hanoule

geniální kniha, po jejím přečtení jsem měla chuť sedět, mlčet a jenom přemýšlet

Přečteno jedním dechem, tahle kniha opravdu stojí za to.

Pro mě jako milovnici "Murakáče" prostě boží! Poslouchala jsem audioknihu Českého rozhlasu při uspávání miminka a mohu jen vřele doporučit. Mé nadšení pro Japonsko je zpět! :)

Skvělá kniha, část z dolu je neskutečně "ostravsky" vtipná a holandská část je správňácky syrová. Moc se mi líbí, že si Ivan na nic nehraje a píše tak, jak to je.

Mi to teda přišlo dost geniální a na konci jsem měla takové to příjemné smutno...

zajímavý námět na příběh, holt Simmel je mistr komplotů :)

naprosto úžasná kniha, dlouho se mi nestalo, že bych se do něčeho tak rychle začetla a že by se mi něco tak nechtělo dočíst.. ponořit se do této knihy bylo jako přijít domů a obout si papuče :)

Po dlouhé době jsem konečně narazila na knihu, která mě opravdu chytla. Zajímavý příběh v kvalitním podání.

Myslím, že hlavně díky tomu, že je kniha psána stroze a autorka příliš nezabíhá do detailu, má čtenář při čtení pocit lehkého odcizení a syrovosti, který k tomuto příběhu vlastně patří.

Sice relativně krátka, ale pro mě velice hluboká kniha, do které jsem se naprosto vžila.

Jedním dechem, naprosto mě fascinoval fantaskní svět, který není popisován, ale prostě přirozeně je.

Geniální kniha, chlámačka od začátku do konce.
Nemůžu se dočkat dalších dílů!

stručnější a inteligentnější variace na Padesát odstínů čehokoliv, rozhodně mi nechyběly pětistránkové úvahy na téma "nejsem pro něj dost dobrá"

Toto je naprosto geniální obdiv. Pan Zmeškal má můj neskonalý respekt, protože napsat dvě tak skvělé knihy za sebou, to se jen tak někomu nepovede.