0197

Tak ještě jeden díl a je tu konec série :-(.
Sice neplánované těhotenství nepatří mezi mé nejoblíbenější téma, ovšem na této sérii se mi líbí, že to není na stejné brďo a každý díl nabídne úplně jinou zápletku, přičemž klub ať už bývalý nebo konkurenční jsou takovou stálou konstantou.
Podle různých recenzí a komentářů jsem čekala, že to s Leem bude horší. Jasně choval se jak blbec téměř celé její těhotenství, taková podpora ženu určitě nepotěší, ale aspoň přiznal svůj strach a byl k ní ve všech ohledech upřímný. Což prostě musím ocenit. Naštěstí s ním měla Cassandra trpělivost. Ale když nadešel určitý moment (co to tak mohlo být? :-)), tak jak když ho osvítí a od té doby se mohl přetrhnout. Chudák, dlouho si myslel, že pro ni není dost dobrý :-(.
Opět jsem si návrat do městečka Clifton Forge užila. Sympatické postavy, čte se to samo a dýchá z toho maloměstská rodinná atmosféra. Zatím se za mě jednalo o nejslabší díl, ale to možná díky tomu, že mi chybělo více té akční a krimi části.
- neplánované těhotenství
- hrozba konkurenčního motorkářského klubu
- oba pohledy
- hl. hrdinka se pokouší psát knihu
- všichni předchozí hrdinové se tu objevují a pořádně se rozrostli :-)

Druhý díl jsem přeskočila, protože mě nelákal, ovšem tento mě zaujal.
Nasazený agent od policie a členka rodinného drogového impéria? Často se nevidí, aby se role otočily a ta záporná byla žena. Za mě tedy originální. Nemůžu říci, že by Evelina patřila mezi mé nejoblíbenější hrdinky, ale nevadila mi. Jen možná nejsem u žen zvyklá na takovou temnou stránku osobnosti. Nicholas občas zůstal koukat, čeho je schopná a já vlastně taky. V rodinném byznysu měla důležitou roli a fakt mě vše okolo toho jejich podnikání bavilo.
S Nicholasem se potkali v baru. Sice to tam nabralo rychlý spád, ale jiskra přeskočila a cítila jsem ji mezi nimi po celý příběh. Co se týká intimních scén, tak teda pořádně žhavý. Jako sakra.
Střídaly se tu pohledy obou postav a četlo se to úplně samo. Pamatuji si, že od prvního dílu jsem se nemohla odtrhnout a tady rovněž.
Přišlo mi, že tady se Nicholas zamiloval první. A v jednu chvíli si určitou věc obhájil, právě tou láskou. Žádné dlouhé morální dilema. Prostě udělal jsem to kvůli milované ženě. Trnula jsem, jak to nakonec dopadne a jsem spokojená. Celkem se to jednoduše vyřešilo. I epilog musím pochválit. Sedlo mi to k nim, a hlavně nic přeslazeného.
Lapeni zatím zůstává můj nejoblíbenější díl v této sérii a jsem zvědavá na další.
4,5*
- bad girl x hodný policajt
- extra žhavé scény
- hrdinka ráda zahradničí
- oba pohledy
- drsné scény a jedno celkem nechutný zabití

Musím říci, že tato série se mi trefila do vkusu. Díky bohu, že přibývají překlady gay romantik, přišlo mi, že jednu dobu snad nic nevycházelo :-(.
Bytový designér a hokejista? Originální kombinace. Chudák Tommaso, myslel si, že zařídit si dům bude snadnější :-). Taky předpokládal, že řekne, že chce něco normálního a Carter ho už žádnými doplňujícími otázkami nebude zatěžovat :-).
Celé to zařizování a sbližování mě bavilo. Tommaso z něj nemohl spustit oči. Carter se snažil chovat jako profesionál, ale kdo by takovému namakanému hokejistovi s věčně zamračeným pohledem, který navíc rád připravoval snídaně odolal?
Netrpělivě jsem čekala, kdy dojde aspoň na tu pusu :-). Oproti předchozímu dílu se celkově jednalo o méně žhavý příběh, těch scén mírně ubylo, ale tak nevadí :-).
Příjemně mě překvapil vývoj u Tommase a jak jeho coming out dopadl. Ať nespoileruji zkrátka oceňuji, jak to nakonec probíhalo a jak k tomu došel. Už od začátku si na nic nehrál, řekl, že zatím není připravený a nic nesliboval. Vzhledem k tomu, čím si musel projít jsem se mu nedivila.
Celé se to lehce četlo a nemohla jsem se dočkat, co bude na další stránce. První díl se mi líbil o trošičku více, ta chemie mi tam přišla taková jiskřivější, ale jsem spokojená. Nemohu se dočkat příběhu trenéra. Na konci překvapil svým prohlášením :-).
- mm romantika
- dělá mu jahodové vafle
- homofóbní rodinné zázemí
- vybavuje dům, aby se v něm jeho nemocná máma cítila dobře
- období před Vánoci
- člověk se dozví plno věcí, ohledně zařizování interiéru

