Jidu komentáře u knih
No tak tohle byla opravdu skvělá záležitost! Každá z knih této série je věnována jedné osobě a prvním byla Tina. Krásná mladá žena, která žije poměrně spokojený život, ale která také chybuje a jedna chyba se jí stane hodně osudnou..
Říkala jsem si, jak mohla udělat to, co udělala, vždyť přeci normálně smýšlející člověk tohle nedopustí, proč by to dělal! Ale autorka to popsala tak krásně, že jsem Tinu pochopila a dokázala jsem se do její situace vžít. Naštěstí jsem to nezažila, ale kdoví, jak bych se zachovala?
Ač jde hlavně o příběh Tiny, tak zde samozřejmě vystupují o další sourozenci a krásně nás tak autorka naláká na další díly. Po dočtení jsem musela vzít Lilly a teď se těším na bratry. Snad bude brzy i čtvrtý díl v češtině.
Rozhodně musím ještě zmínit krásný prolog. Nazvala bych to takovým popisem, co může prožívat dům, v kterém žijeme. Nikdy mě to samozřejmě nenapadlo se nad tím takto zamyslet, ale představte si, kdyby byl dům živý a mohl pozorovat náš život a něco si o tom myslet. Upřímně už tam si mě autorka získala. Velmi zajímavé.
Celkově jsem z knihy nadšená. Příběh, který můžeme prožít všichni, popsaný neobyčejným stylem. Obyčejně neobyčejné dílo. Fakt doporučuji všemi deseti, autorka píše bravurně!
Pane bože, co jsem to přečetla a proč si vždycky do vlaku, kde nemůžu sáhnout po něčem jiném, vyberu takovou chujovinu. To už je snad nějaké prokletí!
Tento žánr mám ráda. mafiánské prostředí, drsní kluci, něžné naivní holky, zkrátka ideální oddych. Pokud teda ovšem hlavní hrdina není drsný jak hladká mouka a něžné ženy se nerovná totální blbky!
Jak ti mi pili krev, to nebylo normální. Ona jde do klubu hledat si známost na jednu noc a v druhé kapitole zmiňuje ošklivé spodní prádlo. Tak jasně, takhle se běžně oblékne žena, která hledá chlapa na s*x. A to je ten nejmenší nesmyls, jaký jsem tam objevila, ale zbytek vám spoilerovat nebudu.
Říkala jsem si ok, ti se s tím nemažou, opravdu v druhé kapitole jsou peprné scény...ale pak se to seklo a dlouho, opravdu HODNĚ dlouho nebylo nic.
Nechci, aby to znělo nějak urážlivě, to není cíl této recenze, ale opravdu jsem z knihy frustrovaná. Byla strašně propagovaná a přitom je to smatlanina hrůzostrašná. Máme tady spoustu menších, našich autorů, co tohle umí napsat neskutečně dobře, ale nejvíc byla jeden čas vidět tahle kniha..
Chápu, že se asi spoustě lidem líbila, ale já mám opravdu skvostné porovnání a tohle tím pádem u mě úspěch mít nemohlo. Škoda!
Tahle kniha mě velmi zaujala názvem i anotací, protože mě zajímal úhel pohledu žen, které děti nechtějí a osudy těch, které chtějí, ale bohužel nemůžou mít.
Z úvodu musím říct, že mi bohužel vůbec nesedla forma, jakou je kniha psaná. Jenda účastnice štafety řekla, že by toto bylo vhodná prezentovat v mluvené formě, třeba jako podcast, a já absolutně souhlasím.
S některými ženami jsem soucítila, jiné nechápala a přišlo mi, že se snad dočista zbláznily - opět, asi forma a styl knihy tomu nepomohli. Každopádně za to hvězdičky neberu, upřímně jsem s tím počítala a každý má právo na svůj názor a postoj.
Co mi ale vadilo a za co už hvězdičky beru, tak je to, že jsem se v několika příbězích ten důvod, proč se rozhodly žít bez dětí, nedozvěděla. Točilo se to ohledně jejich života, dospívání atd., které leckdy nebyli lehké, ale zase to zkrátka neukázalo ten důvod, proč mají takový postoj a bohužel jsme se na tom s holkama i v poznámkách.
