elle.horacova komentáře u knih
„Žila byla jedna dívka,“ zaševelil, „chytrá, dobrá duše, v hloubce lesa skrývala se, v stínu stromů tiše. A byl jednou jeden král o pastýřské holi, co magií vládl a vládl i slovy. Ty dva osud svedl k sobě, ty dva osud spojil: Tu dívku a krále… z nich netvora stvořil.“
Na tuhle knížku jsem v poslední době narážela úplně všude, a i když jsem vlastně vůbec netušila, co od ní čekat (anotaci jsem si tradičně ani nečetla), prostě jsem ji musela mít, protože jsem potřebovala zjistit, proč ji všichni tak milují. A už to chápu – byla vážně skvělá!
Tahle knížka má všechno – magii, tajemství, temnou atmosféru, trochu té romantiky a skvělý příběh.
Co mě bavilo nejvíc? Rozhodně karty a celý systém magie – bylo to originální, zajímavé a skvěle zapadalo do příběhu. Atmosféra knihy je nádherně temná, a příběh vás vtáhne už od první stránky. Netvor byl naprosto fantastický, a přála bych si, aby měl v příběhu ještě víc prostoru, protože tahle linka mě úplně nadchla.
Taky jsem si zamilovala básničky na začátku kapitol, které skvěle dokreslovaly tajemnou atmosféru. A musím vyzdvihnout i celkové zpracování knihy a styl, jakým je napsaná.
Ale abych byla upřímná, mám i pár výhrad. Největší problém jsem měla s worldbuildingem – spousta věcí mi přišla nedotažená a často jsem byla zmatená, jak vlastně tenhle svět funguje. Docela jsem se ztrácela ve jménech (bylo jich vážně hodně) a chyběly mi podrobnosti o některých klíčových aspektech, jako je vládkyně lesa, mlha nebo to, co se stane s těmi, které pohltí. Taky bych ocenila víc informací o tom, jak vlastně vznikla nákaza. Mám spoustu otázek, na které jsem v knize nenašla odpovědi, a propracovanější vysvětlení by příběhu rozhodně prospělo.
I tak jsem si čtení užila a tuhle knížku fakt doporučuju, pokud máte rádi temné fantasy s dávkou napětí a romantiky. Chápu, proč je tak populární, a už teď se těším, co přinese další díl a doufám, že se konečně dozvím odpovědi na svoje otázky.
Haunting Adeline byla jedna z mých nejočekávanějších knih tohoto roku a musím říct, že splnila všechna má očekávání.
Jako první teda musím říct, že pokud se na knihu chystáte, určitě si přečtěte varování a jaká témata kniha obsahuje. Myslím si, že tohle není čtení pro všechny a kord ne pro slabší povahy a mladší čtenáře.
Já se do knihy už od začátku vrhala s tím, že je to temné, zvrácené a že to celé musím brát trochu s rezervou. Ale upřímně, já jsem fakt nadšená a miluju to.
Sice mě kniha trochu donutila přemýšlet o mém zdravém rozumu a jestli je správné, že se mi některé věci vůbec líbili. Ale omlouvám se - scéna se zbraní za mě byla prostě HOT a to samé scéna v zrcadlovém bludišti a napětí se v téhle knize dalo doslova krájet.
Zade už za mě asi není úplně morally grey postava, ale spíš hodně morally black. Na jednu stranu dobrák, který zachraňuje ženy a děti a na druhou stranu zvrácený psychopat, který stalkuje Adeline a nechává jí po domě růže. Myslím si, že už je tak poznamenaný tím, co dělá za “práci, že není schopný navázat zdravý vztah a proto si vyhlídne Addie.
Addie je naštěstí taky trochu zvrhlá. Vyžívá se ve strachu a vyhledává situace, kdy se může bát a svým způsobem jí to vzrušuje. Navíc bydlí v opuštěném domě u hlubokého lesa a strmého útesu. Proto si myslím, že Zade a Addie jsou za mě dokonalá kombinace.
Líbí se mi že má kniha detektivní zápletku a svým způsobem na mě působila i jako psychothriller. A ten konec? Panebože! Já nutně potřebuju pokračování, protože ten plot twist? Seděla jsem na gauči s pusou dokořán a nevěděla jsem, jak dýchat. Za mě je tahle kniha jedno velké ANO.
Pozvánka: Běda tomu, kdo ji přijme. Marla Lindbergová se už nemůže dočkat prodlouženého víkendu v Alpách, kde přijala pozvánku na setkání ze školy. Krátce po příjezdu si však uvědomí, že jen jedna věc je smrtelnější, než opustit odlehlý horský hotel – zůstat v něm.
