Bookish_Adria Bookish_Adria komentáře u knih

☰ menu

Přelomená čepel Přelomená čepel Melissa Blair

Od kamarádek jsem slyšela, že nemám mít velká očekávání, a že jim to přijde jako kopírák na skleněný trůn.
No jisté prvky v příběhu byly. Ze začátku jsem měla šílený problém se začíst. Moc jsem nechápala co se děje. Kniha nás upozorňuje, že se zde nachází vážnější témata jako násilí, alkoholismus a mnoho dalšího.. Takže musíte zvážit jestli se do toho chcete pustit. Hlavní hrdinka pracuje pro krále. Vraždí vše co jí přijde pod ruku. At už to jsou děti nebo dospělí nemá slitování. I když jí to pak v noci straší. Snaží se to utlumit alkoholem, na kterém je závislá. Chápala jsem proč to dělala, ale nechápu proč ji zaměstnával král a nebo jak je možné, že si nezlomila krk, když opilá skákala ze střechy na střechu :D K postavám jsem si za tu dobu nevybudovala žádný vztah.
Keera dostala za úkol najít Stína a přinést jeho hlavu. Vydá se ho tedy hledat a přidá se na jeho stranu a usilují o to, že krále společně svrhnou. Jenže jsou tady i jeho synové...

Celý příběh se nic zajímavého neděje. Máme tady sice nymfy a elfy. Miluju tyto nadpřirozené tvory, ale je škoda, že nedostali větší pozornost.
Já tady asi nemám k tomu co říct. Takový velký průměr...

10.09.2024 2 z 5


Ocelová liga Ocelová liga Adéla Rosípalová

Máme tady úplnou novinku od známé české autorky, která dle mého umí perfektně vystihnout LGBTQ komunitu!
Jedná se o akční fantasy knihu, která mi přišla dokonalá už jen tou perfektní obálkou. Jak už nám název napovídá bude to rozhodně stát za to.
Autorka se nechala inspirovat starověkým Římem a za mě je to originální a vlastně jsem ještě nic takového doposud nečetla, takže bylo zajímavé a záživné si knihu přečíst.
A o čem tedy příběh je?

Příběh se odehrává na smrtící akademii, kde se momentálně vyšetřuje vražda jedné studentky. Byla brutálně zavražděná a je jasné, že za tím stojí někdo ze školy. Proto začne vyšetřování a hledání vraha. Jenže na škole je každý podezřelí. Na akademii smrtícího umění se žáci učí jak bojovat, intrikovat a zabíjet. Výcvik ve škole je náročný a brutální. Postavy v příběhu si rozhodně zamilujeme. Hlavní postavou je Vitus, který má temnou minulost, o které zatím nic moc nevíme. Vitus udržuje svůj milostný vztah s Mitem, kterého si rozhodně zamilujeme. Rozhodně vás zaujmou i další postavy ve škole. Ze začátku mi trvalo se ve všech těch postavách zorientovat, kdo je kdo. Čekala jsem, že v příběhu budeme řešit a snažit se zjistit, kdo je oný vrah, ale tohle bylo dáno do pozadí, což je škoda. Za to jsme tady měli možnost sledovat jak hlavní postavy cvičí v boji a soutěží.

Romantická linka mezi Vitem a Mitem se mi rozhodně líbila. Bylo to hezky a barvitě popsáno a klidně bych od autorky brala i něco víc spicy, protože tohle jí opravdu jde.
Do příběhu jsem se hezky začetla a líbilo se mi to. Mělo to na mě takovou dark academi vibes. Rozhodně doporučuji čtení na podzim a věřím, že to bude mít své kouzlo.
Konec příběhu mě překvapil a strašně bych brala klidně i pokračování.

Za poskytnutí knihy moc děkuji @humbook a @humbookblogeri spolupráce.

09.09.2024 5 z 5


Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Máme tady další hokejovou knihu, u které jsem si všimla, že má pozitivní ohlasy.A já se přiznám, že to bylo dobrý, ale úplně mě to asi nepohltilo jak jsem čekala.

Zanders je hokejová hvězda. Na první pohled působí jako velký sukničkář a hajzlík. Od samotného začátku mě tímto štval… Postupem času se ale ukazuje, že není takový za kterého ho většina lidí má. Líbí se mi jak miluje děti v tomto směru má u mě velký plus.

O hokeji tady toho moc není. Když Zanders letí novým letadlem s novou posádkou, tak zjistí, že tentokrát je bude personál doprovázet celý rok. Stevie je letuška, která přijde do křížku s tímto namyšleným hokejistou. Už v první vteřině se stanou nepřáteli. Zanders se rozhodne, že po celý rok ji z práce udělá peklo. Zvonek pořád zvoní a on ji ukazuje, kdo je tady šéf. Stevie ho obskakuje jak jen to jde. Dříve pracovala jako letuška pro svého bratra. Ale momentálně zkusila tohle. Stevie je nesevědomá žena, která si prošla svým a není se čemu divit. Přesto se mi líbí strašně jako hlavní hrdinka. Její styl oblékání a přemýšlení. V příběhu se mluví i o duševních problémech. Jsem ráda, že se na to poukazuje, že i muži mohou něčím takovým trpět.

