Jana-Marie Jana-Marie komentáře u knih

Sběrači borůvek Sběrači borůvek Amanda Peters

Kdybych mohla, dám ještě víc hvězdiček. Moc krásná kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout, krásný styl, jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Jako bych s knihou/hrdiny souzněla.

10.11.2024 5 z 5

Ostrov tajemství Ostrov tajemství Patricia Wilson

Na knihu jsem se velmi těšila, ale velké zklamání a odkládám nedočtené. Hlavní hrdinka mě celkem štvala svou naivitou a povrchností, příběh ze současnosti mi přišel velmi jednoduchý a nezáživný. Příběh z minulosti byl úžasný a od něj jsem se nemohla odtrhnout. Nicméně - to bohužel nestačilo, abych knihu dočetla - děj mi přišel velmi natahovaný a stejné věci byly opakované stále dokola - pokud by bylo napsáno "efektivněji", určitě bych knihu dočetla a neodkládala v půlce. Super námět a určitě zajímavé věci z historie, bohužel špatné zpracování.

01.11.2024 1 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Kniha čtivá, ale taková tuctovka - za týden už si nebudu pamatovat, o čem bylo. Také - četla jsem knihu ve čtečce a překlad byl podle mě hodně špatný. Nejsem si jistá, jestli se budu pouštět do dalších dílů.

23.10.2024 3 z 5

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

Nádherná kniha, nemohla jsem se odtrhnout. Autorka je opravdu skvělá - již druhý titul, co jsem od ní četla a rozhodně ne poslední. Velmi oceňuji, že krom krásného a parádně promyšleného příběhu, jsem se dozvěděla i něco z historie.

14.10.2024 5 z 5

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Překrásná kniha. Příběh byl celkem smutný, ale i tak se velmi dobře četl a bylo to takové pohodové a příjemné čtení, na které jsem se vždy těšila. Víc takových knih!

11.10.2024 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Velmi čtivá kniha, nemohla jsem se odtrhnout. Také se mi líbilo, že nebyla plná násilí, ale měla zajímavý příběh, konec překvapil - určitě stojí za přečtení.

30.09.2024 5 z 5

Nebe nad Kilimandžárem Nebe nad Kilimandžárem Leah Bach (p)

První třetina knihy mě moc nebavila. Jakmile se děj přesunul do Afriky, tak jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Nicméně - poslední část knihy mi už přišla moc. Autorka měla podle mě knihu ukončit v okamžiku, kdy se hlavní hrdinka usídlila na farmě; vše, co se následně odehrávalo, mi přišlo už moc překombinované a odfláknuté - na posledních pár stránkách se toho odehrálo strašně moc a bohužel mi to pokazilo hezký pocit z knihy.

20.09.2024 3 z 5

Panenky z ráje Panenky z ráje Barbara Wood

Kniha zajímavá - oceňuji, že jsem se dozvěděla více o životě v Egyptě tehdejší doby, o politických nepokojích atd. Nicméně - asi na mě v knize bylo až moc postav a příběhů a jako celek mě kniha moc neoslovila, od autorky jsem četla lepší.

08.09.2024 3 z 5

Matčin stín Matčin stín Diane Chamberlain

Krásná a čtivá kniha - nemohla jsem se odtrhnout.

24.08.2024 5 z 5

Čtyři vichry Čtyři vichry Kristin Hannah

Překrásná a nezapomenutelná kniha (žádná tuctovka, nikdy na tento příběh nezapomenu). Vedle Velké samoty jedna z nejlepších knih, jaké jsem četla. Mimo jiné oceňuji, že jsem se dozvěděla více z historie USA a o těžkém životě v tehdejší době. Kniha byla dost smutná, v závěru jsem si i poplakala.

19.08.2024 5 z 5

Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Kniha velmi čtivá a pro mě zajímavá. Líbilo se mi, že to nebylo plné krve a násilí, moc mě zajímalo, co se tehdy stalo. Jenom samotné vysvětlení záhady mě tak nějak nepříjemně překvapilo (nebylo v souladu se začátkem knihy a tak mi nedávalo úplně smysl) - proto dávám o hvězdičku méně.

06.08.2024 4 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Krásná kniha. Oceňuji, že jsem se dozvěděla více o životě přistěhovalců do New Yorku a tehdejší době, která rozhodně nebyla růžová. Začátek byl velmi brutální a skoro mě odradil od čtení - proto dávám o jednu hvězdičku méně.

28.07.2024 4 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Jsem překvapená, jak dobré hodnocení tady kniha má. Do čtení jsem se musela nutit, dlouho jsem se snažila - na základě krásných komentářů tady - přesvědčit, že kniha se rozjede, bude zajímavější atd., bohužel se tak nestalo. Za mě je kniha brak s velmi předvídatelným koncem, příběh jde jen po povrchu a většina knihy popisuje erotické scény. První a asi poslední kniha od autorky, do které jsem se pustila.

12.07.2024 ztráta času

Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Krásný příběh, velmi příjemné čtení. Je to taková pohádka pro dospělé, od začátku bylo jasné, o čem příběh bude, ale to nevadí - i tak se mi moc líbilo - asi jsem zrovna takovou knihu potřebovala.

07.07.2024 5 z 5

Nehoda Nehoda C. L. Taylor

Kniha celkem čtivá, ale nic převratného - řadím spíše k podprůměrným.

02.07.2024 3 z 5

Žena v polární noci: Rok na Špicberkách Žena v polární noci: Rok na Špicberkách Christiane Ritter

Opravdu nádherná a vyjímečná kniha. Parádní čtení o světě, o kterém jsem nic nevěděla, o to lepší, že je podle skutečnosti. Určitě stojí za přečtení.

28.06.2024 5 z 5

Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Super kniha, velmi čtivá - příběh se postupně hezky rozvíjel a nemohla jsem se od něho odtrhnout. Určitě stojí za přečtení.

18.06.2024 5 z 5

Šest let Šest let Harlan Coben

Po dlouhé době zajímavý thriller, který měl dobrý spád - přečetla jsem jedním dechem. Líbilo se mi, že nebylo nijak brutální a plné násilí (jak bohužel u thrillerů poslední dobou zažívám) a mělo zajímavý a originální příběh. Určitě vyzkouším i další autorovy knihy.

04.06.2024 5 z 5

Dům stínů Dům stínů Pamela Hartshorne

Nádherná kniha, nemohla jsem se odtrhnout a na čtení se vždy hrozně těšila - tohle už jsem dlouho u knížky nezažila. Kdyby to šlo, dala bych ještě víc hvězdiček.

27.05.2024 5 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Kniha mi přišla nereálná a zvláštní. Na odreagování asi fajn, ale nic převratného. za týden už si nebudu pamatovat, že jsem četla, resp. o čem vůbec bylo.

18.05.2024 2 z 5