lil320 lil320 komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Za mě je Mornštajnová jedna z nejlepších našich autorek současné doby. Hana mě o tom přesvědčila. Čtivé, napínavé, místy velice emočně vypjaté, jak jsem zde už četla, taky mi u některých pasáží tekly slzy a nemohla jsem se od toho odtrhnout. Rozhodně kniha na kterou se nezapomíná a velice tragický, lidský příběh. Fakt TOP. Smekám.

02.08.2023 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Za mě skvělá kniha, hned po Haně. Čtená jedním dechem na jeden zátah. Možná trošku účelově "nelogické" chování nevlastního otce, proč se pak k synům opět nehlásil? Učelové proto, že by se pak dějová linka odvíjela úplně jinak. Jinak mi tato autorka úspěsně konkuruje s Hanišovou a její Houbařkou.

26.02.2024 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Moc dobrá kniha, jedna z mála současných našich autorek co umí psát. Perfektně popsané, dokonce i čtivý děj. Doporučuji..

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha se mi moc líbila, dohnala mě k přemýšlení k úvahám o životě a smrti. Sama si kolikrát říkám..kdybych tenkrát udělala, neudělala..a ano jak vidno, ona to nemusela být výhra..přiznávám, že některé dlouhé filozofické úvahy jsem vynechávala a spíše jsem byla zvědavá na prožívání životů..ale jinak zas mě dobrá kniha, chválím:-) a doporučuji.

26.08.2024 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Divila jsem se, že zrovna tato kniha je povážována za top z období holocaustu. Mně to připadalo strašně nepravděpodobné, jako vymyšlené, hlavně ty skeče o pašování diamantů s kterými se lehce kupčilo, schované v posteli?? Připadá mi to nevěrohodné, mimo..

19.07.2022

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Tuto knihu pokládám zatím za nejlepší dílo této autorky. Četla jsem Vražednou mysl, a Spletité lži, ale Ďábelské hry se mi jednoznačně líbily nejvíce. Moc se mi líbilo číst a vnímat duševní pochody doktorky v přímém přenosu. Neotřelé téma. Přečetla jsem hodně kriminálek, ale tato doktorka je v tomto top. Těším se na další knihu, na kterou byl už odkaz.

07.06.2024 5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Půjdu proti proudu:-) Na knihu jsem se moc těila. Carter je můj top oblíbený spisovatel a jeho knihy Smrti jsou super, četla jsem je všechny.. Genesis je první, která mě nějak nenadchla..Vadilo mi tam x xkrát proklamované absolutní zlo atd. no nevím, ta brutalita byla stejná jako u jeho jiných knih, dokonce upřimně v jiných knihách mě připadala horší. A i to rozuzlení mi připadalo nepravděpodobné. Za mě trochu zklamání. Ne, nebyla to špatná kniha to vůbec ne, ale u Cartera mám latku nasazenou jinak.

29.03.2023 3 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Chválím..Super kniha, Marsonová je už návyková:-) Moc se mi líbí, že autorka na rozdíl od mého oblíbeného Cartera odkazuje na své další knihy, člověka to nutí číst další a další. Tato kniha se mi krom Dábelských her.. líbila nejvíce, tedy nemám přečtené všechny..hledání cesty k novému kolegovi, zápletka i další případ Stacey i hledání Kim sama sebe..

03.10.2024 5 z 5

Dolores Claiborneová Dolores Claiborneová Stephen King

Super kniha, četla jsem to jedním dechem King nezklamal..skvěle napsané.

20.07.2023 5 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Četla jsem Hanišové Houbařku, která byla top, takže očekávání byla veliká, nicméně top kvalit Houbařky toto dílo za mě nedosáhlo. Kniha se mi určitě líbila, nuti Vás číst od začátku do konce v jednom kuse, zvědavost jak to dopadne, kam otec v neděli chodí..Nemám problém, že je to kniha depresivní, naopak čtu také ráda. Vulgární mluva mě nijak nerušila. Moc se mi líbila kapitola Matka i Otec. Se synem Theem jsem měla problém..Začátek, popis běžného života Thea..hodně temné, studené až přepálené...sekta, hodně divná rodina..Po nástupu Vychcouše za mě rychlý, divný sešup k "normálu" flákání školy, hulení za školou, doma hraní PC..pak útěk, kde se autorka zase snaží udělat z Thea "divnouse" jako dospělák, který byl x hodin na netu, neví co je Starbucks atd.? V práci přitom působí normálně. Pak po opětovnému nástupu Vychcouše je zase za zlouna. Dobrá..ale proč pak ta morální kocovina, že v podivném podnájmu, který se Theovi nijak nelíbil bylo lépe? Nějak jsem nepochopila po čem vlastně hrdina touží, co si přeje. Za mě nelogický vývoj, nedotažený...Ten závěr poměrně zajímavý, ale taky jsem čekala větší pecku.