Líbila se mi chemie mezi hlavními postavami. I jejich odolávání. Tématika vztahy, rodinné vztahy či psychické problémy jsou důležité a je potřeba o nich mluvit. Tímto velké plus !

04.09.2024 3 z 5


Zkouška ohněm Zkouška ohněm Katherine Center

První díl Bodyguardka byl naprosto úžasný! Ten humor a postavy. A teď tu máme druhý díl, který je úplně z jiného soudku.

Zkouška ohněm je z jiného prostředí a zaměřuje se na hasiče. Autorka má skvělý styl psaní a ví co dělá. Hlavně se skvěle poprala s tímto příběhem.
Tentokrát se zaměřila na hlavní hrdinku, která se živí záchranou lidí.
Je totiž profesionální hasička což není moc obvyklé. Ženy zrovna tuhle práci dvakrát nedělají. A pokud ano, tak je velmi podceňují. Cassie vždy chtěla zachraňovat a pomáhat. Žila daleko od své rodiny, ale když jí její matka zavolá, že by potřebovala, aby se přestěhovala zpět domů a na rok se o ni postarala, protože je nemocná.

Cassie je na svou matku naštvaná, protože ji v šestnácti letech opustila a nedokáže jí to stále odpustit. Bohužel se dostane do situace, kdy musí odejít a dostane příležitost se ucházet o práci v Bostnu, takže se zároveň bude starat o svou nemocnou mamku. Cassie ví jak moc těžké je na stanici zapadnout mezi samé muže. Není jediná koho přijali a objeví se tam zelenáč - nováček. Kterého tak trochu dostane na starost a musí se o něj starat. Cassie jako dítě zažila trauma a od té doby nechce na lásku ani vztah pomyslet, ale tady se do nového hasiče zakoukala. Cítila se sním skvěle a to jí stačilo. Jenže příběh je plný napětí a jiných událostech.

Příběh slupnete jako malinu za jedno dopoledne. Bylo to hezký, smutný, ale zároveň úžasný.
Na první díl to ale rozhodně nemá.

02.09.2024 4 z 5


Teorie lásky Teorie lásky Ali Hazelwood

Ali Hazelwood řadím mezi své 3 top autorky. Miluji její vášeň k vědě a psaní, který jí jde naprosto úžasně a je za mě velmi talentovaná. Netuším jak to autorka dělá, ale já se prostě nedokážu od knihy odtrhnout a naprosto mě to prostředí a ty postavy pohltí.

Elsi je dívka mnoho tváří. Nastaví vám zrovna takovou jakou chcete vidět. Je nesebejistá a neumí ukázat svou skutečnou tvář, protože se bojí zklamání a odmítnutí od lidí, a tak hraje svou roli. Pracuje jako teoretička fyziky, ale moc si tím nedokáže vydělat, i když má práce nad hlavu. Její zdravotní stav a studeňská půjčka je finančně náročná.
A tak za peníze hraje falešnou přítelkyni. Lidé si ji můžou najmout a ona dokonale vystihne jakou osobnost má mít, aby se rodině a přátelům zalíbila. A takto se vlastně seznámí s Jackem. Falešně totiž randí s jeho bratrem a nemůže ho vystát. Setkala se s Jackem jen třikrát a vždy jí urputně sleduje a nedokáže v něm číst. Netuší jakou roli má u něho hrát. Když dostane pracovní nabídku, ale musí porazit svého kandidáta, tak zjistí, že zrovna Jack Smith je v komisy a k tomu experimentální fyzik. Což vůbec netušila. Jelikož ji Jack znal jako přítelkyni svého bratra a knihovnici, tak si myslel, že lže. Elsi mu nemohla říct pravdu dokud to neudělá jeho bratr. Takže se snaží získat místo v práci, kde je velmi těžké se prosadit. Mezi ní a Jackem je šíleně hmatatelné napětí. Líbilo se mi jak si se vším autorka vyhrála. Její přirovnání, popis všech těch zajímavých věcí, kterým jsem stejně nerozuměla a pochopí to jen lidé v oboru. Líbilo se mi, že autorka nám ukázala jak dětinsky se lidé na akademii chovají. Kdy teoretici soupeří s experimentami. Elsi zjišťuje a učí se najít samu sama díky Jackovi. Taky v příběhu máme hlavní postavu s cukrovkou a je zajímavé vidět jak špatné zdravotnictví jinde je a nebo jak se někteří lidé k tomu staví.