Tahle série se mi trefila do vkusu. Zatím úplný top strop. Autorka ví, jak na to. Sympatické postavy, dokonalá romantická linka, sportovní prostředí, vážnější téma tak akorát a prostě všechno je perfektní. Navíc hlavní hrdinové nastaví laťku tak vysoko, že další knižní chlapci mají co dělat, aby se jim vyrovnali :-).
Nikdy jsem si téma svobodného otce tolik neužívala jako právě tady. Můj bože, taťka baseballista Kai. Sexy, starší, hnědovlasý nadhazovač, co nosí brýle a na boku svého malého syna Maxe. Do jeho péče dával vše. Snažil se, jak mohl a téměř si neříkal o pomoc. Choval se zodpovědně, cítila jsem z něho takovou tu vyspělost, stabilitu a jistotu. Sice ze začátku působil nabroušeně, ale to ho brzo přešlo.
Maxovi se Miller zalíbila hned, taťkovi až trochu později :-). Milovala jsem ty její poznámky, co trousila. Kai se jí líbil, připadal ji žhavej (komu by taky ne) a nebála se mu to říci. Díky ní nabral zpátky své ztracené sebevědomí. V kuchařském rondonu bez piercingu a s uhlazenými vlasy úplná profesionálka, která radí nejlepším kuchyním s dezerty a sálá z ní respekt, mimo kuchyň nespoutaná divoška v overalu, pro kterou není devátá ráno brzo na pití pivka a která se nechce vázat. Bavily mě obě tyhle její stránky osobnosti. Velmi originální vše okolo její cukrářské kariéry a ten cheesecake z mozzarelly by mě fakt zajímal.
To, jak ji Kai podporoval a povzbuzoval? Ta jeho laskavá povaha. Vztah s jeho manažerem a tátou Miller. Tenhle chlap sakra, sakra, sakra. To, jak se spolu dokázali bavit o těžších tématech. Jak si nelhali a mluvili upřímně. Jak mu Miller do života vnesla radost a smích. Jak si přestal připadat, že je nejhorší táta na světe. Úžasný.
Na to, že se v podstatě jednalo o letní románek, mi absolutně nic nepřišlo uspěchané. Jiskra přeskočila hned ve výtahu. Kai se snažil držet zpátky, i když se ho spoluhráči snažili vyprovokovat a přimět ho žárlit. Celou dobu nad nimi visel na její odjezd, věděl, že to bude bolet, zároveň nechtěl už žádné jednorázovky a krátké románky. Ale naštěstí se rozhodl chovat se trochu sobecky. No a to, co předváděl v ložnici? Ta jeho mluva a lehká dominance? Panebože. Vůbec nic během svého celibátu nezapomněl :-). Tak že spicy scény stály opět za to.
Musím říci, že až takový doják ke konci jsem nečekala. Brečela jsem spolu s Miller a Kaiem. Několikrát. Vykašlala jsem se na to jít spát v obvyklý čas, abych ráno jakžtakž vyspalá vstala do práce a prostě jsem to musela dočíst. Nemohla jsem to pustit z rukou, a to nejen ke konci, ale celou dobu.
Objevili se tu všechny předchozí postavy, viděli jsme kam, se v životě posouvají a poznali jsme nové tváře o kterých bude další díl. Jsem zvědavá na zamilovaného blázna Isaiaha, který celou dobu spal a flirtoval s každou na kterou natrefil, vlastně jenom proto, že se při čekání na Kennedy nudil :-). Doufám, že celá série vyjde v překladu ještě v tomto roce.
- svobodný otec
- věkový rozdíl 7 let
- spousta pečení
- bude přes léto chůvou jeho syna
- řekla bych, že to on se zamiloval první
- vyhoření v úspěšné kariéře

