Cesinka Cesinka komentáře u knih

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Tak tento díl se mi zatím líbil nejvíce. Bylo v něm vše, co jsem v předchozích dvou postrádala (což neznamená, že byly špatné). A těším se, co dalšího autorka připravila

02.12.2024 5 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

Od této série jsem očekávala mnoho, po čtení všech komentářů, doporučení od přátel, nebo z internetu. První díl jsem brala jako úvod do světa, byl fajn, bavil mě, vyprávění nestálo, člověk se stále něco dozvídal atp. Od druhého dílu jsem už ale čekala více akce, které jsem se ale nedočkala. Kniha je napsána hezky, čte se dobře a nechci říct, že by byla vyloženě špatná, to určitě ne. Ale čekala jsem nějaké zvraty, změny, akci, vývoj postavy. Nic z toho ale nepřišlo. Vzhledem k tomu, že neumím nechávat série nedočtené (pokud to tedy není úplný odpad), tak určitě přečtu i další díl a třeba se konečně dočkám toho, co očekávám. Každopádně kniha to špatná není, věřím, že se mnoha lidem lidí. Není přehnaně násilná, děj má... Ale já už jsem tak nějak zvyklá na zápletky, zvraty, akce... Tak mi to hold trošku chybí. Kor v tomto žánru, kde se fantazii meze nekladou. Tak jsem tedy zvědavá, co bude dál

29.11.2024 4 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Dobře napsáno, napůl čteno, napůl posloucháno. Paní Ježková má výborný hlas.
Co se knihy týče, tak se mi moc líbí svět, který zde je. Je to trošku něco jiného, než na co jsem u tohoto žánru zvyklá. Líbilo se mi také, že se v knize pořád něco děje. Nemusí to být hned souboje, kouzla a já nevím co. Ale to, že se v průběhu celé knihy stále něco dozvídáme, je něco popisováno, vysvětlováno, zkrátka se člověk nestíhá nudit. Přesto jsem nějakou akci ke konci knihy čekala. Tož hurá na druhý díl a uvidí se, co autorka nachystala

26.11.2024 4 z 5

Vlaštovky z Černobylu Vlaštovky z Černobylu Morgan Audic

Autora ani knihu jsem vůbec neznala, narazila jsem na ni v rámci black friday u Dobrovského. A jsem ráda, že jsem ji pořídila, protože to bylo výborné. Kniha velice čtivá, ať už hlavní děj - vraždy, nebo okolí, ve kterém se děj odehrává. Fakt paráda. Celá kniha zajímavá, měla jsem problém si udělat pauzu. Je těžké si představit, jaké to muselo (a musí) být pro lidi v oblasti. Bavilo mě číst o Černobylu, záření atp. Bavili mě postavy v knize. Jsem opravdu velice příjemně překvapená.

25.11.2024 5 z 5

Pád temnoty Pád temnoty Radek Sterakdary Starý (p)

Tak tenhle díl se mi moc nelíbil. Neříkám, že by to byl vyloženě propadák, četla jsem větší hrůzy, ale už to nějak nemělo šťávu, bylo to tak nějak to samé, nejspíš by si s tím šlo pohrát více. Nejlepší pro mě byl druhý díl. Třetí už byl taky trošku kopírka se změnami, ale tohle už mi přišlo až zbytečné. A trošku se děsím toho, že nás čeká ještě díl pátý, protože si absolutně nedokážu představit, o čem by chtěl autor vytvořit celou jednu knihu. No, nechme se překvapit. Ale tento díl mě moc nezaujal

14.11.2024 3 z 5

Levá strana světa Levá strana světa Lisa Genova

Knihu jsem pořídila v rámci akce, jinak bych se k ní nejspíš ani nedostala vzhledem k tomu, že čtu jiné žánry, ale pustila jsem se do toho a měla velké očekávání vzhledem k tématu. Jsem ale maličko zklamaná. Čekala bych trošku více věnován se problematice, chápu, že je kniha psaná s jinou myšlenkou, než informovat čtenáře o všech útrapách této nemoci, přesto si myslím, že když už se pro takové téma někdo rozhodne, měl by se mu věnovat trošku více. Nejen, že by tím kniha získala na zajímavosti, ale zároveň by to člověka více vtáhlo. Další, co mi dost vadilo, že to bylo hodně rychlé. V podstatě se něco událo a najednou se už dělo něco jiného. Člověk nestačil vstřebávat sílu těch jednotlivých okamžiků, což je škoda. A v neposlední řadě se mi kniha nečetla dobře vzhledem ke stylu psaní. Nedokážu asi objektivně posoudit, ale pro mě osobně to bylo napsáno až zbytečně chaoticky a zvláštně.

