elle.horacova elle.horacova komentáře u knih

Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona Shea Ernshaw

Tahle kniha je jako stvořená pro všechny, kdo milují Ukradené Vánoce od Tima Burtona.

„Sláva dýňové královně“ nás vezme zpátky do kouzelného světa Halloweenského městečka, tentokrát z pohledu Sally, která se právě stala dýňovou královnou. Zatímco Jack je nadšený z jejich společného vládnutí, Sally pod tíhou nových povinností začíná pochybovat, jestli tahle role je pro ni ta pravá.

Příběh je skvěle prosycený burtonovskou atmosférou – trochu temný, magický a strašidelný, ale má i zvláštní kouzlo, které Burtonovi fanoušci zbožňují. Sally se během svého dobrodružství dostane do dalších svátečních říší, objevuje zapomenuté světy a zažívá dobrodružství v říši snů. Musí najít vnitřní sílu, aby zachránila Halloweenské městečko a zároveň pochopila, kým opravdu je.

Přestože je kniha určená spíš mladším čtenářům, mě to bavilo! Hledání sebe sama a rozhodování mezi svobodou a odpovědností jsou témata, která osloví i starší čtenáře. Sallyin růst od obyčejné hadrové panenky k sebevědomé královně, která se učí stát si za svým, mě mile překvapil.

Ideální halloweenské čtení na podzimní večery plné kouzla a fantazie. Příběh vás vtáhne a za chvíli ho máte přečtený. Pokud jste fanoušky Ukradených Vánoc, tuhle milou jednohubku si zamilujete.

12.11.2024 4 z 5

Kavárna s vůní perníčků Kavárna s vůní perníčků Laurie Gilmore

Kavárna s vůní perníčků | Laurie Gilmore

Tahle kniha je jako stvořená na podzimní večery – jednoduchá, milá a ideální s šálkem horké kávy nebo čaje. Kavárna s vůní perníčků je odpočinkový příběh s troškou romantiky a klasickým insta love klišé.

Jeanie, která převezme kavárnu ve městečku Dream Harbour, se setkává s Loganem, místním farmářem ve flanelové košili se zlatým srdcem. I když je vztah mezi nimi dost uspěchaný a vzniká jaksi „z ničeho nic,“ bavilo mě sledovat jejich interakce a nasávat atmosféru malého města.

Celkově je knížka opravdu jednohubka na jeden večer, která se čte rychle a u které stránky mizí před očima. Jednoduché, nenáročné čtení, které vám možná vykouzlí úsměv na tváři, ale asi ve vás nezanechá hlubší dojem.

Trochu mi chyběl větší vývoj postav a propracovanější vykreslení vztahu mezi Jeanie a Loganem. Ten insta love trope - kde je to z ničehonic prostě ,,bum a najednou je tu velká láska mě úplně neoslovil a chvílemi jsem se ptala, kde se ta náhlá přitažlivost vzala.

Co mě ale naopak velmi bavilo byli scény z místního knižního klubu, kde obyvatelé městečka ujíždí na spicy knihách.

Pokud milujete seriál Gilmorky a hledáte něco nenáročného s podobným vibem a příjemnou podzimní atmosférou, tak by tahle kniha mohla být pro vás to pravé.

04.11.2024 3 z 5

Zakázané uvolnění Zakázané uvolnění Bal Khabra

Zakázané uvolnění | Bal Khabra

“Summer is my sun, and im the simple planet revolving in her orbit.

Tak a já jsem zpátky ve své hokejové éře, protože tohle bylo naprosto boží a já jsem upřímně z téhle knihy strašně nadšená. Pokud milujete hokejovky jako je Na ledě nebo sérii Off Campus, tak si tuhle knihu stoprocentně nesmíte nechat ujít.

Příběh sleduje Summer, která má v životě jasný cíl – chce se stát sportovní psycholožkou a dává do toho vše. Hokej ale nemůže vystát, což je trochu komplikace, když do jejího života vstoupí Aiden, kapitán univerzitního hokejového týmu, který je trenérem za trest donucen pomáhat Summer s jejím výzkumem.

Kniha je skvěle napsaná a stránky vám doslova utíkají pod rukama. Já osobně jsem knihu zhltla za jedno odpoledne, protože mě tak moc bavila, že jsem nebyla schopná se od ní odtrhnout. Celý příběh je neuvěřitelně čtivý a zaručuju, že ho zhltnete na jeden zátah. Autorčin styl je zábavný a dialogy jsou skvěle napsané, což přispívá k plynulosti děje.