Název je naprosto vystihující, protože ne že by to bratři s jejich manželkami nečekali, že se dají dohromady :-).
Romantická linka od přátelství k lásce nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale poslední dobou jsem natrefila na boží příběhy. A mám takový dojem, že tuto knihu bych označila vůbec za tu nejlepší s tímto tématem.
Obávala jsem se toho plánování svatby, ale pohoda. Jen jsem netrpělivě čekala, kdy pošle Lia svého snoubence a jeho matičku do p*dele. Musím říci, že se mi líbilo, jak Breakera celou dobu brala jen jako nej kámoše. Jako občas si povzdychla nad jeho vypracovaným tělíčkem, ale samotná myšlenka, že budou spolu, jí na mysli nepřišla. Jemu vlastně taky ne. Jen když se seznámili, ale to rychle zahnal. Zlom pak nastal, když ji spatřil ve svatebních šatech. Celý ten jeho pozdější plán, jak jí dokázat, že on je ten pravý. Ach bože. Bratři Caneovi jsou úplně jiný živočišný druh :-).
Úplně jsem to žrala. Takové přátelství se jen tak nevidí. Znali se dokonale. Měli společné koníčky. Oba byli trošku nerdi a mě to přišlo tak roztomilý. Jejich záliba v deskovkách, televizních pořadech, společné večeře, snídaně, kdy oba věděli, co si ten druhý dá. Prostě tomu říkám přátelství.
Když se sešli všichni tři bratři stálo to za to. Miluju ten jejich humor a jak se dobírají. Zároveň jsou tu vždy jeden pro druhého. I jejich manželky se tu celkem hojně objevovali a docela mě i láká kniha Rozpletení uzlu, protože hlavní postavy tu poznáme.
Trochu si dovolím nesouhlasit se žhavostí. Jako takhle, když už na to konečně došlo, fakt to stálo za to. To, co Breaker prohlašoval, no sakra. Přišlo mi to asi i nejžhavější ze všech dílů, ale na přebalu je 5 plamínků a pod tím bych si představovala titul, nabitý sexem od začátku do konce, kde ta erotika bude hrát prim.
- od desetiletého přátelství k lásce
- on je miliardář, ale člověk by to pomalu ani nepoznal
- slow burn romantická linka
- sousedi
- oba jsou rozkošní nerdi
- snoubenec, který poslouchá svou matku na slovo
- příšerné svatební schůzky s jedním trapasem za druhým :-)
- vždycky jsi to byla TY
Kdybych měla určit pořadí oblíbenosti, tak asi takto (přičemž mezi prvním a druhým dílem je jen maličký rozdíl):
1. Zas tak moc ho nežeru - prostě miluju předstírané vztahy a pořád mám před očima tu scénu s těhotenskou jógou a předváděním polohy, při které počali :-)
2. Ne že bychom to nečekali - aby se o vás chlap zajímal tak jako se Breaker zajímá o Liu, to je splněný sen
3. Zas tak moc souzeni si nejsme - JP a jeho holubi skvělý, jen škoda, že Kelsey to trochu kazila

Další hokejová série od Elle Kennedy? Já se nemohla dočkat. Lehce jsem se sice obávala té druhé generace. Přeci jen postavám z předchozí série je pořád okolo dvaceti. Nestárnou :-). Ale nakonec jsem s tím v pohodě vidět Garretta a Hannu ve věku přes čtyřicet let.
Gigi měla úžasný charakter. A ten vztah s tátou? Nádhera. Kladla na sebe velké nároky a chtěla se dostat na olympiádu. Dřela jak kůň a hokejem žila. Občas jsem si říkala, jo v tomhle je po Hanně (hlavně její poznámky) a jo, tak tady vidím zase Garretta :-).
Rydera úplně okouzlila. Sice ze začátku to tak nevypadalo, ale postupně se mu dostala pod kůži. Jak normálně moc nemluvil s ní mu to celkem šlo. Na první pohled takový ten grumpy hrdina, ale skrýval zlaté srdce a bohužel nepěknou minulost. A to jeho: „použi ma“. No panečku :-).
O spolubydlících Rydera budou další díly a jo jsem zvědavá. Zaujali mě. Oba. Nasmála jsem se. Shane a ta jeho reputace. Chudák, a přitom je chtěl krýt. Mihli se tu i Logan a Dean a i některé další postavy se tu zmínili, což mě potěšilo.
Nečekala jsem, že budu mít nějaké výhrady, ale pár věcí mi vadilo. Překvapilo mě, v jak velké míře se to točilo okolo hokeje. Jasně oba ho hráli, ale často jsem měla pocit, že se situace v týmu řešila více než jejich vztah. Chybělo mi hlavně později nějaké společné trávení času. Blbnutí v posteli
a jedno rande u motýlů mi nestačilo. Zklamali mě i spicy scény. Jsem u této autorky zvyklá, na pořádně explicitní delší popis a tady (až na tu první) se to shrnulo na jednu dvě stránky a šmitec :-(. A přitom jsem na toto v několika recenzích četla jen samé pochvaly a že autorka přišla s něčím novým. Asi tu slovenskou verzi cenzurovali :-). Co se týká konce, abych nespoilerovala, řeknu jen, že ta celá situace mi tam nezapadala. Vůbec. Ale zase musím ocenit žádné drama na konci.
Ne že bych si to neužila, to vůbec, navíc takto extra kritická nebývám, ale zkrátka nemůžu si pomoc, ale měla jsem asi velká očekávání. Série Off Campus a Briar U jsou za mě bezkonkurenční a k žádnému dílu jsem neměla větší výhrady. A prostě jsem čekala, že tady to bude stejný, možná i lepší, s ohromnou jiskrou a intenzivním spojením mezi postavami, ale takové grády to postrádalo. To že jsem to četla ve slovenštině a ne v úžasném překladu od Z. Ľalíkové, která má pro to cit, tomu taky asi nepomohlo.
- mrzout a sluníčko
- tajný vztah
- kamarádi s výhodama
- oba hrají hokej
- druhá generace

