Lucie.285 Lucie.285 komentáře u knih

Zvrácení Zvrácení Penelope Douglas

Doufám, že to o mně moc nevypovídá, ale já jsem si novou Penelope opět užila. Dark Romance, kde je hlavní hrdina Michael (22) a Rika (19). Máme zde prvky: od nenávisti k lásce, pomsta, bad boy, MMF. Celá zápletka mi přišla skvělá a i když někdy jsem narazila na nějaké mezery, tak to autorce odpouštím, protože to byla jedna velká jízda. Je zajímavé, že třetí díl o Damonovi má nejlepší hodnocení z celé série, přitom po tom, co provedl na konci tohoto dílu bych řekla, že to je nejméně oblíbená postava. To jen dokazuje um autorky a už se moc těším, co nás čeká dále a na vykoupení Damona.

16.03.2025 4.5 z 5

Mor Mor Laura Thalassa

Jedním slovem, respektive dvěma - příjemné překvapení. Strašně moc se mi líbilo, jak autorka vše dokáže popsat a syrovost celého příběhu. Máme zde hasičku Saru a jezdce apokalypsy Mora. Celý děj je vyprávěn z pohledu hlavní hrdinky, která je vtipná a někdy sarkastická. Tropy; od nenávisti k lásce, age gap, zakázaná láska. Některé časti byly opravdu smutné a k zamyšlení. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a už teď se těším na jeho bratra Válku.

13.03.2025 4.5 z 5

Bezcitně Bezcitně Elsie Silver

Opět nemám co vytknout, na pokračování série jsem se strašně moc těšila a stálo to za to. Tentokrát zde máme nejstaršího bratra, svobodného otce - Cadea (38). A potom Summer (25) - nejlepší Willy kamarádku, barmanku, dceru slavného otce. Tropy: chůva, svobodný otec, age gap a od nenávisti k lásce (jen lehce). Tohle mělo vše, co mám ráda a vtip Elsie Silver miluju. Asi ani nemusím psát, jak moc se těším na další díl a to na Jaspera a Sloane.

01.03.2025 5 z 5

Polapená Polapená Liz Tomforde

Třetí díl a opět jsem nadšená. Máme zde svobodného otce, baseballistu Kaie a slavnou šéfcukrářku Miller. Okolnosti tomu chtějí a na dva měsíce se stává Maxova chůva. Strašně se mi líbila ta změna, že tentokrát je to hlavní hrdina, který ví co od začátku chce a hlavní hrdinka v tom plave a usadit se nechce. Taky se mi líbí, že autorka vynechala klasický vzorec, že se objeví skutečná matka a vzniká drama. Máme zde: chůva, slavný sportovec, on se zamiluje první a zakázaná láska. Na konci jsem byla hned několikrát dojatá. Doporučuji.

22.02.2025 5 z 5

Netvor Netvor L. J. Shen

Opět povedené čtení od autorky. Sam je padouch se vším všudy a opravdový boss mafie. Aisling je do něj zakoukaná odjakživa. Máme zde tropy: mafie, zakázaná láska a od nepřátelství k lásce. Užívala jsem si každý jejich rozhovor. Doporučuji.

09.02.2025 5 z 5

Láska bez obalu Láska bez obalu Lexi Ryan

Romantický příběh o dvou lidech, kteří si na sebe museli počkat. Máme zde dalšího bratra, Jakea a Avu. Tihle dva jsou nerozluční už od dětství a přesto si na své šťastně až do smrti museli počkat. Ava je rozvedená a její plány ztroskotaly, ale jednoho se vzdát nechce a to stát se matkou. Máme zde: od přátelství k lásce a plánované těhotenství. Historie mezi Avy sestrou a hlavním hrdinou mi prvně pěkně zklamala a jsem moc ráda, že to ke konci autorka vysvětlila a zachránila. Na další díl se těším, to ani jinak nejde, když nás Lexi Ryan takto navnadila.

03.02.2025 4 z 5

Nevěsta Nevěsta Ali Hazelwood

Vtipný, svižný příběh se zajímavým a originálním dějem. Máme zde upírku Misery (25 let) a alfu vlkodlaků Lowa. Tropy: donucená blízkost, domluvené manželství, od nenávisti k lásce (lehce). Hlavní hrdinka má pořád nějaké narážky a vtipné připomínky. Lowe je zase ten starostlivý, zodpovědný vůdce. Těšila jsem se na každou stranu. Příjemné zpestření romantického děje byla detektivní zápletka. Někdo by si mohl říct vlci a upíři, to už tu bylo několikrát, ale rozhodně ne v podání Ali Hazelwood, takže pokud váháte, doporučuji.