Aiden je totální zlatý retrívr – je vtipný, milý, obětavý a přesně ten typ hlavního hrdiny, kterému podlehnete už po pár stránkách. Jeho sympatická parta hokejistů dodává knize skvělou atmosféru a celé univerzitní prostředí je naprosto boží!

Jediné, co mě občas vytáčelo, byla Summer a její chování. Někdy působila až příliš umanutě a nelogicky, a měla jsem chuť s ní zatřást, aby se srovnala. I přesto však celkový dojem z knihy nezkazila a nakonec jsem jí to odpustila.

Je tam spoustu vtipných momentů, u kterých jsem se opravdu smála nahlas. Nejvíc mě asi pobavila „Šlapková patrola“ a scéna, kdy Aiden přinesl Summer na usmíření místo kytky smuteční věnec.

U knihy jsem se neuvěřitelně pobavila a odpočinula si. Celkově je Zakázané uvolnění příběh, který vás nadchne, rozesměje a zanechá s pocitem, že chcete číst víc. Rozhodně doporučuji všem milovníkům hokejových romancí! 5

04.11.2024 5 z 5

Zmámeni Zmámeni Emily McIntire

Třetí díl ze série Never after je inspirován Čarodějem ze země Oz. Máme tu Zlou čarodejnici ze Západu jako princeznu drogového podsvětí, Plecháče jako tajného agenta a Dorotku jako proradnou zmiji. Tahle kombinace mi přišla neskutečně originální a bavila mě od první stránky.

Do knihy jsem šla naslepo bez žádného očekávání a to, co jsem dostala mě naprosto nadchlo.

Příběh se četl skvěle, děj plynul brutální rychlostí a pořád se něco dělo. Žádná hluchá místa, žádné zbytečné pasáže – kniha mě udržovala ve střehu od začátku do konce. Spicy scény byly výborné a pro fajnšmekry se najde i jedna nezapomenutelná scéna se zbraní .

To, že tentokrát padouchem nebyl muž, ale žena, bylo fakt osvěžující. Dodalo to příběhu úplně jinou dynamiku a Evelina, jako Zlá čarodějnice, byla skvěle napsaná.

A co se týká nějaké romantické linky, tak ta lepší být ani nemohla. Princezna drogového podsvětí a tajný agent z protidrogového? Naprosto skvělý

Na závěr bych řekla, že tahle knížka je super jednohubka, kterou prostě zhltnete za pár hodin. Já sama jsem ji nedokázala odložit, dokud jsem se nedostala na poslední stránku. DOPORUČUJU!

03.10.2024 4 z 5

Odhalená pravda Odhalená pravda Elizabeth Briggs

Tak mám dočtený poslední díl série - Vlci zvěrokruhu a upřímně – moje pocity jsou dost smíšené. Na jednu stranu musím říct, že jsem si čtení užila, ale zároveň mám pocit, že mi něco chybělo.

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!

Největší problém jsem měla s tím, že byla autorka se vším hrozně rychle hotová.

Ayla během příběhu strašně rychle zvládala ovládat jednu magii za druhou. Nejprve měsíční, pak sluneční, a zároveň se stala i extrémně silnou vlčicí. I když to zní všechno skvěle, při čtení to na mě působilo dost uspěchaně a nevěrohodně. Měla jsem pocit, že Ayla nezískala svojí sílu přirozeně, ale spíš jakoby z ničeho nic byla neporazitelná a schopná všeho.

Navíc, i když v knize umírala jedna postava za druhou, chyběly mi emoce, které by to ve mně mělo vyvolat. Po čtyřech dílech jsem si k postavám nevybudovala skoro žádný vztah, aby mě jejich osudy vůbec zasáhly. Bitvy, které by mohli být epické, mi připadaly spíš průměrné a některé části byly tak moc rychlé, že jim prostě chyběla hloubka a děj byl dost předvídatelný.

Když ale opomenu pár věcí, které mě mrzely, musím uznat, že knížka je rozhodně čtivá a svižně napsaná. Pořád se tam něco děje a celý ten svět vlků zvěrokruhu je opravdu moc hezky vymyšlený.

Určitě bych sérii doporučila všem, co mají rádi vlkodlaky, čarodějky, upíry a hledají nějakou lehkou fantasy jednohubku na večer, u které nebudou muset tolik přemýšlet.

28.09.2024 3 z 5

Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

Ayla se po bitvě se Lví smečkou a Slunečními čarodějkami snaží zachránit svého milovaného Kadena. Na planetě Lunatera se učí ovládat měsíční magii a hledá způsob, jak ho přivést zpět k životu a pokouší se společně s Hadonoši získat nové spojence mezi ostatními vlky, aby společně dokázali porazit Sluneční čarodějky.