Tento díl je za mě nejpikantnější, ale já si to šíleně užila. Jacku, kde jsi ? Užasný, charismatický muž.
Doporučuji všem milovníkům Ali

02.09.2024 5 z 5


Bezmocná Bezmocná Lauren Roberts

Moje srdeční záležitost a jedna z mých 3 TOP knih, kterou dokážu číst dokola a dokola.Ale to už víte, protože jsem ji už v angličtině hodně vychvalovala. Příběh sice není nějaký originální,ale přesto si zamilujete postavy.Královstvím se prožene Mor a díky tomu většina získá schopnosti.Těm kterým se nepoštěstí jsou buď vyhnáni a nebo popraveni.Většina obyčejných se schovává.Hlavní hrdinka Paedyn Grayová nemá žádnou moc a je obyčejná.Proto ji její otec naučil jak se má bránit.Pae je velmi chytrá, bystrá a nic jí neunikne.Proto dokáže v lidech číst a díky tomu přežila tak dlouho na ulici.Společnost jí dělá její věrná kamarádka a švadlena Adena,která je poklad. Když se omylem zaplete s Kaiem Azerem,který je z královské rodiny ještě nečeká kam tohle všechno bude směřovat.V království se vždy konají očistné zkoušky. Věřím,že tohle bude hodně lidem připomínám Hunger Games,ale nenechejte se tak úplně zmást.Pae i Kai jsou mezi vyvolenými a musí se zkoušek zúčastnit.Dostane se na hrad a ve společnosti Kaie odkrývá pravdu v králoství.Kai je druhým synem krále.Vládne neuvěřitelné moci a schopnosti.Je něco jako nájemné vrah.Bude sloužit svému bratrovi až na to přijde čas.Je velmi sympatický a koketní.Pae ho očaruje od prvního okamžiku a bude se snažit získat její pozornost.Za příběhem se skrývá daleko více.Pae nám vypráví o její minulosti a o tom co se stalo s její rodinou.Snaží se všechny oklamat svou mocí a doufá,že přežije.Já příběh miluji,protože prostě KAI je moje láskapro autorku je tohle její první kniha,která bude Young adult,takže ne nečekejte něco spicy.Ale absolutně to nepotřebujete.Mezi postavami to jiskří šíleně.Postavy jsou vtipné a je těžké si je nezamilovat.Máme tady slown burn a trochu milostný trojúhelník.Magii a zkoušky. Rozhodně se nebudete nudit.Jednu výtku ke knize mám,ale to je spoiler.Ve druhém díle jsem se ujistila, že to autorce trochu nevyšlo,ale třeba se ve třetím vše vyřeší?No rozhodně doporučuji!!!!

01.09.2024 5 z 5


Na trestnej lavici Na trestnej lavici Teagan Hunter

Máme tu už čtvrtý díl této skvělé hokejové senzace od známé autorky Teagan Hunter, která je touhle romancí známá a oblíbená.
Já ji přečetla za jeden den, ale dala jsem si čas na to všechno vstřebat. Po dvou týdnech musím říct, že si stále stojim za tím, že tohle byl vážně nejslabší díl z celé série.
Asi ti bylo dějem a postavami. Chyběl mi tam prostě ta vášeň a chtíč. (Nebo aspoň já ji necítila)

Další díl z této série Carolina Comets se zaměřuje na nejstaršího hokejového hráče Owena Smitha, který na mě vždy působil vyzrále a byla jsem na jeho postavu v tomto díle velmi zvědavá. I tak mě jeho příběh absolutně nezaujal. A za mě tato postava byla nemastná a neslaná.

Hlavní hrdinkou je Emilia, která je o deset let mladší než Owen což mi vůbec nevadilo. Ta věková hranice byla dle mého naprosto ideální a adekvátní.
I když šlo vidět, že každý mají v tomto věku úplně jiné priority a od života očekávají něco zcela jiného.

Bohužel Emilia mě jakož to hlavní hrdinka nijak neoslovila a ani si nezískala moje srdíčko. U Owena šlo aspoň vidět, že cítí nějaké city k ní, ale to už se nedá říct o Emilii.
U ní mi přišlo, že spíše jen vzpomínala na onu noc, kterou by si ráda zopakovala. Hodnoty svého života změnila a začala se soustředit čistě na svou kariéru.

Opět se tu setkáváme s celým hokejovým týmem a jejich přítelkyněmi, takže krásné shledání všech postav. Což já vždy oceňuji a ráda se k nim vracím a zjišťuji, kam se v životě posunuly.
Nesmí chybět humor, ale je tu v menších doušcích, než jsme zvyknutí z předešlých dílů.

Začátek příběhu začal zajímavě, ale od poloviny už to nadšení upadalo. Závěr byl trochu přeslazený, ale mně se to líbilo.