11.11.2024 2 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Tento typ knih mám víceméně jako "vsuvky" k vypnutí mezi knihami, které mám jako "must read". Takže nejsem úplně schopna posoudit, jestli je v tomto žánru kniha dobrá. Nicméně pro mě účel splnila, odreagovala jsem hlavu, nemusela přemýšlet a v knize nebylo nic negativního, což bylo cílem. Četla jsem i předchozí dvě knihy. Zde bylo od počátku poměrně dost jasné, jakým směrem se bude děj odvíjet, což by mi asi za normálních okolností vadilo, ale vzhledem k tomu, jaký měla kniha splnit účel, jsem to neřešila. Napsáno to bylo jednoduše a čtivě, takže se kniha opravdu dobře čte. Jako oddechovou knihu hodnotím kladně

11.11.2024 4 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Po předchozích dvou dílech, kdy jsem byla malinko méně nadšená, než z předešlých, jsem si opět spravila chuť. Výborný díl

05.11.2024 5 z 5

Poslední hvězda Poslední hvězda Radek Sterakdary Starý (p)

Tento díl se mi líbil mnohem vice, než předchozí. Bylo v něm více akce, více vztahových linek (nemyslim ty milostné), zvraty, atp. Žádná z postav mi vyloženě nevadila, psáno je to hezky, dobře se to čte

02.11.2024 5 z 5

Stříbrné město Stříbrné město Radek Sterakdary Starý (p)

Tento žánr mám moc ráda a kniha ke mně přiletěla v rámci čtenářské výzvy, kterou jsme si dali s kamarádem. Vůbec jsem tuto sérii neznala. Popravdě mě to zpočátku moc nebavilo, oproti jiným knihám v tomto žánru, které jsem četla, to byla trošku nuda, roztahané, nezajímavé. V druhé polovině knihy jsem tomu ale celkem přišla na chuť a už se četlo lépe. Konec byl celkem fajn, trošku se konečně dělo něco, co mě nutilo číst dál. Takže to hodnotím ve finále obstojně. A těším se na další díl

28.10.2024 4 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

(SPOILER) Dějová linka asi celkem v pohodě, čtu tyhle knihy jako odreagovaní a maličko jako odpočinek hlavě mezi všemi těmi vraždami, které jinak čtu. Což tenhle typ knih splňuje.
Sophii mi oproti předchozí knize přišla úplně jiná, jasně, stalo se něco, co ji ", změnilo", ale bylo to asi až moc. Nicméně nebyla alespoň nějaká otravná či nesnesitelná. Todd byl až přehnaně dokonalý, což mi trošku vadilo, ale co, je to to romanťárna. Děj byl ale celkem předvídatelný a ve chvíli, kdy četla Sophii emaily se zakázkami, tak mi bylo celkem jasné, jak to dopadne. Ale jo, četba fajn

27.10.2024 4 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Tento žánr moc nečtu, vzala jsem to spíše jako oddechovku od brutálních vražd, které běžně čtu. Ale knihu i přesto hodnotím kladně. Splnila svůj účel oddechové četby a děj byl zároveň celkem fajn, autorka má moc pěkný styl psaní

24.10.2024

Nenávist Nenávist Chris Carter

Jako zatím každý díl, hodnotím i tento kladně. Carter umí čtenáře vtáhnout do děje a postaba Roberta je už tak nějak mojí součástí. Ačkoli byl díl maličko odlišný od těch posledních, líbil se mi. Přesto se ale těším na nějakou větší divočinu v dalším díle

24.10.2024 4 z 5