ale taky překonávání překážek. Líbilo se mi, že to nebylo jen o fyzické přitažlivosti, ale o tom, jak se navzájem podporují a pomáhají si překonat minulost.
Pokud hledáte příběh plný akce, emocí a skvěle vykreslených postav, Wilder vás rozhodně nezklame. Už se nemůžu dočkat dalších dílů – tohle bylo fakt skvělý!

„Žila byla jedna dívka,“ zaševelil, „chytrá, dobrá duše, v hloubce lesa skrývala se, v stínu stromů tiše. A byl jednou jeden král o pastýřské holi, co magií vládl a vládl i slovy. Ty dva osud svedl k sobě, ty dva osud spojil: Tu dívku a krále… z nich netvora stvořil.“
Na tuhle knížku jsem v poslední době narážela úplně všude, a i když jsem vlastně vůbec netušila, co od ní čekat (anotaci jsem si tradičně ani nečetla), prostě jsem ji musela mít, protože jsem potřebovala zjistit, proč ji všichni tak milují. A už to chápu – byla vážně skvělá!
Tahle knížka má všechno – magii, tajemství, temnou atmosféru, trochu té romantiky a skvělý příběh.
Co mě bavilo nejvíc? Rozhodně karty a celý systém magie – bylo to originální, zajímavé a skvěle zapadalo do příběhu. Atmosféra knihy je nádherně temná, a příběh vás vtáhne už od první stránky. Netvor byl naprosto fantastický, a přála bych si, aby měl v příběhu ještě víc prostoru, protože tahle linka mě úplně nadchla.
Taky jsem si zamilovala básničky na začátku kapitol, které skvěle dokreslovaly tajemnou atmosféru. A musím vyzdvihnout i celkové zpracování knihy a styl, jakým je napsaná.
Ale abych byla upřímná, mám i pár výhrad. Největší problém jsem měla s worldbuildingem – spousta věcí mi přišla nedotažená a často jsem byla zmatená, jak vlastně tenhle svět funguje. Docela jsem se ztrácela ve jménech (bylo jich vážně hodně) a chyběly mi podrobnosti o některých klíčových aspektech, jako je vládkyně lesa, mlha nebo to, co se stane s těmi, které pohltí. Taky bych ocenila víc informací o tom, jak vlastně vznikla nákaza. Mám spoustu otázek, na které jsem v knize nenašla odpovědi, a propracovanější vysvětlení by příběhu rozhodně prospělo.
I tak jsem si čtení užila a tuhle knížku fakt doporučuju, pokud máte rádi temné fantasy s dávkou napětí a romantiky. Chápu, proč je tak populární, a už teď se těším, co přinese další díl a doufám, že se konečně dozvím odpovědi na svoje otázky.

