jitka7326

Zkraje jsem se trochu ztrácela v postavách. Moc se mi líbilo prostředí beskydských chalup.

Milé překvapení. Jednoduchý příběh z období pravěku. Lovci,Říční lidé, pastevci , zvláštní Labuť. Útlá knížečka, přesto přináší zamyšlení co vše člověk potřebuje k životu.

Na začátku jsem měla trochu problém se zorientovat kdo je kdo.Přiznám se, že první polovina knížky mě moc nebavila ale pak se to naštěstí rozjelo. Přesto mě předchozí 2 díly bavily víc.

Bolavý příběh Modřenky. Zajímavé počtení o pojízdných knihovnách. Oceňuji doslov autorky.

Bolavý příběh o otcovské lásce, válce, zkreslování pravdy.Konec mi přisel uspěchaný.

Čtivý příběh obyčejných lidi o nelehké době.Teodor mi nebyla.moc sympatický, bylo mi líto jeho ženy.

Depresivní příběh jedné rodiny vyprávěný jednotlivými členy.je tu vše co člověk zná, rodina, vztahy, dospívání, ale trochu tam chybí větší hloubka postav.Některé situace mi připomínaly knihu Les v domě.

Sebestředný sukničkář vyšetřuje vraždu. Nebylo špatné, mělo to spád, pasáže o zneužívání se četly těžko

Všichni proti všem. Čtivé, zajímavý pohled na život . ,některé události mi přišly přitažené za vlasy.Nelibilo se mi grafické zpracování fotek

Pohled Ukrajinky Olgy na Čechy a sonda do života příchozích Ukrajinců do Čech za prací. Seděl mi jazyk vyprávění, zhruba od půlky kniha ztrácí tempo.

Příjemné překvapení! příběh dvou žen s rozdílným postavením, vzhledem a povahou, jedna je manželkou a druhá milenkou, kniha je vyprávěná oběma pohledy obou žen. Nejradši jsem měla babku, viděla život tak jak je. Konec mi přišel napsaný narychlo.

Přečteno na jeden zátah jeden večer. Po přečtení autorčiny první knížky jsem se těšila na další knihy a tahle mě nezklamala. I když ta první se mi o chloupek líbila víc.
S hlavní hrdinkou jsem sympatizovala jen na začátku, byla si velmi vědomá, že se líbí a je jiná a dokázala toho využívat. Své okolí ovládala dokonale a celý život žila ve strachu, že se její minulost provalí a udělala vše proto, aby tajemství zůstalo uchováno. Líbilo by se mi pokračování v podobě vyprávění Světlanky č.1, její dcery.

Syrový příběh o životě v lágru.O nalezení sebe sama, přírodě a mateřské lásce.

První setkání s autorem v rámci Čtenářské výzvy. S hlavním hrdinou jsem moc nesympatizovala ačkoliv se snažil svoje sny si plnit ale ne vždy dotáhnout do konce. Konec se asi jiný čekat nedal.Nejvíc mě bavilo období vykládání vagónů a pobyt v utečeneckém táboře

Asi do poloviny jsem se u toho dost trápila.chvílemi se děj nijak neodvíjel a pak najednou... Smutné, depresivní, brutalní..

Krásný příběh co pohladí na duši psaný krásnou češtinou. Trocha magického realismu s historií.

Přečteno v rámci ČV 2021.Kniha byla mezi 50 nejčtenějšími knížkami za rok 2020. Moc se mi líbilo prostředí knihovny.