Takže abych to tak nějak sesumírovala - příběhy zajímavé, osudy mnohdy těžké, ale zpracování bohužel nic moc, což celkový dojem z knihy velmi kazí.
A opět za co neberu hvězdičky, ale co musím zmínit - neberte si knihu jako štafetovou. Přišlo mi, že si z toho některé účastnice udělaly hon na maminky a absolutně nedokázaly akceptovat jiný postoj a fakt mi to pilo krev. Hodně.
Celkově knihu hodnotím jako lehký nadprůměr zejména za odvahu se do takového tématu pustit a určitě vám doporučuji na ni mrknout.
Tuhle knížku jsem měla doma nějaký ten pátek a vůbec jsem nevěděla, jaký skvost se to v této bichličce skrývá! A pak přišlo společné čtení a ejhle - poklad nalezen!
Dante a Colomba jsou dokonalá dvojka. Oba mají své problémy, oba mají své psychické poruchy, ale tady to není to klasické klišé, kdy detektiv pije, protože to je detektiv. Ne, tady k tomu, co se jim děje v hlavě, mají sakra velký důvod.
Oběť, Dante, který se přidal k týmu policistů, aby se už ideálně nikomu nestalo to, co se stalo jemu, se ocitá v totální pasti. Otec, věznitel, se vrátil a je na něm a na Colombě, aby ho chytili a prokázali jeho totožnost. Musí se tak postavit svým démonům, umanutým kolegům a nástrahám, které číhají na každém kroku.
Do toho je zde nějaká Katastrofa, která Colombě změnila život, ale ona o ní nechce absolutně mluvit. Jak tohle může souviset..?
No, tak jak to souviselo se samozřejmě dozvíme a já si sbírala papulu ze země. Totálně geniální, originální a neotřelé rozuzlení, které sahalo až bůh ví kam. MA-ZEC!
Co víc říct, knížka je dacan, má 560 stran, ale moc nudných chvilek tu nenajdete, jen trošku na začátku, za což beru půl hvězdičky. Jinak je to ale nadupaný thriller, který by si zasloužil, aby se vydaly i další díly! (Ano, to mi pije krev hodně! Potřebuji vědět, jak to bylo dál). Knihu určitě doporučuji.
Antonia je absolutně skvělá postava a spolu s Jonem tvoří hotový dream team. Mohli byste si říct, že to je takové klišé. Ona se svými traumaty, on, homosexuál s průšvihem. Ale autor vás totálně vyvede z omylu. Tenhle příběh a postavy jsou vše, jen ne obyčejné.
Politika, vláda, mocní lidé, tutlání a pletichaření, to prostupuje celou knihu. Oběti jsou totiž velmi mocní lidé, u kterých jejich příbuzní nechtějí žádný poprask. Takže nastupuje "tajná elita" a řeší případ po svém. Opravdu ty machinace, co se komu může říct, co ne, to bylo velmi zajímavé a upřímně rozčilující. Hlavně, ať není skandál, že?
Samotné rozuzlení bylo skvělé, nečekala jsem to a trošku jsem si sbírala papulku ze země. Jedná se o první díl série, takže už se strašně těším na další díl, protože závěr tohoto navnadil.
Maličké minus, a teď jak to napsat bez spoileru, jsem viděla v určité "superschopnosti" Antonie. Kdyby ji neměla, tak by některé situace byly daleko náročnější a mě by bavilo se k řešení dobrat postupněji. Ale to je jen drobnost.
Celkově knihu bez debat doporučuji, je úžasná, promyšlená a dokonalá.
Takže! Kde začít. Když jsem se hlásila do štafety na tuto knihu, tak jsem čekala nějakou bejkárnu, která mě naučí pár poloh navíc a toť vše . (Tahle recenze bude ale vystoupení z komfortu, to vám povídám!) Ale ejhle!
Neskutečně oceňuji, jak to autorka pojala. Ano, je zde i to, co jsem očekávala, až jsem někdy koukala, co je člověk schopen vymyslet, ale je zde i téma zneužívání, anatomie, takže si nebudeme myslet jako některé babičky, že čůráme a rodíme z jednoho (ne, nedělám si srandu), rozebírání pohlavních nemocí, ochrany, co je při tom normální a co ne, co řešit s gynekologem, jak nepodceňovat pravidelné prohlídky - no zkrátka je tu vše!
