MichelleKing komentáře u knih
Ignorujte zastiňující debatu o tom, zda se to skutečně stalo nebo ne, a zůstane vám jeden z nejjemněji zpracovaných příběhů o strašidelném domě, jaký byl kdy napsán. Vyprávění je tak pevné, tak věcné, že se s ním nedá polemizovat. Tak se to stalo, říká kniha, a to, co se stalo, bylo děsivé. Pocit je dokonalý, kniha v sobě nese zlověstný pocit od první do poslední stránky, podobně jako samotný dům na Ocean Avenue. Zapomeňte na nějaké hotovostní romány nebo filmy, toto je silné, děsivé mistrovské dílo hororu.
Upřímně, vidět levitujícího člověka nad postelí, brala bych schody po pěti a utíkala bych jako Forest Gump. V tom domě bych nezůstala ani o jedinou vteřinu navíc.
Bylo to "drogově" dobré... ale...knihy jako Dumasův klub nebo Hřbitov bezejmenných lodí se mi líbily víc.
Každopadně Arturo Pérez-Reverte umí, to se musí nechat.
Myslím, že už je z Covidu každý nemocný a nikdo si nechce připomínat rozpolcenost v naší zemi, zvláště v děsivém krimi románu. Kinga nečtu kvůli sociálním komentářům nebo jeho pohledu na aktuální události. Možná jsem chtěla jen strašidelného nadpřirozeného antagonistu alá Outsider. Místo toho jsem se dočkala sériového zabíjení, bigotních a rasistických osmdesátníků, u kterých si člověk nemůže pomoct, ale myslí si, že jsou náhradou za samotného Trumpa, a nová Holly je prostě smutná..... stejně tak jako celý příběh. Nebylo to nějak ono. Promiňte...
Všichni dobří spisovatelé sci-fi, fantasy a hororu vědí, že aby váš čtenář věřil v neskutečné, vaše realita musí být na místě.
Nejen pro oběti Carla (Cederfeldta), ale především pro čtenáře „TANEC SKALPELŮ“ je debutový thriller Jenny Milewski a podle mého názoru by měl být také jejím posledním.
Proč?
Abych to zkrátila:
Inovace: Není k dispozici! Nápad (skutečné vraždy podle románové postavy) je z předvčerejška a není skutečně přesvědčivě proveden.
Styl psaní: Jednoduché krátké věty. Plus časté opakování. Vy sám jako čtenář se málem zblázníte. Čte se to velmi dřevěně a hrbolatě (možná díky autorčina pracovnímu prostředí (reklamní průmysl)!?).
Brutalita: Přítomny jsou přehnané (nesmyslné) scény násilí (naštěstí jen zlomek kompletního díla).
Napětí: Opravdu tam není. Z velké části se musíte poddat krizi významu autora se spisovatelským blokem. A to se vleče tak, že neexistuje žádný skutečný čtenářský požitek.
Překvapivé zvraty: Nemohla jsem žádný najít. Kdo se v žánru trochu vyzná, brzy se v něm zorientuje a ví, jak vítr fouká.
Sympatie s hlavní postavou: Neexistují! Na to je příliš jednorozměrný a neuvěřitelný.
Suma sumárum, kniha, kterou k žánru moc zařadit nelze. Příliš brutální a s příliš malou hloubkou na thriller či horor. Emoce se ve čtenáři probouzejí jen u obětí nesmyslného násilí, jinak v důsledku hrůzných vražd vládne nuda, kroucení hlavou a znechucení.
Detailní „konec“ je především ohavný a vydrží ho jen fanoušci. Navíc nechává příliš mnoho nezodpovězených otázek, proč...
Závěr: Autorka se netají tím, že je velká fanynka Stephena Kinga (malé plus). Tak proto se mi zdálo, že do své knihy obkreslila i Kingovo dílo - Temnou půli nebo jeho povídku - Tajemné okno ...... ovšem v hodně slabém odvaru.
Kniha o muži, který je posledním člověkem na Zemi, protože planetu nyní obývají upíři. Tento román popisuje jeho boj o přežití a jeho boj o udržení zdravého rozumu.
Pokud jste viděli pouze film s Willem Smithem – prosím, nesuďte knihu podle její adaptace, protože obě jsou zcela odlišné a román má mnohem více co říci.
