Áža707 komentáře u knih
Po strašně dlouhé době jsem sáhla po své knižní krabičce a vylosovala knihu, kterou si přečtu. Očividně štěstěna stála při mně a já dostala tuhle, která mi neuvěřitelně sedla do nálady. Jedná se o mé první seznámení s autorkou.
Příběh byl neuvěřitelný emocionální kolotoč, měl nejen vtipné a kouzelné momenty, ale i chvilky, kdy se mi zastavilo srdce a nutilo mě to hodně přemýšlet. Sice se jedná o „předvídatelnou“ romantiku, ale má plno výjimečných situací a opět se dotýká těžších témat. Kdo sledujete moje recenze delší dobu, tak víte, že tyhle knihy doopravdy miluju.
Laurie se přestěhuje, aby mohla studovat medicínu a splnit si sen. Je to doopravdy přímo její sen? Stále se totiž nepřenesla přes smrt svého bratra a tak doufá, že jí nové město nabídne lepší start. Brzy se seznamuje s pohledným starším studentem medicíny Samuelem. Oba si nesou své démony z minulosti a snaží se s nimi vypořádat po svém. Rozhodně mi přijde, že Laurie udělala obrovský pokrok.Obě dvě postavy jsem si velice oblíbila a strašně moc jsem si užívala jejich vzájemnou energii. Kromě toho jsou zde i skvělé vedlejší postavy a já jsem se zamilovala do Emmeta a rozhodně se těším na druhý díl s ním.
Prostředí univerzity, studia i lékařství bylo velmi pěkně zpracované a bylo zde vše – radosti i starosti, které každý student dobře zná. Děj plynul rychle, já jsem se nenudila a hltala jsem každé slovo. Zamilovala jsem se, aby mi kniha mohla zlomit srdce a následně ho zase slepit. Dokonce jsem i pobrečela. Po dočtení jsem se dlouho nemohla od příběhu odpoutat a neustále jsem na něj myslela.
Mohu naprosto doporučit a jelikož mě kniha vážně zasáhla, tak hodnocení bylo jasné hned po dočtení!
5/5
Tahle kniha oslovila mraky fanoušků dark romance po celém světě a 13. listopadu spatří světlo světa i u nás. Sama jsem nebyla přímo rozhodnutá, jestli si knihu pořídím, ale když jsem viděla nabídku ambasadorství, tak jsem neváhala ani vteřinu a teď doopravdy můžu říct, že vážně přečtení nelituju.
Myslím, že Adeline můžu považovat za hlavní a větší vstup do světa dark romance a rozhodně nejsem zklamaná. Adeline je mladá spisovatelka, která se přestěhuje do sídla po své babičce a chvíli na to zjistí, že má stalkera. Když najde deníky své prababičky a objeví, že i ona měla stalkera, začíná přemýšlet, jestli dům není prokletý.
Každou kapitolu doprovázejí zápisy z deníku prababičky Gigi a její smrt je opředena záhadou. Tahle část příběhu mě doopravdy bavila od samého začátku a byla jsem překvapená, co Adeline odhalila. Ještě víc mě potěšilo, když jsem zjistila, že vyjde přímo příběh Ronalda a Gigi (tak snad pak i u nás).Co se týče hlavní dějové linky, byla příjemně temná a rozhodně neodhalila vše. Musím přiznat, že začátek byl hodně pozvolný a vše se pořádně rozjelo až v polovině knihy. Rozhodně musím říct, že druhá polovina předběhla první. Příběh sledujeme z pohledu Adeline a také z příběhu Stína (Zade).
Kromě stalkingu se kniha zabývá obchodem s bílým masem a rituály na lidech. Zade bojuje proti všem "démonům", kteří dělají svět hnusným, a tak na jeho rukou naleznete krev, mnoho krve. Nebojí se mučit, odhalovat různá zvrácená společenství, kde následně vyvraždí každého viníka, a to jen proto, aby zachránil děti a ženy. Když se zamiluje do Adeline, rozhodne se, že se stane jejím stínem, aby ji získal. Adeline vzrušuje představa strachu, a tak se pomalu a jistě stává posedlejší svým stalkerem a často ho provokuje.
Já musím říct, že od půlky knihy jsem naprosto propadla a zamilovala se.I přes všechny špatnosti a temnotu jsou zde krásné světlé okamžiky, výborné odpovědi a nádherné myšlenky, které vás chytí za srdce.
„Láska je hádanka, která se mění pokaždé, když o ní někdo mluví.“
No a ten konec? OMG, co to sakra bylo a kde mám druhý díl? Okamžitě ho chci číst. Myslím, že jsem ten konec pořádně nevstřebala. Knihu mohu všem milovníkům Dark Romance jen a jen doporučit. Rozhodně doporučuji před čtením vyhledat trigger warning, kniha není vhodná pro slabé povahy.
5/5
Letošní třetí kniha s tématikou podzimu a já konečně nejsem zklamaná. Poslechnuto v originále jako audiokniha, která byla velmi příjemně namluvená. Opět si dovolím se pozastavit nad českým překladem názvu, který opravdu mně nedává smysl. Druhá věc je obálka, kdy po dlouhé době hlasuji pro zahraniční, ne českou. Mimochodem potřebuji knihu sehnat s parádní originální ořízkou.
