Lenka276

Smutný příběh odehrávající se v Rumunsku, poučná kniha o 2. světové válce a komunismu. Teda, tam to také měli lidé těžké.....

Za mě pecka! Moc se mi kniha líbila, perfektně vylíčené popisy postav, situací, nechybí napětí, láska. Moje první kniha od paní autorky, určitě si přečtu další.

Krásně napsaná kniha, těžké téma, otec žije se svým synem Brianem v karavanu. Otec pije a nechodí do práce. Kvůli příspěvku na péči si k sobě vezme svého druhého těžce postiženého syna Luciena, který žije v ústavu. O Luciena se převážně stará Brian a zvládá to skvěle. Kniha je velmi smutná, o těžkém osudu některých dětí.

Velmi zajímavá kniha o poměrech v Americe na přelomu 19. a 20. století, o zákonu "jedné černošské kapky krve". V knize je spoustu zajímavých faktů, obdiv paní spisovatelce. Belle Greene byla neuvěřitelná žena. Hvězdička dolů za obrovské množství faktů, které pro mě byly až přítěží. Jinak krásná, zajímavá kniha.

Stejně pěkná kniha jako první díl, velmi rychle přečteno.

Velmi čtivě napsáno, na mě trochu moc romantiky, ale zase vyváženo historickými událostmi na pozadí příběhu. Vcelku příjemná oddychovka.

Tak tato kniha se mi hodně líbila! Klasický Štifter, krásně napsáno, na konci pointa, kterou bych nečekala. Příběh ze zajímavého prostředí nevěstince pro "lepší lidi".

Klasická Štifterovina :-), mozaikový příběh jedné rodiny, z období časů cholery.

Kniha se mi moc líbila!!! Mělo to nápad, spád, překvapení, city, prostředí psychiatrické léčebny - moc zajímavé téma. Určitě si přečtu další knihy od paní spisovatelky.

Kniha dala určitě paní autorce spoustu práce, můj dojem po přečtení: vlastně jsem se nedozvěděla nic nového, co by všeobecně o řeholnicích nebylo známo. Jinak pohodové čtení

Velmi hezky popsané osudy hrdinů na území Sudet, předválečné období, války, odsun Němců. Zajímavé, jen ke konci celkem zdlouhavé.

Nádherná kniha, u které jsem plakala a to se mi už léta nestalo. Neskutečný příběh o odvaze, morálních zásadách, lidském utrpení, lidské krutosti. Je neuvěřitelné, co dokáže lidská bytost. Souhlasím s komentářem níže, zařadit do povinné četby. Krásně srozumitelně napsané, velká pochvala pana spisovatele. Mám přečteno hodně knih s touto tématikou, ale tato je pro mě momentálně TOP.

Krásný dojemný příběh. Celé se mi ale nečetlo dobře, dlouhé popisy, některé pasáže mě nebavily. Nejkrásnější bylo čtení o Bachovi, Kláře a jejich dcerce.

Po "těžké" knize Čokoládová krev naprosto super čtení! Skvělá oddychovka, přečteno za jeden den. Moc se těším na další díly.

Velmi zajímavá knížka, občas mi chyběla ještě na něco odpověď, trochu dotáhnout některé téma, ale jinak svělé!

Klasický příběh z doby komunismu, ta šeď života v tehdejší době dýchá z každé stránky. Dá se říct, že je to smutná kniha, taková byla doba. Četlo se mi dobře.

Líbila se mi víc než první kniha od paní spisovatelky, některé příběhy jsou neskutečně vtipné. První polovina knihy se mi líbila moc, druhá už mi přišla trochu jako vaření z vody. Asi fajn oddychovka.

Knížka mi přišla v pohodě, je vidět, že paní Míková je chytrá, vtipná žena. Postřehy, popisy a příběhy byly pro mě zajímavé.

Od knížky jsem se nemohla odtrhnout, přečteno jedním dechem! Velmi těžké téma o týrání ženy svým mužem. Psychopatický manžel obětuje i své dítě. Velmi čtivě napsáno.