Etule Etule komentáře u knih

Americký milostný experiment Americký milostný experiment Elena Armas

(SPOILER) Jo tak tohle mě extrémně bavilo. Za mě lepší než první díl. Lucas byl prostě totální zlatíčko a chci ho domů na ňuchňání.
Skvělé počtení, jsem ráda, že jsem se zde setkali i s párem z Lásky po Španělsku. Samozřejmě nechybělo drama na konci, ale dalo se to pochopit vzhledem k tomu, co se Lucasovi stalo.
Těším se na další knihy. :-)

21.09.2024 5 z 5

Poslední slovo Poslední slovo Taylor Adams

3,5*
Začátek celkem slibný, budování napětí na jedničku. Nic není tak jak se může zdát. Nicméně konec za mě byl dost překombinovaný, kdy už autor podle ani sám nevěděl, jak vlastně chce, aby to dopadlo. Zabít ji, nezabít?
Na knihu mě nalákal podcast knižního klubu, ale až tak moc mě to asi neohromilo.

21.09.2024 3 z 5

Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

(SPOILER) I přesto, že znám příběh Achillea. I přesto, že znám příběh Patrokla. I přesto všechno mi tento příběh dokázal zlomit srdce, aby ho na konci alespoň částečně zahojil. Protože ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, tak oni se vlastně dočkali svého happy endu. I když ne takového jaký bych jim přála, protože si zasloužili mnohem víc let prostě jen spolu.
Líbilo se mi vyprávění o tom, jak se vlastně seznámili. O tom, jak se postupně dávali dohromady. Vše vidíme z pohledu Patrokla, kdy nám Achillea představuje v jiném světle a ne jako toho arogantního floutka, kterého většina zná pravděpodobně z filmu. A ačkoliv jeho tvrdohlavost (zcela zbytečná za mě, ale je pravda, že ta mentalita tam prostě v "časech Bohů a hrdinů" byla o dost jiná) u Tróji mě nakrkla, tak samozřejmě vím, že to nemohlo být jinak. Ale pohled na to, jak jím Patroklova smrt otřásla byl... Prostě jsem z toho měla husí kůži. Vývoj Patrokla, kdy se z někoho, kdo si myslel, že v podstatě nemá cenu stal sebevědomý mladý muž, který se nebál i jít proti Achilleovi, když se mu nelíbilo, jak se zachoval. Na konci jsem ani nedýchala, protože ta obava, že ho tam nechají (nechci moc prozradit) byla nervy drásající.
Moc jsem si užila jejich pobyt s Cheironem, mám toho kentaura prostě ráda. ;)

14.09.2024 5 z 5

Za námi šlo záhrobí Za námi šlo záhrobí Andrew Joseph White

(SPOILER) Dala jsem si nějaký čas na to knihu zpracovat a tak nějak si utřídit myšlenky. Nalákal mě název knihy, ale i anotace mě celkem zaujala. Kniha se taky četla celkem rychle, a jak už tady několikrát padlo, byla poměrně dost brutální.
Máme tu náboženskou sektu, která je krutá a nezastaví se před ničím. Dokonce jejich vůdkyně neváhá obětovat své vlastní dítě, protože je přesvědčená, že je spasí. Často jsem nad oním fanatismem vrtěla hlavou. Taky jsem ale celkem přemýšlela, proč mi kniha nesedla tak jak jsem doufala. A přišla jsem na dva důvody.
První je ten, že mi postavy nepřirostli k srdci. Prostě tam nic nebylo. Ačkoliv se jim děli zvěrstva, ačkoliv to neměli lehké, nějak to ve mě nedokázalo nic vykřesat. Možná to bylo tou brutalitou? Možná tím fanatismem? Upřímně skutečně nevím.
Druhý je ten, že jsem očekávala jiný konec. Nechci to spoilerovat moc, ale přestože byl ten svět natolik brutální, já se o ty postavy nebála. A ty co umřely jsem ani neměla šanci si nějak oblíbit, abych kvůli nim truchlila.
Takže kniha byla za mě velmi zvláštní. Čtivá, o tom není sporu, ale zvláštní. Nicméně autorovi vyjde další kniha a nejspíš se na ni taky podívám. .-)

02.09.2024 3 z 5

Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Jako knihu jsem to odložila, nějak jsem se nemohla začíst. Jako audio jsem se dostala nakonec. Kniha začala mít celkem grády. :) Postavy byly sympatické (hlavně hafan :D), příběh napínavý a místy by byl asi strašidelný, kdybych příběh neposlouchala při práci, tudíž jsem se na ni nemohla soustředit na sto procent. Ale přesně jak zmiňuje Ennie, konec mi moc nesedl, protože byl useknutý a zajímalo by mě jak to bylo s ostatními dál.
Obdivuji autorku, že měla "koule" na to dokončit, co začala - nedává to smysl, ale nechci nic vyspoilerovat. :D

30.08.2024 4 z 5

Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Přiznávám, že když načítal knihy sám Zibura bavilo mě to o něco více. Nicméně kniha byla zajímavá, některé tipy překvapivé. Líbí se mi způsob, jakým autor získal tipy na neobvyklá místa. Mapu, kterou má na webu nejspíš využiju.