Miluju tu atmosféru knihy a musím říct, že přesně něco takového jsem čekala, když jsem chtěla číst knihu s podzimní tématikou. Kavárna, vůně kávy s příchutí pumpkin spice, něco dobrého a knižní klub – co by si člověk mohl přát víc? Možná tak ještě jednoho sexy farmáře.
Jeanie potřebuje nový start, a tak přijme nabídku od své tety, že povede kavárnu v malém městě Dream Harbor, kde na ni čeká nejedna překážka. První a hlavní je, že Jeanie nemá v podstatě o vedení kavárny žádné představy, a to ji mnohdy dostane do nepěkných situací.Logan je samotář, který se od městečka raději straní, což se ovšem změní s příchodem Jeanie, která ho zatáhne do svých starostí.
Obě dvě postavy jsem si oblíbila. Logan byl takový hodně velký overthinker a s tím se umím ztotožnit, jelikož vím, kam mě někdy moje myšlenky dovedou. Mimochodem svým chováním trochu připomíná Luka z Gilmorových děvčat. Vůbec jsem ho nevnímala jako ufňukance (po The Ex Hex vím, co jsou to ufňukané postavy moc dobře). Oba dva si prožili svoje a oba dva si nesou nějaké trauma, se kterým následně musí pracovat a bojovat.
Příběh velmi dobře plynul a já jsem se bavila a užívala jsem si to. I přes předvídatelnost vztahu našich hrdinů zde byly momenty, které mě překvapily – např. odhalení, kdo škodil kavárně, a hlavně z jakého důvodu. Dokázala jsem se vcítit do fungování městečka, jelikož sama pocházím z maloměsta.
Trochu mě mrzela intimní scéna, naprosto bych se obešla bez ní. Byl to pro mě takový poklidný příběh a tohle ho trochu narušilo.
4/5
Tohle byla kniha, kterou jsem musela řádně zpracovat, a po dlouhé době opět nevím, jak ji hodnotit.
Když se zamyslím nad samotným tématem či motivem knihy, tak musím říct jedno velké fuj! Kdybych hodnotila jen toto, tak se nepřehoupnu přes jednu hvězdičku, ale to by nebylo hodnocení dané knihy, ale jen myšlenky, se kterou se nemohu ztotožnit.
Příběh je zařazen jako young adult, a tím pádem je jednodušší, nejsou zde nechutné krvavé popisy jedení, a má své chyby či nelogičnosti. Upřímně si přiznejme, že to má více knih tohoto žánru, a přesto jsou hodnoceny vysoko. Přesto se knize naprosto nedá upřít čtivost, nikdy jsem se nenudila a do čtení jsem se nemusela nutit, čili odpouštím drobné nedostatky.
V mnoha hodnoceních naleznete, že by lidé snesli více popisu jedení, ale na rovinu musím přiznat, že mně stačilo, co zde bylo, mám fakt dobrou a bujnou fantazii.
Maren je hodně naivní, a to, co zná nejlépe, je útěk.Když se na ni vykašle její jediná jistota – matka, vydává se na pouť za nalezením svého otce. Když potká Sullyho, který je stejný jako ona, nemá žádné hranice, zábrany a bez problémů mu uvěří. Až pouť přes celou Ameriku ji změní. Sully je její první setkání s realitou, že není sama. Následně potká Leeho, který jí nemaže med kolem pusy a je k ní naprosto přímý a upřímný. Maren je nucena se na některé situace ze svého života dívat jinak.
Travis (ošetřovatel otce) je „normální“ člověk, který je posedlý něčím zvláštním a neobvyklým a snaží se tomu všemu porozumět z opačné perspektivy. Dá Maren zajímavý náhled života, co by se stalo, kdyby jednou neutekla, a myslím, že to je ta hlavní myšlenka na konci, kterou nám autorka chtěla sdělit, že prostě Maren zkusila zůstat.
Každý, koho Maren potkala při své pouti, ji nějak obohatil a pomohl, aby Maren vyzrála (dospěla by bylo moc troufalé slovo). Posun hrdinky v této knize byl opravdu ohromný a nečekaný.
Strašně se mi líbil jeden komentář na databázi knih, kdy slečna psala, že jí spíš kniha přišla o hledání sama sebe a já s tím souhlasím a nejen o hledání, ale přijetí a sebelásce.
Ten konec mě odrovnal doopravdy. Po dočtení jsem seděla na gauči a říkala si: Co se to tam sakra právě teď stalo?!
Romantická linka nebyla nijak extra výrazná, spíš jsem je brala jako kamarády, které spojovalo společné tajemství a jen se vše prohloubilo tím, co společně zažily.
Některé zvraty byly doopravdy nečekané (Sully).
4/5
Knihu jsem poslouchala jako audioknihu, kterou skvěle namluvili Libor Hruška a Martina Hudečková
Opět se dostáváme do menšího městečka Stanhope, kde se obyvatelé navzájem znají a vypadá to, že nikdo nic neskrývá a všichni vědí všechno. Když však zmizí devítiletá Avery, začnou na povrch vyplouvat všemožná tajemství.
V knize hned na začátku dostanete poměrně velké množství postav a postupně odhalujete jejich minulost, myšlenky a tajemství. Čtenář tak dostane možnost si postupně skládat celý příběh a tvořit vlastní teorie.