Musím říct, že i když se kniha četla snadno a zhltla jsem ji na jedno posezení, celkově mi přišla trochu plochá. Bitvy, které by mohly být napínavé, mi připadaly spíš povrchní. Děj na mě působil místy až uspěchaně - jako by se hnal dopředu, aniž by se zastavil u těch momentů, které by si fakt zasloužily víc prostoru.

Co mě ale opravdu bavilo, byla linka s Jordanem – po prvních dvou dílech jsem ho vážně nemohla vystát, ale teď si začínám myslet, že nebude tak špatný a moc mě zajímá jeho backstory a co za jeho chováním vlastně stojí, proto doufám, že v pokračování budou konečně všechna tajemství odhalena.

Také mě potěšilo, že jsme se dozvěděli víc o Měsíčních čarodějkách, o Aylině magii a jejím původu. Bylo fajn vidět, jak se její schopnosti začínají rozvíjet a jak odhaluje nové stránky své moci. Taky se konečně dozvídáme, kdo je její matka a proč jí opustila.

Celkově to bylo opět čtivé, děj hezky odsýpal a kniha měla pár silných momentů. Bohužel mi ale chyběla větší hloubka a propracovanost postav, takže jsem si je nedokázala tolik oblíbit a necítila jsem ten opravdový strach o ně, což je u takových příběhů škoda. Doufám, že další díl přinese víc akce a že se postavy i příběh budou dál rozvíjet.

28.09.2024 3 z 5

Kde je mi dobře Kde je mi dobře Emily Henry

Harriet a Wyn byli dokonalý pár, ale před pěti měsíci se rozešli a nikomu o tom neřekli. Když se blíží jejich každoroční dovolená s přáteli v luxusním letním domě v Maine, rozhodnou se předstírat, že jsou stále spolu, aby nezkazili týden, který pro jejich partu vždy znamenal útěk z reality a možnost připomenout si staré dobré časy. Jenže předstírání je mnohem těžší, než si mysleli.

Kde je mi dobře je kniha, která mě opravdu chytla za srdce. Je to nádherný a bolavý příběh dvou lidí - Harriet a Wyna, kteří se stále milují, ale okolnosti a načasování jim prostě nepřáli. Příběh skvěle prolíná dvě časové linky – současnost a minulost, což příběhu dodává hloubku a umožňuje nám pochopit, co je kdysi spojovalo, ale taky, co stálo za jejich rozchodem a co je vlastně rozdělilo.

Co se mi na knize ale opravdu moc líbilo bylo to, jak krásně je tu zachycené přátelství. I když už každý z hrdinů žije jinak – (odlišné práce, vzdálenost, jiný životní styl), tak se stále snaží jejich přátelství udržet a každoročně se scházet, i když už to nikdy nemůže být jako dřív.

Příběh je nádherně napsaný, plný krásných myšlenek k zamyšlení. Hlavní témata kniha jsou - láska, přátelství a druhé šance, a i když Harriet a Wyn spolu už nejsou, ta jejich vzájemná láska je cítit z každé stránce.

Byl to opravdu milý, citlivý a dojemně napsaný příběh – takové pohlazení na duši a já si po přečtení knihy připadala jako kdybych dostala objetí od kamaráda, které jsem dlouho potřebovala.

Celkově jsem si čtení moc užila. Kniha je velmi čtivá a stránky mi odsejpali pod rukama. Bylo to sice trochu bolestivé, ale nádherné zároveň. Tahle kniha je plná emocí - je o lásce, přátelství a o tom, jak se smířit s tím, že věci už nikdy nebudou jako dřív. Rozhodně doporučuji!

23.09.2024 5 z 5

Osudové pouto Osudové pouto Elizabeth Briggs

Druhý díl navazuje přesně tam, kde jsme skončili – Ayla je v zajetí a ocitá se tváří v tvář Jordanovi - alfa vůdci smečky Lva, který ji považuje za svůj osudový protějšek vyvolený Slunečními čarodějkami a chce se s ní za každou cenu spářit.

Ayla čelí velkému vnitřnímu boji, kdy musí odolávat poutu, které ji k Jordanovi váže, a zároveň se snaží zůstat věrná svým vlastním citům ke Kadenovi.

Druhý díl se mi četl stejně dobře jako ten první a opět jsem knihu přelouskala za jeden večer. Řekla bych, že je tenhle díl ještě o trochu lepší - je tu více dějových zvratů, dozvídáme se spoustu nových informací a odkrýváme stará tajemství, nechybí ani akce, boje mezi smečkami a pořádná dávka erotického napětí.