Farma zázraků je milé a komfortní čtení, které vás přenese na zasněženou farmu plnou kouzelné vánoční atmosféry.
Stella si splnila svůj dávný sen a koupila farmu na vánoční stromky. Jenže místo vysněné idylky přišly problémy – stromky záhadně usychají, stodola je domovem drzé rodinky mývalů a farmu dusí dluhy. Jedinou šancí, jak to všechno zachránit, je vyhrát soutěž na Instagramu o sto tisíc dolarů.
Má to ale háček: Stella v přihlášce uvedla, že farmu spravuje se svým přítelem, kterého ve skutečnosti nemá. Naštěstí je tu Luke, její úžasný nejlepší kamarád, který ochotně souhlasí, že si na jejího přítele zahraje. Jenže předstírání je jedna věc, ale co když mezi nimi začne vznikat něco, co už nejde jen tak hrát?
Luke je totální book boyfriend material. Milovala jsem ho od první stránky! Jeho laskavost, humor a to, jak byl pro Stellu vždy oporou, z něj dělá naprosto dokonalého knižního hrdinu. Bavilo mě sledovat, jak jejich přátelství postupně přerůstá v něco víc. Chemie mezi nimi byla úplně hmatatelná – autorka jejich vztah vystihla nádherně. A trope předstíraného vztahu? Tady zpracovaný tak skvěle, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout. A ty spicy scény? Byly hot!!! A to říkám jako někdo, kdo se u těchto scén skoro vždycky cringuje. Naštěstí tady ale fungovaly perfektně a nemusela jsem u nich protáčet oči, protože byly skvělý!
Co příběh ještě víc oživilo, byly vedlejší postavy, které byly prostě boží. Maloměstská komunita měla přesně tu správnou atmosféru – všichni se znají, všichni se do všeho pletou a přesně díky tomu působí celé prostředí tak autenticky a útulně, že máte chuť se tam hned přestěhovat.
Příběh je kombinací romantiky, humoru, vánoční atmosféry a krásně vystiženého přátelství, které vás pohladí na duši. Jasně, místy byl trochu předvídatelný, ale to vůbec neubírá na tom, jak moc jsem si čtení užila. Farma zázraků je kouzelný vánoční příběh o lásce, přátelství a druhých šancích. Ideální čtení na zimní večery – s dekou, horkou čokoládou a vánoční náladou.

Na Skotské vysočině existuje kouzelný rezort, kde se slaví Vánoce po celý rok. O výzdobu a atmosféru se stará Holliday, lektorka výtvarných kurzů, která Vánoce miluje nade všechno. Jenže rezort chátrá a majitel ho chce prodat. Kupcem se stává Damon, který na místo nemá zrovna ty nejlepší vzpomínky a jeho plánem je přetvořit rezort v moderní hotel, což pro Holliday znamená konec všeho, co miluje.
Holliday a Damon jsou přesnými opaky – ona je vždy veselá, optimistická a rozzáří každý prostor, zatímco on je zamračený mrzout, který na kouzla nevěří. Jejich dynamika je od začátku velmi zábavná – Holliday mu nejprve pobyt pěkně ztíží, ale když zjistí, že to nikam nevede, rozhodne se se svými přáteli dokázat Damonovi, že tenhle rezort a vánoční kouzlo stojí za záchranu.
Tahle knížka byla přesně to, co jsem si na předvánoční večery přála. Skotská vesnička plná světýlek, sněhu a té nejkouzelnější vánoční atmosféry? Ano, prosím! Christmas Village si mě úplně získalo a při čtení jsem měla pocit, jako bych tam byla.
Jasně, příběh je hodně předvídatelný – už od první kapitoly bylo jasné, jak to dopadne. Ale víte co? Vůbec mi to nevadilo. Ta pohoda, laskavé postavy a vánoční nálada úplně přebily všechno ostatní. Občas je fajn si přečíst něco, co vás prostě jen zahřeje u srdce.
Nebyla to kniha, která by mě šokovala nebo mi změnila život, ale rozhodně mi vykouzlila úsměv na tváři a naladila mě na Vánoce. Ideální, když si chcete v klidu sednout s hrnkem horké čokolády a na chvíli vypnout. Skvělý feel-good příběh, co vás na pár hodin přenese do světa vánočních zázraků!