Em pracuje jako manažerka soc.sítí pro hokejový tým. Kdysi si užila nezávaznou noc s pohledným náhodným chlapíkem, protože byla čerstvě po rozchodu.
Neměla sebemenší tušení o koho se jedná. Strávili společně celý víkend, ale pak už se neviděli. No do doby než zjistili o koho jde. Na pracovišti je zákaz vztahů s kolegy. Přišla by tak o práci, kterou dlouhé roky buduje a to platí i o něm. Jenže dostane úkol, kdy musí udělat medailonek o onom hokejistovy. Owen nemá zájem sní spolupracovat, ale jak už to bývá nakonec se tak stane. Začnou se najednou všude potkávat. Něco mezi nimi proběhne a nakonec si musí vybrat co dál..
Stojí jim vztah za to, že si zničí kariéru na které tvrdě pracovali ?

28.08.2024 3 z 5


Poslední absolvent Poslední absolvent Naomi Novik

Poslední absolvent je druhý díl ze série fantasy knihy Scholomance.
Nese se ve stejném duchu jako první díl. Smrtící vzdělání skončilo velmi napínavě a v druhém díle nám autorka shrnuje všechny důležité věci.
Naše hlavní hrdinka Galadriel má před sebou už poslední ročník ve škole. Zkoušky bývají těžké a smrtící. El se proto pilně připravuje. A však škola jí to vůbec neusnadnuje a pořád na ni posílá různé stvoření. El ví, že tento rok bude náročný, a však se o tom ujistila v minulém ročníku, kdy zjistila jak mocná opravdu je. Vztah mezi ní a Orionem je stále zamotaný, ale jsou spolu tak sladcí. Orion je zklamaný, protože je hrdina a je zvyklí zabíjet příšery, ale všechnu práci odvede právě El. Jejich schopnost Mana je právě díky tomuto čerpána a je obtížné jí získat.

Škola se jim snaží napovědět, že se něco děje, a že je potřeba, aby se všichni společně dali dohromady a čelili tak nebezpečí.
Vymýšlejí nebezpečný plán, který není 100% jistý zdali vyjde. El má sarkastický smysl pro humor, ale líbí se mi jako hlavní hrdinka. Není taková ta typická, ale díky tomu se sní ani na krok nenudíte. Od minulého ročníku dost dospěla a líbilo se mi, že se snaží pomáhat i ostatním a nejsou jí lhostejní.

Konec byl zase šokující a nutí vás hned pokračovat ve čtení, protože potřebujete vědět jak to skončí.

26.08.2024 4 z 5


Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Úsvit Onyxu je nová fantasy kniha ze série Kameny moci. Co jsem koukala tak by se mělo jednat o trilogii.

Hlavní hrdinka Arwen je velmi optimistická. Je léčitelkou, protože ráda pomáhá lidem, ale také má tajnou schopnost. Umí uzdravovat lidi. Království proti sobě bojují a král odvedl jejího bratra do války. Už rok se jim neozval a oni mysleli na nejhorší.

Arwen se obětuje vůči své rodině a nechá se uvěznit u svého největšího nepřítele. Jelikož tam ví o její moci, tak ji chtějí využít na léčení svých vojáků.

Když však Arwen skončí v žaláři a seznámí se tak s krásně pohledným a velmi flirtujícím spoluvězněm začne přemýšlet o útěku.
V příběhu pomalu odhaluje pravdu. A konec je jedno překvapení za druhým.

Je to krásný příběh, plný humoru a sarkasmus. Hlavní hrdinka mi padla hned do oka a je skvělá. I ostatní postavy jsem si oblíbila. Náš vězeň je oříšek, ale to jeho koketování jsem milovala. Příběh plyne krásně a je to rozhodně čtivé. V hlavě mi vířilo nespočet teorií a tak trochu jsem některé odhadla a jiné ne.
Pokud chcete zajímavou fantasy knihu, která je plná magie a chtíče, tak vřele doporučuji.

24.08.2024 4 z 5


Barva moci Barva moci Noční Tichošlápek

Novinka od české autorky Barva moci na mě svou obálkou působila trochu jako erotický román, ale nenechte se zmást.
Jedná se o českou literaturu pro ženy. Na mě to působilo jako psychologický román spíše, kdy je důležité číst mezi řádky a dostat se hlavnímu záporákovi do jeho hlavy.
Bylo zajímavé sledovat vývoj hlavní postavy a zkoušet pochopit jeho myšlenky a chování.

A o čem tento příběh je ?
Příběh začíná tím, že poznáváme hlavního hrdinu Thomase Lifara, který se zrovna chystá se svým spolubydlícím na párty. Thomas studuje na taneční škole v NY. Zaměřuje se na balet, kde jde ve stopách svého talentovaného a slavného otce. Tímto je na něho ze všech stran vyvíjený tlak a on sám je na sebe dost přísný.
Když se dostaví se svým kamarádem na akci, tak spatří dívku, která ho zaujme. Studuje také balet a je velmi nadaná. Jeho kamarád ho vybízí, aby ji sbalil, protože ví, že to nebude jen tak jednoduché. Nakonec spolu uzavřou sázku a po několika měsících silného snažení ji nakonec vyhraje.