Moc mě bavilo rozkrývání tajemství kolem Slunečních a nově i Měsíčních čarodějek a těším se, co nám přinese další díl, který by měl být na ně víc zaměřen.

Kniha je opět neskutečně čtivá, svižně napsaná a děj nemá žádná hluchá místa, kde by se čtenář nudil.

A i když se v knize najdou určitě nějaké cringe momenty a klišé u kterých protáčim oči, tak mě vlastně tahle vlčí romance moc baví a určitě se vrhnu na pokračování.

Pokud tedy hledáte nějakou oddechovou knihu s hlavním hrdinou ve stylu sexy, vlčí alfasamec u které nebudete muset přemýšlet a jen si užijete jízdu, tak tahle série je pro vás to pravé.

3,5/5

03.09.2024 3 z 5

Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Na tuhle sérii jsem viděla samé pozitivní ohlasy, a proto jsem se rozhodla, že je čas si jí konečně taky přečíst.

První díl nás seznamuje s hlavní hrdinkou Aylou, která se snaží najít své místo ve světě vlkodlaků. Ayla je outsiderka ve smečce Raka. Nikdy nebyla plně přijata mezi ostatní, a proto se upíná k naději, že by jí Konvergence – magické shromáždění všech smeček – mohla poskytnout šanci na nový začátek. Během této události má získat schopnost přeměny ve vlka, ale také osudového partnera, kterého pro ni vyberou Sluneční čarodějky.

Ze začátku jsem z toho měla rozporuplné pocity a nebyla jsem si jistá, jestli mě to vůbec bude bavit a jestli jsem z vlkodlaků už nevyrostla. Když jsem se ale do knihy začetla a poprvé se tam objevil Kaden - vůdce smečky Hadonoše měla jsem jasno, že tohle bude něco pro mě.

Kniha je nabitá akcí, je psaná svižně a stránky vám rychle utíkají před očima. Jakmile jsem se do knihy začetla, tak jsem se od ní nemohla odtrhnout až do samotného konce a přelouskala jsem jí za jedno odpoledne.

Líbilo se mi, jak autorka rozdělila smečky podle znamení zvěrokruhu a každá smečka měla jiné rituály, magické schopnosti a vlastnosti. Myslím, že jsem nic podobného nečetla a přišlo mi to originální.

Nečekejte od toho ale nějaký velký world building, je to vlčí romance nabitá erotikou a je to pojmuto jako urban fantasy. U některých erotických scén budete neskutečně cringovat, obzvlášť při opakování slov jako ocas nebo jeskyňka, ale na druhou stranu pokud chcete něco u čeho se fakt pobavíte, budete napnutý jak struna a nezavaříte si u čtení mozkové závity, tak tohle moc doporučuju. Já jsem se bavila a vlastně jsem si tuhle vlčí jednohubku moc užila. Už se těším na další tři díly, které si rozhodně přečtu.

3,5/5

03.09.2024 3 z 5

Reparát z lásky Reparát z lásky Sharon M. Peterson

„Hloupé ženy mají domečky jak ze škatulky.
A já, zlato, mám doma bordel jak v tanku.“

Reparát z lásky je přesně taková ta oddechová četba, když si člověk potřebuje odpočinout od těch klišé z romantických knih jako jsou miliardáři, dokonalý hezouni a alfasamci.

Hlavní hrdinka si prochází běžnými lidskými problémy jako je - rozchod, trochu nadváha, problémy s toxickou matkou a snaží se najít samu sebe a změnit svůj přístup k životu.

Moc mě bavilo, že hrdinové nejsou žádní top modelové, ale normální lidi se svými nedokonalostmi. Persi je trochu plus size a Nate taky není úplně prvotřídní hezoun, ale tak nějak to do sebe hezky pasovalo a já jsem jim celou dobu moc fandila.

Moc se mi líbil vývoj hlavní hrdinky. Celý život si od všech nechala všechno líbit. Především od svojí mámy, která se k ní po celou dobu chovala opravdu odporně a pořád jí ponižovala. Ke konci knihy našla odvahu, uvědomila si svojí hodnotu a rozhodla se, že už po sobě nenechá šlapat a postavila se sama za sebe, což byl jeden z nejsilnějších okamžiků knihy.

Koho jsem si v příběhu nejvíce oblíbila byla Persina babička Mimi. Každá kapitola začínala nějakým vtipným moudrem z jejího života a dodávalo to příběhu skvělé odlehčení.

Na závěr bych chtěla říct, že kniha měla spoustu témat k zamyšlení a jako celek se mi to moc líbilo. Bylo to dojemné, hezké a i když mi tam možná trochu chybělo víc emocí mezi hlavními hrdiny, tak jsem si knihu moc užila a můžu jí s klidem doporučit.