Sakra ten autorčin humor a ti její alfa samci. Uff.
Okamžitě se to rozjelo. Taková nevinná krádež plínek a najednou se Jules dostala do hledáčku Killiana. Mezi mima to jiskřilo od samého začátku. Tady se chlap zamiloval první a totálně ho to semlelo. Stal se jí posedlý. Cítíte z něj tu temnou, mocnou, nebezpečnou a intenzivní auru. Zároveň ale i určitou roztomilost :-). Mohl na ní oči nechat a chtěl ji. Jules se sice bránila, ale měla nulovou šanci mu odolat. Překvapilo mě, z jaké rodiny pocházela. To kvůli tomu dělala to, co dělala, aby to nějak vyvážila.
Čtivé, s výbornými spicy scénami, lehce mafiánské a fakt jsem se zasmála. Tolik vtipných hlášek. Když se všechny tři holky sešly spolu stálo to za to. A co potom rozhovory mezi bratry :-).
Ze začátku jsem měla pocit, že mi na příběhu něco nesedí. Asi v půlce mi došlo co - instalove. Především ze strany Killiana. Vždyť ji pomalu ani pořádně neviděl a už o ní měl zájem. Jo ta loupež na něj udělala dojem, ale i ták. Někdy jsem s tím „rychlo vzplanutím“ v pohodě, ale tady úplně ne.
Stejně pak jako i v první díle, i tady bych ocenila větší nahlídnutí do dejme tomu "pracovních povinností" hlavního hrdiny, skoro nic jsme se nedozvěděli :-(.
Budu vyhlížet, co dalšího nám od autorky přeloží.
- on se zamiluje první
- druhé dvojče
- instalove
- oba pohledy, i když ten její o dost převládá

Chci se přestěhovat na Aljašku do srubu s výhledem na jezero. Mýval i kozel Zeke můžou na pozemku zůstat :-). A urostlý bush pilot klidně taky :-).
Žádné zdlouhavé váhání, polemizování, přemýšlení, natahování, prostě jo, zamilovala jsem se a jdu s ním žít na Aljašku.
Všechna čest, jak si s tím přestěhováním Calla poradila. Ta holka jela. S tou city girl z prvního dílu neměla pomalu nic společného. Jo dobře, to rozhazování peněz jí zůstalo (ten profesionální kávovar a vířivku ale rozhodně schvaluji) :-). Bavilo mě vše okolo jejich nového života, ať už předělávání srubu, zakládání společnosti, zahradničení, její snahy vařit prostě za mě perfektní, čtivé a zkrátka jsem se nemohla odtrhnout. Snad nikdy jsem takové to sžívání a zabydlování se na jiném místě tak nehltala, jako právě tady. I popis přírody a drsných podmínek mi nějak nepřekážel. Naopak.
Jejich vztah doprovázeli menší problémky, ale vždy to téměř hned vyřešili. Žádný zdlouhavý dramata. Jonah jí dával najevo, že bez ní si to nedovede představit a že ji miluje. Jen jí, né žádnou kamarádku veterinářku :-). Ke konci mi sice přišlo, že se tam tolik neukazoval, ale zase dostal prostor děsivý soused Roy. Ten vývoj situace mě tak zaujal, že jsem v ten moment nemohla jít ani spát. Nové postavy jsem si oblíbila a nejvíc sousedku Muriel. Představa, že ke mně takhle vlítne a nakáže mi zavařovat, pěstovat a vše ostatní, no, ale tak myslela to dobře :-).
Po dočtení jsem si šla hned objednat vánoční novelu, protože o těch dvou chci číst dál (a nejsem si jistá jestli u nás vyjde, spíše si myslím, že bude následovat příběh Marie), tak že to asi svědčí o tom, jak moc si mě to celé získalo. Nečetla jsem na posledy a je to jeden z těch příběhů, na který jen tak nezapomenu.
- začátek na novém místě
- dá se říci druhá šance
- zvířata, kam se podíváš i medvědi
- soused, z kterého jde strach
- společné podnikání
- prostředí, ve kterém se hodí mít nabitou pušku v dosahu

Fakt jsem netušila, že bych se tak mohla zamilovat do prostředí Aljašky.
Chvíli mi trvalo se začíst. Ale v momentě, kdy nasedla na letadlo se to rozjelo. Já se nemohla odtrhnout. I přes to, že tam jela za nemocným otcem, tak se to neneslo ve smutném duchu (to až ke konci). Respektive ta nemoc nezmizela stále tam číhala, ale do popředí se dostalo její "poznávání" se s otcem a jeho přáteli, seznamování se s drsným životním stylem a nedobrovolné trávení času s jedním protivným sousedem.
Městská slečinka přijede na vesnici a bude se s tím muset poprat? Takové téma mám ráda. A že tady to dalo Calle zabrat se aklimatizovat. Jonah jí s tím vůbec nepomáhal, a naopak se neštítil jí dělat naschvály. Ti dva se neustále škádlili a provokovali :-). Když viděl, jak si to tam nakráčela v sandálcích na podpatkách a s kufrem pomalu plným kosmetiky tak ji chtěl dát lekci. Asi nikdo a ani oni dva nečekali, že se sblíží. I přes to, že se znali chvíli vytvořily se mezi nimi silné city a vzájemně si pak mohli být oporou. Jako čekala jsem žhavější interakce (skoro ničeho jsem se nedočkali), ale co už :-).
Nádherný příběh, který mě chytl za srdce. Na jednu stranu drsné (ne jen kvůli tomu prostředí) ale i romantické. Celou dobu to na mě působilo neuvěřitelně reálně, včetně vývoje Cally. Hltala jsem každý detail o té nehostinné krajině a všedním životu místních. Určitě jsem to nečetla naposledy a dlouho mi to bude ležet v hlavě.
- maloměsto
- vážná nemoc
- na začátku se nemají příliš v lásce
- protiklady
- městská holka a bush pilot na Aljašce, který je děsně zarostlý a neostříhaný :-)