Clara Hellerová studuje na stejné škole a je vynikající v tom co dělá. Její rodinná situace nikdy nebyla lehká, a když se zamiluje do Thomase, tak se tím vším něco změní.
Thomas se svým otcem nevychází, protože ho jen komanduje a shazuje a na něho to má dopad. Snaží se Claru ovládat a kupovat si ji drahými dárky.
Celý příběh pojednává o tom, že se musíme zamyslet, kdo je v příběhu opravdu ten záporák. Proč se Clara nechala tak lehko zmanipulovat? Proč se Thomas choval, tak jak se choval?

Za příběhem se skrývá opravdu mnoho. Vidíme jaký dopad na nás může mít výchova. Že i muži se mohou sebepoškozovat. Toxický vztah, kde vládne manipulace a jak je jednoduché se nechat ovlivnit. Líbí se mi jak se autorka s tímto vyhrála a kolik důležitých věcí do knihy zakomponovala.

15.08.2024 5 z 5


Kdyby zůstal se mnou Kdyby zůstal se mnou Laura Nowlin

(SPOILER) Kdyby zůstal se mnou jsem zaregistrovala na Tiktoku, kde to mělo docela velký úspěch.
Podle obálky a anotace jsem si myslela, že se bude jednat o smutný příběh a psychicky jsem se na něj připravovala.
Ale bohužel tomu nebylo tak. Když se člověk nad tím celým zamyslí, tak určitě tam byly věci k zamyšlení, ale čekala jsem spíše více emoční jízdu.

Příběh vypraví o přátelství, lásce, depresích a smrti. Autumn a Finn se společně narodili na podzim. Už od malička byli nerozluční a byli si stále na blízku. Čím, ale dospívali tím se jejich city přeměňovaly. Jednoho dne jejich přátelství nečekaně skončilo a nikdo netušil proč. Jejich maminky byly nejlepší kamarádky a tak se Autumn i Finn stále vydali. Celý příběh máme z pohledu Autumn jak nám odvypráví celé čtyři roky, které trávila na škole. Bylo to zdlouhavé a místy nezáživné. Ona si našla přítele a on zase přítelkyni. On byl oblíbenec a ona chodila s vyvrhelem školy. Celý příběh se tedy nese v duchu toho, jak nám Autumn vypráví co se v jejím životě děje. Objevují se zde psychické problémy její maminky, které má kvůli manželství, ale i u Autumn zaregistrujeme, že se s tím potýká. Líbí se mi, že její maminka zareagovala tak, že ji dala k psychologovi, aby její problémy řešili.

V příběhu jsem se ztrácela kolik jim věkově je, protože tady byly časové skoky. Styl autorčina psaní mi nesedl, protože ve mně nic nevzbuzoval a opravdu jsem se těšila až to dočtu. Konec byl předvídatelný a smutný, ale bohužel to ve mně nic nezanechalo. Něco tomu celému chybělo. Věřím, že mladším čtenářům by se to asi mohlo líbit.

14.08.2024 2 z 5


Profesorka Profesorka Freida McFadden

Královna thrillerů Freida McFadden, která napsala její nejznámější knihu Pomocnička/Pomocnice.

Díky této knize jsem propadla tomuto žánru, a když jsem zjistila, že na Slovensku vyšla další její kniha, která u nás ještě není, tak jsem neváhala ani minutu a musela jsem se do ní pustit.



Freida opravdu moc dobře ví jak napsat poutavý a napínavý thriller, který vás od první věty vtáhne do příběhu. Knihu zvládnete za jeden jediný den přečíst, protože ji nedokážete odložit.

Příběh je psaný z více pohledů. Eva a její manžel Nate pracuji společně ve stejné škole jako učitelé. Na první pohled se může zdát, že vedou dokonalý život, ale není tomu úplně tak.

Eve i Nate dostanou do třídy Addie, které minulý rok umřel otec a poté způsobila rozruch na její škole. Jeden z učitelů byl nařknut, že vede románek právě s Addie.

Eve jí proto nevěří a je velmi podezíravá. Za to Nate ji pořád ochraňuje a obhajuje. Příběh z pohledu Addie se mi velmi líbil a bylo zajímavé zjištovat její tajemství, tak jako u Nate a Eve.



Celý příběh jste jako na trní, protože netušíte jakým směrem se to bude celé ubírat. I když jsem měla menší vidinu jak nejspíše příběh skončí, tak tomu vůbec tak nebylo. A opět jak jsem u autorky zvyklá jsem měla pusu dokořán, a ještě i dnes nad tím celým přemýšlím.

Nemůžu se zcela vypsat, protože byt jen jediný náznak a mohla bych vám všem něco vyspoilerovat a o to vás nemůžu připravit.