Williama mi bylo v podstatě líto, protože měl na sobě velký terč, čímž nechci říct, že by neměl i on nějaké tajnosti. Avery na mě působila víc vyspěle než devitiletá holčička, nechtělo se mi věřit, že by takhle přemýšlela takhle malá holka.
Musím přiznat, že mě z počátku autorka krásně mátla a já jsem podezírala naprosto nesprávné osoby. Bohužel za mě odhalení zápletky přišlo až moc brzy. Zbytek příběhu ztrácel temporytmus, protože se děj točil v kruhu a nepřinesl nové informace, ale jen emoce jednotlivých postav. Když přišlo v poslední kapitole přiznání, tak jsem ještě čekala nějakou reakci na to, ale to se bohužel taky nekonalo.
Vlastně stačilo jen přeskládát závěrečné kapitoly i s tím, že by člověk věděl, kde Avery je, ale nevěděl by proč, což se mohlo odhalit vrámci poslední kapitoly během rozhovoru. Celé by to pak drželo čtenáře ve větším napětí a následoval by wow efekt.
3/5
Po delší pauze jsem se dostala k druhému dílu série Wavesbury a mohla jsem se vrátit ke starým známým hrdinům a prožívat nová dobrodružství. Ještě jednou bych ráda poděkovala autorovi, že mi poskytl tři díly k recenzi.
Kniha se opět skládá ze čtyř různých příběhů, které jsou zasazeny do různých období. Oceňuji chronologii na konci knihy, která krásně zařadila příběhy z prvního a druhého dílu. Dále stejně jako v prvním díle mě velice oslovily historické poznámky a dodatky, které autor přidal, a tudíž si čtenář krásně domyslí danou situaci. Poslední velké plus jsou mapy, které v knize najdete.
Všechny příběhy se mi četly dobře a děj příjemně utíkal. Kdybych ovšem musela vybrat nejlepší, tak by to byla část „Slečna podporučík“, kde se plukovník potkal s Jane, která se následně stala nedílnou součástí jeho pluku, a pak poslední část „Vzkříšení“.
Autor má velmi špatnou vlastnost zasít v člověku naději a o pár stránek danou postavu usmrtit, nebo ještě hůř znovu zabít.Upřímně si nejsem jistá, zda mu ten konec odpustím, protože takhle to být prostě nemělo.
Pokud hledáte zajímavé, napínavé, historické čtení, kde kromě skvělého humoru naleznete i nestandardního hrdinu s množstvím zajímavých vedlejších postav, tak tohle je kniha přímo pro vás.
Jelikož další díl má v názvu Vánoce, tak bych ho určitě ráda stihla co nejdříve.
4/5
Rozhodla jsem se, dát si rereading po dvou letech, abych si připomněla svět a děj. Zvolila jsem opět formu audioknihy, kterou namluvila Jitka Ježková a velmi dobře se poslouchá.
Sama jsem byla překvapená, kolik jsem si toho nepamatovala, takže pro mě kniha přinesla mnohá překvapení, i přestože jsem ji četla. Harari byl opět můj velký oblíbenec a některé pasáže s ním mě opravdu zasáhly a musím říct, že v těchto částech byly velmi zajímavé myšlenky. S Arilou jsem se momentálně sžila asi lépe než při prvním čtení. I když její impulzivnost je občas dost náročná a občas pomalu vede k samotné zkáze hlavní hrdinky, opět velmi chválím vývoj postavy. Arila v průběhu knihy opravdu hodně dospěla a tak i její názory. Celý příběh hledá svou vlastní cestu hrdiny a objevuje, co je dobré a co je špatné.
Přiznávám, že i teď po těch dvou letech jsem měla zpočátku problém se zorientovat, protože je tam opravdu hodně jmen a i událostí. Když jsem se zaposlouchala, tak už to bylo lepší a děj mi hodně rychle utíkal. Svět je vystavěn velmi zajímavě a rozhodně jsem zvědavá, co přinese následné prozkoumávání světa. Myslím, že možnosti jsou vážně neomezené. Propojení s bohy a mytologií je příjemný bonus k tomu všemu.
Jsem ráda, že je kniha čisté fantasy. I přes to, že mám ráda romantické linky ve fantasy příbězích, tak k Arile by mi to naprosto nesedělo. Mohu s klidným srdcem říct, že jsem se v průběhu čtení nenudila a užívala jsem si každý kousek. Příběh rozhodně přináší něco nového a neotřelého a jsem napjatá a zvědavá, co přinese další díl.
Hodnocení nechávám stejné jako před dvěma lety, a to na 4 hvězdičky.
4/5
Ani nevím, kde začít. Tohle splnilo veškerá moje očekávání a dostala jsem možná i trochu více! Miluju to! S každou stránkou jsem se víc propadala a zamilovávala. Příběh je krásně temný a skrývá nejedno tajemství, které postupně odhalujete v průběhu celého čtení. Zvraty byly opravdu nečekané (asi kromě toho jednoho, ale to autorce odpustím ). Za mě ideální spooky & spicy čtení.