Musím říct, že tohle se mi dostat do rukou v mých "nácti", tak mi to v lecčem dost pomůže. Obrázky vám sem přidávat nebudu, ať se na mě sociální sítě nezlobí, ale rozhodně je oceňuji, protože přeci jen názorná ukázka je nejlepší .
Myslím si, že kniha je velmi podceňovaná, ale za mě by měla být v každé se*uální výchově a měla by se brát pomalu jako učebnice. Co si budeme, e*otické knihy nám kolikrát neukazují nejlepší příklad samotného aktu a máme maličko vzdušné zámky a pak ejhle, realita. Tady je to popsáno tak, jak to je.
Co ještě stojí za vypíchnutí, tak je to, že autorka neustále zmiňuje nutnost komunikace. Spousta lidí se stydí si říct a jsou nespokojeni a to vede k pěknému průšvihu.
Zkrátka máme to přeci jen i Maslowově pyramidě potřeb jako nejvíc důležité, jako například jídlo, tak se přestaňme bát o tom mluvit. Když máme hlad, taky si řekneme. A tahle kniha to tabu maličko boří! Knihu ROZHODNĚ doporučuji.
Huráá! Konečně jsem v našem rybníčku našla fantasy, které není YA, a které mě teda dostalo na plné čáře.
Krásný, úderný příběh, který má plno akce, není natahovaný a fakt je je jedním slovem skvělý.
Henika a její léčení s kapkou magie si mě získala. Je to originální, je to zajímavé a hlavně je to jiné. Taková neobyčejně obyčejná čarodějka, která tady není pro to, aby udělala nějaký obrovský světový převrat, jak tomu často v tomto žánru bývá, ale zároveň je vše, jen ne obyčejná a vlastně těmi malými kousky převrat dělá.
Moc oceňuji, že zde nebyla přehnaná romantická linka. Autorka popsala něco, co je smutně krásné. Touha, chtíč, nemožnost této lásky a uvědomění. Asi je to i tím, že fakt nejde o YA a zkrátka to není vše zalité sluncem.
Svět byl vykreslený za pochodu, žádný zdlouhavý a nudný úvod, akce bylo tak akorát - žádný sršení magie na každé stránce, ale zase toho nebylo ani málo a zkrátka celkově byl příběh super. Co k němu víc říct.
Malé minus, za které beru jednu hvězdičku, je opakování jména. Autorka místy úplně zbytečně opakovala, že zrovna tohle říká Henika, že zrovna tohle si myslí Henika apod. Na některých stránkách to bylo víc jak 10x a opravdu to bylo rušivé a pro čtenáře nepotřebné. My víme, o koho jde, kdo to říká.
Konec není úplně uzavřený, takže jí už se extrémně těším na pokračování série. Kniha je super, moc vám ji doporučuji. Jsem mile překvapená.
Tak tohle bylo zajímavé čtení . Co k tomu říct? Ano, je zde vše. Hustý děda, holčička s trochu (ok s trochu dost) zvláštním koníčkem, novinářka s trhlým šéfem a ještě trhlejším životem.
Sledujeme tedy několik dějových linek. Každá je vyprávěna tematicky a autenticky, to opravdu oceňuji. Autor dokázal krásně zachytit mluvu malé holčičky i o X let staršího děduly, takže jsem měla pocit, že mi opravdu každá postava vypráví svůj příběh osobně.
Já bych neřekla "až na ten konec dobrý", ale "až na ten prostředek dobrý." Kolem cca 250. strany jsem totiž začala dost pociťovat rozsah knihy. A furt, ač to nějakou hloubku má, jde o humoristickou knihu. Na mě zkrátka 424 stran bylo moc. Mít to 300, tak jsem spokojená. Bohužel se totiž postupně vtípky začaly pomyslně opakovat, ohrávat a začaly ztrácet na síle.
Konec to zachránil, jinak bych hodnotila jako průměr. Ten byl i dojemný a fakt se povedl.