23.08.2024 4 z 5

Černý rytíř Černý rytíř Rina Kent

Musím říct, že Černý rytíř je zatím nejlepší díl z celé série! Byl to naprostý emocionální rollercoaster, který mě dostal od první do poslední stránky. Kim a Xander jsou postavy, které jsme už potkali v předchozích dílech, ale teprve teď se dozvídáme víc o jejich minulosti a co je vlastně dostalo tam, kde jsou teď.

Kim si prochází neuvěřitelně těžkým obdobím. Velkým tématem této knihy je sebepoškozování a bulímie a Rina Kent se s tím vypořádala naprosto bravurně. To, co Kim v příběhu prožívala popsala neuvěřitelně realisticky a já jsem to musela chvílema vydýchávat, protože mě to dost zasáhlo.

Xander je kapitola sama o sobě. Někdy jsem absolutně nechápala jeho chování – jak může být tak chladný a odtažitý, když se zároveň ke Kim chová majetnicky a je vidět, že mu na ní dost záleží. Občas to jeho chování bylo opravdu na pěst. Když se do toho ještě přidali jeho pouliční rvačky a sklony k alkoholu bylo to už dost na hraně. I když jsem měla chuť s ním zatřást, tak mi ho bylo líto, protože jeho život taky nebyl zrovna procházka růžovou zahradou.

Sečteno a podrženo, Černý rytíř je neskutečně čtivě napsaný příběh s prvky dark romance, který mě vtáhnul do děje od první stránky a nepustil až do samotného konce. Je to kniha plná emocí, tajemství a vnitřních bojů. Postavy tu byli vykreslené naprosto bravůrně a Rina se dotkla složitých témat, o kterých by se mělo víc mluvit. Za mě měl příběh větší hloubku a přidanou hodnotu a i když bylo občas těžké číst některé pasáže, tak to byl pro mě opravdu skvělý zážitek.

Nemůžu se dočkat, až se pustím do další knihy od Riny, protože po tomhle mám pocit, že od ní chci přečíst úplně všechno!

21.08.2024 5 z 5

Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

Zvrácené království mě naprosto dostalo a za mě je závěrečný díl ten nejlepší z celé trilogie. Detektivní linka a mocenské hry mezi rodinami jsou tu naprosto boží. Miluju ty flashbacky do minulosti, kde se vracíme do dětství Aidena a Elsy. Konečně se dozvídáme celý příběh a co se ve skutečnosti stalo a celá záplatka byla napsaná opravdu skvěle.

Stále si ale stojím za tím, že by trilogie nemusela být roztahaná do třech knih a mělo by to mnohem lepší a svižnější spád.

Příběh Elsy a Aidena tu dostává úplně nový náboj. Všechny ty zvraty, tajemství a odhalení mě drželi napjatou od začátku do konce a opět to bylo neskutečně čtivé, že jsem příběh četla jedním dechem.

Autorka v knize konečně trochu upustila od toho velkého množství erotických scén a dala tak prostor zajímavějšímu ději a novým postavám. To knize velmi prospělo, protože díky tomu byl příběh mnohem napínavější a měl větší hloubku.

Autorčin styl psaní je neskutečně čtivý a chytlavý a já jsem se opět nemohla odtrhnout, dokud jsem nedočetla poslední stránku.

Se závěrem knihy jsem naprosto spokojená a už se těším na další knihy ze série Royal elite a určitě mám v plánu si přečíst všechny, co v překladu vyjdou.

21.08.2024

Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

Ocelová princezna je druhým dílem ze série Royal Elite, která pokračuje v příběhu hlavních postav - Elsy a Aidena a je součástí trilogie.

Přestože mě stejně jako v prvním díle hlavní hrdinové neskutečně vytáčeli, tak jsem knihu opět nemohla odložit a užívala jsem si každou stránku. Co se musí Rině nechat je to, že píše neskutečně čtivě a to vás nutí pokračovat pořád dál a dál. Navíc každý díl končí nějakým twistem a otevřeně, že máte potřebu hned sáhnout po další knize - aspoň takhle jsem to měla já.

Občas mě ale frustrovalo, jak se vztah Elsy a Aidena neustále točí v kruhu. Některé momenty mi připadaly trochu přehnané a zbytečně natažené. Navíc mi po čase začalo vadit to množství sexuálních scén a někdy jsem si říkala, že by se příběh obešel i bez nich. Tenhle díl mi přišel zatím nejslabší ze všech a myslím si, že nebylo potřeba příběh Aidena a Elsy roztahovat na tři knihy.