Pokud rádi čtete tento žánr, tak autorku doporučuji všemi deseti. A pokud nečtete thrillery, tak vám opravdu vřele doporučuji zkusit právě Freidu. Její knihy jsou pro mě velmi odpočinkové a je fajn zkusit i něco jiného než jen fantasy nebi romantiku. Taky máte napětí a nevíte co od příběhu až do konce můžete očekávat. Já miluji, že si během příběhu dělám vlastní teorie a tipuji, kdo za tím vždy stojí, ale ani jednou se mi to u Freidy nepodařilo

13.08.2024 5 z 5


Vzpomínky a vrazi Vzpomínky a vrazi Morgan Rhodes (p)

Vzpomínky a vrazi je naprosto skvělá fantasy kniha. Jedná se o první díl a už teď vám můžu říct, že se nemůžu dočkat pokračování a snad ještě letos se ho dočkáme.

Josslyn je mladá dívka, která vyrůstala v přepychu. Žila si opravdu krásný život, dokud čaroděj nezavraždil jejího otce. Tím se její život změnil od základu. Magie v tomto světě je špatná a zakázána. Kdo jí ovládá je popraven nebo přemístěn do vězení. Josslyn bylo od malička vštěpováno do hlavy, že magie je zlá. Když se hlavní hrdinka omylem připlete do loupeže, tak by ji ani ve snu nenapadlo co se jí stane.

Jericho Nox je kriminálník a pracuje pro “bohyni čarodějku, která ho pověřila lehkým úkolem. Ukrást zlatou skříňku, ale nečekal, že když ji otevře, tak magie, kterou skříňka ukrýval se dostane do Josslyn, která se do loupeže omylem připletla. Josslyn se chce magie v sobě zbavit a tak jí nezbývá nic jiného než se přidat k Jerichovi. Na cestě za svobodou, ale zjišťuje, že nic není tak jak si celou dobu myslela. Je jen otázka času jak se s tím vším Josslyn popere a jestli je sama ochotná zjistit pravdu.

Příběh byl napínavý a poutavý. Sama jsem se od něj nemohla odtrhnout a zamilovala jsem ji ho. Jericho je úžasná postava. Jeho osobnost a drzost se mi líbila. Josslyn na mě ze začátku působila jako princeznička, ale nakonec si mě získávala. Příběh byl plný zvratů, které jsem osobně nečekala. Strašně se těším na další díl. A já rozhodně doporučuji.

06.08.2024 5 z 5


Kráľovstvo podsvetia. Prvá časť Kráľovstvo podsvetia. Prvá časť Leshiana Višňovská

Co se asi stane, když se vydáte přímo do náruče smrti? A co když vás samotná smrt zachrání ? Příběh z mafiánského prostředí, které v sobě ukrývá spousty tajemství. Hned na začátek mám pro vás varování. Kniha je doporučena od 18+ protože se zde vyskytuje násilí, manipulace, toxický vztah, vulgarismy a spousty dalšího.

Pokud se odhodláte vstoupit do tohoto světa, který je plný her a manipulace, tak vítejte. Vivian je mladá dcera mafiána, která by raději vešla do náruče smrti, než si vzala svého úhlavního nepřítele. Její otec pro ni přichystal život, o který nikdy nestála. Její nastávající je tyran a neskrývá to před ní. Jedné noci se rozhodne utéct a je ochotná skoncovat se životem. Přijde si pro ni smrt, ale v jiné podobě než očekávala. Objeví se tajemný, sexy potetovaný muž, který jí zachrání život. V průběhu příběhu zjistíme o koho se jedná.

Prolog vás vtáhne během první věty. Jedná se o prvotinu autorky, ale čekejte pořádnou jízdu plnou zvratů. Co autorce opravdu jde, tak to, že nás udržuje celou dobu v napětí a nevědomosti. Popisy osob, míst nebo pocitů má prostě v malíku. Příběh se neobejde ani bez skvělého humoru. Líbí se mi, že Vivian si vede deník a vypisuje se ze svých pocitů. Jelikož víme jaký život žije, tak je hezké vidět a cítit její pocity právě přes její deník. Postavy jsem si oblíbila, ale nejvíce mě zaujal Amudis - rotvajler. Příběh je psaný ze dvou pohledů, takže o to více myšlenek. Do poslední chvíle jsem netušila jakým směrem se příběh budu vyvíjet a konec mě odrovnal. Za mě úžasný příběh, který si nemůžete nechat ujít!

05.08.2024 5 z 5


Pravidla lásky Pravidla lásky Sara Cate

Pokud hledáte něco nového a zároveň zvrhlého, tak je dost možné, že zrovna tato kniha vás zaujme.

Bohužel já se mezi nadšence tohoto příběhu nepovažuji. Hlavní hrdinka Charlotte se po rozchodu se svým přítelem setká s jeho otcem, kterého nikdy předtím neviděla. Jelikož její ex je pěkný vůl a nebyl schopný vyzvednout zálohu za jejich bydlení, musí tak Charlotte navštívit právě Emersona, který se za byt zaručil. Začne to za mě docela vtipně. Mezitím co Charlotte čeká až se objeví Emerson, tak ještě netuší co ji vlastně čeká.