Trůn padlých je z nové knižní série Princové hříchu a volně navazuje na předchozí sérii Království prohnilých. Ovšem není nutné mít přečtenou předchozí trilogii, aby došlo k pochopení příběhu. Knižní série se odehrávají ve stejném světě a některé postavy se prolínají skrz oba příběhy. Trůn padlých se dějově odehrává po sérii Království prohnilých a v této knize sledujeme jiného hříšného prince.Přiznávám, že zpočátku na mě působilo velmi zvláštně oslovení a mravy, které se spíše hodily do jiného století, a k tomu slovník, který byl použit. V momentě, kdy se děj přesunul do nadpřirozeného světa, tak na mě slovník postav už nepůsobil tolik nepatřičně.
Celkově děj plynul velmi dobře a nepřišla část, kdy bych se nudila. Autorka nám servírovala jednu nečekanou bombu za druhou, zápletka byla opravdu výborná a já jen se zatajeným dechem čekala, co přijde dál. Když už si myslíte, že jste něco odhalili, tak vás autorka zase zmate a zavede jinam. Najdete zde části, u kterých se zasmějete, bude vás mrazit a dokonce i krásné myšlenky, o kterých budete ještě chvíli přemýšlet.
Invido je nucen se zapojit do temné hry. Když nevyhraje, tak hrozí, že přijde o vše. Osud (nebo spíš Pán hry) mu přivede do cesty neobyčejnou umělkyní Camillu a společně se snaží vybojovat cestu k vítězství. Oblíbila jsem si Camillu i Invida, tvoří skvělý pár a krásně se doplňují.Navzájem zkoušejí své hranice a pokouší se odhalit Invidův hřích. Jejich vzájemná hra a chemie mě velmi bavily a hodně mi k sobě sedli.
Rozhodně můžu doporučit všem fanouškům fantasy, kteří chtějí zkoumat smrtelné hříchy a k tomu i další nadpřirozené postavy – sukuby, víly a čarodějnice. Upozorňuji rovnou, že někdy to bude až pekelně hříšné, ale nějak zvlášť mi to nevadilo a příběh to nerušilo. Ještě mohu říct, že zde není velký cliffhanger, který by vám nedal spát, takže vás nezabije, že další díl této série zatím nevyšel ani v zahraničí.
5/5
Druhá kniha z doporučení na podzim, opět poslechnuta jako audiokniha v angličtině a znovu zklamání.
Prvně bych ráda zmínila, že má očekávání podle anotace a i zařazení knihy byla diametrálně odlišná od příběhu, který jsem dostala. Čekala jsem milý, příjemný a možná i trochu praštěný příběh o čarodějnicích a magii.
Bohužel všechny pohromy, o kterých se mluví v anotaci, jsou v knize zmíněny a ve většině případů nejsou ani více řešeny. Když už jsou řešeny, tak nejsou více vysvětleny, např. zasnoubení Rhyse. Postavy mají odhodit své bývalé sváry, ale odhodí akorát své oblečení, a to dokonce několikrát. Jejich celá nevraživost spočívá v tom, že fňukají, jak moc chtějí toho druhého a co je krásného na druhé osobě.
Celá podzimní atmosféra spočívá v tom, že se kniha odehrává v období Halloweenu.Největší kámen úrazu vidím v tom, že když už se dostaneme k nějakému zvratu, tak místo toho, aby ho naše milé postavy řešily, tak opět skončí bez oblečení a celý týden si užívají vzájemné přítomnosti, než začnou řešit, že očarovaný předmět skončil ve špatných rukách.
Samozřejmě nesmí chybět naprosto dokonalý happy end. Za celý příběh jsem se zasmála jen jednou. Jinak to bylo naprosto nelogické a nedotažené a svým způsobem to působí, že autorka si neujasnila, jaký styl literatury chce psát.
Možná kdybych očekávala čarodějnické p**no, tak by mě kniha tolik nezklamala, ale takhle to bylo opravdu velké utrpení. Dočetla jsem jen díky tomu, že to byla audiokniha a také proto, že jsem slíbila kamarádce, že jí řeknu, jak to dopadlo.
Za sebe rozhodně nedoporučuji a na další díl se v nejbližší době nechystám.
2/5
Hned jak to šlo, tak jsem se pustila do druhého dílu a musím říct, že mě nezklamal jako první.
Koncept knihy funguje úplně stejně jako v prvním díle, takže vám ho tu složitě nemusím představovat. Akorát jako velké plus hodnotím, že zde byl přidán překlad i vtípků, které jsou u každého pojmu či sousloví použity, a tak si knihu může každý nebrňák užít na 100 %.
Čtení stejně jako u předchozího dílu ubíhalo rychle a já jsem se doopravdy hodně pobavila a smála. Největší výtlem jsem chytla u „švigrmutry“ a nemohla jsem se přestat smát. Význam mi byl jasný i bez nápovědy, ale já jsem smích prostě nemohla zastavit.
Grafika je perfektně zpracovaná a obrázky mě občas bavily ještě více než samotný text. Děkuji autorovi za pár poznámek, které mi napsal, a já jsem pak zkoumala obálky obou dílů ještě víc.
Pokud chcete nějakou odpočinkovou knihu, u které se velmi pobavíte a přitom i dozvíte něco nového, tak vám tuhle mohu jen a jen doporučit.