Začátek Pozvánky mě moc nechytl a chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na Fitzekův styl psaní. Bylo to moje první setkání s jeho knihami, takže jsem nevěděla, co čekat. Ale jakmile se příběh přehoupl do druhé poloviny, všechno nabralo šílené tempo a zbytek knihy jsem přečetla jedním dechem!
Téma unikovky, která v lidech odhalí jejich nejtemnější stránky, mě naprosto fascinovalo. Příběh skvěle vykresluje lidské chování pod tlakem – nikdo si nemůže být jistý sám sebou, natož ostatními. Neustále jsem tápala mezi pravdou a lží a až do poslední stránky jsem netušila, komu věřit. Závěr mi dal pořádně zabrat, protože jsem nejvíc podezřívala hlavní hrdinku. Její nejasný pohled na dění mě nechával tápat mezi tím, jestli je oběť, pachatel, nebo někdo, kdo ztrácí kontakt s realitou.
Pokud máte rádi psychothrillery plné napětí, zvratů a dějových kliček, Pozvánka by vám rozhodně neměla uniknout. I když jsem si ze začátku nebyla jistá, Fitzek mě nakonec přesvědčil, že jeho příběhy stojí za to.
Farma zázraků je milé a komfortní čtení, které vás přenese na zasněženou farmu plnou kouzelné vánoční atmosféry.
Stella si splnila svůj dávný sen a koupila farmu na vánoční stromky. Jenže místo vysněné idylky přišly problémy – stromky záhadně usychají, stodola je domovem drzé rodinky mývalů a farmu dusí dluhy. Jedinou šancí, jak to všechno zachránit, je vyhrát soutěž na Instagramu o sto tisíc dolarů.
Má to ale háček: Stella v přihlášce uvedla, že farmu spravuje se svým přítelem, kterého ve skutečnosti nemá. Naštěstí je tu Luke, její úžasný nejlepší kamarád, který ochotně souhlasí, že si na jejího přítele zahraje. Jenže předstírání je jedna věc, ale co když mezi nimi začne vznikat něco, co už nejde jen tak hrát?
Luke je totální book boyfriend material. Milovala jsem ho od první stránky! Jeho laskavost, humor a to, jak byl pro Stellu vždy oporou, z něj dělá naprosto dokonalého knižního hrdinu. Bavilo mě sledovat, jak jejich přátelství postupně přerůstá v něco víc. Chemie mezi nimi byla úplně hmatatelná – autorka jejich vztah vystihla nádherně. A trope předstíraného vztahu? Tady zpracovaný tak skvěle, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout. A ty spicy scény? Byly hot!!! A to říkám jako někdo, kdo se u těchto scén skoro vždycky cringuje. Naštěstí tady ale fungovaly perfektně a nemusela jsem u nich protáčet oči, protože byly skvělý!
Co příběh ještě víc oživilo, byly vedlejší postavy, které byly prostě boží. Maloměstská komunita měla přesně tu správnou atmosféru – všichni se znají, všichni se do všeho pletou a přesně díky tomu působí celé prostředí tak autenticky a útulně, že máte chuť se tam hned přestěhovat.
Příběh je kombinací romantiky, humoru, vánoční atmosféry a krásně vystiženého přátelství, které vás pohladí na duši. Jasně, místy byl trochu předvídatelný, ale to vůbec neubírá na tom, jak moc jsem si čtení užila. Farma zázraků je kouzelný vánoční příběh o lásce, přátelství a druhých šancích. Ideální čtení na zimní večery – s dekou, horkou čokoládou a vánoční náladou.
Na Skotské vysočině existuje kouzelný rezort, kde se slaví Vánoce po celý rok. O výzdobu a atmosféru se stará Holliday, lektorka výtvarných kurzů, která Vánoce miluje nade všechno. Jenže rezort chátrá a majitel ho chce prodat. Kupcem se stává Damon, který na místo nemá zrovna ty nejlepší vzpomínky a jeho plánem je přetvořit rezort v moderní hotel, což pro Holliday znamená konec všeho, co miluje.
Holliday a Damon jsou přesnými opaky – ona je vždy veselá, optimistická a rozzáří každý prostor, zatímco on je zamračený mrzout, který na kouzla nevěří. Jejich dynamika je od začátku velmi zábavná – Holliday mu nejprve pobyt pěkně ztíží, ale když zjistí, že to nikam nevede, rozhodne se se svými přáteli dokázat Damonovi, že tenhle rezort a vánoční kouzlo stojí za záchranu.
Tahle knížka byla přesně to, co jsem si na předvánoční večery přála. Skotská vesnička plná světýlek, sněhu a té nejkouzelnější vánoční atmosféry? Ano, prosím! Christmas Village si mě úplně získalo a při čtení jsem měla pocit, jako bych tam byla.