Co mě na knize ale moc bavilo byla detektivní zápletka. Doslova jsem celou knihu prahla po tom, abych se dozvěděla aspoň nějaké střípky z minulosti a co se doopravdy stalo. Elsa si v knize pomalu začíná vzpomínat a dozvídat se tajemství ze svého dětství. Zjišťuje pravdu o své rodině a o tom, co se skutečně tenkrát stalo.

Co se týče vztahu mezi Aidenem a Elsou -
Aiden je zvyklý mít vše pod kontrolou, ale Elsa ho pořád zkouší a dělá naschvály. Na druhou stranu se jí nedivím, protože Aiden je přehnaně majetnický. Myslím si, že jejich láska je destruktivní, ale taky plná vášně a bolesti.

Celkově bych knihu ohodnotila 3,5. Přestože jsem si knihu užila a držela mě v napětí, tak měla pár nedostatků. Těším se na závěrečný díl a doufám, že přinese víc odpovědí a zvedne laťku zase o trochu výš.

21.08.2024 3 z 5

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

“Buď moje a staň se mojí královnou. Vzdoruj a zůstaneš pěšákem.

Elsa má jediný cíl - dokončit školu Royal Elite a dostat se na vysněnou univerzitu. Vše se však změní, když padne do hledáčku Aidena Kinga, krále školy s černou myslí, srdcem i duší.

Na tuto sérii jsem viděla samé pozitivní ohlasy, navíc má tady na databázi knih skvělé hodnocení, a tak jsem se rozhodla, že se konečně vrhnu na čtení a upřímně jsem Aidenovi Kingovi naprosto propadla.

Před čtením dbejte na to, že Zvrhlý král je příběh o středoškolském tyranovi. Aiden není žádný hrdina, ale padouch. Pokud jste na tohle připravení, a vyhledáváte tento typ příběhů, tak se vám kniha bude líbit.

Zvrhlý král je přesně ten typ knihy, po kterém sáhnu, když si chci po dlouhém dni odpočinout a vypnout. Nečekala jsem, že to bude literární veledílo, ale upřímně? Ani jsem to od toho nechtěla. Je to čtení, které si užijete, když se potřebujete odtrhnout od reality a ponořit se do světa, kde vládne vášeň, intriky a trochu té temné romantiky.

Kniha je napsaná neskutečně svižně a čtivě a děj rychle odsejpá. Četlo se to samo a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Hlavní hrdinové jsou sice trochu “klišé, ale to vůbec nevadí, protože příběh Aidena a Elsy byl pro mě prostě guilty pleasure. Navíc tu najdete i spoustu tajemství a lehkou detektivní zápletku. Takže pokud hledáte něco na odreagování, chcete na chvíli vypnout mozek a chcete si jen užít jízdu, tak tuhle knihu doporučuju.

4,5/5

17.08.2024 4 z 5

Prokletí svatých Prokletí svatých Kate Dramis

Prokletí svatých je nová romantasy od autorky Kate Dramis, která vás zavede do propracovaného světa plného magie, intrik a napínavých dobrodružství. Hlavní hrdinkou je Aja, mladá žena s mocí ovládat živly, která se ocitá v centru politického spiknutí a musí bojovat za záchranu svého lidu.

Jedním z největších kladů knihy je stoprocentně worldbuilding. Autorka stvořila komplexní a propracovaný svět s bohatou historií, geografií a magickým systémem.

Příběh knihy je napínavý a plný zvratů. Ze začátku se sice může zdát trochu zmatený, ale jak se čtenář seznamuje se světem a postavami, vše začíná dávat smysl. Kdybyste při čtení tápali, tak na konci knihy najdete slovníček s pojmy.

Pokud si chcete přečíst skvělou fantasy knihu, která nabízí intriky, tajemství, romantickou linku, milostný trojúhelník, zrady, opravdu kvalitní worldbuilding a politiku, tak Prokletí svatých je pro vás to pravé.

19.07.2024 4 z 5

Láska na oko Láska na oko Lauren Asher

Láska na oko je druhým dílem ze série - Miliardáři z Dreamlandu, která sleduje osudy tří bratrů z bohaté rodiny. V tomto díle se zaměřujeme na Declana, nejstaršího syna, který se potýká s plněním dědické doložky v závěti. První díl jsem si moc užila, ale tenhle díl byl teda upřímně ještě o něco lepší a mě to strašně moc bavilo.