Za zaslání této skvělé knihy děkuji @nakladatelstvijota! :)
5/5
Nakonec tohle bylo moje první setkání s autorkou, protože ke Čtvrtému křídlu jsem se stále nedostala. Kniha byla podle mě napsaná opravdu skvěle a její čtení jsem si fakt užila. Nebudu lhát, byla to velká emoční jízda. Ať už tématem, tak i situacemi, které se tam staly. V některých momentech to opravdu nebylo jednoduché čtení a přišel i jeden moment, kdy jsem musela odložit knihu a rozdýchat, co se tam stalo.
Ember byla neuvěřitelně statečná a úžasná, jak fungovala a starala se o rodinu a všechno. Musím říct, že jsem si ji oblíbila. I pro její humor, který byl v nějaké míře v knize zmíněn. Riley byl prostě zmetek, jak se patří, a strašně mě štvalo, jak pořád zdůrazňoval, že měli plán, a ani na sekundu se nezamyslel nad tím, že to byl jen jeho plán. Celkem jsem i čekala, že to bude s ním mít větší dohru. Hokejista Josh byl zlatíčko a myslím, že si ho oblíbil každý. Z větší části se mi líbilo, jak se k Ember choval, i když taky tam byla část, kdy zapracovala jeho ješitnost. Ještě musím zmínit mladšího brášku Embera Guse, který byl také skvělý.
Skoro po většinu knihy jsem byla přesvědčena, že se bude jednat o 5/5. Protože mě to opravdu zasáhlo a vyvolalo mnoho emocí. Joshovo tajemství pro mě byla veliká rána. Bohužel, co se týče konce, tak nejsem úplně přesvědčena, že byl pojat dobře. Přišel mi takový zbrklý a nedotažený a myslím, že jsem čekala něco víc.
Kniha se mi opravdu líbila a mohu ji doporučit pro každého milovníka romantiky, který hledá v příběhu něco víc. Jestli budu číst další díl, se uvidí, ale asi bych se tomu úplně nebránila.
4/5
Opět poslechnuto jako audiokniha v angličtině. Stejně jako u předchozího dílu se mi hodně líbilo, jak byla audiokniha zpracovaná – rozhovory, klepání kláves a tak. Když tam byl zkreslený hlas, tak to sice působilo velice autenticky, ale měla jsem problém tomu naprosto porozumět.
Líbilo se mi, jak je zde vysvětlen název prvního dílu a k tomu i právě idea podcastu. Celý příběh se poslouchal dobře a děj velmi dobře ubíhal. Musím tedy přiznat, že první díl mě bavil o maličko víc než tento. Ale rozhodně stojí za přečtení.
Překvapilo mě, jak rychle Pippa vzala další případ, i když si několikrát opakovala, že do toho nechce jít a nechce do toho zatahovat svou rodinu a blízké. Pak najednou během mrknutí oka je zase ponořená naprosto do řešení případu. Čím mě naprosto Pippa překvapila, že zase bez problémů věřila někomu a z ruky dala svůj telefon. V tomhle ohledu mi přijde, jak kdyby se naprosto neposunula a byla stejně naivní jako v prvním díle.
Rozhodně zajímavé zde bylo propojení dvou případů, které vlastně vypadaly, že spolu naprosto nesouvisejí, ale nakonec se ukázalo, že toho mají více společného, než jsem čekala. Kdo za tím stojí, mi docvaklo těsně před tím, než přišlo odhalení v knize, a musím říct, že jsem to nečekala. Nakonec kniha přinesla zajímavé a nečekané zvraty, které mě doopravdy překvapily.
Kromě toho zde máme propojení s předchozí knihou, a to soudními procesy z předchozího příběhu. Doopravdy nechápu, jak je možné, že soud došel k takovému výsledku. To byl veliký šok.
Bylo opět velice zajímavé dávat si dohromady celý příběh a pomalu odhalovat tajemství, která se s příběhem pojila. Jsem zvědavá, co přinese další díl, a těším se na další překvapení.
4/5
Jako u ostatních příběhů od autorky nemohu zapřít čtivost, která i v tomto díle byla vážně skvělá, a já jsem měla knihu za tři hodiny přečtenou.
Kámen úrazu přišel v tom, že mi první polovina knihy extrémně připomínala sérii After, a i když už je to pět let, co jsem After četla, tak se to v mé hlavě nedalo minout. Na prvním díle mě právě bavily ty rozdíly mezi hlavními hrdiny – jejich výchova, jejich názory, jejich myšlení. Bavilo mě to zdůraznění předsudků...
Maddox, kterého jsem dostala ve druhém díle, není ten stejný Maddox, kterého jsem si oblíbila a zamilovala v předchozí části. Což mě vlastně mrzelo. Měli jsme Maddoxe, který by byl schopný převrátit svět kvůli Anně. Teď máme ufňukaného Maddoxe, který se strašně bojí, aby o Annu nepřišel, ale hned vzápětí udělá další věc, která jen přidává tomu, aby s Annou nebyl. Neumí nebo nechce mluvit o problémech, a když už dojde na nějaké „řešení“, tak je to sex. Anna naprosto netuší, jak se má k celkové situaci postavit. Co se mi u Anny líbilo, je rozvoj postavy, kdy se nebála stát si za svým názorem, a to před rodiči i Maddoxem. Naprosto obdivuji, že po jisté párty neodešla, protože Maddox byl doopravdy na ránu.