Jasně, příběh je hodně předvídatelný – už od první kapitoly bylo jasné, jak to dopadne. Ale víte co? Vůbec mi to nevadilo. Ta pohoda, laskavé postavy a vánoční nálada úplně přebily všechno ostatní. Občas je fajn si přečíst něco, co vás prostě jen zahřeje u srdce.
Nebyla to kniha, která by mě šokovala nebo mi změnila život, ale rozhodně mi vykouzlila úsměv na tváři a naladila mě na Vánoce. Ideální, když si chcete v klidu sednout s hrnkem horké čokolády a na chvíli vypnout. Skvělý feel-good příběh, co vás na pár hodin přenese do světa vánočních zázraků!
Trůn padlých | Kerri Maniscalco
Přiznávám, že po sérii Království hříšných jsem fakt váhala, jestli mi styl psaní Kerri Maniscalco vůbec sedí. Ale Trůn padlých? To je úplně jiná liga a já jsem nadšená, že jsem knize dala šanci. Tenhle příběh mě chytil a nepustil od první stránky až do poslední – doslova jsem ho zhltla na jeden zátah!
V centru děje je princ Invido, který se ocitá uprostřed nebezpečné hry plné hádanek, prokletých předmětů a záhadných hráčů. Aby zachránil svůj upadající démonický dvůr, udělá cokoliv. Jenže život mu nečekaně zamotá Camilla Antoniusová, která do jeho pečlivě naplánovaného světa přinese nejen chaos, ale taky něco, co ho naprosto vykolejí.
Společně se vydávají na riskantní cestu do Podsvětí, kde na ně čekají démonické dvory, říše upírů a další nástrahy, které vám rozproudí krev v žilách. A mezi všemi těmi intrikami, nebezpečím a tajemstvími na ně čeká největší hrozba ze všech – láska.
Camilla je přesně ten typ hrdinky, který miluju – silná, chytrá a s neuvěřitelnou dávkou odvahy. A pak je tu Invido. Tenhle charismatický, temný antihrdina má všechno, co potřebujete, abyste se do něj zamilovali. Mezi nimi to neustále jiskří, jejich slovní přestřelky jsou plné napětí a emocí, a chemie mezi nimi? Naprosto dokonalá! Každá jejich společná scéna mě nutila otáčet stránky šílenou rychlostí, jen abych zjistila, co bude dál.
Svět, který Kerri vytvořila, je propracovaný, temný a úplně mě vtáhl. Každá kapitola přinesla nové tajemství nebo zvrat, který mě dostal, a celý příběh měl přesně to “wow, co mi v Království hříšných chybělo.
Trůn padlých je prostě bomba. Pokud máte rádi temnou fantasy s nezapomenutelnými postavami, napínavým příběhem a špetkou romantiky, která vás dostane, tohle je kniha přesně pro vás. Jsem nadšená a nemůžu se dočkat, co Kerri napíše dál!
Surový princ | Rina Kent
Série Royal Elite je pro mě takový guilty pleasure. Už předchozí knihy mě bavily, ale u Surového prince mám pocit, že Rina Kent nasadila úplně jinou laťku. Její styl psaní se s každou knihou zlepšuje – příběh byl skvěle vystavěný, postavy dokonale propracované a celé to bylo neskutečně návykové.
A Ronan? Absolutně jsem si ho zamilovala! Tenhle kluk má všechno, co od hlavního hrdiny očekávám – a ještě něco navíc. Přijde mi jako takový golden retriever celé Royal Elite – má obrovské charisma, energii, kterou vás úplně dostane, a musím říct, že se teď dostal na první místo mých oblíbenců. Jeho kombinace šarmu, humoru a skryté temné stránky mě prostě bavila od první do poslední stránky a ještě k tomu je to - šlechtic!
Co se týká Teal, tak mě bavilo, jak byla úplně jiná než ostatní. Na první pohled působila chladně a odtažitě, ale čím víc jsem ji poznávala, tím víc mě překvapovala její síla a odhodlání. Líbilo se mi, že nehrála podle pravidel a šla si svou vlastní cestou. Navíc měla tajemství, která postupně odhalovala, a právě to dělalo její příběh tak zajímavý a poutavý.
Chemie mezi Teal a Ronanem byla naprosto perfektní. Jejich vztah mě bavil od prvního momentu – všechny jejich slovní přestřelky, napětí a postupné sbližování bylo tak dobře napsané, že jsem nemohla přestat číst. Každá scéna mezi nimi mě nutila otáčet stránku za stránkou, protože jsem prostě potřebovala vědět, co se mezi nimi stane dál.