Co víc říct, pokud chcete oddychovou knihu, která má ale nějakou hloubku a nevadí vám tento rozsah, jděte do toho. Já jsem stále spokojená a hodnotím na 60%.
Musím říct, že Mellick mi za poslední rok přirostl hodně k srdci. Když chci vypnout, ale zároveň nečíst fakt hovadinu (jako třeba Vlhká místa), tak sáhnu po jeho knihách.
Opět má příběh přesah, teda alespoň pro mě. Poukazování na dnešní uspěchanou dobu, kdy se často jen míjíme a vše nám utíká mezi prsty - život, dětství našich dětí apod. To nemyslím vůbec proti nikomu špatně, velmi často je to nutnost (zaměstnání apod), ale absurdní to je a autor na to zde dost poukazuje.
A pak se samozřejmě dostáváme k té bláznivé části, kdy jsem si opět říkala, jak ho tohle sakra napadlo . Stále bych se ráda podívala do jeho hlavy, ale nevím, jak bych po tom vypadala. To je prostě mazec, co on předvádí.
Je libo odepínatelná noha, kterou můžete použít při obraně? A to bych mohla pokračovat do aleluja. Prostě bláznovina.
Také je zde plno akce, kdy hlavní postavy bojují o život. Je zde i geniálně vykreslený sourozenecký vztah styl "někdy bych tě zabila, ale miluji tě". Polly a Klíštěk si prostě uměli zachránit zadek.
Tohle je pro mě zatím nejlepší kniha od autora, jakou jsem měla možnost číst. Fakt ji doporučuji všemi deseti.
Wow, tohle byla krása! Když mi knížka přišla a já viděla její formát a písmo, tak jsem se trochu lekla. Však už to u mě znáte. Říkala jsem si - YA romantika na cca 650 normálních stran?? No..
Nika je typická jemná dívka, která má kolem sebe typického prevíta Rigela. Takže byste si řekli, že se nic nového a světoborného nechystá. ALE! Kromě povrchního příběhu, který zde samozřejmě je a je nám jasné, kam to spěje, je zde hlubší a temnější pozadí.
Obě postavy toho totiž mají za sebou za tak krátký život až až. Takže kromě lásky s nimi čtenář objevuje i neštěstí, nevážení si sebe, psychické problémy a vše možné, co si museli zažít.
Proto kniha mohla mít tolik stran a neztratit na dynamičnosti, a proto byla tak úžasná!
Ano, pár hluchých míst tady přeci jen bylo, za to beru jednu hvězdičku, ale bylo jich minimum.
Konec byl emotivní, smutný, ale hlavně krásný a přiznávám, málem byla i slzička.
Na závěr vám dám jednu radu - nekoukejte na film před čtením. Prozradí vám vše podstatné, ale zároveň je tak katastrofálně natočený a přetvořený, že vás ochudí o všechnu tu chemii a napětí mezi postavami. To byl děs.
Wow, wow a ještě jednou wow! Tohle byla jízda! Jsem totálně nadšená.
Jak nám hlásá anotace, ocitáme se ve Varšavě, která není úplně tak Varšavou. Monstra přicházejí a mají obrovskou sílu.
Absolutně mě dostalo, jak autor vykreslil postavy. Ať už Rudnického, Samarina, nebo Anastázii, všechny tam měly svůj úděl a společně mě provedly dokonalým příběhem.
Kromě sci-fi světa a fantasy příšer zde máme i bravurně popsanou politiku, která by v této alternativní historii mohla být nastolena. Vím, že někdo si na to stěžoval, ale za mě to bylo úplně akorát a bez toho by to bylo jednoduše povrchní. Jsem ráda, že to tam auto zakomponoval.
Zároveň autor nečeká s akcí a "střet světů" lupne hned do první kapitoly. Tím si mě získal. Popis světa a jeho fungování tedy probíhá postupně a s příběhem, není zde žádný sáhodlouhý úvod. Což pro mě bylo ideální a lépe jsem si vše zapamatovala.
Za zmínku stojí určitě i precizní ilustrace, které příběhu přidaly na dokonalosti a krásně to vše doplnily.
Co víc říct, tohle je skvost. Komplexní dílo, které mě osobně zaujalo úplně vším. Jsem nadšená.