Rozhodně oceňuji, že opakovací části nejsou už tolik zdlouhavé a předávají spíše důležité informace a pocity. V druhé polovině se to zlomilo (Maddox se sice furt choval jako pako), ale příběh začal příjemně gradovat a objevily se nové překážky i nové postavy, z nichž některé doopravdy šokují. V knize jsou i „staří známí“ a někteří z nich nejsou tak černobílí, jak se může zdát.
Oproti prvnímu dílu tento končí naprosto ohromně. Dočetla jsem s pusou dokořán a nechápala jsem, co se to tam děje. Opravdu chcete hned skočit po dalším díle!
3.5/5
Konečně jsem se dostala ke čtení třetího dílu Royalů a musím říct, že jsem nemohla popadnout dech. Naskočila jsem doprostřed dramatu a když už jsem si myslela, že by to mohlo být lepší, tak se to ještě víc zamotalo. Byla to doopravdy jízda, první dva dny jsem si vydržela dávkovat pár stran, ale pak jsem to prostě musela dočíst (samozřejmě, že jsem nekončila ve 2 ráno).
K Reedovi a Eastonovi se už asi nemusím vyjadřovat, miluju jejich chování, jejich energii, pošťuchování s Ellou a zároveň i ochraňování. Humor byl perfektní už v předchozích dvou dílech a i teď jsem si to ohromně užívala. Ty situace, hlášky a sarkasmus jsou prostě top.
Cousins si vysílačkou zavolá o pomoc. „Potřebuju tu posily a hned. Mám tu pět rozzuřených Royalů.“
Když už jsem u těch postav, tak musím zmínit, že mě strašně štval Steve a několikrát jsem opakovala, že je totálně na přes držku. No a další postava, která by si zasloužila pár facek, byla Jordan. Když už jsem si myslela, že bych si ji mohla oblíbit, tak se zase projevila. Mrzela mě laxnost a celkově přístup Calluma. Čekala jsem, že se trochu víc postaví za Ellu a její přání ohledně bydlení a tak. Ještě musím dodat, že mě velmi překvapilo, čí bylo dítě Brooke. Naopak postava, která mě doopravdy mile překvapila, byla Dina. Zpočátku byla taky na ránu a nenáviděla jsem ji čím dál tím víc, ale ten konec? Super!
Příběh se stejně jako předchozí dva četl výborně a děj rychle utíkal. Přinesl zajímavé zvraty a překvapení. Rozhodně mohu říct, že je to velmi povedené ukončení příběhu o Reedovi a Elle. Tento díl oproti ostatním končí příjemně a nečeká na vás velký šok. Musím se přiznat, že jsem finální zápletku neodhalila a byla jsem doopravdy příjemně překvapena.Úplně minimální náznak pokračování tady je a já se na něj rozhodně časem chystám, jelikož jsem si Eastona zamilovala už v těchto třech dílech.
Celkově hodnotím sérii velmi vysoko a pozitivně. Užila jsem si zatím každou minutu, kterou jsem dostala.
5/5
Po knize jsem sáhla po skoro měsíční krizi, při které jsem neměla na knihy ani pomyšlení. Jednoznačně musím říct, že to byla správná volba, protože jsem se smála už v úvodu. Rovnou bych tímto chtěla poděkovat autorce, a to nejen za to, že mi e-knihu poskytla na spolupráci, ale že snášela mé výlevy ve zprávách. A znovu Ti opakuji: Chci víc Ruin, víc smrťáků a rozhodně jednoznačně víc Káleba
Jako v minulých dílech tu máme naše milované postavy, ale na scéně se objeví i nové postavy, např. Meggie, která do této party zapadne lépe než kdokoliv jiný. No a na příběh Tess jsem se doopravdy hodně těšila, a to jsem ještě nevěděla, co všechno přinese. Stejně jako v předchozích dílech je zde i těžší tématika a upřímně, boj Tess s jejím strachem byl popsán skvěle. Rozhodně jsem si vyprávění postav užila a našla jsem nové oblíbence. Stále mohu říct, že by mě doopravdy zajímaly i jiné osudy, tak třeba se někdy dočkáme.
Každý z dílů má své jedinečné kouzlo a působí trochu jinak, ale dohromady jako celek je to opravdu skvělý zážitek. Tento díl je trochu víc spicy než předchozí dva díly, ale příběhu to neubližuje, je zde i tak plno humoru a záhad, které jen čekají na odhalení. Díky některým předešlým náznakům vás kniha drží od počátku na vlně napětí.
Kniha se četla perfektně a stránky mi ubíhaly pod prsty a já jsem si užila každou z nich. Oceňuji, že zde autora opět přidala nějaké vsuvky z historie, ale i legendu o jezdcích a retelling Perníkové chaloupky. Rozhodně musím říct, že některé části mě doopravdy zaskočily a zvraty jsem nečekala, takže se mnou autorka dobře zamávala. No a ten konec? Haló!? Co to sakra bylo? Takže musím říct, že jsem si i poplakala, možná i tím, že jsem věděla, že prozatím (vnitřně se modlím a doufám) se loučím s Ruinami a s celou naší partou.