Celkově je Surový princ skvělé pokračování série a já už se teď moc těším na další knihu z Rinaversu.
Tahle kniha je jako stvořená pro všechny, kdo milují Ukradené Vánoce od Tima Burtona.
„Sláva dýňové královně“ nás vezme zpátky do kouzelného světa Halloweenského městečka, tentokrát z pohledu Sally, která se právě stala dýňovou královnou. Zatímco Jack je nadšený z jejich společného vládnutí, Sally pod tíhou nových povinností začíná pochybovat, jestli tahle role je pro ni ta pravá.
Příběh je skvěle prosycený burtonovskou atmosférou – trochu temný, magický a strašidelný, ale má i zvláštní kouzlo, které Burtonovi fanoušci zbožňují. Sally se během svého dobrodružství dostane do dalších svátečních říší, objevuje zapomenuté světy a zažívá dobrodružství v říši snů. Musí najít vnitřní sílu, aby zachránila Halloweenské městečko a zároveň pochopila, kým opravdu je.
Přestože je kniha určená spíš mladším čtenářům, mě to bavilo! Hledání sebe sama a rozhodování mezi svobodou a odpovědností jsou témata, která osloví i starší čtenáře. Sallyin růst od obyčejné hadrové panenky k sebevědomé královně, která se učí stát si za svým, mě mile překvapil.
Ideální halloweenské čtení na podzimní večery plné kouzla a fantazie. Příběh vás vtáhne a za chvíli ho máte přečtený. Pokud jste fanoušky Ukradených Vánoc, tuhle milou jednohubku si zamilujete.
Kavárna s vůní perníčků | Laurie Gilmore
Tahle kniha je jako stvořená na podzimní večery – jednoduchá, milá a ideální s šálkem horké kávy nebo čaje. Kavárna s vůní perníčků je odpočinkový příběh s troškou romantiky a klasickým insta love klišé.
Jeanie, která převezme kavárnu ve městečku Dream Harbour, se setkává s Loganem, místním farmářem ve flanelové košili se zlatým srdcem. I když je vztah mezi nimi dost uspěchaný a vzniká jaksi „z ničeho nic,“ bavilo mě sledovat jejich interakce a nasávat atmosféru malého města.
Celkově je knížka opravdu jednohubka na jeden večer, která se čte rychle a u které stránky mizí před očima. Jednoduché, nenáročné čtení, které vám možná vykouzlí úsměv na tváři, ale asi ve vás nezanechá hlubší dojem.
Trochu mi chyběl větší vývoj postav a propracovanější vykreslení vztahu mezi Jeanie a Loganem. Ten insta love trope - kde je to z ničehonic prostě ,,bum a najednou je tu velká láska mě úplně neoslovil a chvílemi jsem se ptala, kde se ta náhlá přitažlivost vzala.
Co mě ale naopak velmi bavilo byli scény z místního knižního klubu, kde obyvatelé městečka ujíždí na spicy knihách.
Pokud milujete seriál Gilmorky a hledáte něco nenáročného s podobným vibem a příjemnou podzimní atmosférou, tak by tahle kniha mohla být pro vás to pravé.
Zakázané uvolnění | Bal Khabra
“Summer is my sun, and im the simple planet revolving in her orbit.
Tak a já jsem zpátky ve své hokejové éře, protože tohle bylo naprosto boží a já jsem upřímně z téhle knihy strašně nadšená. Pokud milujete hokejovky jako je Na ledě nebo sérii Off Campus, tak si tuhle knihu stoprocentně nesmíte nechat ujít.
Příběh sleduje Summer, která má v životě jasný cíl – chce se stát sportovní psycholožkou a dává do toho vše. Hokej ale nemůže vystát, což je trochu komplikace, když do jejího života vstoupí Aiden, kapitán univerzitního hokejového týmu, který je trenérem za trest donucen pomáhat Summer s jejím výzkumem.
Kniha je skvěle napsaná a stránky vám doslova utíkají pod rukama. Já osobně jsem knihu zhltla za jedno odpoledne, protože mě tak moc bavila, že jsem nebyla schopná se od ní odtrhnout. Celý příběh je neuvěřitelně čtivý a zaručuju, že ho zhltnete na jeden zátah. Autorčin styl je zábavný a dialogy jsou skvěle napsané, což přispívá k plynulosti děje.
Aiden je totální zlatý retrívr – je vtipný, milý, obětavý a přesně ten typ hlavního hrdiny, kterému podlehnete už po pár stránkách. Jeho sympatická parta hokejistů dodává knize skvělou atmosféru a celé univerzitní prostředí je naprosto boží!