Tohle je přesně ten typ knihy, po které sáhnu, když si chci odpočinout a pobavit se. Láska na oko je romantický příběh plný humoru, napětí a nečekaných zvratů. Celý příběh jsem naprosto hltala, stránky mi utíkali před očima a já se nemohla odtrhnout, dokud jsem celou knihu nedočetla.

Hlavní hrdinka Iris je chytrá a sympatická žena, která tvrdě dře, nebojí se jít si za svým a je schopná se obětovat pro ostatní na úkor svého života. Je silná, nezávislá a nebojí se říct svůj názor. Měla těžké dětství a bojí se pustit si na 100% do života nějakého muže.

Zato Declan je nerudnej bručoun, který nevěří v lásku, je to strašnej workoholik a introvert, který nemá rád lidi a jejich společnost. Během příběhu se otevírá a učí se důvěřovat druhým lidem, zamiluje se do své asistentky Iris a snaží se překonat své démony z dětství.

A něco k ději:

Aby se Declan stal dědicem rodinného impéria, musí se oženit a mít dítě. To se zdá být nemožné, dokud se mu nenabídne jeho asistentka Iris Thorne. Declan a Iris uzavřou smlouvu o fingovaném manželství. Navenek se před rodinou a veřejností tváří jako zamilovaný pár, ale ve skutečnosti se ale snaží o co nejmenší kontakt. Postupem času se však mezi nimi začínají tvořit opravdové city.

Pokud máte rádi nenáročnou romantiku u které se zároveň pobavíte i dojmete. Určitě sáhněte po téhle knize, kterou vám všem s nadšením doporučuji a já budu mezitím netrpělivě vyhlížet další díl.

09.07.2024 5 z 5

Zvrhlá hra Zvrhlá hra Tess M. Puffrová

Pro všechny, kteří nesní o princích. Tady žádného prince nenajdete.

Lana je studentka žurnalistiky a vášnivá fanynka amerického fotbalu, která sní o kariéře sportovní reportérky. Udělá ovšem osudovou chybu a nechá se svést hvězdou fotbalového týmu a ocitá se v centru nechutné hry nechvalně známého tajného spolku AΩM.

Dylan se stává jejím úhlavním nepřítelem číslo jedna a Lana se ocitá v pasti plné intrik, lží, manipulací, zneužívání a nebezpečných tajemství. S nasazením vlastního života se rozhodne odkrýt pravdu a zničit AΩM zevnitř.

Za co musím dát určitě velké plus je ta nádherná obálka, která se opravdu moc povedla.

Líbilo se mi, že je knížka psaná z dvou úhlů pohledů - máme tu myšlenky hlavní hrdinky Lany i hlavního hrdiny Dylana.

Autorka píše opravdu velmi čtivě a já knihu zhltla za jedno odpoledne, protože mi stránky hrozně rychle utíkaly před očima.

Knihu je pro mě strašně těžké hodnotit, protože je to první díl duologie. Knížka končí obrovským twistem a hlavně otevřeně. Když jsem ji dočetla - měla jsem v hlavě tak dalších milion otázek, na které neznám odpověď. A já si vůbec na nikoho momentálně nemůžu vytvořit ucelený názor, protože mi celý spolek tak trochu smrdí nějakým obrovským průšvihem. Ale to se dozvíme v dalším díle, který by měl vyjít příští rok, kde se nám všechno snad vyjasní.

Jinak před čtením této knihy fakt dbejte na to, že se jedná o - dark/bully romance, což znamená, že hl. hrdinka je obětí šikany rukou hl. hrdiny.

Za mě tento žánr pro mě asi nebude úplně to pravé ořechové, protože já jsem u některých scén opravdu trpěla, ale věřím, že lidem, kdo má tento žánr rád se kniha bude líbit.

02.07.2024 3 z 5

Kliatba pravej lásky Kliatba pravej lásky Stephanie Garber

“Môj pokus zachrániť Jacksa sa môže skončiť ohnivým výbuchom, no radšej skončím v plameňoch spolu s ním, než by som sa mala pozerať, ako horí sám.“

Já chci v téhle knize žít. Chci aby tenhle příběh nikdy neskončil. Chci, aby tahle série měla deset dalších dílů. Nechci se rozloučit. Tenhle příběh mě tak moc pohltil a já ho miluju celým svým srdcem. Tahle série, tenhle svět, tyhle postavy jsou pro mě všechno. Jacks, princ srdcí mi to moje ukradl.

Čtení téhle série a návšteva nádherného severu pro mě byla krásným a pohádkovým zážitkem. Autorka sérii zakončila jak nejlíp mohla. Bylo to napínavé, plné akce, zvratů, nových postav, nových kouzel/kleteb, zrad, křivd, rozuzlení starých tajemství, odpovědí na otázky a slíbený šťastný konec, protože jsme přeci v pohádce. Tenhle díl měl zkrátka všechno, co by zakončení skvělé série mělo mít. Jsem ráda, že se mi tahle série dostala do rukou, a že jsem mohla prožít tenhle kouzelný příběh.