Jednoznačně mohu říct, že se k sérii ráda vrátím a těším se na rereading. Momentálně jako nejlepší díl hodnotím druhý, ale celá série je skvělá.
4/5
Téhle knize jsem se dlouho vyhýbala. Když mě kamarádka přesvědčovala, že je kniha vtipná, rozhodla jsem se, že to teda zkusím.
Poslechnuto jako audiokniha, kterou namluvila Sára Saudková. Všeobecně mám raději mužské interprety, ale většinou si zvyknu na ženské hlasy po nějaké době poslechu. Na tento hlas jsem si absolutně nemohla zvyknout, vůbec se mi dobře neposlouchal a hlavně paní nedokázala odlišit jednotlivé postavy, takže jsem občas měla pěkný nepořádek v tom, kdo mluví.
Knize jako takové musím vytknout opakované "óčko", které bylo skoro na každé strašně a přišlo mi to vážně otravné. I to jak o něm hlavní hrdinka mluvila a přemýšlela. Prosím, už nikdy!
Z příběhu mě spíš bavila první polovina, kdy se Caroline nastěhuje a její soused je Nabíječ a ona řeší situaci po svém. Samozřejmě jejich vzájemné setkání bylo zábavné a nevyhnutelné. Doopravdy jsem se bavila a užívala jsem si vtipy, které nám autorka přinesla. Přibližně v polovině mi přišlo, že příběh ztratil původní kouzlo a překlenulo se to v romantický příběh bez špetky předcházejícího humoru.
Velké vyvrcholení příběhu se nekonalo, asi jsem čekala něco víc, reakce Caroline na vzniklou situaci byla spíš dětinská, než jak by se měla zachovat dospělá žena. Aspoň, že v tu chvíli Samon zachoval chladnou hlavu. Následující scéna na mě nepůsobila sexy ani příjemně, spíš jsem celou dobu přemýšlela, že je to nechutný.
U knihy jsem se doopravdy pobavila, ale myslím, že tam humoru mohlo být více. Celkově hodnotím jako průměr, momentálně nedokážu říct, zda chci v sérii pokračovat.
3 /5
Když jsem viděla knihu o brněnským hantecu, tak jsem byla opravdu nadšená. K Brnu mám velmi blízko a mám tam i část rodiny a často jsem tam jezdila na prázdniny. Proto bych chtěla strašně moc poděkovat nakladatelství Jota, že mi poslali oba dva díly na recenzi.
Jelikož mi do mých velkých letních čtecích plánu přišla nečekaná čtecí krize, tak se mi zatím podařilo přečíst jen první díl, ale pojďme k recenzi.
Kniha se četla velmi rychle a stránky ubíhaly a člověk se ani nenadál a byl o velký kus dál. Na každé stránce naleznete slovo nebo výraz v hantecu, následují odpovědi lidí z ankety přímo z ulic Brna a pak vysvětlení daného pojmu. Ty ankety mě doopravdy bavily. Sama musím přiznat, že hodně výrazu jsem neznala, ale u některých jsem byla ostřílený brňák.
Vysvětlení těch pojmů bylo různorodé - někdy tam bylo jen vtipné vysvětlení, ale dost často zde byl výklad a souvislosti s historii a moje srdce historika ještě více roztálo a zaplesalo. Kromě historického původu, zde naleznete i plno slov přejatých z němčiny, což věřím, že potěší každého znalce tohoto jazyku.
Kromě vtipného slovního obsahu jsou v knize i perfektní a zábavné ilustrace, které celý svazek provázejí a dodávají tomu ještě větší šťávu a říz. Musím přiznat, že jsem se kolikrát smála jen nad daným obrázkem.
Na konci knihy naleznete slovníček, kde jsou veškeré výrazy, které v knize byly použité, takže pokud jste je zapomněli, tak si je snadno můžete připomenout.
A jako úplný závěr naleznete představení jednotlivých tvůrcu, kteří se podíleli na tvorbě knihy. Já jim strašně moc děkuji, že vznikl takový literární zážitek a těším se až se pustím do druhého dílu a doufám, že se budu bavit stejně jako u toho prvního.
5/5
Od autorky jsem četla Zatracenou lásku (pouze první díl) a teď Propast mezi námi (oboje v rozmezí několika měsíců). Musím přiznat, že se mi Propast mezi námi líbila více, jelikož se jednotlivé pohledy tolik neopakovaly a celkově mě kniha chytla a měla jsem ji během chvilky dočtenou. Rozhodně tím nechci shazovat předchozí sérii a více knihy porovnávat, jen když se jedná o knihy jedné autorky, dovolila jsem si tuhle poznámku.
Sledujeme příběh bohaté dívky Donny, která má vše, na co si pomyslí, a jedinou její starostí je, že ji nebaví balet. Jejím naprostým opakem je Sebastian, který nikdy nic nedostal na zlatém podnose a snaží se pomáhat rodině, jak jen může, aby aspoň nějak přežili. Díky shodě okolností je Sebastian nucen pracovat v domě, kde bydlí Donna, a postupně sledujeme jejich příběh.