Jediné, co mě občas vytáčelo, byla Summer a její chování. Někdy působila až příliš umanutě a nelogicky, a měla jsem chuť s ní zatřást, aby se srovnala. I přesto však celkový dojem z knihy nezkazila a nakonec jsem jí to odpustila.
Je tam spoustu vtipných momentů, u kterých jsem se opravdu smála nahlas. Nejvíc mě asi pobavila „Šlapková patrola“ a scéna, kdy Aiden přinesl Summer na usmíření místo kytky smuteční věnec.
U knihy jsem se neuvěřitelně pobavila a odpočinula si. Celkově je Zakázané uvolnění příběh, který vás nadchne, rozesměje a zanechá s pocitem, že chcete číst víc. Rozhodně doporučuji všem milovníkům hokejových romancí! 5
Třetí díl ze série Never after je inspirován Čarodějem ze země Oz. Máme tu Zlou čarodejnici ze Západu jako princeznu drogového podsvětí, Plecháče jako tajného agenta a Dorotku jako proradnou zmiji. Tahle kombinace mi přišla neskutečně originální a bavila mě od první stránky.
Do knihy jsem šla naslepo bez žádného očekávání a to, co jsem dostala mě naprosto nadchlo.
Příběh se četl skvěle, děj plynul brutální rychlostí a pořád se něco dělo. Žádná hluchá místa, žádné zbytečné pasáže – kniha mě udržovala ve střehu od začátku do konce. Spicy scény byly výborné a pro fajnšmekry se najde i jedna nezapomenutelná scéna se zbraní .
To, že tentokrát padouchem nebyl muž, ale žena, bylo fakt osvěžující. Dodalo to příběhu úplně jinou dynamiku a Evelina, jako Zlá čarodějnice, byla skvěle napsaná.
A co se týká nějaké romantické linky, tak ta lepší být ani nemohla. Princezna drogového podsvětí a tajný agent z protidrogového? Naprosto skvělý
Na závěr bych řekla, že tahle knížka je super jednohubka, kterou prostě zhltnete za pár hodin. Já sama jsem ji nedokázala odložit, dokud jsem se nedostala na poslední stránku. DOPORUČUJU!
Tak mám dočtený poslední díl série - Vlci zvěrokruhu a upřímně – moje pocity jsou dost smíšené. Na jednu stranu musím říct, že jsem si čtení užila, ale zároveň mám pocit, že mi něco chybělo.
MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!
Největší problém jsem měla s tím, že byla autorka se vším hrozně rychle hotová.
Ayla během příběhu strašně rychle zvládala ovládat jednu magii za druhou. Nejprve měsíční, pak sluneční, a zároveň se stala i extrémně silnou vlčicí. I když to zní všechno skvěle, při čtení to na mě působilo dost uspěchaně a nevěrohodně. Měla jsem pocit, že Ayla nezískala svojí sílu přirozeně, ale spíš jakoby z ničeho nic byla neporazitelná a schopná všeho.
Navíc, i když v knize umírala jedna postava za druhou, chyběly mi emoce, které by to ve mně mělo vyvolat. Po čtyřech dílech jsem si k postavám nevybudovala skoro žádný vztah, aby mě jejich osudy vůbec zasáhly. Bitvy, které by mohli být epické, mi připadaly spíš průměrné a některé části byly tak moc rychlé, že jim prostě chyběla hloubka a děj byl dost předvídatelný.
Když ale opomenu pár věcí, které mě mrzely, musím uznat, že knížka je rozhodně čtivá a svižně napsaná. Pořád se tam něco děje a celý ten svět vlků zvěrokruhu je opravdu moc hezky vymyšlený.
Určitě bych sérii doporučila všem, co mají rádi vlkodlaky, čarodějky, upíry a hledají nějakou lehkou fantasy jednohubku na večer, u které nebudou muset tolik přemýšlet.
Ayla se po bitvě se Lví smečkou a Slunečními čarodějkami snaží zachránit svého milovaného Kadena. Na planetě Lunatera se učí ovládat měsíční magii a hledá způsob, jak ho přivést zpět k životu a pokouší se společně s Hadonoši získat nové spojence mezi ostatními vlky, aby společně dokázali porazit Sluneční čarodějky.
Musím říct, že i když se kniha četla snadno a zhltla jsem ji na jedno posezení, celkově mi přišla trochu plochá. Bitvy, které by mohly být napínavé, mi připadaly spíš povrchní. Děj na mě působil místy až uspěchaně - jako by se hnal dopředu, aniž by se zastavil u těch momentů, které by si fakt zasloužily víc prostoru.