30.08.2024 3 z 5

Láska zrozená ve lži Láska zrozená ve lži Lexi Ryan

Tuhle rodinku jsem si zamilovala. Spousta sourozenců nám zaručují i spoustu jejich příběhů. Takže se na ně dost těším.
Čtení to bylo příjemné a krásně oddechové, postavy sympatické. :-) Jen tedy sestře bych dala do zubů, páč byla nesympatická a zdálo se mi, že ji odpustila příliš brzy. Bitva na konci mě vážně pobavila. :D
Mrkla jsem na další díly a moc se těším na Leviho příběh, to mě podle anotace extrémně zaujalo.

30.08.2024

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Upřímně si myslím, že pokud bych to četla jako klasickou knihu asi bych to nedočetla. Ale na poslech to bylo moc příjemné. :-) Oblíbila jsem si pekaře, ale upřímně si nemůžu vzpomenout jak se jmenoval. Což asi vystihuje mé pocity z knihy. Feel good poslech, ale tak nějak mi to neutkvělo v hlavě příliš hluboce. *pokrčení ramen*

30.08.2024 3 z 5

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

(SPOILER) Aliny knihy jsou prostě boží. Ačkoliv Hypotézu lásky to nepřekonalo. Ale! Bee byla skvělá (líbilo se mi, že byla vzhledem tak trochu rebelka), Levi byl taky skvělý (i když jen slepý by nepoznal, co k Bee ve skutečnosti cítí) a tady je důvod proč jsem ubrala jednu hvězdu. Protože když už jsem po desáté četla, jak ona ví, že ji nenávidím, tak už jsem protáčela oči a začínalo mě to rušit.
Nicméně jsem si čtení nesmírně užila. Prostředí bylo opět velice zajímavé a poutavé. Kočky byly super zpestřením. :D

10.08.2024 4 z 5

Vlčí píseň Vlčí píseň TJ Klune (p)

(SPOILER) Tahle kniha mi několikrát zlomila srdce, aby ho pak znovu dala dohromady a zabalila ho do něhy a lásky.
Chybí mi slova, která by dokázala vyjádřit, jak dokonalé čtení to pro mě bylo. Miluju vlky, vlkodlaky v jakékoliv podobě, a tady jsem si je absolutně zamilovala. Pro jejich lásku, kterou projevovali k Oxovi, i když všichni ostatní (kromě jeho matky a chlapů v dílně, kde pracoval) si z něj utahovali a dávali mu sežrat, že je pomalejší v myšlení. A musím přiznat, že jsem se ze začátku bála, že kvůli tomu mě to asi nebude bavit. Jenže Ox byl naprosto dokonalý. Jeho vývoj byl nejlepší ze všech, kdy se postupně stával sebevědomější a jistější a odhodlanější ochránit smečku, kterou miluje. Která ho bezpodmínečně přijala za svého.
Ta dynamika mezi nimi, to bylo něco úžasného, co jsem si extrémně užívala. Celá ta jejich skvělá a úžasná banda, kterou jsem si zamilovala a chci víc a víc. Thomas, který se Oxovi stal otcem vším krom krve, a který mu toho dal mnohem víc než jeho vlastní bídný otec. A jeho úžasná mamka, která ho milovala stejně jako smecka a udělala by pro něj cokoliv. Ach, jak mě bolelo srdce. :( Truchlila jsem s celou smečkou.
Když Joe odešel (a vzal sebou Gorda, parchant jeden), tak jsem si nebyla jistá, že to ti co zůstali dokážou utáhnout. Že to dokáže utáhnout Ox. Jak já se mýlila. Nejen, že to utáhli, oni to posunuli ještě na další level. Chris, Tanner a Rico - ti byli tak skvělí, ač byli od začátku sympatičtí, tak v třetině, kde nebyl Joe a Gordo se vyšvihli ještě výš. Oni mohli za moje výbuchy smíchu. Mark (který sice nedostal tolik prostoru - fňuk, ale kdykoliv se objevil byl prostě ach...) a Elizabeth, která byla jeho druhou matkou. Robbie a Jessie, které jsem si zpočátku nijak zvlášť neoblíbila (protože oba chtěli Oxe a ten patřil jen jednomu), ale pak tam sedli.
A pak ti, co se nakonec vrátili, protože museli. Kelly a Carter, kteří se stali Oxovými bratry (a v první třetině to byli oni, kdo mi způsobovali výbuchy smíchu), i když museli učinit těžká rozhodnutí. A samozřejmě Joe. Zpočátku malý opičák, co po Oxovi lezl jako po liáně, později teenager, který učinil těžké rozhodnutí a nakonec muž, který se vrátil, aby byl s tím ke komu patřil.
No a pak tu byl Gordo. A ten je všechny prostě strčil do kapsy. :D Miluju ho. Za to, co pro Oxe dělal, když jeho otec odešel. Za to, že mu nikdy nedal najevo nic krom lásky a pochopení. Který sám byl odtržen od toho co miloval, a ačkoliv hrdinsky tvrdil, že už to nic neznamená, tak pěkně kecal. :D Nemůžu se dočkat jeho příběhu (věřím, že tady už se Mark bude vyskytovat mnohem více *mrk mrk*). Nemůžu se dočkat, až se vrátím do jejich skvělého, nádherného světa. K jejich smečce. K nim...