Líbilo se mi vykreslení prostředí i postav a Strašně moc jsem si to užila. Španělština k tomu byla jen krásný bonus, který mě úplně dostal. Obě dvě postavy jsem si oblíbila a možnost nahlédnutí do jejich myšlenek. K dalším super postavám patřila i hlavní sloužící v domě Donny, jak je podporovala a pomáhala jim.
Musím říct, že si pro nás autorka připravila pár nečekaných zvratů a některé mě naprosto dostaly. A já jsem prostě nemohla odložit a přestat číst. Na konci mě hodně překvapil i Donnin otec a celkové zakončení bylo super.
Musím říct, že pokud by bylo pokračování, hodně by mě zajímal osud Donniny kamarádky Val a samozřejmě i to, jak to bylo dál s Donnou a Sebastianem.
Kniha pro mě byla emoční jízdou a já jsem si ji ohromně užila. Byly zde silné myšlenky k zamyšlení a musím přiznat, že i nějaká ta slzička ukápla. K tomu autorku podezřívám, že se čtenářům snaží způsobit infarkt. Doopravdy jsem zvědavá, co přinesou další její knihy.
4/5
Rozhodla jsem se dát si rereading této knihy a poté navázat dalšími díly. Rereading jsem si dala formou audioknihy a to v angličtině.
Audiokniha je doopravdy krásně namluvená, v rozhovorech se střídají hlasy. Celkově zde nalezneme čtyři osoby, které knihu namluvily a hlavní hlas mi byl velmi sympatický. Pokud se jedná o rozhovor, který měl být přes telefon, tak to tak doopravdy zní. Naopak když se jednalo o psané zprávy (emaily/SMS), tak je slyšet v pozadí klapání, jak kdyby to někdo přesně v ten moment psal.
Musím se přiznat, že jsem si pamatovala jen část hlavní zápletky, takže vlastně celé vyšetřování a pomalá vodítka mě znovu nutila přemýšlet a vést nějaké úvahy. Stejně tak jsem si ani nepamatovala motiv a vlastně i hlavní rozuzlení.
Příběh je za mě svižný a děj dobře utíká, rozhodně jsem se nenudila. Postupně člověk odhaluje celý příběh a musím říct, že i na druhé čtení jsem se opět nechala Zavést jinam a neodhadla jsem konec, což vždy hodnotím jako plus.
Rozhodně si myslím, že ve své kategorii tato kniha opravdu patří k povedenějším i přes občasnou naivitu hlavní hrdinky a její hloupé chování. Což by bylo neodpustitelné v klasickém thrilleru, ale v YA mě to nechává chladnou.
A ještě musím přiznat, že to, co se stalo Bonnie (doufám, že se tak jméno píše), tak mi zlomilo srdce
Příběh mohu doopravdy jen a jen doporučit a sama jsem zvědavá, co přinese následující díl.
4/5
Zpátky do Ruin! Ani nedokážu říct, jak moc jsem se těšila až znovu zavítám do tohoto světa a k postavám, které jsem si zamilovala už v prvním díle. A tak jsem tady, opět s tou skvělou partou a opět si užívám jejich příběh a spičkování.
Dovolím si trochu srovnání s prvním dílem. Druhý díl byl pro mě rozhodně více napínavější a já jsem ho hltala od začatku do konce (ano, přečetla jsem ho za den). Zase nám nastínil nějaké otázky a tentoktát jsme i dostali lákadlo na další díl, takže rozhodně plus!
V této knize sledujeme příběh Anny, Eminy kamarádky, ale nemusíte se bát, potkáte zde všechny staré oblíbené postavy a možná narazíte nějaké nové. Jejich osudy se propojují a rozhodně opět srší vtipem a sarkasmem. Kromě částí se špičkováním naleznete některé skvělé myšlenky a o to víc se mi to zapsalo do srdíčka. Každá z postav řeší své vlastní problémy a rozvíjí se. No a myslím, že všichni čekali, že se Ema přemění v něco velkolepého. Ohledně vedlejších postav, jsem zvědavá o kolik víc dostaneme na potřetí, dokonce by mě zajímal i osud některých postav, které se zde jen mihly.
Vyprávěni o Anně (alespoň její minulost) je retellingem na Popelku, která prostě měla obrovskou smůlu. Už v prvním díle zjišťujeme, že má problémy s muži a v tomto díle s tím pracuje. On ji tedy Lucien nedá moc na výběr. :D V prvním díle jsem si zamilovala Emu s Eskarem, tak mohu říct, že stejně jsem fandila i Anně s Lucienem.
Děj byla jízda na horské dráze, když už si myslíte, že se nic nepokazí, tak příjde nějaký super zvrat a ten na konci? Myslím, že se mě autorka pokusila zabít (vyžívá se v utrpení cizích - její slova, ne moje). Byla jsem ráda, že jsem dostala něco více z Ruin a přišla další tajemství, která se možná (doufám!) rozluští v dalším díle.
Osobně nakonec tento díl hodnotím lépe než předchozí (ale nechávám si prostor pro poslední díl) a jsem zvědavá, co nám přinese třetí výlet do Ruin (do úžasného světa, který má autorka alespoň pro mě skvěle vymyšlený). Nebudu lhát, těším se na další dobrodužství a vám všem mohu kníhu doporučit, pokud milujete fantasy s romantikou, která srší vtipem.
4,5/5