Co mě ale opravdu bavilo, byla linka s Jordanem – po prvních dvou dílech jsem ho vážně nemohla vystát, ale teď si začínám myslet, že nebude tak špatný a moc mě zajímá jeho backstory a co za jeho chováním vlastně stojí, proto doufám, že v pokračování budou konečně všechna tajemství odhalena.
Také mě potěšilo, že jsme se dozvěděli víc o Měsíčních čarodějkách, o Aylině magii a jejím původu. Bylo fajn vidět, jak se její schopnosti začínají rozvíjet a jak odhaluje nové stránky své moci. Taky se konečně dozvídáme, kdo je její matka a proč jí opustila.
Celkově to bylo opět čtivé, děj hezky odsýpal a kniha měla pár silných momentů. Bohužel mi ale chyběla větší hloubka a propracovanost postav, takže jsem si je nedokázala tolik oblíbit a necítila jsem ten opravdový strach o ně, což je u takových příběhů škoda. Doufám, že další díl přinese víc akce a že se postavy i příběh budou dál rozvíjet.
Harriet a Wyn byli dokonalý pár, ale před pěti měsíci se rozešli a nikomu o tom neřekli. Když se blíží jejich každoroční dovolená s přáteli v luxusním letním domě v Maine, rozhodnou se předstírat, že jsou stále spolu, aby nezkazili týden, který pro jejich partu vždy znamenal útěk z reality a možnost připomenout si staré dobré časy. Jenže předstírání je mnohem těžší, než si mysleli.
Kde je mi dobře je kniha, která mě opravdu chytla za srdce. Je to nádherný a bolavý příběh dvou lidí - Harriet a Wyna, kteří se stále milují, ale okolnosti a načasování jim prostě nepřáli. Příběh skvěle prolíná dvě časové linky – současnost a minulost, což příběhu dodává hloubku a umožňuje nám pochopit, co je kdysi spojovalo, ale taky, co stálo za jejich rozchodem a co je vlastně rozdělilo.
Co se mi na knize ale opravdu moc líbilo bylo to, jak krásně je tu zachycené přátelství. I když už každý z hrdinů žije jinak – (odlišné práce, vzdálenost, jiný životní styl), tak se stále snaží jejich přátelství udržet a každoročně se scházet, i když už to nikdy nemůže být jako dřív.
Příběh je nádherně napsaný, plný krásných myšlenek k zamyšlení. Hlavní témata kniha jsou - láska, přátelství a druhé šance, a i když Harriet a Wyn spolu už nejsou, ta jejich vzájemná láska je cítit z každé stránce.
Byl to opravdu milý, citlivý a dojemně napsaný příběh – takové pohlazení na duši a já si po přečtení knihy připadala jako kdybych dostala objetí od kamaráda, které jsem dlouho potřebovala.
Celkově jsem si čtení moc užila. Kniha je velmi čtivá a stránky mi odsejpali pod rukama. Bylo to sice trochu bolestivé, ale nádherné zároveň. Tahle kniha je plná emocí - je o lásce, přátelství a o tom, jak se smířit s tím, že věci už nikdy nebudou jako dřív. Rozhodně doporučuji!
Druhý díl navazuje přesně tam, kde jsme skončili – Ayla je v zajetí a ocitá se tváří v tvář Jordanovi - alfa vůdci smečky Lva, který ji považuje za svůj osudový protějšek vyvolený Slunečními čarodějkami a chce se s ní za každou cenu spářit.
Ayla čelí velkému vnitřnímu boji, kdy musí odolávat poutu, které ji k Jordanovi váže, a zároveň se snaží zůstat věrná svým vlastním citům ke Kadenovi.
Druhý díl se mi četl stejně dobře jako ten první a opět jsem knihu přelouskala za jeden večer. Řekla bych, že je tenhle díl ještě o trochu lepší - je tu více dějových zvratů, dozvídáme se spoustu nových informací a odkrýváme stará tajemství, nechybí ani akce, boje mezi smečkami a pořádná dávka erotického napětí.
Moc mě bavilo rozkrývání tajemství kolem Slunečních a nově i Měsíčních čarodějek a těším se, co nám přinese další díl, který by měl být na ně víc zaměřen.
Kniha je opět neskutečně čtivá, svižně napsaná a děj nemá žádná hluchá místa, kde by se čtenář nudil.
A i když se v knize najdou určitě nějaké cringe momenty a klišé u kterých protáčim oči, tak mě vlastně tahle vlčí romance moc baví a určitě se vrhnu na pokračování.
Pokud tedy hledáte nějakou oddechovou knihu s hlavním hrdinou ve stylu sexy, vlčí alfasamec u které nebudete muset přemýšlet a jen si užijete jízdu, tak tahle série je pro vás to pravé.