Kavárna s vůní perníčků | Laurie Gilmore
Tahle kniha je jako stvořená na podzimní večery – jednoduchá, milá a ideální s šálkem horké kávy nebo čaje. Kavárna s vůní perníčků je odpočinkový příběh s troškou romantiky a klasickým insta love klišé.
Jeanie, která převezme kavárnu ve městečku Dream Harbour, se setkává s Loganem, místním farmářem ve flanelové košili se zlatým srdcem. I když je vztah mezi nimi dost uspěchaný a vzniká jaksi „z ničeho nic,“ bavilo mě sledovat jejich interakce a nasávat atmosféru malého města.
Celkově je knížka opravdu jednohubka na jeden večer, která se čte rychle a u které stránky mizí před očima. Jednoduché, nenáročné čtení, které vám možná vykouzlí úsměv na tváři, ale asi ve vás nezanechá hlubší dojem.
Trochu mi chyběl větší vývoj postav a propracovanější vykreslení vztahu mezi Jeanie a Loganem. Ten insta love trope - kde je to z ničehonic prostě ,,bum a najednou je tu velká láska mě úplně neoslovil a chvílemi jsem se ptala, kde se ta náhlá přitažlivost vzala.
Co mě ale naopak velmi bavilo byli scény z místního knižního klubu, kde obyvatelé městečka ujíždí na spicy knihách.
Pokud milujete seriál Gilmorky a hledáte něco nenáročného s podobným vibem a příjemnou podzimní atmosférou, tak by tahle kniha mohla být pro vás to pravé.

Třetí díl ze série Never after je inspirován Čarodějem ze země Oz. Máme tu Zlou čarodejnici ze Západu jako princeznu drogového podsvětí, Plecháče jako tajného agenta a Dorotku jako proradnou zmiji. Tahle kombinace mi přišla neskutečně originální a bavila mě od první stránky.
Do knihy jsem šla naslepo bez žádného očekávání a to, co jsem dostala mě naprosto nadchlo.
Příběh se četl skvěle, děj plynul brutální rychlostí a pořád se něco dělo. Žádná hluchá místa, žádné zbytečné pasáže – kniha mě udržovala ve střehu od začátku do konce. Spicy scény byly výborné a pro fajnšmekry se najde i jedna nezapomenutelná scéna se zbraní .
To, že tentokrát padouchem nebyl muž, ale žena, bylo fakt osvěžující. Dodalo to příběhu úplně jinou dynamiku a Evelina, jako Zlá čarodějnice, byla skvěle napsaná.
A co se týká nějaké romantické linky, tak ta lepší být ani nemohla. Princezna drogového podsvětí a tajný agent z protidrogového? Naprosto skvělý
Na závěr bych řekla, že tahle knížka je super jednohubka, kterou prostě zhltnete za pár hodin. Já sama jsem ji nedokázala odložit, dokud jsem se nedostala na poslední stránku. DOPORUČUJU!

Harriet a Wyn byli dokonalý pár, ale před pěti měsíci se rozešli a nikomu o tom neřekli. Když se blíží jejich každoroční dovolená s přáteli v luxusním letním domě v Maine, rozhodnou se předstírat, že jsou stále spolu, aby nezkazili týden, který pro jejich partu vždy znamenal útěk z reality a možnost připomenout si staré dobré časy. Jenže předstírání je mnohem těžší, než si mysleli.
Kde je mi dobře je kniha, která mě opravdu chytla za srdce. Je to nádherný a bolavý příběh dvou lidí - Harriet a Wyna, kteří se stále milují, ale okolnosti a načasování jim prostě nepřáli. Příběh skvěle prolíná dvě časové linky – současnost a minulost, což příběhu dodává hloubku a umožňuje nám pochopit, co je kdysi spojovalo, ale taky, co stálo za jejich rozchodem a co je vlastně rozdělilo.
Co se mi na knize ale opravdu moc líbilo bylo to, jak krásně je tu zachycené přátelství. I když už každý z hrdinů žije jinak – (odlišné práce, vzdálenost, jiný životní styl), tak se stále snaží jejich přátelství udržet a každoročně se scházet, i když už to nikdy nemůže být jako dřív.
Příběh je nádherně napsaný, plný krásných myšlenek k zamyšlení. Hlavní témata kniha jsou - láska, přátelství a druhé šance, a i když Harriet a Wyn spolu už nejsou, ta jejich vzájemná láska je cítit z každé stránce.
Byl to opravdu milý, citlivý a dojemně napsaný příběh – takové pohlazení na duši a já si po přečtení knihy připadala jako kdybych dostala objetí od kamaráda, které jsem dlouho potřebovala.
Celkově jsem si čtení moc užila. Kniha je velmi čtivá a stránky mi odsejpali pod rukama. Bylo to sice trochu bolestivé, ale nádherné zároveň. Tahle kniha je plná emocí - je o lásce, přátelství a o tom, jak se smířit s tím, že věci už nikdy nebudou jako dřív. Rozhodně doporučuji!