A ten konec... pravděpodobně jeden z nejlepších a nejvhodnějších zakončení příběhu, se kterým jsem se zatím setkala.
"Dobro a zlo jsou hloupé lži, nesmysly, které se snaží postihnout poctivé rozumné lidi."
Úžasný příběh až do konce. Sem tam se narazí na malý zádrhel, který se děje o parnících, ale za to výborný pohled na upírskou mytologii a pár opravdu napínavých momentů. Není to horor, ale pořádně vzrušující jízda.
Na začátku musím říct, že jsem si zamilovala Reverteho knihy pro jejich napětí a tajemství, jejich napínavé zápletky, které šíleně obracejí stránky, jejich brilantně popsané postavy a četná historická fakta, která se dozvídám z toho, co jsem četla. A moc mě to baví.
Tahle kniha není vyjímkou.
Skvělý příběh o hledání pokladu. Se všemi záhadami, intrikami a nebezpečími, které byste od takového příběhu očekávali.
Krása této knihy spočívá v popisu moře a života na moři.
Nechci o knize říkat nic víc, protože ji musí člověk objevit sám.
Každopádně 4 hvězdičky jsou dány za těch 100 stran rozuzlení, za Coye, který si okamžitě získal mé sympatie a respekt, a za dechberoucí finále, které mě nerozplakalo, ale vyvolalo hrozný sled emocí, které mě pronásledovaly chvíli poté, co jsem přestala číst. Nikdy jsem něco takového nečekala. Abych napsala pravdu, čekal jsem cokoli>, ale ne to>.
Vřele doporučuji. Ten muž je prostě úžasný vypravěč.
Čas na další knihu, Reverte :)
V této knize se toho děje hodně: vztahy, různé časové osy, cestování v čase, čarodějnice a divočáci, stíhání a spravedlnost...
Vždy je pro mě těžké číst příběhy o upalování čarodějnic. Stejně jako zjevně živé příběhy o holocaustu vyvolávají silné emoce, které mě doslova deprimují. Je mi ctí žít v době, kdy se nemusím zabývat myšlenkou na fyzické mučení....i když občas podporuji literaturu o historii, která přibližuje nespravedlnost temné minulosti
lidstva.
Přesto mi tenhle příběh, který kombinuje pálení čarodějnic, skutečnou událost v historii, ke všemu s magickým systémem, přisel opravdu zvláštní.
Tohle je jedna z nejbolestivějších hororových knih, které jsem kdy četla. Mělo to pár pěkných vět, ale všechny postavy postrádaly jakoukoli skutečnou osobnost. Příběh měl potenciál, ale vůbec jsem se nedokázala spojil se způsobem podání, zvláště proto, že se zdálo, že se nikdy nic nevysvětlilo.
Chápu, že to mělo být ochucené lovecraftovským/vesmírným hororem nebo čímkoli jiným, ale pro mě to bylo jen neuvěřitelně frustrující nedopatření.
Navíc, kolikrát dokážete přečíst slova led, sníh, mráz, mrznout, zmrzlý atd. atd., než úplně ztratí veškerý význam?
Byla to první kniha Ramseyho Campbella, kterou jsem četla a nemyslím si, že by bylo fér nechat se tímto dílem úplně odradit od jeho práce, ale nemůžu říct, že by mě to přivedlo k optimismu. Škoda.
Příběh v této knize začal jako sněhová koule na vrcholu hory, která cestou dolů ze svahu nabírala na síle a postupně sbírala další a další sníh, až se z ní stala lavina naplno.
Stejně jako Murphyho zákon – „co se může pokazit, to se pokazí“ – i tento příběh se neustále obrací k horšímu, když dva bratři a jeden přítel najdou v havarovaném letadle 4 miliony dolarů.
Velmi dobře napsaný napínavý román, který začal jednoduchým plánem.
Velmi doporučuji!
Příběh, kde narůstá napětí na každé stránce.
Úžasné umění.. Hluboké a milé postavy... Napínavý děj a strašidelná hororová atmosféra.
Stephen King jednou řekl, že „povídka je jako rychlý polibek ve tmě od cizince“, a to v podstatě platí i zde.
Dostáváme dvanáct krvavých kapitol a spoustu fantastických ilustrací od Berniho Wrightsona.
Stručněji : krátký a sladký... jo a POZOR na MĚSÍC!