Tato autorka je jediná, kterou na wattpadu sleduji. Její tvorba je prostě boží a vždy netrpělivě čekám s čím novým přijde. Doufám, že více jejích příběhů dostane knižní podobu.
Nejen, že Savannah po nehodě skončila s jizvou, ale ke všemu ji matka „uklidila“ k otci, aby jí neměla na očích. Vzhledem k úspěšně nastartované kariéře modelky, to nesla špatně a odpočítávala dny do plastiky. Která žena by to ale špatně nenesla, že jo? V prvních dnech chrlila oheň a odsekávala všem okolo, pohrdala otcem i sestrou, ale projde neskutečným vývojem. I když to ze začátku nevypadá, fakt se zní na konci stane sympatická baba.
Naštěstí jeden místní automechanik se jejími drzými poznámkami a drsným chováním nenechal odradit. Rena bych hned brala. Prostě takový obyčejný chlap, který si na nic nehraje. Pracoval jak na farmě, tak v dílně a ke všemu jezdil na koni :-). Na venek možná působil lehce drsně, ale ve skutečnosti měl srdce na dlani. Savannah pro něj představovala výzvu. Opakovaně ji dokazoval, že se za jizvu stydět nemusí a že je v jeho očích překrásná.
Já prostě nemám co vytknout. Celé to přijmutí jizvy jako součást sebe, nádherná atmosféra menšího městečka, lehce contry vibe, přátelské vedlejší postavy (až na matku), krásná romantická linka, která se přirozeně a pozvolně vyvíjela a ke všemu rozkošný pes. Jelikož to znám skoro nazpaměť všimla jsem si každé nové scény, která oproti původní verzi přibyla. Už před tím to bylo dokonalé a teď ještě více. Jeden z těch příběhů, ke kterému se opakovaně ráda vracím a vždy mi vykouzlí úsměv na tváři. Doufám, že se dočkáme i tištěné verze.
- maloměsto
- městská holka a chlap z farmy
- od nenávisti k lásce
- sebepřijetí

Vysokoškolská sportovní romantika s božími hrdiny, které si hned oblíbíte? Ano, prosím. Takových knih není nikdy dost :-).
Ona trochu nerdka s kocourem, supr stylem oblíkání a ke všemu se zvládne otáčet v kuchyni, on na škole populární, nadaný sportovec, po kterém každá prahne. Překvapilo mě, že v případě Mavericka se nejednalo o takového toho typické týpka, co střídá jednu za druhou. Měl starostlivou povahu a srdce na dlani. Snažil se zajistit sestře potřebnou péči, a tak se zapletl do něčeho, co by mohlo jeho budoucí kariéru ohrozit.
Milé, svižné, výborná chemie, nechyběl tomu vtip, vzájemné dobírání, nějaké ty intimnosti a vážnější téma. Ty narážky na různé filmy mi sice nic neříkali, ale to nevidím jako problém. Jen to tedy mohlo být delší. Hlavně druhá polovina, když už se dali dohromady, protože jim to spolu moc slušelo a člověk by si jich rád užil více. Každopádně jako začátek série skvělý a těším se na další díl.
- vysokoškolské prostředí
- oba pohledy
- legenda při puse o táboráku

Není nad to, když kniha dostojí svému názvu. Lepší výraz, než Mizera pro Cilliana není.
Sice mi začátek přišel lehce kostrbatější, asi jsem čekala, že se dohodnout dříve, ale pak se to rozjelo. Persephone měla pro něj slabost už nějakou tu chvíli. Čím ji ten kus ledu bez emocí ohromil, těžko říci. Když pominu fakt, že by se radši nechala pást, než aby si řekla své bohaté kámošce o peníze, tak jsem si ji celkem oblíbila :-).
Zůstala jsem čumět, co stálo za tím, že se Cillian choval tak jak se choval. Ta jeho kontrola tepu, nemluvení sprostě, najednou to do sebe zapadlo. Kapitoly z jeho pohledu? Mazec. Často krát jsem se nad tím, co pronášel zasmála. Rozhodně nejzajímavější mužská postava od této autorky.
Očekávala jsem sladký konec a totálně vyměknutého hlavního hrdinu, který bude připomínat plyšového medvídka a za mě tentokrát v pohodě.
4,5*
- dohodnuté manželství a dohoda o zplození dědiců
- miliardář
- ona je už do něj nějakou dobu zakoukaná
- věkový rozdíl 12ti let

