Lotuska96 komentáře u knih
Knihu jsem dlouho odkládala a nemohla se k ní dostat, ale musím říct, že stála za to! Moc doporučuju.
Pohodová oddechovka, kdy tak nějak člověk od začátku ví, jak to bude, ale vůbec mu to nevadí.
Musím ale říct, že jsem měla problém si hlavní protagonistku představovat podle popisu v knize. Nějak se mi k ní ten rebelský vzhled nehodil a v myšlenkách jsem se přistihla, že jsem si ji opakovaně představovala dost obyčejně.
Jedním slovem: Wow!
Paní Jašová je pro mě osobně objevem roku a jenom doufám, že udrží nastavenou laťku i v dalších knihách. (V díle Krutý měsíc se jí to určitě povedlo.)
(SPOILER) Knihu jsem přečetla jedním dechem a napjatě jsem čekala, kdo bude vrahem. Bylo mi líto, když Julie zemřela (předpokládala jsem, že autorka s ní a inspektorem vystaví další linku příběhu). A musím říct, že jsem si myslela, že dějová linka z Bretaně se více prolne a více ovlivní děj v Praze. :)
Obecně mám ráda, když názvy knih nedávají před přečtením knihy moc smysl, ale v průběhu čtení vám to do sebe zapadne. To se mi stalo i tady, takže připisuji plusové bodíky ;)
Na knize mě zaujala úvaha, co všechno bude v roce 2045 v medicíně možné. Ale až tolik jsem se nezačetla a neztotožnila se s hlavními protagonisty Michalem a Magdou. Možná mě jenom autorka namlsala z jiných knih, které mi přišly lepší...
Z grafického hlediska mi dost vadilo, že pohled Magdy a Michala byl psán kurzívou - nečetlo se mi to tak lehce a přišlo mi, že kdyby se vždy jen napsalo, o kom to v rámci kapitoly je, tak by to ničemu neublížilo.
Předchozí kniha Rok kohouta mě naprosto uchvátila. Vtáhla mě do života hlavní hrdinky a vzbuzovala ve mně mnoho otázek k přemýšlení.
Od této knihy jsem čekala podobný zážitek. Bohužel musím říct, že mi toto dílo přišlo slabší. Linka rodičovství a pečování o rodiče mi přišla zajímavá a skvělá. Ale brzdilo mě rozebírání politických a literárních témat. Tam jsem úplně nesouzněla a víc by mě zajímalo, jak Tereza vycházela se syny a vnímala ztrácení maminky.
Musím se přiznat, že jsem od knihy čekala daleko víc... S Michaelou jsem slyšela pár rozhovorů a hodně mě zaujalo téma knihy a to, jak o ní mluvila - proto jsem měla asi velká očekávání...
Grafické zpracování knihy se mi moc líbilo. Uvítala jsem krátké kapitoly - vlastně jen takové postřehy ze života k zamyšlení. Pár myšlenek mě opravdu oslovilo a měla jsem pocit sounáležitosti.
Ale celkově mám z knihy pocit, že nešla tolik do hloubky, jak jsem čekala a jak bych si přála.
Moc se mi líbilo téma knihy. Nikdy není pozdě jít za svým snem. A přesto, že se nám může v jedné chvíli zdát, že se nám hroutí celý svět, možná je to jen impuls pro změnu. A změna je život! :)
Za mě velké zklamání. Trilogii Divergence miluju, ale z téhle knížky nemám pocit, že bych se dozvěděla něco nového... Působilo to na mě jako takový výtah z předchozích knih.
Další super knížka od Hoover. Přečteno jako oddechovka během pár dní :)
Nejsem asi cílový čtenář paní Třeštíkové, ale její knihy si občas ze zvědavosti přečtu (přece jen její tituly se vždy drží dlouho na žebříčku nejprodávanějších a nejčtenějších knih). A musím říct, že "Kde jsi, když nejsi" mě zasáhla hodně. Líbilo se mi netradiční řazení kapitol, zajímavá byla i kapitola od Marka a celkově to téma mi přišlo uchopené velmi dobře. A teda to oslovení "štěně", ve mně vzbuzuje hodně negativních emocí... Máte to někdo taky tak?
Nejprve jsem měla problémy se do knihy začít. Pak mě ale začaly zajímat osudy jednotlivých postav. Oceňuji zasazení děje do originálního prostředí. Celkově jsem spokojená, ale s knihou Kde zpívají raci bych to radši nesrovnávala :D
Za mě naprosto skvělá kniha. Moc jsem hlavní hrdince fandila, aby se dokázala vymanit z vlivu matky a aby dokázala upřednostnit sama sebe...
Příběh to byl zajímavý, ale pro mě to byla jedna ze slabších knih od autorky.
Knížka splnila to, co jsem od ní čekala. Nenáročný děj, kdy v podstatě od začátku víte, jak příběh skončí, ale i taková knížka je občas potřeba.
Přišlo mi to stylem jak od Julie Caplin (ale s barvitějšími erotickými scénami).
Tahle kniha je hodně ojedinělá. Tak depresivní a beznadějná. Plná bolesti, strachu a osamělosti, nepochopení... Člověk pořád doufá, že bude mít happyend, ale život není pohádka.
Miluju, když v knihovně vezmu namátkou nějakou knihu a ta je takhle dobrá!
Příběh mě zaujal a vyděsil zároveň. Oceňuji, že autor vylíčil tuto dobu zas z jiného pohledu postav.
Tahle kniha je prostě skvělá! První a druhý příběh mě naprosto pohltily a budou mnou rezonovat ještě chvíli. Třetí část byla za mě nejslabší, ale celkově kniha předčila moje očekávání.