Kaja1 Kaja1 komentáře u knih

Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Do dvou třetin knihy to byla detektivka jako každá jiná, ale potom se to začalo ubírat úplně jiným směrem. Do posledních stránek nevíte, co se děje, kdo s kým a proč. Zvítězí Rhym nebo Hodinář? Toť otázka....

02.07.2024 4 z 5

Poslední sbohem Poslední sbohem Tim Weaver

V těch postavách jsem měla ze začátku guláš, ale potom si to sedlo a já se nechala unášet dějem. Bylo to smutné čtení, kolik násilí se skrývá v některých lidech a kolik strachu dovedou kolem sebe rozsévat. Každopádně konec knihy je překvapivý a určitě jsem ho nečekala.

06.06.2024 5 z 5

Varhaník z mrtvé vesnice Varhaník z mrtvé vesnice Danuta Chlupová

Byl to silný příběh, který vycházel ze skutečných událostí na Karvinsku. Musí to být hrozný pocit, když vidíte jak váš domov postupně mizí. K tomu ten režim ve kterém jsme žili, no radši si tom jenom číst a vzpomínat, ale ne zapomínat. Teodorův život nebyl lehký, ale myslím si, že jeho blízcí to s ním také neměli jednoduché. Snad jeho syn žil později život, který si vysnil.

13.01.2024 5 z 5

Oko Oko Bernard Minier

No, to bylo něco. Přiznám se, že při čtení mě provázely přímo hororové sny. Takže nečíst před usnutím:)) Případy jsou čím dál drsnější, ale ten konec ? To teda už ne, snad se dá pokračovat i jinak. Taky mi bylo líto jedné zbytečné smrti.

20.12.2023 4 z 5

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Myslím si, že negativní recenze jsou zde proto, že to je jiný Bryndza než ho známe žádná Erika ani Kate. Myslím, že thriller se povedl, byly tam nějaké nesrovnalosti, ale to nicméně nebránilo, tomu, aby se člověk udržel v napětí. A jak se říká konec dobrý všechno dobré.

07.12.2023 4 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Poslouchala jsem to jako audioknihu. Nebylo to tak špatné jak píšou některé recenze. Je pravda, že téma nebylo veselé, ale byl to zajímavý pohled na život člověka, kterého ovlivní děsivá událost z jeho dětství. Jste poznamenána na celý život a musíte se s tím vyrovnat, a to je opravdu na zbláznění, svým způsobem její matka něco zabila i v ní a žijte s tím. No ještě,že o tom jenom čtu ...jak mně bylo té holky líto

04.12.2023 4 z 5

Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Nejhezčí kniha, kterou jsem o caminu četla (a čtu každou, která vyjde). Myslím si, že to je nejlepší kniha, kterou Ladislav napsal. Cesta nádhernou přírodou, která je protkána příběhy lidi, které na své pouti potkal, vás donutí přemýšlet o vlastních bolístkách a vlastních rozhodnutích, která jste ve svém životě udělali. Navíc ty nádherné ilustrace, to je opravdu velký bonus této knihy, o který přijdou milovníci audio verze. Díky Ladislave, že jsi nás na pouť do Santiaga vzal.

26.10.2023 5 z 5

Staré odrůdy Staré odrůdy Ewald Arenz

Když se dvě ztracené duše potkají a pomohou si navzájem se zachránit. Je to taková terapie prací. Krásně popsaný podzim na statku. Jen nevím jestli by to ve skutečném životě šlo tak lehce.

29.07.2023 4 z 5

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

(SPOILER) Bylo to že života, skloubit práci, rodinu, péči o rodiče, když se to sejde tak je to opravdu na psychologa. Musím upřímně říct, že mít doma takovou Maju, tak bych to asi nedala. Veronika má velké štěstí, že má Michala, jiný by to s ní vzdal.

19.06.2023 4 z 5

Símka Símka Lucie Hušková

Po knize jsem sáhla náhodou v knihovně a nelituji, jen mi Símky bylo hrozně líto. Je smutné jak naše chyby odnášejí nevinné malé děti, kteří si své viny neviny nesou až do dospělosti. Co by někteří dali za takovou dceru jako Símka.

15.06.2023 4 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Z této knížky by bylo snadné upadnout do deprese. Moc se mi ji nechtělo dočíst, ale dočetla jsem ji. Nakonec se vše objasnilo, a na člověka to padlo, jak také může dopadnout rodina, kde si někdo žije jen podle svého a nebere ohled na své nejbližší.

30.05.2023 3 z 5

Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Tak to mi paní spisovatelka neměla dělat. Ze začátku jasný případ se vyvine v něco, co jsem opravdu nečekala. Kdo z nás ví, co ukrývá za zdmi souseda a mnohdy idylickými manželstvími. Zkrátka není všechno zlato, co se třpytí. A znovu se mi potvrdilo, že penize ještě nikomu štěstí nepřinesly.

20.05.2023 4 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Tak to byla jízda četla jsem stránku za stránkou a nemohla se odtrhnout. Děj vám nedal vydechnout, pořád se něco dělo. Určitě si přečtu i druhou knihu spisovatelky.

12.05.2023 5 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Zvláštní kniha, ale nějak vás to nutí číst a číst. Co všechno může člověk vydržet, jak žít se svými démony, celé to změkčuje síla přírody a tichá krása bylin.

21.04.2023 4 z 5

Vzplanutí Vzplanutí Jiří Březina

Super čtení, zajímavý způsob vraždy. Kéž by takových umanutých policistů bylo víc. Někteří lidé mají opravdu hroší kůži. Kdo však zabil Semerádovou se nedovíme.

10.04.2023 4 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Z obálky i knihy na vás dýchnou staré časy. Sledujeme nelehký život Emilky od jejího dětství až po její smrt. Nebylo to veselé čtení, ale po dlouhé době knížka, která byla napsána krásnou češtinou.

08.04.2023 5 z 5

Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Knížka se četla sama. Nebyl to žádný krvák, jak jsme u severských detektivek zvyklí. Co my můžeme vědět, co se děje za zdmi našich domů, bytů nebo u sousedů. I když člověk tušil, co za tím vším bude na napětí to nic neubralo. Těším se další díl.

04.04.2023 5 z 5

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Připadalo mi, že víc než případ se řešil osobní život Laury. Nicméně kniha se četla dobře, zajímavý případ, jen mi to přišlo nedořešené.

23.03.2023 4 z 5

Poslední hřebík Poslední hřebík Stefan Ahnhem

Přiznám se, když jsem viděla, komu je kniha věnována, nechtělo se mi číst dál. A pak už to byla jízda drsným severským expresem. Musí to být značná frustrace, když chcete potrestat zlo a všichni, kteří by vám měli pomáhat jsou zkorumpovaní. Je mi líto, že už je konec. Fabian i Dunja mi budou chybět, zrůdy jako Kim, však ne.

26.01.2023 5 z 5

Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Takové milé pohlazení na konec roku.

30.12.2022 5 z 5