Ocelová princezna je druhým dílem ze série Royal Elite, která pokračuje v příběhu hlavních postav - Elsy a Aidena a je součástí trilogie.
Přestože mě stejně jako v prvním díle hlavní hrdinové neskutečně vytáčeli, tak jsem knihu opět nemohla odložit a užívala jsem si každou stránku. Co se musí Rině nechat je to, že píše neskutečně čtivě a to vás nutí pokračovat pořád dál a dál. Navíc každý díl končí nějakým twistem a otevřeně, že máte potřebu hned sáhnout po další knize - aspoň takhle jsem to měla já.
Občas mě ale frustrovalo, jak se vztah Elsy a Aidena neustále točí v kruhu. Některé momenty mi připadaly trochu přehnané a zbytečně natažené. Navíc mi po čase začalo vadit to množství sexuálních scén a někdy jsem si říkala, že by se příběh obešel i bez nich. Tenhle díl mi přišel zatím nejslabší ze všech a myslím si, že nebylo potřeba příběh Aidena a Elsy roztahovat na tři knihy.
Co mě na knize ale moc bavilo byla detektivní zápletka. Doslova jsem celou knihu prahla po tom, abych se dozvěděla aspoň nějaké střípky z minulosti a co se doopravdy stalo. Elsa si v knize pomalu začíná vzpomínat a dozvídat se tajemství ze svého dětství. Zjišťuje pravdu o své rodině a o tom, co se skutečně tenkrát stalo.
Co se týče vztahu mezi Aidenem a Elsou -
Aiden je zvyklý mít vše pod kontrolou, ale Elsa ho pořád zkouší a dělá naschvály. Na druhou stranu se jí nedivím, protože Aiden je přehnaně majetnický. Myslím si, že jejich láska je destruktivní, ale taky plná vášně a bolesti.
Celkově bych knihu ohodnotila 3,5. Přestože jsem si knihu užila a držela mě v napětí, tak měla pár nedostatků. Těším se na závěrečný díl a doufám, že přinese víc odpovědí a zvedne laťku zase o trochu výš.

Prokletí svatých je nová romantasy od autorky Kate Dramis, která vás zavede do propracovaného světa plného magie, intrik a napínavých dobrodružství. Hlavní hrdinkou je Aja, mladá žena s mocí ovládat živly, která se ocitá v centru politického spiknutí a musí bojovat za záchranu svého lidu.
Jedním z největších kladů knihy je stoprocentně worldbuilding. Autorka stvořila komplexní a propracovaný svět s bohatou historií, geografií a magickým systémem.
Příběh knihy je napínavý a plný zvratů. Ze začátku se sice může zdát trochu zmatený, ale jak se čtenář seznamuje se světem a postavami, vše začíná dávat smysl. Kdybyste při čtení tápali, tak na konci knihy najdete slovníček s pojmy.
Pokud si chcete přečíst skvělou fantasy knihu, která nabízí intriky, tajemství, romantickou linku, milostný trojúhelník, zrady, opravdu kvalitní worldbuilding a politiku, tak Prokletí svatých je pro vás to pravé.