Sice je to teprve druhá kniha v této sérii, ale mám dojem, že všechny zbývající díly na tom budou stejně. Dokonalá romantická linka, sympatické postavy, které si od první chvíle zamilujete a příběh, který zkrátka nepustíte z rukou.
Miluju v knihách spolubydlení. Přijde mi to takové rozkošné. Tady nejen, že spolu začnou bydlet, ale ještě spolu začnou na oko chodit. Do toho nejlepší kamarádka sestry. Tomu říkám ta správná kombinace pro mě :-).
Ryan a Indy, kde začít. Protiklady, kterým to spolu ale tak slušelo a klapalo. Oba prožili v minulosti nepěkné věci a sledovat jejich vývoj, to byl prostě koncert. Indy oplývala pozitivní energií a člověku hned svou povahou přirostla k srdci. Starostlivá, chytrá a ke všemu romantička, co ráda četla. Často myslela na štěstí ostatních na úkor sebe. Ryan se jí líbil od samého začátku. Kdo by se jí taky divil. Ten chlap panebože. Stranil se lidem. Vypadalo, to že krom sestry a basketu ho nic nezajímá. Panovačný, pořádný, doma ani snítko prachu. Mimochodem, to jak jako zvládal? Ovšem od doby, co mu vtrhla do života Indy se svým chaosem, bordelem a barvami, tak se začala ukazovat i jeho ochranitelská, zranitelná a pozorná stránka osobnosti. A taky majetnická. Pozorovat ho, jak si na ni zvyká a jak mu to vlastně ani nevadí, že tam bydlí, to prostě já nemám slov.
Nejvíce mě dostala ta jeho tichá láska. Ty gesta? Vždyť ji ráno vařil kafe a dával jí ho do ledničky, protože milovala ledovou kávu, tak aby si jí zbytečně neředila ledem. Jako že haló? Koupil ji postel i s povlečením její oblíbené barvy, knihovnu, kterou i sestavil, začal se učit znakový jazyk, myslel na její vegetariánství no a další a další věci. Ten chlap mým budoucím knižním oblíbencům nastavil pořádně vysokou laťku :-). Svou lásku nevykřikoval do světa, ale miloval hluboce a celým srdcem. Prožil si v minulosti své a pro svůj strach měl racionální důvody.
Oproti předchozímu dílu musím ocenit, že se tu závěrečné drama tolik nenatahovalo. Naopak, vyřešilo se to celkem rychle. I tady autorka zabrousila do vážnějšího tématu a toto konkrétní jsem ještě nikde nezaznamenala. A ty spicy scény? Sakra, pořádně žhavý. Stevie a Zanders se tu celkem hojně objevovali a viděli jsme, jak to u nich dál postupuje. A ty denní updaty, co Indy kámošce posílala. Vtipný. Určitě si v brzké době přečtu znovu oba díly a těším se na další.
- basketbal
- falešné chození
- spolubydlící
- nejlepší kamarádka sestry

Skvělý, že jsem se dočkali překladu dalších knih od této autorky.
Hokejista a kondiční trenér, který je navíc ve svých dvaceti pěti letech i svobodný otec? To je panečku kombinace.
Chudák Hudson pořád se stěhoval. To, že každý rok přestupoval jinam se na něm podepsalo. Neustále musel začínat znovu. Zvykat si na lidi v týmu i okolo. Do toho stále tajil svou orientaci. I Gavin začínal znovu. Nová práce, město a bydlení. Prožil si své a obdivovala jsem ho, jak to zvládal. Měl takovou velmi uklidňující, empatickou povahu. Jeho situace se Hudsonovi i vlastně nám objasnila v začátku. Člověk hned věděl, jak to sním je.
Vtipné i dojemnější chvíle, spousta hokeje, masírování, tejpování a dávání těch hokejových obrů a jejich těl do kupy. Nemohla jsem se odtrhnout. Už od prvního setkání to mezi nimi jiskřilo. Kniha rozhodně dostála svým čtyřem plamínkům. Hot jak prase. Za mě velká spokojenost a těším se na další díl. Jo a malá, ale i tak obrovská hokejová fanynka Jordyn a její sbližování s Hudsonem? To už byla jen třešnička na dortu.
- gay romantika
- svobodný otec
- hokejové prostředí
- sousedi

Z letního tábora jsem zatím nic nečetla. Kéž bych tam i já tenkrát, když mě donutili jet na tábor, měla Russe. Hned bych to snášela lépe :-).
Totálně zlatý, pozorný, milý a ke všemu stydlivý hlavní hrdina? Vždy to působí tak osvěžujícím dojmem, když kluk neoplývá tím obřím sebevědomím, které právě hokejisti na vejšce mají. Co Russ pronášel? Jak se choval k Auroře? Můj ty bože. Navíc tady se právě on zamiluje první. Už jen kvůli němu si to musíte přečíst. U Aurory jsem očekávala, že to bude větší drsňačka a dá mu třeba pořádně zabrat nebo bude furt opakovat, že vztah nechce, ale to vůbec.
V celé knize se objevilo množství krásných myšlenek. Romantická linka, která se vyvíjela postupně (když teda nepočítáme to, že na sebe nejdříve vlítli na večírku) mě příjemně překvapila. Dokázali se bavit o těžších tématech a vzájemně se podržet. Oba měli určité rodinné problémy, se kterými bojovali. Chudák Russ, který se za to styděl a myslel si, že nemá nikomu co nabídnout -:(.
Vůbec mi nevadilo, že se prostředí vysoké školy vyměnilo za tábor. Mělo to takovou letní pohodovou atmosféru. Vedlejší postavy mi i tentokrát přirostli k srdci, a kdyby každá měla svou knihu, tak jsem s tím úplně v pohodě :-). Oceňuji absenci velkého dramatu, které by se několik stránek řešilo. Nechyběly ani žhavé scény. Tam Russovi sebevědomí nechybělo. Jediné, co bych vytkla, tak se to na můj vkus občas trochu táhlo a klidně tam těch aktivit s dětmi mohla autorka přidat více.
- letní tábor
- zlatý retrívr hl. hrdina
- nucená blízkost
- problémy s otcem (rodinou)
- jednorázovka, která přerostla v něco více
- pravidlo žádných vztahů na táboře