02.02.2024 3 z 5

Krotitelka snů Krotitelka snů Simona Monyová (p)

Mně se líbila..Monyovou mám ráda, protože to fakt není červená knihovna, ale ze života..

12.07.2022 4 z 5

Opiju tě rohlíkem Opiju tě rohlíkem Simona Monyová (p)

Tuhle knihu mám od autorky nejraději..Její hrdinky nemají patent na rozum a dělají i špatná rozhodnutí.. proč ne.

12.07.2022 5 z 5

Ženu ani květinou... Ženu ani květinou... Simona Monyová (p)

Moc líbilo, depresivní knihy mám raději, než červenou knihovnu, kde vše dobře skončí za všech okolností.

Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

Velice příjemně překvapení..čekala jsem čistokrevný duchařský horor a on to byl spíše thriller se zajímavým rozuzlením..a k tomu fantastické zobrazení islandské přírody. Hned si jdu půjčit další knihu od této autorky. Čteno jedním dechem.

03.05.2024 5 z 5

Polské noční můry Polské noční můry * antologie

Polské noční můry,velice milé překvapení. Super čtení..Nejlepší..Záplaty, Nositel světla, Ďáblova bible, zajímavá i Baba Jaga, ale i ostatní byly zajímavé.

03.05.2024 4 z 5

Číslo 20 Číslo 20 Sam Holland

Za mě hodně moc dobré, hodně mi to přípomnělo, pro mě top..Chrise Cartera, (krom Genesis, ta mě nenadchla)..Dokonce mě stylově sedí více než Nesbo. Možná trochu nedoladěné vysvětlování některých souvislostí. Nebo mi to možná ušlo...proč byly hroby na skládce nějak orientované, pochopila jsem nějakým směrem:-) ?Jinak jsem to nepustila z ruky, dokud jsem nedočetla do konce.

03.04.2024 4 z 5

Matky matek Matky matek Iva Tajovská

Kniha se mi moc líbila, četla jsem ji jedním dechem. Depresivnější knihy ze života čtu nejraději, mnohem raději než s nereálnými romantickými konci, alaaa červená knihovna... Tuto knihu považuji krom Houbařka, za top. Oceňuji, že na rozdíl od ságy od Dubské byly osudy jednotlivých ženských postav přehledně sestavené, člověk věděl "kdo je kdo, kdo je čí"

19.07.2022

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Upřimně jsem po těch pochvalných recenzích čekala daleko více. Jak níže řečeno,taky jsem přeskakovala, děj nebyl moc překvapivý, dost předvidatelný.

12.07.2022 2 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Od autorky první kniha a měla jsem pocit, že ji píšou dva autoři..první povídka, nebyla špatná, ale taký průměr. Druhá mě vůbec nenadchla, taková nepravděpodobná a celkově mě to nechytlo.a také kněz by psal? Třetí super, perfektně syrově popsané až děsivě..ale obávám se že pravdivě popsané prostředí..myšlenkové pochody hrdinky, její přerod v jinou..takže celkově doporučuji..kvůli těm prvním dvěma nedám plný počet.

18.09.2024 4 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Mně to upřimně nenadchlo. Strašně nesympatičí hlavní hrdinové..jak níže uvedeno, hlavní hrdinka mě vysloveně lezla na nervy. Hlavně mi vadil nepravděpodobný vývoj, konání postav. Marie..plna nenávisti.."lidé se pitvoří u Marvana, a stb jim mlátí souseda"..pak nechopitelně odvážná, polila stb nohavici..pak zjistíme, že šla do strany atd..nevím proč nebyl podrobněji popsán její další život, proč se tak změnila..pak ten Fanta? děsně odvážný, pak najednou za největšího stašpitla. Major Dbalý..jasně u stb a jeho dceru lze považovat za emigratku, to jako fakt? Jinak jak uvedeno..nevím co dělal kokektor..doktorand nepíše diplomku, Králíček Honza pak Tomáš? Nee ke knize jsem si cestu nenašla.

19.08.2024 2 z 5