Láska na oko je druhým dílem ze série - Miliardáři z Dreamlandu, která sleduje osudy tří bratrů z bohaté rodiny. V tomto díle se zaměřujeme na Declana, nejstaršího syna, který se potýká s plněním dědické doložky v závěti. První díl jsem si moc užila, ale tenhle díl byl teda upřímně ještě o něco lepší a mě to strašně moc bavilo.
Tohle je přesně ten typ knihy, po které sáhnu, když si chci odpočinout a pobavit se. Láska na oko je romantický příběh plný humoru, napětí a nečekaných zvratů. Celý příběh jsem naprosto hltala, stránky mi utíkali před očima a já se nemohla odtrhnout, dokud jsem celou knihu nedočetla.
Hlavní hrdinka Iris je chytrá a sympatická žena, která tvrdě dře, nebojí se jít si za svým a je schopná se obětovat pro ostatní na úkor svého života. Je silná, nezávislá a nebojí se říct svůj názor. Měla těžké dětství a bojí se pustit si na 100% do života nějakého muže.
Zato Declan je nerudnej bručoun, který nevěří v lásku, je to strašnej workoholik a introvert, který nemá rád lidi a jejich společnost. Během příběhu se otevírá a učí se důvěřovat druhým lidem, zamiluje se do své asistentky Iris a snaží se překonat své démony z dětství.
A něco k ději:
Aby se Declan stal dědicem rodinného impéria, musí se oženit a mít dítě. To se zdá být nemožné, dokud se mu nenabídne jeho asistentka Iris Thorne. Declan a Iris uzavřou smlouvu o fingovaném manželství. Navenek se před rodinou a veřejností tváří jako zamilovaný pár, ale ve skutečnosti se ale snaží o co nejmenší kontakt. Postupem času se však mezi nimi začínají tvořit opravdové city.
Pokud máte rádi nenáročnou romantiku u které se zároveň pobavíte i dojmete. Určitě sáhněte po téhle knize, kterou vám všem s nadšením doporučuji a já budu mezitím netrpělivě vyhlížet další díl.

Pro všechny, kteří nesní o princích. Tady žádného prince nenajdete.
Lana je studentka žurnalistiky a vášnivá fanynka amerického fotbalu, která sní o kariéře sportovní reportérky. Udělá ovšem osudovou chybu a nechá se svést hvězdou fotbalového týmu a ocitá se v centru nechutné hry nechvalně známého tajného spolku AΩM.
Dylan se stává jejím úhlavním nepřítelem číslo jedna a Lana se ocitá v pasti plné intrik, lží, manipulací, zneužívání a nebezpečných tajemství. S nasazením vlastního života se rozhodne odkrýt pravdu a zničit AΩM zevnitř.
Za co musím dát určitě velké plus je ta nádherná obálka, která se opravdu moc povedla.
Líbilo se mi, že je knížka psaná z dvou úhlů pohledů - máme tu myšlenky hlavní hrdinky Lany i hlavního hrdiny Dylana.
Autorka píše opravdu velmi čtivě a já knihu zhltla za jedno odpoledne, protože mi stránky hrozně rychle utíkaly před očima.
Knihu je pro mě strašně těžké hodnotit, protože je to první díl duologie. Knížka končí obrovským twistem a hlavně otevřeně. Když jsem ji dočetla - měla jsem v hlavě tak dalších milion otázek, na které neznám odpověď. A já si vůbec na nikoho momentálně nemůžu vytvořit ucelený názor, protože mi celý spolek tak trochu smrdí nějakým obrovským průšvihem. Ale to se dozvíme v dalším díle, který by měl vyjít příští rok, kde se nám všechno snad vyjasní.
Jinak před čtením této knihy fakt dbejte na to, že se jedná o - dark/bully romance, což znamená, že hl. hrdinka je obětí šikany rukou hl. hrdiny.
Za mě tento žánr pro mě asi nebude úplně to pravé ořechové, protože já jsem u některých scén opravdu trpěla, ale věřím, že lidem, kdo má tento žánr rád se kniha bude líbit.