Nářez, masakr. Totálně neotřelý nápad a nejzajímavější kniha letošního roku. Temné, zvrhlejší, ale zároveň i vtipné a sladké. A prostě to fungovalo. Po přečtení varování, že se tam vyskytne náhodný kanibalismus, jsem zbystřila a musela se do toho co nejdříve pustit. Kniha má vyjít i u nás, ale mně se nechtělo čekat.
Hltala jsem stránku za stránkou. Celou dobu se něco dělo, žádné nudné pasáže. Podle varování jsem čekala i více nechutností, ale za mě docela v pohodě, až na vše s očníma bulvama, to jsem jen tak rychle přečetla a raději si to moc nepředstavovala. Na oči jsem citlivá. Ten originální námět - dva sérioví vrazi, kteří zabíjejí ostatní sériové vrahy. V tomto ohledu mám jen jednu drobnou výtku - ocenila bych více o tom, kolik třeba před tím zabili lidí, jak na ně přišli a ták, ale nic co by mi zkazilo jinak perfektní dojem.
Co se týká Rowana a Sloane, už jen to jejich první setkání a jeho reakce, že potkal legendárního Križiaka. Tehdy jsem věděla, že to bude jízda. Ten chlap, panebože. Sice krapet ujetý, vraždil, ale povahou takový zlatý retrívr. Okamžitě se do ní zabouchnul. A do toho ten jeho humor a kuchařské umění. A když už si člověk říkal, že nemůže být dokonalejší bum, vytetuje si to, co mu nakreslila :-). Sloane oproti tomu trochu osamělá, nervózní žena, která si myslela, že ji nikdo nemůže milovat. Rowanovo kamarádství pro ni moc znamenalo, protože kromě Lark nikoho jiného neměla. I ona se teda uměla odvázat, to pak nějaká nervozita, šla bokem, když došlo na vraždění. To umění co nechávala na místě. No pane jo.
Nejvíce se mi líbilo jejich přátelství. I když to není moje nejoblíbenější romantická linka, tady jsem to žrala. Nějak to vydrželi čtyři roky, než to posunuli na jiný level :-).
Oceňuji absenci nějakého většího mnoha stránkového dramatu. Na spicy scény se tady dlouho muselo počkat, ale pak to tedy stálo za to. Kriste. Rowan se rozjel. Sice občas nějaké to slovíčko bilo do očí, ale celkově se překlad velmi povedl. Občas se mi ta slovenština aspoň ze začátku čte krapet složitěji, ale tady jsem to vůbec nevnímala, jak kdyby šlo o češtinu. S originálem si myslím, že bych měla menší problém.
Zasmála jsem se u situací, který by vlastně vtipný být neměli, ale to prostě nešlo. Geniální a fakt mi to sedlo. A řeknu to znovu Rowan, panebože. Jsem zvědavá na jeho bratry.
- dva sériový vrazi
- počáteční rivalství a pak od přátelství k lásce
- on se zamiluje první
- romcom dark romance

Konečně knížka, která má vibe Rychle a zběsile.
Camilla pracovala jako automechanička, tak že autům rozuměla, což se Nerovi líbilo, protože sám měl pro ně slabost. Ona taková ta hodná holka, která se starala o mladšího bráchu a nově i o otce, on bad boy (i když fakt mírně, čekala jsem většího drsňáka) ze známé mafiánské rodiny.
Opět se to četlo rychle, autorka nic zbytečně neokecává a jde rovnou na věc. Bohužel mě zklamala romantická linka. Respektive jednu dobu se sotva pozdraví a za chvíli už k sobě chovají city a milují se. Jak k tomu došlo, ví bůh. Už u předchozích párů to šlo rychle, ale tentokrát to bylo ještě rychlejší.
Právě kvůli tomu jsem váhala s hodnocením, ale nechám to takto. Zajímavá mi přišla linka s policajtem a hlavně ta závěrečná loupež.
3,5*
- rychle a zběsile vibe
- mafiánská rodina
- loupež
- good girl x bad boy

