kolacky kolacky komentáře u knih

Pohádky o čarodějích Pohádky o čarodějích Ivana Nováková

Strašně pěkné čtení. Neobvyklý nápad a zápletky kolem kouzel, moci a magických nepřátel i přátel, autorka mě moc potěšila a určitě si od ní budu chtít přečíst něco dalšího.

01.06.2024 5 z 5

Národní opruzení 2: Tajemství trnové koruny Národní opruzení 2: Tajemství trnové koruny Karolína Zoe Meixnerová

(SPOILER) Druhý díl byl moc dobré pokračování opruzení. Vážné až tragické události jsou věrohodně vypracované a pravděpodobně podle dostupných skutečností... ale ten konec mě dostal. Kéž by to bylo bývalo možné...

29.05.2024 4 z 5

Národní opruzení Národní opruzení Karolína Zoe Meixnerová

Hodně příjemné překvapení! Milá Zoe se s vyhrnutými rukávy pustila do našich dějin a přidala hrůzostrašnou záhadu. Vzhledem k tomu, že jsem nedávno četla Vřeteno osudu s podobným námětem, vysloveně jsem si užívala. Obojí je skvělé čtení. A obálku bych si klidně zarámovala a pověsila na zeď.

Jenom poznámečka, v kapitole Stínová výprava si pánové Tyl a Havlíček zašli spíš ke Glaubicům (Malostranské náměstí) než k Pinkasům (náměstí Jungmannovo). Chybička v matrixu...

29.05.2024 4 z 5

Konečně normální vražda Konečně normální vražda Dominik Dán

Pěkně propletené. Moc dobře vymyšlené. Já ty kluky z kanceláře 141 prostě miluju.

29.05.2024 5 z 5

Reminiscence Reminiscence Dominik Dán

Hodně drsné. Kriminalisté vyšetřují starý případ týkající se smrtí za nelegální emigrace z času studené války. Hodně zamotané, hodně utajené, samí agenti a dvojití agenti... Ale to by nebyli naši chlapci, aby tomu nepřišli na kloub. Bez zveřejnění, ale se zadostiučiněním.

Tyhle případy, kdy je pohromadě stará parta, mám nejradši.

27.05.2024 5 z 5

Stíny Halloweenu Stíny Halloweenu * antologie

Jak píší kolegové, něco je lepší, něco slabší. Jak nemáme Halloween tak zažitý, bereme tyhle příběhy jako "jenom" strašidelné. Mně se líbila Černá Máry, Království cukrových lebek a afrikánů a Jack. A "salemovský" Vilín.

Mimochodem, nádherný obrázek na deskách.

26.05.2024 4 z 5

Prokletí rodu Janoviců Prokletí rodu Janoviců Vlastimil Vondruška

Chybičky v anotaci - pan z Janovic nebyl Oldřich, ale Heřman, a jeho žena se nejmenovala Žofie, ale Hurta. A o pomoc nepožádal on, ale Petr Suda z Řenče.

Nu což. Jinak zase chytrý tah pana Vondrušky, když se vrátil v čase do mládí Jiřího Adama z Dobronína. Teď se dá vymýšlet a kombinovat, ó jé!

26.05.2024 4 z 5

Baltazar Baltazar Ivana Nováková

Vtipné a šmrncovní. Démon a vlkodlak, zapletení s čarodějnicí a zamilovaní do lidských děvčat a všemožné myslitelné patálie kolem. Líbilo se mi, že Viola nebyla křehká bytůstka a Anika se nedala zadupat okolnostmi. Snad jen s Matoušem to mohlo dopadnout líp. A mohlo zaznít i "Hej, mistře".

25.05.2024 5 z 5

Jedovatá stopa Jedovatá stopa Colleen Cambridge (p)

Druhá výborná kniha s Phyllidou. Skvělý mozek a bystrá hlava je nade všechny přitroublé policajty, obzvlášť když má za sebou paní Agathu.

25.05.2024 5 z 5

Woodhill Woodhill Eleanor Corvin (p)

Zajímavá knížka, jiná než Smrtky a spol. Slupku po slupce se dostáváme k tajemstvím postav - Lexi, strážců, správce, chodce majordoma, Abby, Gertrudy... Poslední kapitoly mě vážně dostaly, zamilovala jsem si Aarona i Grace. A opravdu by to sneslo pokračování. Co bylo potom. Co bylo s Lexiinými rodiči. Jak se snášela s Caroline. Co James a Ruby...

22.05.2024 5 z 5

Studna přání Studna přání Andrea Vojkůvková

Tak tomu říkám pohádka pro velké holky!

19.05.2024 5 z 5

Instinkt Instinkt Tess Gerritsen

Pěkně zamotané. Vlastně šlo o tři případy, jeden o Sofii a Amy, jeden o "Greenových" a třetí o Tricii. A dobře se to četlo, přestože zmínka o krevních skupinách dávala tušit rozuzlení.

19.05.2024 5 z 5

Přestupní stanice Přestupní stanice Ellery Queen

Starý dobrý Ellery a jeho dedukce... Dobře se mi to četlo, vyhrabané z knihobudky na nádraží, a ještě bylo znát, že listy knížky byly původně zelené, ze staré dobré edice Smaragd. A ze staré dobré známosti dávám pět hvězd.

12.05.2024 5 z 5

Ohňostrojení Ohňostrojení Robert Fulghum

Další příjemné setkání s panem autorem. Jeho praštěné, moudré i vážné postřehy jsou vždycky pohlazení po duši.

11.05.2024 5 z 5

Bouře nad Pořešínem, Louzek aneb havrani táhnou k jihu Bouře nad Pořešínem, Louzek aneb havrani táhnou k jihu Radovan Procházka

Úžasně barvitým jazykem popsaná dobrodružství mladíků na jihočeském panství pana Bavora ze Strakonic. Purkrabí na Pořešíně hájí svoje panství proti lupičům, nájezdníkům z jihu a lesním lapkům a jeho syn s přáteli se ochotně zapojují. Děj se odehrává kolem roku 1308, kdy se bojovalo i o český trůn. Knížka je pěkně ilustrovaná.

08.05.2024 5 z 5

Věk přízraků Věk přízraků Lenka Poláčková

(SPOILER) Příběh pojatý z neobvyklého úhlu. Olomoucká služtička, její bratr truhlář, pyšné a primitivní paničky, mladí a naivní komunisté... a k tomu magie starých bohů. Nebylo by jednoduché mít takovou těžkou úlohu, jako měla Žofi...

A nádherná obálka!

08.05.2024 4 z 5

Průvodce Věkem přízraků Průvodce Věkem přízraků Lenka Poláčková

Kde by se dala tahle knížečka sehnat? Kdo víte, pomozte, díky.

05.05.2024

Mrtvý luh Mrtvý luh Otomar Dvořák

Pěkně horrorové!

05.05.2024 4 z 5

Smrt v domě Gillespieů Smrt v domě Gillespieů Darcy Coates

Titulní povídka byla pro Darcy typická, ženská hrdinka ve strašidelném domě a musí si sama poradit s horrorovou situací. Další tři příběhy jsou nejen horrorové, ale i vošklivé, brr... Obzvlášť Figuríny.

05.05.2024 4 z 5

Bůh lovu Bůh lovu Věra Mertlíková

Typická paní Mertlíková, napětí, záhady a historie skoro pohanská. Taky taková drsnější romantika, chlapi a ženské prostě k sobě patří. Skvělé popisy zimy a krajiny, obzvlášť močálů... Úplně jako obrazy. Těším se na další knížku!

04.05.2024 5 z 5