Hanka-K. Hanka-K. komentáře u knih

Konflikt Konflikt Michaela Brnková

Super ústřední dvojice, ze začátku byly občas takové nedopsané nedokončené scény, které podle mě chtěly trochu rozvést,ale nakonec mi to až tak nevadilo, protože mě ten příběh pohltil a jsem možná jediná, komu se Konflikt líbil víc než Důvěra tady ta chemie mezi dvojicí prostě fungovala,za mě super a doporučuji.

Důvěra Důvěra Michaela Brnková

Důvěru jsem četla až po dočtení Konfliktu a ten nasadil laťku vysoko. Tahle knížka je o jiné ústřední dvojici, děj je zasazen do prostředí středověkého hradu kdesi na venkově. Což je za mě plus, postavy jsou taky hodně zajímavé, nenechají vás v klidu, ale pár scén je takových nedomyšlených, ten konec mě teda hodně naštval.. Za mě určitě lepší Konflikt, který má sice taky pár drobných nedomyšlených scén,ale tam mě ta hlavní dvojice chytila o něco více, možná jsem jediná komu se Konflikt líbil více? Ale určitě knížky od téhle autorky doporučuji.

Skutečná Skutečná Šárka Przewozná

Knížka, která mě opravdu hodně mile překvapila SKUTEČNÁ od autorky Šárky Przewozné. Ještě tady upozorním, že knížka je zařazena do žánru detektivní, ale je to spíše mysteriózní román s detektivní linkou a trochou romantiky, prostě úplně bych to nedávala do 1 žánru a v tom je to za MĚ skvělé.
Velitel policejního sboru Marek v malém doposud klidném městečku vyšetřuje případ zmizení malé holčičky. K bezvýslednému pátrání se po krátké době přidává další případ zmizení chlapce. Marek vedle případů řeší i svoje osobní problémy, také se obviňuje z nehody při které se zranil jeho dlouholetý kolega,který je po nehodě odstavený ze služby kvůli zmrzačené noze. S novým kolegou mladým snaživým Adamem moc nevychází až do jedné chvíle, kdy začne o mladém policistovi přemýšlet jinak. Postupem času spolu naváží dokonce i přátelství. Marek má však i jedno tajemství, do snů mu vstupuje žena, která snad má nějaké informace k případu zmizelých dětí. Marek si myslí, že jen blázni, když se jednoho dne žena objeví u jeho dveří. Sny se mění ve skutečnost a nakonec vše není jak se zdá.
Příběh byl čtivý, napínavý, skvěle popsané prostředí, nechybí zde překvapivé momenty a zvraty, hlavního hrdinu budete milovat i nesnášet zároveň (ale on se snad polepší) i když občas nepochopíte jeho myšlenkové pochody.
Od půlky jsem dočetla jedním dechem, tip na pachatele jsem měla a byl správný, ale nic neprozradím to si opravdu musíte přečíst
Ale ten konec??? To nutně potřebujeme druhý díl, protože prostě musíme vědět co bude dál
Za mě 5 z 5

Moje velké řecké léto Moje velké řecké léto Sue Roberts

Knížka mě docela zklamala, četla jsem dost pozitivních recenzí,ale mě ten styl popisný moc nesedl, bylo tam na mě málo těch "přítomných" konverzací a čekala jsem od toho trochu něco jiného, konec celkový dojem docela napravil,ale není to, jako u jiných autorek, vzrušující letní čtení a zmiňovaný letní románek na obálce je vlastně až skoro na konci knihy, takže za mě takový průměr,ale asi si časem nebudu moc pamatovat jména a děj.

01.11.2024 2 z 5

Propast mezi námi Propast mezi námi Tess M. Puffrová

Dala bych spíš 4,5 hvězdičky, protože ta knížka mě fakt bavila, hlavní hrdinové byli úplně z jiných světů, bohatá holka Dona, která nic nemusí, se skoro dokonalým snoubencem Malcolmem a kluk, který má hluboko do kapsy, odkrucuje trest veřejně prospěšných prací právě v domě Dony. Je náhoda nebo ne, že se zná právě s Malcolmem, který se ho snaží ponižovat? Tohle a ještě spousta jiných věcí pomalu vyplouvají na povrch. V knížce autorka popisuje i osamělost hrdinky uprostřed luxusu, daň se kterou se pojí úspěšné baletky a hlubší traumata..najdou si k sobě cestu dva dá se říct protiklady nebo to není možné. Tohle vše se dozvíte v knize, ve které nechybí romantická linka, ale taky i trocha napětí. Určitě doporučuji přečíst