3,5/5
Na tuhle sérii jsem viděla samé pozitivní ohlasy, a proto jsem se rozhodla, že je čas si jí konečně taky přečíst.
První díl nás seznamuje s hlavní hrdinkou Aylou, která se snaží najít své místo ve světě vlkodlaků. Ayla je outsiderka ve smečce Raka. Nikdy nebyla plně přijata mezi ostatní, a proto se upíná k naději, že by jí Konvergence – magické shromáždění všech smeček – mohla poskytnout šanci na nový začátek. Během této události má získat schopnost přeměny ve vlka, ale také osudového partnera, kterého pro ni vyberou Sluneční čarodějky.
Ze začátku jsem z toho měla rozporuplné pocity a nebyla jsem si jistá, jestli mě to vůbec bude bavit a jestli jsem z vlkodlaků už nevyrostla. Když jsem se ale do knihy začetla a poprvé se tam objevil Kaden - vůdce smečky Hadonoše měla jsem jasno, že tohle bude něco pro mě.
Kniha je nabitá akcí, je psaná svižně a stránky vám rychle utíkají před očima. Jakmile jsem se do knihy začetla, tak jsem se od ní nemohla odtrhnout až do samotného konce a přelouskala jsem jí za jedno odpoledne.
Líbilo se mi, jak autorka rozdělila smečky podle znamení zvěrokruhu a každá smečka měla jiné rituály, magické schopnosti a vlastnosti. Myslím, že jsem nic podobného nečetla a přišlo mi to originální.
Nečekejte od toho ale nějaký velký world building, je to vlčí romance nabitá erotikou a je to pojmuto jako urban fantasy. U některých erotických scén budete neskutečně cringovat, obzvlášť při opakování slov jako ocas nebo jeskyňka, ale na druhou stranu pokud chcete něco u čeho se fakt pobavíte, budete napnutý jak struna a nezavaříte si u čtení mozkové závity, tak tohle moc doporučuju. Já jsem se bavila a vlastně jsem si tuhle vlčí jednohubku moc užila. Už se těším na další tři díly, které si rozhodně přečtu.
3,5/5
„Hloupé ženy mají domečky jak ze škatulky.
A já, zlato, mám doma bordel jak v tanku.“
Reparát z lásky je přesně taková ta oddechová četba, když si člověk potřebuje odpočinout od těch klišé z romantických knih jako jsou miliardáři, dokonalý hezouni a alfasamci.
Hlavní hrdinka si prochází běžnými lidskými problémy jako je - rozchod, trochu nadváha, problémy s toxickou matkou a snaží se najít samu sebe a změnit svůj přístup k životu.
Moc mě bavilo, že hrdinové nejsou žádní top modelové, ale normální lidi se svými nedokonalostmi. Persi je trochu plus size a Nate taky není úplně prvotřídní hezoun, ale tak nějak to do sebe hezky pasovalo a já jsem jim celou dobu moc fandila.
Moc se mi líbil vývoj hlavní hrdinky. Celý život si od všech nechala všechno líbit. Především od svojí mámy, která se k ní po celou dobu chovala opravdu odporně a pořád jí ponižovala. Ke konci knihy našla odvahu, uvědomila si svojí hodnotu a rozhodla se, že už po sobě nenechá šlapat a postavila se sama za sebe, což byl jeden z nejsilnějších okamžiků knihy.
Koho jsem si v příběhu nejvíce oblíbila byla Persina babička Mimi. Každá kapitola začínala nějakým vtipným moudrem z jejího života a dodávalo to příběhu skvělé odlehčení.
Na závěr bych chtěla říct, že kniha měla spoustu témat k zamyšlení a jako celek se mi to moc líbilo. Bylo to dojemné, hezké a i když mi tam možná trochu chybělo víc emocí mezi hlavními hrdiny, tak jsem si knihu moc užila a můžu jí s klidem doporučit.
Musím říct, že Černý rytíř je zatím nejlepší díl z celé série! Byl to naprostý emocionální rollercoaster, který mě dostal od první do poslední stránky. Kim a Xander jsou postavy, které jsme už potkali v předchozích dílech, ale teprve teď se dozvídáme víc o jejich minulosti a co je vlastně dostalo tam, kde jsou teď.
Kim si prochází neuvěřitelně těžkým obdobím. Velkým tématem této knihy je sebepoškozování a bulímie a Rina Kent se s tím vypořádala naprosto bravurně. To, co Kim v příběhu prožívala popsala neuvěřitelně realisticky a já jsem to musela chvílema vydýchávat, protože mě to dost zasáhlo.
