zsykorova komentáře u knih
Krásná sbírka poezie. Je mi až líto, že mi tento skvost tak dlouho unikal.
Zpočátku mi hrozně vadil styl psaní, ale když jsem si na něj zvykla, hezky to utíkalo. Konec za mě moc hezký.
Oblíbila jsem si podcast i autorku samotnou, takže Národní opruzení v mé knihovně nesmělo chybět. A rozhodně nezklamalo! Miluju a děkuju za krásný výlet do 19. století!
Neskutečná jízda. Příběh mě pohltil hned od první stránky, měla jsem několik teorií, co se Adriance stalo, ale ani jedna nebyla správná. Je mi z toho zle, jak tohle někdo může udělat. Přečteno za jeden večer.
Čtení jsem si moc užila. Příběh mě hned chytil a já se od něj nemohla odtrhnou, s každou novoz kapitolou jsem víc a víc toužila vědět, jak to všechno bylo. Konec mě dostal, do poslední chvíle jsem si ničím nebyla jistá. Pipa byla naprosto úžasná hlavní hrdinka a poslední kapitola mě i rozplakala.
Zajímavý a dojemný příběh. Plyne rychle, autor má skvělý styl psaní. Občas tam byly nějaké momenty, kdy mě postavy trochu štvaly, ale jejich jednání jsem víceméně chápala.
Abych byla upřímná, váhala jsem, jak knihu ohodnotit. Po jazykové stránce je to velmi kvalitní text, ale příběh ve mně vyvolává strašný odpor. Po celou dobu jsem cítila hrozný neklid a bylo to pro mě horší než čtení knihy Má temná Vanessa, která zpracovává podobný námět. Tampa je jedna z nejodpornějších knížek, co jsem kdy četla. Dávám ale 5⭐ za zpracování a ukázku toho, že pedofilové nejsou jen muži. O téhle problematice se musí mluvit více.
Tahle knížka je mistrovské dílo. Po jejím přečtení se ve mně perou rozporuplné pocity. Na jednu stranu jsem znechucená z toho, co Belle dělala, ale na druhou zase chápu, proč a co jí k tomu vedlo.
Autorka si skvěle hraje se slovy, kapitoly jsou krátké a líbilo se mi, že je zde i pohled Belliny sestry Nellie. Příběh skvěle plynul, už od začátku jsem měla celkem nahnáno. Celou dobu příběh pronásleduje temná atmosféra. Nemohla jsem přestat číst, musela jsem vědět, jak to dopadne a jak se Belle dál zachová.
K samotnému obsahu - jsem uchvácena. O Belle jsem předtím neslyšela, ale musím říct, že její život byl vážně zajímavý. Obecně miluju příběhy podle skutečné události a musím říct, že tohle je jeden z nejlepších, co jsem četla.
Upřímně? Nevím. Vážně nevím. Tato knížka ve mně zanechala rozporuplné pocity.
Ze začátku mě příběh nebavil, nemohla jsem se začíst. Přišlo mi to moc rychlé a nereálné, Stella i Will mě chvilkami opravdu štvali. Největší grády to začalo mít až ke konci a ze všeho nejlepší byl právě konec. Některé části byly dojemné, některé zase nudné. Chápu, proč se Stella chovala tak, jak se chovala, ale její chování bylo někdy na facku. Stejně tak Will - nevím, nemohla jsem se do hlavních postav vcítit.
Na druhou stranu musím říct, že je dobré, že vznikla knížka o cystické fibróze. Aspoň trochu nám přiblížila život lidí s touhle nemocí, za což rozhodně palec nahoru.
Tohle se moc povedlo. Líbilo se mi, jak Lucka do vyprávění vstupovala občasnými doplňujícími otázkami. Obrazová příloha není pro slabé povahy.
Jsem z toho hrozně smutná. Autora obdivuji a přála bych si, aby takových lidí bylo víc.
Já mám hrozně rozporuplné pocity. Jsem hrozně zmatená, smutná, šokovaná, znechucená. Je to strašidelná představa.
Miluju antologie všeho druhu a ty strašidelné obzvlášť. Některé povídky byly fenomenální, některé slabší, ale tak to bývá vždycky. Nejvíc se mi líbily povídky Drobná ochutnávka bývalé vlasti a Neotáčej se.
Knížka, jež mi zamotala hlavu. Gaslighting je mně osobně známá věc, ale přečíst si to na papíru je něco úplně jiného než to zažívat. Je to jako facka, která mě donutila si uvědomit hodně věcí. Skvěle zpracováno.
Velmi zajímavá a podrobná kniha o pěti obětech Jacka Rozparovače, který mě vždycky tak trochu fascinoval. Autorka si s hledáním informací dala obrovskou práci a ta jistě přinesla svoje ovoce. Bylo mi těžko, když jsem četla popisy života v chudobincích a v chudých ulicích. Díky této knize nikdy nezapomeneme na pět zmařených životů. Budiž jim země lehká.
Velmi zajímavé čtení. O tomto případu jsem něco málo věděla, ale netušila jsem, že to bylo tak tragické. Chudáci celá rodina.
Knihu jsem přečetla v rámci výzvy. Je to první dílo autora, co se mi dostalo do rukou. Nechci říkat, že mě to vyloženě zklamalo, ale čekala jsem od toho víc. Nejvíc se mi líbila povídka Když teče krev.
Je strašné, co udělal. Je ještě horší, že celé ty roky tvrdil, že je nevinný a až když měl být popraven, tak začal mluvit. Děkuji autorce, že knihu napsala. Jedna z nejvíc šokujících věcí, co jsem kdy přečetla. Ještě dlouho to z hlavy nedostanu.
Tato knížka mě velmi zasáhla. Nedokážu si představit, co sestry musely cítit a jak musely bojovat samy se sebou. Je hrozné, co jim matka prováděla a ještě z toho měla radost. Je mi děvčat neskutečně líto.