“Môj pokus zachrániť Jacksa sa môže skončiť ohnivým výbuchom, no radšej skončím v plameňoch spolu s ním, než by som sa mala pozerať, ako horí sám.“
Já chci v téhle knize žít. Chci aby tenhle příběh nikdy neskončil. Chci, aby tahle série měla deset dalších dílů. Nechci se rozloučit. Tenhle příběh mě tak moc pohltil a já ho miluju celým svým srdcem. Tahle série, tenhle svět, tyhle postavy jsou pro mě všechno. Jacks, princ srdcí mi to moje ukradl.
Čtení téhle série a návšteva nádherného severu pro mě byla krásným a pohádkovým zážitkem. Autorka sérii zakončila jak nejlíp mohla. Bylo to napínavé, plné akce, zvratů, nových postav, nových kouzel/kleteb, zrad, křivd, rozuzlení starých tajemství, odpovědí na otázky a slíbený šťastný konec, protože jsme přeci v pohádce. Tenhle díl měl zkrátka všechno, co by zakončení skvělé série mělo mít. Jsem ráda, že se mi tahle série dostala do rukou, a že jsem mohla prožít tenhle kouzelný příběh.
Kniha je plná krásných myšlenek a důležitých poslání, a já se moc těším, až si to jednou přečtu znovu.
Nebudu vám nic spoilerovat, nebudu vám tu psát o čem je třetí díl, jen vám řeknu jednu věc. Okamžitě přestaňte dělat to, co právě děláte, vezměte si do ruky Bolo raz jedno zlomené srdce a jděte číst.

Tak jsem přečetla čtvrtý díl ze série Off-Campus a musím říct, že tenhle díl je z nich nejslabší a moc mě to nebavilo. Sice je to napsaný skvěle, protože autorka píše tak čtivě, že to zhltnete za jeden den, ale bohužel ta zápletka téhle knihy mi nesedla a Sabrina jako hlavní postava mi docela pila krev.
Tucker je chlap snů, který umí vařit, má srovnané hodnoty, je neskutečně hodnej, obětavej a pro člověka, co miluje by udělal všechno na světě. Tucker je totálně - HUSBAND MATERIAL a já ho miluju a jeho postava mě moc bavila.
Zatímco Sabrina měla těžký život, pro všechno musí dřít, ze všeho nejvíc se potřebuje dostat na Harvard, je chladná a nedokáže se nikomu otevřít a pak přijde nečekané těhotenství, a celé se to mnohem víc zamotá.
Strašně mi vadilo její přesvědčení, že když ho od sebe bude odhánět, neřekne mu, co k němu cítí a bude se tvářit, že nejlepší, co pro něj může udělat je, že nebude v jeho životě pro něj bude lepší.
Vůbec jsem nechápala, jak s ní Tucker mohl mít takovou nekonečnou trpělivost, ale poslední kapitola byla ale opravdu hezká a já se jednou málem rozbrečela dojetím.
Ale i přes to, že je tento díl slabší, tak vám můžu tuhle sérii s klidem v srdci doporučit, protože já si s touhle partičkou hokejistů užila opravdu hodně zábavy.

Kraťounká romantasy, kterou přelouskáte za jedno odpoledne. Možná jsem neměla Dvory prokládat dalším příběhem, kde jsou v hlavní roli víly, protože mám teď asi přehnaně velké nároky, ale tak všichni víme, že Massovou jentak něco nepřekoná.
Ale pokud si chcete odpočinout od nekonečných bichlí, složitých světů a chcete se aspoň na chvilku ponořit do fantasy žánru, moc tuhle knížku doporučuju, protože má jen necelých 300 stránek.
V knížce najdete skvělou hate to love romantickou linku a chemie mezi hlavními hrdiny dokonale funguje. Najdete tu drsný vílí turnaj a vtipné dialogy.
Já se každopádně moc těším na další díl, protože potřebuju spoustu odpovědí.