Kniha je plná krásných myšlenek a důležitých poslání, a já se moc těším, až si to jednou přečtu znovu.

Nebudu vám nic spoilerovat, nebudu vám tu psát o čem je třetí díl, jen vám řeknu jednu věc. Okamžitě přestaňte dělat to, co právě děláte, vezměte si do ruky Bolo raz jedno zlomené srdce a jděte číst.

Balada o láske až za hrob Balada o láske až za hrob Stephanie Garber

Po dočtení knihy Bolo raz jedno zlomené srdce jsem nemohla jinak, než sáhnout hned po pokračování a musím říct, že tenhle díl byl ještě lepší než ten první. Od první stránky jsem byla pohlcená dějem. Stephanie Garber umí psát tak, že vás vtáhne do svého světa a nepustí, dokud neotočíte poslední stránku - posledního dílu ze série. Děj má skvělý spád, odehrává se tu plno zvratů, knížka je nabitá akcí a narazíte tu i na nové postavy, jako třeba upíry.

S Evangeline mám takový rozporuplný vztah - chvíli mě štve, občas jí fandím a někdy bych jí chtěla zatřást, ať se probere. Sice je hodně naivní a podle mě žije až moc ve svých pohádkách, ale ona je taková krásná, čistá duše, která vidí v ostatních jenom to dobré, a vlastně po tom všem čím si prošla by si zasloužila konečne ten svůj šťastný konec.

Jacks... no, Jacks je prostě Jacks. Tajemný, svůdný a neskutečně sexy morally grey hrdina. I když mu nemůžete vždycky věřit, nedokážete ho nenávidět a já ho prostě miluju. Zkrátka Princ srdcí mi ukradl to moje. V téhle části se konečně dozvíme o jeho příběhu trochu víc, ale stejně zbývá pořád spoustu nezodpovězených otázek.

Příběh opět skončil obrovským cliffhangerem, kdy jsem zase měla pusu dokořán a nechápala jsem, že mi autorka tohle zase udělala. Když si totiž myslíte, že se příběh konečně rozuzlil, autorka vám do toho hodí neskutečně velký vidle a vy potřebujete okamžitě číst další knihu.

Bylo to skvělý, bylo to kouzelný, romantická linka byla naprosto úžasná a já tuhle sérii řadím mezi ty nejlepší, které jsem kdy četla.

Bolo raz jedno zlomené srdce Bolo raz jedno zlomené srdce Stephanie Garber

Tenhle příběh mě tak moc pohltil, že jsem za tři dny přečetla celou sérii, protože jsem se od toho nemohla odtrhnout. Neustále se něco dělo a já se nemohla dočkat toho, co přinese další stránka, nebo v tomhle případě spíš další knížka.

Evangeline je naivní a křehká hrdinka, která věří v pravou lásku a šťastné konce, zatímco Princ srdcí je sarkastický, charismatický padouch, kterého budete nenávidět i milovat zároveň.

Hlavní postavy mě moc bavili, a dynamika mezi nima byla naprosto skvělá. Strašně se mi líbilo, že měla hlavní hrdinka růžové vlasy, to mi přišlo boží a bylo to zase něco jiného. No a Jacks? O můj bože. Okamžitě ho přidávám na svůj seznam book boyfriendů, protože já se opět zamilovala.

Romantická linka byla hodně slow burn, ale mě to vůbec nevadilo a musím říct, že čtení tohohle příběhu pro mě byl tak moc krásný zážitek, že bych si to nejradši přečetla celé znovu.

A na co se vlastně můžete těšit? Najdete tu kouzelný a originální pohádkový fantasy svět plný kouzel, legend, kleteb a nadpřirozených bytostí. Nechybí spousta zvratů, akce a vtipných dialogů mezi hlavními postavami.

Co si u mě získalo velké plus - Je ten neotřepaný skvěle vymyšlený pohádkový svět. Já jsem nic takového ještě nikdy nečetla, a proto mě to tak moc bavilo.

Bolo raz jedno zlomené srdce je úžasná kniha, která vás zaručeně okouzlí. Pokud máte rádi pohádky, romantiku a napínavé příběhy, tuhle knihu si určitě nenechte ujít!

Tahle série se odehrává po Caravalu, takže doporučuju nejdřív začít tím, ale i bez něj se v příběhu neztratíte.