Pane jo! Tohle byla super dámská jízda plná zvratů, smutných chvil, ale i humoru a znovuobjeveného přátelství.
Sledujeme cestu čtyř kamarádek ze školy, které na rozlučce se svobodou obnoví přátelství a začnou se zase stýkat. Jejich život je oproti mladistvému dost jiný. Najednou řeší jiné problémy, ale jeden zůstává stále stejný - chlapi, ach ti chlapi!
Zora je nádherná baba ve středním věku, která je ale pěkný pometlo a zastává tak roli guru v intimních věcech. Nojo, ale je fakt dobrý ji poslouchat?
O tom se postupně přesvědčí téměř všechny kamarádky. Jak, to vám neprozradím, ale někdy jsem si říkala: "ne! Neee, ani na to nemysli, holka pitomá."
Moc se mi líbilo, že se zde střídaly úhly pohledu jednotlivých postav. Příběh tak neztrácel na dynamičnosti a udržel moji pozornost. No a některé postavy...aach bože, já bych je pleskla! Takže emotivně vše vyresleno na jedničku.
Maličko bych chtěla víc dotažený konec u některých postav, ale to je drobnost. No řekla bych vám ještě víc, ale prostě - přečtěte si to. Tohle sakra chcete. Ideální román pro ženy od úžasné české autorky.
Hodnocení 90%
Já to miluju! Skvělý, úžasný, dokonalý. Říkala jsem si: "hm, banda dětí, nějaká příšera, to bude nuda." Ano, já vím, nemám mít předsudky, ale co si budeme máme je všichni Takže jsem se bála, že to bude jako třeba Klaun v kukuřičném poli, který měl kliku, že jsem ho četla jako první horor, protože to by teď nedopadlo dobře.
Ale! Tady jde autor hodně do hloubky. Máme tu Ghúla, samozřejmě, ale i když je to krvelačná bestie, tak pro mě byla na stejné úrovni, jako lidské postavy v tomto hororu.
Autor si skvěle pohrál s ukázkou toho, že monstra jsou zejména mezi lidmi a Ghúl byl, pro mě, dost postranní. Co musely některé děti prožívat, to mi drásalo nervy.
Další super věc bylo to, že autor ukázal, že ne vždy si vezmeme ze špatných rodičů ponaučení, ale kolikrát se chováme stejně. Ač podvědomě. Opět - tohle pro mě byl horor.
Za zmínku stojí určitě i to, že příběh je opravdu drsný. Někde jsem si říkala, že už to stačí, že už dost a myslela jsem, že se to třeba nějak v dobré obrátí. Hm, ne.
Já jsem jedním slovem nadšená. Čtenář dostane skvělé skloubení nadpřirozené bestie s těmi lidskými a dumá, kdo je sakra horší. Za mě ty lidské, jsou daleko reálnější.
Knihu doporučuji na 100%. Tohle je skvost.
Tak tohle bylo hodně zajímavé počteníčko. Texas, minulost, rangeři, to je fakt originální a hodně mě to zaujalo.
Příběh začíná jako obyčejná detektivka, prostě vražda a její vyšetřování. Jenže poté se autor začne hodně věnovat Travisovi.
Ze začátku mi to dost vadilo, protože by se mi líbila spíš právě originální detektivka ze zajímavého prostředí, než vyšinutý pošuk, ale to se po pár stránkách změnilo.
A už to jelo! Travis…bože! Nebo teda takhle, vše, jen ne bože, to bylo čiré zlo. Totálně mi pil krev a při jeho „braní spravedlnosti do svých rukou“ jsem myslela, že s knihou mrsknu.
A to je super! Takové emoce u mě vzbudí málokterá kniha a já jsem ráda, že jsem se mohla pěkně narozčilovat.
Snesla bych méně vulgarit. Upřímně, někdy to bylo tak na sílu, že jsem se tomu musela už spíše pousmát, než aby to dodalo na efekt. Ale to má asi každý jinak.
Konec číslo jedna super, konec číslo dva taky, pokud bude pokračování. Jinak tam byl maličko nadbytečný.
Celkově jsem spokojená a i tato nová tvorba autora mě zaujala. Travis je rozhodně skvělá postava, ač pro mě záporák, ale třeba ho vy uvidíte jinak. Doporučuji.