Xander je kapitola sama o sobě. Někdy jsem absolutně nechápala jeho chování – jak může být tak chladný a odtažitý, když se zároveň ke Kim chová majetnicky a je vidět, že mu na ní dost záleží. Občas to jeho chování bylo opravdu na pěst. Když se do toho ještě přidali jeho pouliční rvačky a sklony k alkoholu bylo to už dost na hraně. I když jsem měla chuť s ním zatřást, tak mi ho bylo líto, protože jeho život taky nebyl zrovna procházka růžovou zahradou.
Sečteno a podrženo, Černý rytíř je neskutečně čtivě napsaný příběh s prvky dark romance, který mě vtáhnul do děje od první stránky a nepustil až do samotného konce. Je to kniha plná emocí, tajemství a vnitřních bojů. Postavy tu byli vykreslené naprosto bravůrně a Rina se dotkla složitých témat, o kterých by se mělo víc mluvit. Za mě měl příběh větší hloubku a přidanou hodnotu a i když bylo občas těžké číst některé pasáže, tak to byl pro mě opravdu skvělý zážitek.
Nemůžu se dočkat, až se pustím do další knihy od Riny, protože po tomhle mám pocit, že od ní chci přečíst úplně všechno!
Zvrácené království mě naprosto dostalo a za mě je závěrečný díl ten nejlepší z celé trilogie. Detektivní linka a mocenské hry mezi rodinami jsou tu naprosto boží. Miluju ty flashbacky do minulosti, kde se vracíme do dětství Aidena a Elsy. Konečně se dozvídáme celý příběh a co se ve skutečnosti stalo a celá záplatka byla napsaná opravdu skvěle.
Stále si ale stojím za tím, že by trilogie nemusela být roztahaná do třech knih a mělo by to mnohem lepší a svižnější spád.
Příběh Elsy a Aidena tu dostává úplně nový náboj. Všechny ty zvraty, tajemství a odhalení mě drželi napjatou od začátku do konce a opět to bylo neskutečně čtivé, že jsem příběh četla jedním dechem.
Autorka v knize konečně trochu upustila od toho velkého množství erotických scén a dala tak prostor zajímavějšímu ději a novým postavám. To knize velmi prospělo, protože díky tomu byl příběh mnohem napínavější a měl větší hloubku.
Autorčin styl psaní je neskutečně čtivý a chytlavý a já jsem se opět nemohla odtrhnout, dokud jsem nedočetla poslední stránku.
Se závěrem knihy jsem naprosto spokojená a už se těším na další knihy ze série Royal elite a určitě mám v plánu si přečíst všechny, co v překladu vyjdou.
Ocelová princezna je druhým dílem ze série Royal Elite, která pokračuje v příběhu hlavních postav - Elsy a Aidena a je součástí trilogie.
Přestože mě stejně jako v prvním díle hlavní hrdinové neskutečně vytáčeli, tak jsem knihu opět nemohla odložit a užívala jsem si každou stránku. Co se musí Rině nechat je to, že píše neskutečně čtivě a to vás nutí pokračovat pořád dál a dál. Navíc každý díl končí nějakým twistem a otevřeně, že máte potřebu hned sáhnout po další knize - aspoň takhle jsem to měla já.
Občas mě ale frustrovalo, jak se vztah Elsy a Aidena neustále točí v kruhu. Některé momenty mi připadaly trochu přehnané a zbytečně natažené. Navíc mi po čase začalo vadit to množství sexuálních scén a někdy jsem si říkala, že by se příběh obešel i bez nich. Tenhle díl mi přišel zatím nejslabší ze všech a myslím si, že nebylo potřeba příběh Aidena a Elsy roztahovat na tři knihy.
Co mě na knize ale moc bavilo byla detektivní zápletka. Doslova jsem celou knihu prahla po tom, abych se dozvěděla aspoň nějaké střípky z minulosti a co se doopravdy stalo. Elsa si v knize pomalu začíná vzpomínat a dozvídat se tajemství ze svého dětství. Zjišťuje pravdu o své rodině a o tom, co se skutečně tenkrát stalo.
Co se týče vztahu mezi Aidenem a Elsou -
Aiden je zvyklý mít vše pod kontrolou, ale Elsa ho pořád zkouší a dělá naschvály. Na druhou stranu se jí nedivím, protože Aiden je přehnaně majetnický. Myslím si, že jejich láska je destruktivní, ale taky plná vášně a bolesti.
Celkově bych knihu ohodnotila 3,5. Přestože jsem si knihu užila a držela mě v napětí, tak měla pár nedostatků. Těším se na závěrečný díl a doufám, že přinese víc odpovědí a zvedne laťku zase o trochu výš.