25.01.2025 4.5 z 5

Správný krok Správný krok Liz Tomforde

Dokonalost. Tohle bude asi moje nová oblíbená série. Je zajímavé pročítat komentáře, někomu se líbil více první díl, někomu druhý a mně oba, tento možná o kousek více. Dynamika mezi hlavními hrdiny je neskutečná. O čtivosti, hašteření mezi hrdiny a sexuálních scénách asi mluvit nemusím. Máme zde letušku Indy, která má skvělý smysl pro humor a bratra její nejlepší kamarádky, Ryana - basketbalovou hvězdu. Moje romantické srdce na posledních 100 stranách dostalo přesně, co potřebovalo. Máme zde: od přátelství k lásce, nucená blízkost a předstíraný vztah. Asi nemusím říkat, jak se těším na další díl.

05.01.2025 5 z 5

Bezchybně Bezchybně Elsie Silver

Tohle bylo prostě perfektní. Originální prostředí, vtipní hlavní hrdinové, čtivost, mnoho romantiky a o spicy scény taky není nouze. Máme zde nejmladšího z bratrů rodiny Eatonů - jezdce Rhetta (32) a dceru jeho agenta Summer (25). Jejich škádlení bylo dokonalé. Máme zde: nucenou blízkost, hate to love, on se zamiluje první a lehký age gap (7 let). Chápu ten hype ohledně této série a už teď se nemůžu dočkat pokračování o bručounovi jménem Cade.

02.01.2025 5 z 5

Královna Královna Devney Perry

Poslední díl série a rozhodně důstojné zakončení. Autorka se stala mojí sázkou na jistotu. Máme zde Emmetta a Novu, dceru nepřítele. Do vztahu šli po hlavě a většinou to, co je v knížce až v druhé polovině, tady máme hned na začátku, bála jsem se jestli to kniha ‘utáhne’ a nebude to potom o ničem, ale mé obavy byly zbytečné a při některých závěrečných scénách jsem ani nedýchala. To jak autorka dokáže popsat akci a pocity je prostě dokonalost a já se rovnou vrhám na její další sérii. Doporučuji.

30.12.2024 5 z 5

Trůn padlých Trůn padlých Kerri Maniscalco

Opět se mi potvrdilo, jak mě autorky knihy baví a o to více návrat do světa, kde podsvětí vládne sedm hříšných princů. Tentokrát se dozvíme více o Invidovi (závist) a máme zde i hlavní hrdiny z předchozí série. Nemám vůbec co vytknout, bavila mi každá stránka. Mezi Camillou a Invidem to jiskřilo celou dobu a o hříšné scény nebyla nouze. Máme zde: od nenávisti k lásce, nucená blízkost, tajná identita. Autorka vydala před několika týdny další knihu, která je o Golosovi. Asi ani nemusím psát, jak se těším na návrat do tohoto světa.

11.12.2024 5 z 5

Král hněvu Král hněvu Ana Huang

Opět další kniha od autorky, od které se nešlo odtrhnout. Tentokrát tu máme novou sérii a v tomto díle zde máme příběh Vivian a Danteho. Tropy: od nenávisti k lásce, donucená blízkost a domluvené manželství, prostě vše co miluju. Doporučuji, neváhejte ani chvíli a knihu si přečtěte.

11.11.2024 5 z 5

Láska na druhý pokus Láska na druhý pokus Lauren Asher

Autorce rozhodně nelze upřít čtivost jejích knih. Máme zde příběh posledního bratra Cala a jeho expřítelkyně Leny. Nechci více prozradit z děje, ale jisté zvraty v knize mě zaskočily a nečekala jsem je. Objeví se zde samozřejmě i jeho bratři s manželkami. Tropy: druhá šance, závislost a nucená blízkost (kvůli dědictví). Mně poslední díl sedl a moc jsem si ho užila. Povedená série.

01.11.2024 5 z 5

Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Je to čtivé? Bez debat ano.

Je to zvrhlé? Extrémně.

Přečtu si to znovu. Asi ne, ale i přesto jsem se nemohla odtrhnout od čtení.

Autorka se toho rozhodně nebojí a jedno je jisté, všechny další sexuální scény, co budu kdy číst, budou mít co dělat tohle překonat. Knihu jsem musela přečíst na jeden zátah, doufám, že to nevypovídá nic o mém charakteru.

Máme zde Tiernan (17 let), které umřeli rodiče a zoufale celý život touží po pozornosti. Odjíždí ke svému nevlastnímu strýci Jackovi, který má dva o něco starší syny - Noaha a Kaleba. Pokud se připravíte na to, že budete číst všechna různá tabu a zvrhlé scény, tak i přesto Vás to překvapí. Máme zde: age gap, donucená blízkost, MMF scény. Děj je vyprávěn primárně z pohledu hlavní hrdinky, ale je tam i několik kapitol z pohledu mužů. Nakonec jsem se rozhodla dát pět hvězdiček za čtivost, styl psaní a odvahu autorky.

