katlouc.ha katlouc.ha komentáře u knih

Osamělé srdce Osamělé srdce Mona Kasten

Na novou Monu Kasten jsem se už moc těšila a líbila se mi stejně jako její předchozí knihy. Paní Kasten prostě umí. Moc hezky vystavěný příběh, svěží dialogy, Rosie jsem si hned oblíbila.

Kopírák Kopírák Sam Holland

Nemohu úplně sdílet názor, že se jedná o nejděsivější thriller roku. Kniha je napínavá, místy na mě už moc brutální, ale trochu mi vadil styl, jakým je to psané.

22.05.2023 3 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

V poslední době tolik diskutovaná, zatracovaná i obdivovaná. Besedu s paní Mornštajnovou jsem si na Světě knihy nemohla nechat ujít, autorka je milá a s chutí jsem si její novou knihu přečetla. Líbila se mi stejně jako ty předešlé. Smutné čtení. Ale asi u mě stále vítězí Tiché roky.

Písnička pro Klaudii Písnička pro Klaudii Petra Langová

Další úlovek ze Světa knihy. Nechala jsem si knihu od autorky i podepsat. Moc příjemné odpočinkové čtení, je krásné vrátit se čas od času zpátky do dob, kdy člověk prožíval svou první velkou lásku.

Bezpečný přístav Bezpečný přístav Marie Laval

I tahle kniha mě potěšila. Příběh byl milý a hezky se četl, i když bylo pár věcí, které mě u čtení trochu rušily. To ale asi není problém autorky, ale překladu. Autorku jsem do té doby neznala, ráda si od ní přečtu ještě něco dalšího.

22.05.2023 4 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Letos jsem vzala Svět knihy opět útokem. Na besedu s paní Klevisovou jsem se už těšila a autorka mě jako vždy nezklamala. Další Bergmanův případ, který mě velice bavil.

Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Je to milé, dívčí a romantické. Čtení pro náctileté sice obvykle nevyhledávám, ale tohle mě bavilo, člověk si u toho příjemně odpočinul.

02.04.2023 4 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Tři silné příběhy o ženách. Zajímavá kniha, ale místy psaná zbytečně zkratkovitě. Umím si představit, že kdyby se každá z těch částí víc rozepsala, vydala by na samostatnou knihu.

14.03.2023 4 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Na tuhle knížku jsem poslední dobou narážela všude, kam jsem se podívala. V zahraničí ohromný hit, tak jsem na ni byla zvědavá. Mám ráda romance, ale u téhle nemůžu tak docela říct, že by to pro mě byla až taková pecka, jak se všude říká a čte. Bylo tam hodně hezkých pasáží, ale některé scény mi nebyly moc příjemné. Ani nevím, jak hodnotit.

24.02.2023 4 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Těžká doba, tři generace žen, hodně smutné vyprávění. Tahle knížka mě hodně zasáhla,nejvíc asi příběh Emílie. Paní Poncarová to napsala skvěle.

19.02.2023 5 z 5

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Hodně silné téma. A hodně smutný příběh, protože lidí jako Jaroslav je na světě asi hodně a mají to vlastně hrozně těžké. Nejdřív jsem byla po dočtení knížky trochu na rozpacích, že vlatně úplně nevím, co si o ní myslet, ale vlastně mě dost zasáhla. Ještě jsem nic od téhle autorky nečetla, ale určitě to zkusím.

14.02.2023 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Dlouho jsem se u nějaké knížky tak skvěle nebavila. Líbil se mi i film, ale knížka má něco navíc, připadá mi mnohem víc vtipná.

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Od pana Hartla jsem zatím četla jenom Okamžiky štěstí, které se mi celkem líbily, ale ne na plný počet. Erotikon jsem zkusila vloni jako jeho druhou knihu a líbí se mi mnohem víc. Moc hezky se čte, člověka pobaví, ale nutí i k zamyšlení.

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Jedna z mých nejmilejších knížek. Přečetla jsem ji už hodněkrát a pořád mě u ní mrazí, pořád cítím ten strach a konec mě pokaždé dostane, i když už ho znám tak dobře. Tohle se opravdu povedlo.

Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Tuto knihu jsem četla na základě čtenářské výzvy a musím přiznat, že jsem od ní čekala trochu víc. Téma je silné a určitě je dobře, že se o takových věcech píše. Ale autor mohl jít podle mně trochu víc do hloubky.

13.02.2023 3 z 5

Co když žádné zítra nebude? Co když žádné zítra nebude? Dagmar Digma Čechová

Další kniha, kterou jsem si přečetla na základě doporučení. A žasnu, kolik má autorka už napsaných knih, zatím jsem ji neznala. Příběh jednoho smutného kamarádství se mi moc líbil, navíc oceňuji, že se odehrával v prostředí, které dobře znám, tak jsem si ta místa představovala a čtení mě bavilo o to víc.

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Další výborná kniha paní Hanišové. A možná se mi líbí ještě víc než Houbařka. I takhle může vypadat život jedné rodiny... Čtení jsem si moc užila a příběh prožívala spolu s Teem. Kniha plná tajemství a smutku.

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Skvěle vykreslené a uvěřitelné postavy, silný příběh dívky, která tráví svůj život jako poustevnice na Šumavě. Místy člověka mrazí z jejího příběhu. Moc povedené.

S duší lvice S duší lvice Petra Langová

Další z knih, které mi byly doporučené. Jsem maximálně spokojená, romantiky je tam přesně tolik, aby to nesklouzlo do červené knihovny, ale zanechalo to ve čtenářích takový ten krásně hřejivý pocit.

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Jedna z knih, které mi doporučila má oblíbená kamarádka-recenzentka. Nemůžu úplně sdílet její nadšení, čekala jsem trochu víc napětí. Někde jsem i slyšela, že to bylo přirovnáno k Trhlině, ale to se mi zdá hodně přehnané. Ale četlo se to hezky.

13.02.2023 4 z 5