Emerson se svými kamarády založil klub, ale ne jen tak ledajaký. Tento klub se zaměřuje na různé věci, které nemusí každému připadat normální. Emerson je dominantní muž. Má velmi špatný vztah se svým synem. Když vejde do své kanceláře a tam uvidí Charlotte, tak si myslí, že je to pronajatá slečna na jeho tužby. Takže ji donutí si kleknout na kolena, pokud chce peníze.
Tohle mi přišlo velmi vtipné Charlotte byla sice v šoku, ale chtěla své peníze zpět a tak si klekla. No nakonec se to vše vysvětlilo a Charlott vzala nohy na ramena.

Nechápu proč jí Emerson nabídl práci sekretářky, když věděl, že chce budovat svůj vztah se synem. A né si začít s jeho ex přítelkyní. Samozřejmě ji začne do tohoto světa zasvěcovat a ukazuje jí všechny možnosti. Mezi nimi nebyla za mě žádná chemie. Žádná jiskra, kde bych cítila něco. Hlavní hrdinka má mít 21 let a hlavnímu hrdinovi 41. Tak jen pro informaci.

Samozřejmě jsou tady i další zajímavá témata - lgbt atd.
Kniha má mít další díly, ale riskovat to už nebudu. nevadí mi takové témata. Některé věci jsem si i vygooglila ať vím o čem je řeč doporučuji starším čtenářům.

Ve #spoluprace @dobre_knihy
2/5

03.08.2024 2 z 5


Zakázané uvolnění Zakázané uvolnění Bal Khabra

Jsem velký milovník hokejových romancí a tady tato byla naprosto úžasná ! Není to úplně něco originálního, ale i přesto si vás to získá svým skvělým humorem a díky postavám si tento příběh zamilujete.

Summer je chytrá, bystrá a zároveň velmi paličatá osoba. Studuje obor sportovní psychologie a dostala za úkol od své profesorky vypracovat jeden projekt, který rozhodne o hodně důležitých věcech. I když její profesorka ví, že Summer nemá v oblibě hokej, tak jí i přes to nedá na výběr a tak se musí Summer rozhodnout co dál. Aiden působí zábavně, uvolněně a mile. Je to kapitán hokeje a je velmi oblíbený u všech. Aiden na sebe vezme trest za celý tým a kvůli tomu mu jeho trenér domluví právě Summer, aby jí pomohl a jejim projektem. Ani jeden z toho nejsou nadšeni, ale nic jiného jim přeci jen nezbude. Jak už to bývá, tak aw dozvídáme proč Summer nemá ráda hokej ani hokejisty. Poznáváme jaká je skutečnosti je Summer osoba a to samé u Aidena. Od půlky příběhu to nabere obrátky všemi směry a přijdou peprnější scény. Věřím, že někteří budou řešit jak to v češtině nevyzní lépe jak v originále. Není problém se pustit do původní verze. Za mě to bylo super humor byl naprosto úžasný tomu dávám hned 6/5 ! Styl autorčina psány byl plynulý a zajímavý. Strašně moc se těším na další díly od autorky pokud milujete hokej a hokejisty, tak tuhle vám vřele doporučím

02.08.2024 5 z 5


Láska na oko Láska na oko Lauren Asher

Láska na oko četli jste první díl?
První díl měl za mě slabý rozjezd, ale psali jste mi všichni, že další díly jsou mnohem lepší. Já děkuji za vaši radu a musím souhlasit.

Jedná se tedy o druhý díl. Osobně dopoeučuji přečíst si jedničku ať jste v obraze. Protože je to o třech bohatých bratrech. Už z prvního dílu víme, že jejich milovaný dědeček odešel…. A teď musí splnit závěť. Druhý díl se tentokrát zaměřuje na nejstaršího člena Declana.

V příběhu nechybí humor, který u takových knih očekávám. Je to krásně pojatá romanťárna, která je ideální na tyto letní dny.

Jako další hlavní postavou je právě Iris, která je velmi sympatická a padne vám do oka. Po špatných zkušenostech z dětství má problém někomu věřit a pustit si ho k tělu.
Declan je prudérní mnohdy vás vytočí. V jeho hlavě je jen a jen práce.

V závěti bylo, že aby se stal majitelem onoho zábavního parku musí se oženit a mít potomka. To mi přišlo dost komické ale dobře. V příběhu máme tedy fingované manželství, ze kterého se stane něco víc

Opravdu lepší jak první díl a jsem zvědavá na další

31.07.2024 4 z 5


Drzý návrh Drzý návrh Nicole Snow

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze #spoluprace


Kniha Drzý návrh mi bohužel nesedl. Příběh byl zbytečně dlouhý a krapet nudnější pro mě. Anotace zněla hodně zajímavě. Mělo se jednat o to, že hlavní hrdina je voják. A právě na to jsem se těšila. Bohužel tento potenciál nebyl za mě využitý a zaměřovalo se to na něco úplně jiného. Je to takový slown burn což mi nevadilo. Ale od půlky se to opravdu vleklo.