Tak kde začít! Asi tím, co mi na knize opravdu vadilo - ukousnuté konce. Měla jsem pocit, že některá z příšer snad půlku příběhů snědla, protože to nebylo možný. Jasný, trochu něco nechat na představivosti čtenáře, je úplně v pořádku, ale tady u všech chyběla snad půlka.
Takže i když byl námět dobrý a mohlo by to být fakt úplně top, tak bohužel, nedozvěděla jsem se vůbec nic. A i když se se snažila si to nějak domyslet, tak jsme ve většině případů byla bezradná.
Je možné, že jsem nebyla naladěná na autorův styl, ale s další štafetářkou jsme se na tom shodli, takže těžko říct.
Nejvíce stojí za vypíchnutí povídky SS a Puklina. Puklina mě oslovila mrazivým prostředím, kde figurovali psovodi, zima až praští, no zkrátka já tohle prostředí můžu a příběh mi přišel taky super. A SS byla zase zajímává z psychologického hlediska, co je někdo schopný udělat pro popularitu atd., nebudu spoilerovat. Jenže! Opět...konec nikde.
Jiné povídky buď za nic nestály, nebo neurazily, ale ani nenadchly. Ty dvě výše zmíněné to potáhly na 50%, ale bohužel, jsem zklamaná.
Celkově knihu hodnotím jako průměr a doporučuji ji těm, co rádi dostanou originální námět, ale příběh si vytvoří víceméně celý sami. Já k těmto lidem nepatřím.
Jejda mane, tohle byla pecka . Mellick prostě umí. Kniha začíná poměrně těžkým a zajímavým tématem. Pojednává o potratech, o privilegiích pro rodiny s dětmi (lepší peníze, možnost volit atd). A pak pokračuje bláznivinou.
Týpek, co se účastní takových těch akcí, kde se mají všichni moooc rádi, jednu z těch milovnic zbouchne. Jenže jaksi nesleduje politiku (taky bych byla v háji) a zjistí, že si ji musí vzít. Tak to říká nový zákon.
Matně vzpomíná, kdo to byl, ale lepší svatba, než jít do lochu...Nebo? Jako čtenář jsem se ocitla v totální magořině Zvyklosti tohoto mimozemského druhu, to byl mazec. No ostatně na obálce vidíte nevěstu.
Nasmála jsem se, až mě bolelo břicho, někdy jsme si říkala, že to snad už stačí, ale hlavně jsem si opět říkala, že chci sakra vidět na pár minut do autorovi hlavy. Ono by to asi na víc bylo maličko nebezpečné, protože buď je totální blázen, nebo génius...nebo oboje.
Celkově knihu hodnotím opravdu jako hodně povedenou, jsem nadšená. Líbilo se mi to ještě víc, než Zbouchnul jsem satanovu dceru, kde na mě ten lego dům a lego vše bylo někdy maličko moc. Tohle je super kravina, která si zaslouží medaili, fakt, že jo.
Čekala jsem, že prvních cca 100-150 stran se budu seznamovat se světem, akce tu moc nebude a budu se jen snažit zorientovat v postavách. Omyl, začínáme pěkně zostra a svět je představován za pochodu.
Kdo by čekal nějaké obr fantasy plné čarodějnic, upírů atd., tak by byl poměrně zklamaný, jelikož prvků fantasy je zde dost pomálu. Mně to ale nevadilo.
Ráda jsem se vžila do života drsných zbojníků, do života v lese, a upřímně mě to bavilo víc, než nějaké víly atd. Přišla jsem si jako v nějakém..asi historickém románu s prvky fantasy. A to, jak jsem zjistila, mám ráda.
Co se mi také líbilo, tak je to, že autor jede ve stylu Martina. Máte oblíbenou postavu? Myslíte si, že bude pro děj důležitá? Šupito -hlavička pryč. GENIÁLNÍ! Plné zvratů.
Co knize maličko uškodilo, tak je přeci jen rozsah. Teda alespoň za mě. Alwyn tam nemusel mít tolik niterních úvah a bylo by to super. Upřímně mě někdy štvaly tak, že bych knihu hodnotila na 75%, ale 3 a 3/4..to jsme zase v jiné knize takže hodnotím na 4*.