Officiálně mám dočtené Dvory. K poslednímu dílu jsem se sice odhodlávala asi dva měsíce, protože mě děsilo těch 700 stránek a zároveň jsem si knihu nechávala na horší časy, až se mi bude stýskat po Velarisu, ale tohle opravdu stálo za všechny ty probdělé noci.
Nesta s Cassianem se stávají mým nejoblíbenějším párem a nedokážu ani slovy vyjádřit, jak moc mě čtení jejich příběhu bavilo. Upřímně chci aspoň ještě dalších 100 stránek a myslím, že si budu muset aspoň den nechat na to, abych se z toho vzpamatovala, ale stejně mě čeká neskutečnej book hangover.
Cassiana jsme milovali všichni od začátku, ale opravdu jsem nevěděla, jak se autorka popasuje s Nestiním příběhem, abychom si jí po tom všem zvládli oblíbit. Ale stalo se a Massová to zvládla naprosto bravůrně. Vývoj Nesty tu byl napsaný tak skvěle, že jste se do ní dokázali vcítit a rozuměli jste všemu, co udělala a proč se chovala, jak se chovala. Nesta se snaží popasovat se svými démony a tvrdě si jde za svými cíly. A já si jí opravdu zamilovala a fandila jsem jí od první stránky.
Najdete tu spoustu erotických scén, ale ještě aby ne, když Nesta má nejradši čtení červené knihovny a lechtivých románů. Za mě ale byli ty scény napsaný naprosto skvěle a já si u každé libovala.
Moc se mi líbilo přátelství mezi Nestou, Gwyn a Emerien a jejich dobrodružství jakožto valkýr a také jsme se konečně dozvěděli, co Nesta ukradla kotlíku a jaká je její moc.
Jediné co mi tu trochu vadilo bylo vyobrazení Rhyse a Feyre, protože mě v tomhle díle hrozně vytáčeli, ale to nic nemění na mojí nehynoucí lásce, která stále přetrvává.
Mohla bych o tom napsat ještě několik stránek, ale instagram nepovoluje bohužel tolik znaků. Takže řeknu jen, že to bylo skvělý, skvělý, skvělý a kdo jste nečetl Dvory, musíte to, co nejdřív napravit, protože tahle série se vám vryje pod kůži.

Tuhle knihu řadím rozhodně mezi ty nejlepší hokejovky, co jsem četla. Bylo to skvělý a já si to moc užila. Ze začátku jsem se sice bála těch 600 ti stránek, protože to mi na romantiku přišlo až moc, ale četlo se to samo a stránky mi utíkaly před očima, že jsem najednou byla na konci.
Je to příběh plný napětí, vášně a humoru a hlavní hrdinové,Stevie a Zander, jsou neuvěřitelně sympatičtí a hned si je zamilujete. Navíc mají mezi sebou neskutečnou chemii a od začátku to mezi nima jiskří. Jejich vztah byl úžasnej a knížka je napsaná tak citlivě, že jsem 3krát brečela dojetím, a to se mi moc často nestává. Doslova emoční rollercoaster!
Autorka do příběhu moc hezky a nenásilně zapojila taky spoustu důležitých témat - jako mentální zdraví, chození k psychologovi, sebevědomí, úzkosti nebo bodyshaming.
Stevie není žádná prvoplánová kráska, ale letuška s pár kily navíc s pěkně prořízlou pusou, která nejradši tráví svůj volný čas pomáháním v psím útulku a staráním se o opuštěné pejsky.
Zato Zanders je hokejový obránce, který nejvíce času tráví na trestné lavici a na veřejnosti působí jako arogantní blbec a velkej sukničkář, ale uvnitř je to přitom totální zlatý retrívr.
Oba se potýkají s nějakými démony z minulosti a společně se pokouší s nimi bojovat. Obrovsky silný příběh, který ze mě celou dobu ždímal emoce a já vám ho můžu jedině doporučit.
Tahle kniha mě šíleně bavila a já už se teď moc těším na pokračování.