Hotel Hotel Pamela Kelley

Od téhle knížky jsem moc neočekávala,ale docela mile mě překvapila, myslím že 3 hvězdičky jsou málo spíš 3,5 tak jsem zaokrouhlila na 4. Knížka docela zajímavě popisuje prostředí rodinného luxusního hotelu, kde sledujeme osudy hned několika členů rodiny. Hlavní hrdinka Paula, která pracuje v zázemí hotelu a stará se o finanční záležitosti hotelu má zastoupit v pozici provozní hotelu svou sestřenici Andreu, protože dědeček rozhodl, že Andrea se na pozici nehodí a nabídne jí pozici na recepci zábavy. Andrea se zdá tímto rozhodnutím ublížená a dává to za vinu Paule, jakožto nejoblíbenější vnučce dědečka. Paula,ale z nabídky není úplně nadšená, nic netušila a moc se jí pozice nechce přijmout. Nakonec souhlasí zkusit provozní na zkušební dobu s poradcem, kterého do hotelu přizval dědeček. Do děje vstupuje několik dalších postav, jejich osudy se navzájem prolínají. Nechybí zde troška napětí. Knížka je spíše takovým milým oddychovým čtením,ale rozhodně není povrchní, je zde hezky vykreslený obraz hotelu na ostrově a rodinné vazby, které můžou být někdy složité. Dostanou nakonec hrdinové románu to co chtějí aniž by ublížili ostatním? To se dozvíte až si knížku přečtěte, za mě doporučuji

01.11.2024 4 z 5

Dívka na kusy Dívka na kusy Kathleen Glasgow

Tahle knížka mě opravdu dostala, je to silný příběh, dívka Charlie, která se dostala na ulici, zažila spoustu silných a ne moc pozitivních zážitků, se kterými se pokoušela bojovat po svém,tak, že se chtěla "vymazat".. část příběhu se odehrává v léčebně, kterou bere Charlie jako domov a bezpečné útočiště..jenže pak vlivem okolností musí z léčebny odejít, už ji nemá kdo hradit péči,matka nestojí o to,aby bydlela u ní a otec je mrtvý... dostane příležitost nastěhovat se ke kamarádovi,ovšem do jiného státu,tam začíná od nuly a dokonce si najde práci jako pomocnice na nádobí v kuchyni. O tom jak se začlení do běžného života,jak těžké úsilí ji vše stojí si přečtěte v knížce. Najde snad i lásku a přátelství,tam kde to nejmíň čeká,ale taky zklamání. Doporučuji všem,je to opravdu silná knížka,která se s ničím nemaže,takže tady není ani nouze o sprosté výrazy. Ale ve finále,to ve vás zanechá silnou stopu a pak možná přehodnotíte i své vlastní problémy.

Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Tahle knížka mě zaujala především obálkou a taky anotací a po pár super recenzích, jsem věděla že ji potřebuju.
Už od začátku se mi knížka líbila a hlavní hrdinku jsem obdivovala.
Arwen nevytáhla celý život paty z rodného města, její matka je nemocná a utíkají s její sestrou a bratrem do jiné země, protože bratr ve válce odcizil poklad. Arwen se nepozorností dostane do zajetí nepřítele, stává se nedobrovolně léčitelkou v obávaném království. Král země Kane Rawenwood je vykreslován jako vraždící stvůra. Ale Arwen ho poznává z jiné stránky. Víc z děje není nutné prozradit. Bude se pokoušet Arwen z království utéct a najde rodinu nebo se smíří s údělem vězně a léčitelky ? Kane mi byl sympatický navzdory některým špatným vlastnostem a skutkům. A Arwen jsem fandila. Musím říct wow, četlo se samo, pořád jsem chtěla vědět víc a víc, teď už vím, že budu chtít číst druhý díl
Jo a taky miluju mapu a ořízku

01.11.2024 5 z 5

Mizení Mizení M. V. Jírová (p)

Už od začátku nás autorka nenechá vydechnout, na začátku si vlastně myslíte, že se jedná o sen, ale pak postupně zjistíte, že hlavní hrdinka Michelle pomocí meditace "aktivuje" svoji schopnost Mizení a přemisťuje se,tak prozatím nekontrolovaně na jiné místo. Na místě potká 2 muže, z nichž jeden je pak propleten s jejím osudem. Ben, kterého potkala na místě, kam se přenesla ji pak přivede ke známému domů, který s tímto stavem umí pracovat a setkal se s ním, tam potkává i nevlastního bratra Bena Sama, který pak v jejím životě sehraje další důležitou roli. Už od začátku je knížka pěkně pikantní a nenechá vás vydechnout. Postupně se ukazuje, že kromě stavu Mizení existují i jiní tvorové než lidé, proti kterým je důležité bojovat, někteří jsou na straně dobra jiní na té druhé. Milostný trojúhelník mezi Michelle, Benem a Samem je složitý a různě se v knize vyvýjí. Michelle se se svou schopností mizení dostane na různá místa a do jiné doby, do celé záležitosti jsou zasvěceni i její dcera Mai, matka Violety, kamarádka Mary. Děj je nepředvidatelný, občas rozhodnutí hlavních postav nechápete a pěkně vás štvou, ale musíte číst dál. Napětí, erotika, tajemno a ke konci teda strhující děj vás dostane na místa, která byste nečekali. Musím říct wow. Jako ten konec jsem nečekala takže jsem hned chtěla číst dál.
Jediné co můžu prozradit je, že jsem se dostala k betačtení druhého dílu a je to jízda tímto děkuji autorce za příležitost
Za mě 4,5 z 5