Dakota je hlavní hrdinka, která si koupí poslední skořicovou rolku, na kterou si dělal zálusk Lincoln. Ten ji tam nejprve osočí, že je zlodějka (což jsem nechápala) pak se ji dokonce ještě snaží podplatit. No tohle chování se mi u něho nelíbilo. Jak už to klasicky bývá, tak Dakota zjistí, že zrovna tento podivín je její budoucí šéf.

Jak říkám. Hlavní postavy nikam nespěchají a jejich vztah se vývoji pomalu. Flirtování a dramata se tu také objeví. Pořád si ale stojím za tím, že nápad na příběh sice dobrý, ale nebyl využitý. Nesedl mi styl psaní ani samotné postavy.

2/5

30.07.2024 2 z 5


Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Hned na začátek se přiznám, že anotaci u této knihy jsem jen letmo proletěla.
Od autorky, která napsala Čtvrté křídlo jsem byla zvědavá jak jí půjde i jiný žánr. Příběh je román, který vypráví o hlavní hrdince Ember, která se na své narozeniny vrátí domů, aby je mohli společně jako rodina oslavit. Bohužel tento den si zapamatuje až do konce svého života. Na dveře jim někdo nečekaně zaťuká a sdělí jim zdrcující zprávu.
Její otec byl lékařem pro vojáky. Zahynul a zanechal po sobě tři děti a manželku. Maminka od Ember propadla do depresí a nedokáže se ztrátou vyrovnat. Ember tak převezme její roli a snaží se vše ustát. Její přítel jí zrovna moc nepomáhá a není jí oporou. V obchodě narazí na svou školní lásku Joshe. Který jí pomůže a snaží se jí i celou tu dobu pomáhat. Ember zjistí, že její přítel jí podvádí. To byla její poslední kapka a vrátí se domů, kde začne opět studovat.

Josh je k ní milí a pozorný. Je do ní už nějaký ten pátek zakoukaný. Ember se mu snaží odolat, ale je to těžké. Je to hokejista po kterém touží celá škola.
Příběh byl plný bolesti, ale i lásky a opory. Vcítila jsem se do této situace a úplně mě to pohltilo. Málem jsem i brečela. Byly pasáže, ve kterých mi bylo hlavních postav opravdu líto.
Příběh se mi vážně líbil a jsem zvědavá na další díla od autorky. Jde vidět, že psaní jí velmi jde.

22.07.2024 4 z 5


Příliš pozdě Příliš pozdě Colleen Hoover

Další novinka od spisovatelky CoHo. Přijde mi, že se teď roztrhl pytel s nimi.

Když jsem začala číst tento příběh, tak jsem netušila jako vždy do čeho se pouštím. Colleen je moje jistota. Už od první věty jsem měla úzkost.
V příběhu se vyskytuje násilí, znásilnování...

Sloan žije se svým přítelem a drogovým dealerem Asou, který vás bude štvát až do konce knihy. Aso je typ člověka, který je šíleně majetnický a toxický. V hlavě to nemá zcela tak v pořádku a jeho chování je neúnosné. Bere si od Sloan co chce a je mu jedno jak to cítí ona. On ví, že ho nemůže opustit kvůli své minulosti. Sloan ve své podstatě Asu využívá. Kdysi ho milovala, ale pak zjistila, že pro sebe takový život nechce. Jenže její mladší bratr trpí nemocí a tak musí být v léčebně, která je drahá a Asa to vše platí. Nebo to si aspoň Sloan myslí.
Na scénu přichází Carter, který je tajný agent a snaží se dopadnout Asu. Potřebují mu dokázat v čem jede, a tak se musejí s ním spřátelit. To ale nečeká, že na hodině Španělštiny pozná Sloan. Trochu spolu koketují a pak na ni právě narazí u Ase doma. Je překvapen, protože tohle nečekal. Sloan mu zamotá hlavu a jeho mise je tímto ohrožena. Není to jednoduché ani pro Sloan, která nikdy nezažila opravdovou lásku. Carter se k ní chová velmi hezky a ona se do něho pomalu začne zamilovávat.
Asa je ale velmi vychytralí, i když se na to nezdá. Boj o přežití bude tedy hodně těžký, a do posledního konce nebudete tušit co se odehraje.

Příběh jsem přečetla za jeden den. Bylo to čtivý a emoční. Tak jak jsme u autorky na tohle zvyklí. Jen ten konec byl už krapet zdlouhavý. A opět mě štve otázka čí je to .....
Což si asi můžeme domyslet.

22.07.2024