milan2310 milan2310 komentáře u knih

Hra na kočku a myš Hra na kočku a myš Michele Campbell

Tato kniha se četla rychle, a snad jen jedna krátká pasáž vypadala příliš strojeně, jinak dej krásně ubíhal.

26.09.2024 5 z 5

Trhlina Trhlina Miloslav Topinka

Nehodnoceno, nejsem pravidelným konzumentem poezie. Toto jsem si vybral jen pro splnění výzvy, a není to můj šálek kávy.
Příliš velký kontrast k Cyranovi v překladu Vrchlického a Hrubína, kterého jsem si přečetl nedávno.

15.09.2024

Čevengur Čevengur Andrej Platonov (p)

Velmi těžké čtení. Byť jde o utopili věřím, že autor věrně zaznamenal skutečnou ruskou bezútěšnost.

15.09.2024 4 z 5

Alibi Alibi Sandra Brown

No, připomínalo mi to spíš červenou knihovnu než detektivku.

01.09.2024 2 z 5

Cyrano z Bergeraku Cyrano z Bergeraku Edmond Rostand

Velmi osvěžující

22.08.2024 5 z 5

Ukrajinské a ruské sešity Ukrajinské a ruské sešity Igort (p)

Tolik bezútěšnosti. Jen by mě zajímalo, jak/jestli se nějak vyvinul homo sovětikus na Ukrajině od doby vzniku knihy. O Rusku nemám žádné iluze.

06.08.2024 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Když mi paní knihovnice zamluvenou knihu přinesla, upřímně jsem se zděsil, taková bichle.
Ale četla se mi dobře. Hned, co jsem začal, jsem zjistil, že mám přečtený první díl.
Pravda, kniha mohla být asi trochu útlejší, ale kromě krátké části s moralizováním někde na konci, jí jinak nemám co vytknout. Příležitostně mrknu na některý z předchozích dílů.

23.07.2024 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Tak to byla síla. Vědět to, asi bych neměl odvahu se do knihy pustit, ale jakmile se ten vlak rozjel...

10.07.2024 5 z 5

Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Jako letní jednohubka dobrý, ale čekal jsem od toho něco jiného. Ještě zkusím mrknout na web autora, kde by měly být tipy z pléna.

06.07.2024 4 z 5

Takové maličkosti Takové maličkosti Claire Keegan

Hladivé, hořko sladké

22.05.2024 5 z 5

Anihilace Anihilace Jeff VanderMeer

Knihu jsem si vybral, abych splnil bod ze čtenářské výzvy. Naštěstí jsem nečetl rozporuplná hodnocení a knihu si užil.

20.05.2024 5 z 5

Severka Severka Nina Špitálníková

Přečetl jsem ji jedním dechem. Překvapilo mě to.

08.05.2024 5 z 5

Několik prokletých Několik prokletých Géza Včelička (p)

Zvládl jsem jen první reportáž/povídku o pražských jatkách - působivé. Do dalších jsem se už neodhodlal.

06.05.2024

Noční klub. Díl druhý Noční klub. Díl druhý Jiří Kulhánek

Nezkažen věděním jsem začal Kulhánka číst odzadu. Nejdřív Vyhlídku na věčnost, teď druhý díl Klubu.
Baví mě to, ale než se vrhnu na první díl, dám si pauzu.

02.05.2024 5 z 5

Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

Jo, toto mě bavilo.

24.04.2024 5 z 5

Stella Maris Stella Maris Cormac McCarthy

Velmi neobvyklá kniha. Jednu chvíli jsem to chtěl vzdát, ale dočetl jsem. Jen si autor překladu asi mohl odpustit ten doslov

07.04.2024 4 z 5

Nedělňátko aneb S Cimrmanem v zádech Nedělňátko aneb S Cimrmanem v zádech Miloň Čepelka

Miloně mám rád. Kniha se nese v laskavém duchu. Jen mi připadlo, že se v ní pár věcí opakuje vícekrát.

01.04.2024 4 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Četlo se to úplně samo. Hořko-skadké, má to spád

29.03.2024 5 z 5

Výpravy na Východ Výpravy na Východ Fitzroy Maclean

Velmi čtivé, poučné, a přitom zábavné.

09.03.2024 5 z 5

Návod k použití železnice Návod k použití železnice Jaroslav Rudiš

Čekal jsem od této knihy trochu něco jiného. Působila na mě trochu roztříštěně. Přesto jsem se dozvěděl spoustu zajímavostí a našel jsem zde i nejednu inspiraci.

19.02.2024 4 z 5