Šepot papíru a inkoustu Šepot papíru a inkoustu Lindsay Harrel

(SPOILER) Ze začátku jsem byla z knížky nadšená, takováhle mi teď sedla do nálady, hlavní hrdinky mi byly sympatické i když mě někdy rozčilovaly. Líbilo se mi prostředí knihovny a pátráni po autorce starého rukopisu. Bohužel na konci mě zklamalo, že autorka do příběhu vecpala víru a vlastně tím řekla víra vše vyřeší. Tohle knížce na hodnocení ubralo hvězdičku, nebýt konce knížka mě jinak bavila. Je zde nastíněno i téma domácího násilí a sebedůvěry.

01.11.2024 3 z 5

Mechanika lásky Mechanika lásky Alexene Farol Follmuth

Příjemná YA romance, zajímavé téma robotiky. Bel jako hlavní hrdinka je jiná než ostatní, nezná své silné stránky a na nové škole nemá zatím moc kamarádů. Když splní zadání zapomenutého úkolu do fyziky během přestávky, tak se jí její učitelka snaží přesvědčit aby se přihlásila do kroužku robotiky. Tam pak potkává ty pravé přátelé i když k některým ji trvá déle najít cestu a přitahuje jí to k Teovi, který je nejnadanější a asi nejoblíbenější člen. Ovšem je synem vlivného a bohatého otce, zato Bel pochází z rozvedené ne příliš movité rodiny. Dokáží se ti dva dát dohromady a fungovat i navzdory rozdílným poměrům? Milá romance, která zahřeje u srdce.

Přelomená čepel Přelomená čepel Melissa Blair

Jelikož jsem nečetla (ne zatím opravdu ne) Skleněný trůn, ke kterému je knížka přirovnávána, tak mě se líbila. Dala bych asi 4,75 bodů,ale tady to úplně nejde. Knížka se mi líbila i když je tam na můj vkus moc násilí,ale postupem času v knize vlastně poznáte souvislosti, proč hlavní hrdinka Králova čepel Keera koná jak koná. A na konci dostanete vlastně rozuzlení, ale ne všeho a já určitě ráda přečtu druhý díl.

Můj důvod žít Můj důvod žít Michaela Dopitová

Úžasný počin od Míši, tuhle knížku si prostě musíte přečíst! Je tak smutná a zároveň pohladí po duši, je tak reálně nerealistická a i když hlavního hrdinu můžete ze začátku nesnášet postupem času a jeho vývojem ho snad začněte mít i rádi. Příběh je silný, řeší se tady smrt, posmrtný život, karmické uzly, spřízněné duše, taky problémy jako alkoholismus, stranění se kolektivu, přílišné kladení odpovědnosti na děti. A když se začtete pořádně i slza ukápne. Nechce se mi moc prozrazovat o ději, lepší je opravdu se začíst a stojí to za to. Knížka je za mě originální a určitě vás donutí za přemýšlet o životě. Další moje oblíbená CZ autorka Určitě od Míši chci přečíst i Křídla vážky :-)

Mlhovina Mlhovina Lenka Hlavničková

Skvělá knížka se zajímavým nápadem. Hezky postavený fantasy svět, ve kterém se odehrává lidské snění, člověk by až řekl, že to bude svět ideální, ale jako v realitě se v Mlhovině dějí jak dobré, tak špatné věci. Hlavní hrdinka Alice je ošetřovatelka starého pána Garparda jako ošetřovatelka je velmi empatická. Jednou ve snu ji vyhledá žen Eleanor, která po ní chce aby starému pánovi předala vzkaz. Po probuzení přemýšlí,zda to není šílené,ale když se před starým pánem zmíní o živém snu, ten se zasmuší a nechce se o tom bavit. Pak ji ve snu vyhledá někdo další, snaděj Green, který se vyptává na návštěvu Eleanor, už pojme podezření, že je to skutečné a dostává se do světa Mlhoviny, kde začíná její dobrodružství. Knížku doporučuji, má krásnou obálku,mapu a originální nápad.