Nikdy jsem nepředpokládala, že bych si mohla užít fantasy cestu, protože tento žánr je pro mě raritou. Nyní mě pan King opět přesvědčil, že k životu potřebujeme magii, fantazii a pohádky...
Myšlenka tohoto románu zní tak jednoduše! A přesto je to Stephen King, kdo ví, jak ji rozšířit a naplnit světy nezapomenutelnými postavami, sympatickými i nesympatickými, a konfrontovat zlo s dobrem.
Ach, jaká to krásná POHÁDKA!
Většinu z toho bych podložila nesmyslným koncem, který nebyl matoucí strašidelným psychologickým způsobem, ale spíše otravným frustrujícím typem atmosféry.
Jediné, co je na této knize děsivé, je to, jak byla nudná...bohužel.
Tak tohle opravdu nebyla kniha, která by mě bavila.
Záhadně se objeví obrovská hora a týmy vědců a lidí s různými oblastmi odborných znalostí se vydají na misi, aby na horu vyšplhali, studovali ji... a přitom doufají, že vyřeší tu velikou záhadu.
Nejprve byla kniha napsána v epištolním formátu. Dopisy byly od jednoho z průzkumníků jeho neteři. Rozhovory nebyly jen dokumentovány, byly dlouze popisovány. Všechno bylo ve skutečnosti podrobně popsáno. Už jen délka těchto dopisů mě přiměla o nich pochybovat, což zničilo mou schopnost užít si příběh. I kdyby měl být hlavní hrdina talentovaným spisovatelem, kdy by měl čas napsat tyto dopisy?
Zbytek postav se zdál duchoprázdný, protože členové týmu byli buď na obtíž, nebo přátelští, kdo ví co a kdo se zdá, že něco skrývá. Stejné cvičení jako u jiných „průzkumných“ knih.
Moje pozornost se jen toulala. Pořád jsem kontrolovala, kolik stránek z knihy ještě zbývá přečíst, a to nikdy není dobré znamení. Myslím, že dvě hvězdy, protože to nebylo tak hrozné. Prostě to nebylo pro mě.
Fenomenální. Intenzivní napětí, intriky a vnitřnosti drásající grafické hororové popisy. Neuvěřitelně chytré vyprávění.
Zcela nadprůměrná hrůza v duchu Stephena Kinga uprostřed kariéry.
Není pro háklivé.
Tato kniha je zvláštní, protože není tak dobrá jako první kniha, ale opakuje téměř všechna stejná témata a myšlenky. Je však elegantně napsaná a má celý nádech toho prvního. Docela dobře se to zabalí. Je to zajímavý pohled na vesmír zombie, má silné ženské postavy a feministická témata. Je to fajn, ale tak trochu zbytečné.
Stephen byl skvělá postava, ale neměl na mě stejný emocionální dopad jako Melanie. Stále zábavný zombie román, jen ne tak silný.
Wooow! Tak tohle bylo něco! Převázně si libuji jen v hororových knihách, ale občas mám chuť na knihu o zombie. Jako fanynku Walking dead a Last of us mě tento titul opravdu mile potěšil. Kniha má skvělý úvod, protože vidíme malou holčicku v nějaké instituci, víme, že tam jsou stráže a lékařský personál, a nemůžeme tak docela přijít na to, co se děje. Autor odvádí skvělou práci, vytváří napětí, pomalu odhaluje informace a vy jen hladově otáčíte jednu stránku za druhou. Všechno je to dobře napsané, napínavé a místy výjimečně strašidelné.
Obsazení postav, které budete milovat i nenávidět, a naprosto strhující příběh.
Opravdu mě to bavilo.
Opravdu nerada nechávám kritické komentáře, ale tato kniha mě opravdu vůbec nebavila.
Postavy nebyly dobře propracované, postrádaly věrohodnost a jakýkoli zdravý rozum.
Připadalo mi, že tolik zvratů je docela hloupých a postrádají uvěřitelnost, stejně jako činy a dokonce i motivace hlavní postavy. Kniha mě zklamala.
Sice je zařazena do kategorie thriller/horor, ale má k tomu tak daleko. Že by nadpřirozená romantika? Nebo něco, kde je horor na míle vzdálený. A s podporou Stephena Kinga a jeho syna na obálce? Podivný.