Taková doba, co jsem četla svatbu o Vánocích a co vyšla tato kniha a já se k tomu dostala až teď. Hrozný. Tolik knih, a tak málo času :-(.
Stejně jako máma, i Grace měla štěstí na velice milého a příjemného šéfa :-). Není nad to, když se historie opakuje. V Grace se ambicióznost otce nezapřela. Ta teda měla pracovní nasazení. Chtěla se toho naučit co nejvíce a snad se ani nezastavila. Kdy při škole a praxi zvládala číst ty své romány je mi záhada :-).
Jaxson a jeho náladičky. Na ránu palicí. Richard se choval hnusně aspoň celou počáteční dobu. Tenhle, jednou v pohodě, objímá ji, dává pusu na čelo, má ochranitelské sklony a pak cvak a jeho chladný přístup je zpět. Neměl hezkou minulost a na lásku nevěřil, ale nebylo možné, aby kouzlu Grace odolal, a nakonec to přeci jen nepřehodnotil.
Překvapilo mě, jak rychle se sblížili, ale proč ne. Lehce jsem se obávala té druhé generace. Je to pro mě menší šok, protože předchozí hrdinové zestárnou a mají dospělé děti a ti prožívají vlastní milostné trable. Ale tato početná rodinka mě baví.
Čekala jsem malinko větší věkový rozdíl, protože 10 let, copak to dnes je a trošku více intimností, na tuto autorku mi to přišlo méně, než obvykle, ale to je drobnost.
U scén s Richardem, kdy dá příteli své dcery zabrat jsem se nasmála. Za mě nejlepší části, jen škoda, že jsme se toho dočkali až na konci.
- kancelářská romantika
- protiklady
- svatba ve Vegas
- věkový rozdíl 10 let

Jak já se na novou sérii těšila. Netrpělivě vyhlížím překlad dalších, protože co příběh od Any Huang to pecka.
Vivian výchova nedovolila se sňatkem nesouhlasit. Měla pocit, že to rodičům dluží. V jejich blízkosti se jednalo o úplně jinou ženu. Tak nějak víte, že ji jednou ten pohár přeteče a nenechá se od nich už komandovat. To Dantemu se okamžitě postavila a nenechala se jím zastrašit.
Stejně jako v předchozí sérii, i tady jsme poznali její kamarádky o kterých budou další díly. A jasně, že jsem zvědavá.
Danteho do manželství dotlačilo vydírání. Co si pan Lau myslel, tihle lidi se nevydírají. Sledovat, jak se mu Vivian dostává pod kůži nemělo chybu. Na konci sice docela vyměkl, ale nemám s tím všeobecně problém, protože prostě chlap se zamiluje, no :-). Ta jeho arogance, aristokratická povaha, a jeho výstřelky, třeba to, jak nesnesl, když měl jídlo smíchané. Ach bože. Sexy kombo :-).
Počáteční nenávist, dotahování, zvykání se na soužití v jednom domě, pomalá romantika, randíčka na oko i skutečná. Prostě perfektní. Vše tu klapalo. V žádných jiných knihách nemám zvýrazněných tolik vět. Překlad opět na jedničku.
Musím vyzdvihnout samotné prostředí vyšší společnosti a jak ho autorka popsala. Už jsem nějakou miliardářskou romanci přečetla, ale tady dýchal luxus, peníze a drahé návrhářské kousky z každé stránky. Rodina Russoových bohatá už několik generací, Lauovi novobohatí, kteří udělají cokoliv, aby posílili postavení, oprava pan Lau udělá téměř cokoliv. Další plus za zapojení čínské kultury. Vše okolo Lauových mě bavilo.
- miliardářská romance
- vynucené manželství
- vydírání
- od nenávisti k lásce
- slow burn

Jak já jsem se na další díl těšila. Pomalu jsem i dny odpočítávala :-).
Chudák Raahosh. Za jeho chováním se skrývala jen velká osamělost. Nikdy neměl družku, a to ani jen tak pro potěšení, proto jakmile začal rezonovat s Liz a naskytla se příležitost unesl jí do své tajné jeskyně. Stala se pro něj celým světem, představovala vše o čem snil a dělal co mohl, aby se měla dobře. Bál se, aby mu jí nevzali a on zase nezůstal sám :-(.
Liz dala svému druhovi slušně zabrat. Občas se chovala dost ostře, ale tak dalo se jí divit, když se ocitla tam kde se octila? Některé její hlášky stály za to a člověk se s ní nenudil. Ovládala střílení z luku a dříve s otcem lovila, tak že se svým druhem našla společnou řeč. A nakonec si ho oblíbila, dávala mu najevo, jak ji přitahuje a na konci kvůli němu dělala slušný rozruch.
Podstatná část knihy se odehrávala v jeskyni, kde se sbližovali. Mě to tak bavilo. To prostě nešlo odložit. Nešlo. Já se tak nasmála. Pohled Raahoshe? Dokonalý. Já tyhle modrý chlápky žeru. Vtipné, milé, čtivé a prostě takové rozkošné. Oproti prvnímu dílu tu bylo snad ještě více sexu, ale za mě žádný problém. Naopak :-) .
V komentářích se často zmiňuje, že druhý díl je ještě lepší a asi možná i jo. Nějak se nedokážu rozhodnout. Zbožňuju oba a těším se na další. Pár dní mi to bude zase žít v hlavě a pak snad už bude duben, kdy vyjde třetí díl.