29.10.2024 5 z 5

Zlomená princezna Zlomená princezna L. J. Shen

Další čtivý příběh z pera L.J. Shen. Máme zde Hallie (21 let), dceru bývalého amerického prezidenta, věčnou potížistku a potom Ransoma (29 let) - bodyguard, který dostal za úkol jí zkrotit všemi prostředky. Oba byli zlomení, ale každý jinak. Ze začátku mi štvali svým chováním vlastně oba, ale ten vývoj postav autorka napsala krásně, především z hlavní hrdinky se stala soběstačná žena, která ví co chce. Tropy: hate to love (půl knihy), bodyguard a svěřenka, zakázaná lásky, mafie, lehký age gap (8 let) a zneužívání v rodině. Příběh je vyprávěn z pohledu obou hrdinů. Jediné co bych trochu vytkla, že jejich vztah ke konci by si možná zasloužil o pár stránek více a ne jednu větu typu: uběhly měsíce od té noci a on od té doby spal u mě. Ale i přesto jsem si to užila a jejich přetahování bylo perfektní.

24.10.2024 4 z 5

Železný plameň Železný plameň Rebecca Yarros

Čteno v angličtině a už teď se nemohu dočkat třetího dílu, který má vyjít v lednu. O připravovaném seriálu ani nemluvě. Bude to ještě dlouhé čekání, než bude série komplet a já mám v hlavě tolik otázek a teorií, na které potřebuji znát odpovědi. Konec dechberoucí.

20.10.2024 5 z 5

Druhá šance na polibek Druhá šance na polibek Ella Maise

Pět hvězdiček, jinak to nejde. Užila jsem si každou stránku. Autorka bude moje sázka na jistotu, když si budu chtít přečíst kvalitní knihu. Máme zde Zoe, nesmělou holku, která když je nervózní brebentí páté přes deváté. Jejím snem je být fotografkou. Potom zde máme Dylana, neskutečný dříč, který se chce stát profi hráčem NFL. Je to přesně ten hlavní hrdina, o kterém chcete číst a fandíte mu od první stránky. Kniha měla vše - perfektní humor, romantiku, jiskření, smutné okamžiky a spicy scény, sice si na ně člověk musel sakra počkat, ale byly neskutečně napsány. Příběh je vyprávěn z obou pohledů. Máme zde: vysokoškolské prostředí, sportovec, slow burn, spolubydlící a zakázaná láska. Doporučuji!

20.10.2024 5 z 5

Šašek Šašek Devney Perry

Už je to nějaký čas, co jsem četla předchozí díly a měla jsem strach, že budu ztracena, ale autorka je tak skvělá, že na cca prvních 50 stránkách postupně zmínila vše co se doposud stalo. Opět moc čtivé. Jedna noc a Leovi i Cass se obrátí život vzhůru nohama. Leovi tedy chvíli trvalo, než mu došlo, co vlastně chce, ale potom byl ochotný za svojí novou rodinu i zemřít. Tropy: bývalý motorkářský klub, lehký age gap (8 let) a neplánované těhotenství. Těším se na poslední díl.

14.10.2024 5 z 5

Moje drahá nevěsta Moje drahá nevěsta Ilsa Madden-Mills

Zasloužených 5 hvězdiček, protože jsem si užila každou stránku. Mělo to všechno, ale nejvíce mi bavili ty komediální části. Kniha je napsána z obou pohledů. Máme zde: trochu slow burn, známá osobnost a předstírané manželství. Už hned začátek, jak se Emmy s Grahamem potkají je komický a jejich vzájemná interakce je žhavá a vtipná po celou dobu. Máme zde sportovce, který se musí oženit, aby získal dědictví, ale nedělá to pro sebe, takže hned od začátku víte, že je to zlaťák. Potom je tu knihovnice Emmy, se kterou se život nemazlil. Stará se celý život o své sourozence a tak když se někdo začne starat o ní, je z toho nesvá. Doporučuji.

08.10.2024 5 z 5

Zúčtování s ďáblem Zúčtování s ďáblem Elizabeth O´Roark

Už se mi dlouho nestalo, abych se tak moc nemohla odtrhnout a četla až do rána. Moje třetí kniha od autorky a opět pecka. Kniha měla úplně všechno, skvělé vnitřní monology i vtipné interakce mezi hlavními hrdiny. Ta vzájemná přitažlivost byla doslova hmatatelná a o žhavé scény opět nebylo nouze, ale byly perfektní a byly přesně tam, kde měly být. Ale jako scéna u něj na stole?…. V jednu chvíli se dohadují a v další? Vůbec jsem to nečekala a možná jsem v ten moment ani nedýchala.

Gemma si, po rozvodu rodičů, z dětství nese velký blok a absolutně nevěří ostatním chlapům, proto si jde tvrdě za svými sny a chce všem mužským protějškům ukázat, že na to má stát se partnerkou v advokátní společnosti, kde pracuje. A pak tu máme Bena, který nemá asi žádnou chybu, u něho jsem od začátku věděla, že je to dobrý chlap. Jejich špičkování trvá dva roky, než si Gemma uvědomí, že to co cítí možná není nenávist. Příběh je kromě prologu vyprávěn z pohledu hlavní hrdinky. Tropy: hate to love, láska na pracovišti, on se zamiluje první. Doporučuji!

05.10.2024 5 z 5