10.08.2024 5 z 5

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Sangu Mandanna

Tohle byl tak krásný a ňuňatý příběh. Zrovna dneska se mi vážně trefil do nálady. Krásné, laskavé a vtipné čtení, které jsem si nesmírně užila. Celá nalezená rodinka byla skvělá a i Miku jsem si dost oblíbila. A nakonec i Primrózu. ;) Moc se mi to líbilo. Rozuzlení zamotané situace bylo skvělé, nebylo to na sílu, prostě mi to celkově sedlo.
Hvězdička navíc za Kena s Ianem. To byla zlatíčka. No a Jamie na tom má taky svůj podíl. Škoda, že u nás v knihovně jsou samé knihovnice. :D

08.08.2024 5 z 5

Když přeskočí jiskra Když přeskočí jiskra Donna Ashcroft

Nějak mi tam chyběla ta v názvu avizovaná jiskra. Evie nebyla moc sympatická.
Zjistila jsem, že mám trochu úchylku na hasiče, tak jsem tak nějak doufala, že tam bude trochu víc "hasičování". Ale Fergus a babi Agnes mě bavili. :)

07.08.2024 3 z 5

Letní bouřky Letní bouřky Eva Pospíšilová

(SPOILER) 3,5*
Od příběhu jsem čekala něco úplně jiného. Tak nějak jsem si představovala prostě léto, koupačky a mezitím nějaké to jiskřeníčko mezi hlavními postavami a poznávání toho, co se mezi nimi vlastně změnilo. Spolu.
A je pravda, že tohle jsme vlastně dostali. Jen to jiskřeníčko mělo trochu jiný náboj, než v který jsem doufala. A poznávání se odehrávalo tak nějak zvlášť. Což bylo trochu zklamání. Nicméně i přesto se to četlo velice dobře, bylo mi za ně smutno a někdy jsem si říkala, tak už si zatraceně promluvte! Jen bych tedy jejich udobření dala o pár stránek dříve, abychom mohli trochu víc prozkoumat, jak se z nich stal pár místo kamarádů.
To je nejspíš ono, co mi ve finále chybělo. Že jsme neměli moc prostoru je poznat jako pár.
I tak se ale na další knihu autorek moc těším a jsem zvědavá kam nás opět zavedou. :)

05.08.2024 3 z 5

Pořád jsme to my Pořád jsme to my Becky Albertalli

Přesně takový konec jsem jim prostě přála. :)
Kniha se opět četla skvěle, Dylan se Samantou tady byli snad ještě lepší než v prvním díle. :D Miluju je!

04.08.2024 4 z 5

Co když jsme to my Co když jsme to my Becky Albertalli

Možná to bylo trochu moc zamotané, trochu moc rychlé, ale ve finále si to prostě k sobě sedlo a mě se to líbilo. Dylan byl prostě božan a bez něj by ta knížka byla nejspíš o něco slabší.
Zamlouvalo se mi, jak se hledali a nakonec našli. :) Konec mě sice rozesmutnil, ale vlastně dával smysl, vzhledem k tomu, že Arthur byl v NY jen na léto.
Čtení přesně na léto.
Jsem zvědavá na druhý díl.

03.08.2024 4 z 5

Hradní intrikáři Hradní intrikáři Lena Valenová

Začátek byl jiný než jsem předpokládala, neboť jsem myslela, že to naváže tam kde první díl skončil. Což se nestalo a na chvíli to bylo zmatečné. Opět jsem si čtení dost užila, Felix s Janem to prostě táhnou. ;) I Leontýnina linka byla dost zajímavá a konec byl celkem nečekaný. Bohužel Albert je stále mým nejméně oblíbeným členem královské rodiny. Strašně mě štve... Ta linka s Konstance mě vůbec nebaví.
Četlo se to fajn, stejně jako předchozí díl. Tak uvidíme, jak dopadne závěrečný díl.