Konec také překvapil, se strachem jsem otáčela stránky, že to skončí otevřeně, ale ne. Pokračování si přečtu ráda, ale teď mám klid na duši, jelikož je to dost uzavřené.
Celkově spokojenost a milé překvapení.
Takže! Tohle byla, dámy a pánové, taková jízda, až mě bolelo břicho od smíchu, místy se mi dělalo blbě a někdy jsem pěkně kroutila hlavou. Zkrátka - tohle je fakt top bizár.
Příběh švihlých sourozenců a dalších postav mě dostal na lopatky. Bála jsem se, že si s autorem ani v této rovině nesednu, ale omyl. Kotleta a Kyša možná vypadají stejně, ale fakt stejní nejsou! Mazec.
Plno sexu, akce, ti nahání tamty, tamty tyhle, krev a všechny možné tělní tekutiny stříkají všemi směry. Základ je - nezůstat "čistí", mít hřích. Jinak je velký problém. A postavy se teda opravdu činí, aby hřešily ve všech směrech.
Kromě ulítlých scén je tu i krásně vykreslený fantasy svět, takže i v tomto hledisku moje srdíčko zaplesalo.
Někde jsem četla negativní komentář, že se autor snad pasoval na cz Mellicka. Nevím, proč to bylo negativní, protože pokud se tam nepasuje autor, tak ho tam s klidem pasuju já.
Malinkatá výtka - mohlo to být kratší, pak se to začalo krapet opakovat a myslím, že tento žánr by měl mít ten rozsah maličko menší. Ale nic strašného.
Celkově bez debat knihu doporučuji, je skvělá a fakt jsem si příběh užila.
Hodnotím na 90% a kdo váháte, nemusíte.
Někdy je potřeba totálně vypnout a přečíst něco oddechového, a tahle kniha je přesně taková. Splnila má očekávání do puntíku.
Marco je krásný, bohatý a tajemný muž, hlavní hrdinka trošku praštěná (a jak jinak), naivní trubka, která se namočí do průšvihu, ale ejhle, ono to asi zase tak špatné nebude.
No uznejte. Čtyři krásní chlapi, luxus, vila, bazén, to je spíš dovolená, než nějaký trest. Já bych se teda takhle potrestat nechala okamžitě .
Ač jde o erotickou literaturu, tak zde milostné scény nejsou na každé stránce a kniha má i skvělou vedlejší dějovou linku, která mě udržovala v napětí.
Nicméně i po té erotické stránce se dočkáme a není to ten typ díla, kde k něčemu dojde až v 75% knihy, to zase ne. Je to vše opravdu hezky vyvážené.
Co víc říct, já jsem moc spokojená. Slupla jsem to za jedno odpoledne a už na mě z knihovny mrká Lucas. Knihu určitě doporučuji.
Prvních padesát stran je dost o vztazích Ruth. Jak s rodiči, s bratrem, tak i s Robertem, budoucím manželem. Věřím, že to někoho vystrašilo, že to vypadalo jako podivná romantika a lékařství nikde, ale název mluví jasně - žena průkopníka. Nějaká ta romantická a seznamovací linka je tedy očekávatelná.
Ovšem po této části začíná smršť. Geniální nápad, který by dokázal opravdu pomoc těžce nemocným, se stává postupně prokletím. Nádherná ukázka toho, co se stane, když má jeden člověk velkou moc a stoupne mu to do hlavy. A taky toho, jak dlouho trvá, než se na to přijde.
Robertovo bláznění bylo opravdu extrémní. Pomalu jsem si říkala, že on dělá lobotomii kvůli všemu (třeba poporodní deprese) a sám by ji očividně taky potřeboval. Z nadějného a úspěšného lékaře se stal zkrátka magor pachtící po uznání a zejména slávě.
Malinká výtka - chyběl mi úhel pohledu Roberta. Kdyby to tam bylo, tak je to jasných 100%. Chtěla bych mu vidět do hlavy, proč to dělal, kdy nastal ten zlom apod. Ruth nám to sice vypráví bravurně, ale zkrátka jen z jejího pohledu.