janka3232 janka3232 komentáře u knih

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Hanišová píše sugestivně, dokáže čtenáře vtáhnout do na první pohled obyčejného příběhu, který mu ale představí jako to největší dobrodružství. Téma je šílené - tak trochu hnusné, není jednoduché číst o tom, jak lidi, kteří by neměli mít děti, děti mají a nezvládají to. Ale člověku hodně dojde, mnohé přehodnotí a knihu slupne jako malinu.

06.03.2025 4.5 z 5

Hladový hrob Hladový hrob Robert Galbraith (p)

Podle mě nejlepší díl série. Strhující příběh mě zcela pohltil, po dlouhé době jsem měla to, že nemohu přestat číst. A samozřejmě jako vždy - užívám si, že se děj odehrává v Londýně. Super kniha, závidím všem, kdo ji ještě nečetli!

23.02.2025 5 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Kéž má KL stále dostatek energie vyprávět polozapomenuté a zapomenuté příběhy naší historie, bravo! Už nikdy tuhle knihu číst nechci, ale ne proto, jak je napsaná, ale o čem je. Hrůza - husí kůži mám do teď - a skláním se před příběhy lidí a rodin, před tím, co bylo vymlčované, utajované a manipulované, aby nikdy nezazněla pravda ve své síle.

25.01.2025 5 z 5

Alma a Svět obrazu Alma a Svět obrazu Lucie Paulová

(SPOILER) Tak tahle kniha se VELMI povedla. Napínavý příběh (nejen pro náctileté), který v sobě nenásilně skrývá poučení o emocích i emancipaci. Navíc se kniha odehrává ve starých Holešovicích, což miluji, že si mohu ta místa na vlastní kůži projít. Za mě objev roku, chci druhý díl!

22.01.2025 5 z 5

Marta děti nechce Marta děti nechce Petra Soukupová

Téma knihy mě trochu míjí, ale i tak jsem žasla, jak tahle spisovatelka opět dokázala popsat lidské myšlení, motivace, plíživou rodinnou toxicitu a vůbec podivné lidské chování.

29.12.2024 4 z 5

Drak na polní cestě Drak na polní cestě Jiří Hájíček

(SPOILER) Tahle kniha se čte lehce a přitom těžce. Krásně něžný styl a fakt beznadějně hnusný příběh, který ale víte, že se kolem nás děje. Strašně si přejete, aby kniha dopadla jinak, ale víte, že to nejde.

29.12.2024 4 z 5

Konec sezóny na koupališti Úštěk Konec sezóny na koupališti Úštěk Veronika Bendová

Nesnáším povídkové knihy, s touhle to je ale jiné, je totiž skvělá. Plná uvěřitelných charakterů a situací, plná naděje v každodenních detailech. Někdy mě zamrazilo, někdy jsem se smála, někdy jsem měla pocit, že autorka popisuje můj život. Bravo!

11.11.2024 5 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Nelehké čtení, trvá to, než se člověk začte, ale pak nelze než křičet, číst, litovat, číst, brečet, číst, šílet, číst, radovat se, číst, doufat, číst... Skvělé dílo, velká věc.

04.11.2024 5 z 5

Hodinky od Ašera Hodinky od Ašera Zuzana Dostálová

Mám moc ráda knihy Zuzany Dostálové, tahle mi ale přijde slabší. Příběh je super, ale tedy hlavní postava Heleny... pasivní fňukna, prostě jsem ji nedokázala fandit.

14.07.2024 2 z 5

Devadesátky! Devadesátky! Johana Fundová

Mám moc ráda FB profil Pure Devadesátky, baví mě, dojímá i edukuje. Proto jsem sáhla i pro tuhle knihu, ale tedy... upřímně: spíš zklamání. Dost tam toho chybí, v textu se stále opakují klišé fráze, našla jsem i několik chyb a ty vzpomínky osobností... ty jsou prostě jen seřazené, sobě navzájem si strašně podobné, prostě dost nuda. Jako nápad super, téma super, provedení špatné.

26.06.2024 1 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Za mě super oddech. Prostředí Londýna a anonymního internetu, napínavé tak akorát.

12.05.2024 5 z 5

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Jak se postupně a neodvratně rozpadne život, když se člověk neodřízne od toxických rodinných vztahů a systémů? Zajímalo by mě, zda tohle všechno Soukupová opravdu prožila nebo "jen" odpozorovala. Depresivní kniha s katarzí na konci, skvěle napsané.

28.12.2023 4 z 5

Karneval zvířat Karneval zvířat Zuzana Dostálová

Skvěle napsané, člověk se směje, a pak mu zatrne.

28.12.2023 5 z 5

Těla Těla Klára Vlasáková

Výborné téma, dobré zpracování, stále o té knize musím přemýšlet.

28.12.2023 4 z 5

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Autenticky popsané toxické rodinné vztahy. Výborná kniha, i když depresivní.

28.12.2023 5 z 5

Liščí oči Liščí oči Petra Hůlová

Téma knihy jedním slovem skvělé, první půlka strhující, pak to začíná být trochu rozvláčné a celý příběh končí podivnou směsicí černobílých/zkratkovitých/nepodložených a hlavně ve výsledku VELMI manipulativních názorů (ne levicově, ale doslova pro komunisticky zaměřených), které fakt nejsou vhodné pro dospívajícího čtenáře, který jen nelehce zjistí, co je pravda, jaký je kontext, kde začíná fikce a fantazie a kde mají historická fakta váhu. Za mě pro děti a dospívající nevhodná kniha.

09.08.2022

Démon ze sídliště Démon ze sídliště Iva Hadj Moussa

Netuctové čtení. Na konci člověk lituje, že vyprávění nepokračuje. Skvělé vtělení autorky do 16letého kluka/muže. Za mě moc dobrý.

25.12.2021 5 z 5

Program pro přeživší Program pro přeživší Chuck Palahniuk

Šílená kniha. Nedá se číst v klidu ale ani nečíst.

21.02.2021 4 z 5

Kdo ví, kde budu zítra Kdo ví, kde budu zítra Jindřich Šídlo

Skvělý rozhovor, dala jsem knihu za jediný den!

16.02.2021 5 z 5

Ve skříni Ve skříni Tereza Semotamová

Super myšlenky střídá chaos. Zajímavé čtení, které se ale postupně rozpadlo na těžko identifikovatelné ale vlastně autentické kousky.

15.02.2021 5 z 5