Korunovace Korunovace Lena Valenová

(SPOILER) Tahle kniha, respektive její obálka, na mě celkem často vyskakovala na soc. sítích. Pořád jsem nad ní uvažovala, ale nijak zvlášť mě nelákala. Pak jsem si ale přečetla anotaci. Což mě celkem zaujalo, tak jsem se rozhodla do knihy pustit. Nebudu lhát, bylo to převážně kvůli tomu, že byla LGBT. A musím říct, že jsem si královskou rodinu oblíbila.
Nejvíc mě bavila samozřejmě linka Felixe, ale i Leontýnina byla dost zajímavá. Jen Albert a Viktoria a jejich milostný trojúhelník mi moc nesedli. Přesto se to četlo skvěle, hned jsem musela sáhnout po dalším díle, protože jsem chtěla vědět, kdy a jak se dají dohromady Felix s Janem. Mám slabost pro bodyguardy. *mrk mrk*

Kluk s bolestivým tetováním Kluk s bolestivým tetováním Josh Lanyon

Kite, Kite, Kite já k Tobě tu cestu jednoho dne prostě najdu. :D Tady už sice nebyl tak šíleně na pěst jako v předchozích dílech, ačkoliv stále byl tak trochu pi*us. :D JX to opět zachraňoval, ačkoliv i on občas šlápl vedle. Obdivuju jeho trpělivost. Ale i Kit v tomhle díle konečně začal trochu uvažovat a začal se JXovi otevírat a šel vztahu víc naproti.
Stejně jako v předchozích dílech pro mě byla detektivní zápletka trochu vedlejší, protože tyhle knihy prostě čtu kvůli těm dvěma. Tak snad v dalším díle konečně Kit získá víc mých sympatií.
Už se moc těším. :-)

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

(SPOILER) 3,5*
Dlouho jsem přemýšlela, co k této knize napsat a jak ji hodnotit. A i po celkem dlouhé době stále nevím. Prostředí šachů bylo originální a skvělé. Líbilo se mi i poselství o tom, jak to ženy v tomhle odvětví nemají jednoduché, protože se většinou jedná o doménu mužů. Takže vykreslení toxického prostředí na jedničku. Jenže... A píše se mi to pravdu těžce, protože Hypotéza lásky za mě byla prostě skvělá. I tahle kniha se četla dobře, ale měla jsem problémy s Mallory a vlastně tak trochu i s Ethanem. Z jeho strany to byla evidentně láska na první prohru, ale nějak mi to tam nesedlo (vím, že to autorka takhle má, že se muž/chlapec zamiluje jako první), ale tady to bylo celkem zvláštní, protože spolu nepromluvili ani slovo.
Bohužel Mallory jsem si nedokázala oblíbit. Chápu, že to měla v životě těžké, ale její mladší sestra měla pravdu v tom, že není jejich matka. Tak nějak automaticky převzala roli rodiče, co se musí postarat o rodinu, jenže to vzala za špatný konec. Krom toho její reakce na to, co Ethan udělal, aby jí pomohl ze s*aček se mi zdála trochu přehnaná, ale budiž přece jen jim je kolem osmnácti.
Přesto se jednalo o hezké čtení a vedlejší postavy byli fajn.

01.08.2024 3 z 5

Zaostřeno na tebe Zaostřeno na tebe Amy Lea

(SPOILER) Začalo to celkem fajn, ačkoliv mi přišlo, že to jejich vzplanutí v šatně moc nedávalo smysl, páč to bylo opravdu rychlé. Nicméně se to četlo celkem fajn, Scott byl prostě miláček, ale Crystal mi moc nesedla. Ale i tak jsem si čtení opravdu užívala, líbilo se mi, že byl ochotný čekat.
Jenže pak přišla poslední třetina a tak nějak to zabila. Předem upozorňuji, že nejsem nijak aktivní na instagramu, takže nemám žádné zkušenosti s hejtry, ale je mi jasné, že to není nic příjemného. Jenže reakce Crystal, nemůžu si pomoct, mi přišla prostě přehnaná. Chápu, co se autorka snažila prezentovat, ale myslím, že konec byl v tomhle případě trochu na sílu. Souhlasím s myšlenkou, že máme respektovat své tělo a mít se rádi, což v případě, že do vás okolí hustí, že nejste dokonalý ideál krásy (a vím to z první ruky, páč ani já nejsem hubeňour, naštěstí mám ale kolem sebe úžasné lidi) není vždy jednoduché. A právě proto mi přišlo přehnané, že za to Scott dostal takovou bídu, když se jen snažil pomoct.

01.08.2024 3 z 5