nada3314 nada3314 komentáře u knih

Vzdorující královna Vzdorující královna Meghan March

Opět skvělé... Román pro ženy jak vyšitý - jen škoda, že tak krátký... Čte se fakt moc dobře.

Tak teď začne zase období čekání na další díl ;-) ach jo :-)))

17.04.2021 4 z 5

V bouřlivých časech V bouřlivých časech Marie Lacrosse

Mám moc ráda tyto historické ságy, hned z anotace jsem věděla, že se mi bude kniha líbit. A líbila se mi moc ❤️

10.04.2021 5 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Nebylo to uplne spatne cteni, ale cetla jsem od Colleen lepsi. Kniha se cte paradne stranky pod rukama ubihaly. Myslim, ze mladsim ctenarkam sedne vice. I tak jsem si, ale cteni uzila.

30.01.2021 4 z 5

Ten druhý Ten druhý Jiří Pešaut

Já už jednou měla tu čest setkat se se stylem psaní autora, proto jsem si čtení knihy nechala na víkend a udělala jsem dobře... Od knihy se nedalo odtrhnout - příběh mě chytil od první stránky a do poslední nepustil. Originální námět knihu vystřelil na vyšší level.

Ani nevím, do kterého žánru bych knihu měla zařadit. Asi psycho detektivko mysteriózní horor ?

Je až neuvěřitelné, když se nad tím člověk zamyslí…přijde na to, jak je důležité mít milující a harmonickou rodinu, jak hodně se naše výchova a zážitky z dětství promítnou později do dospělého života. Člověk je jimi poznamenán na celý život. Jak je nebezpečné když někdo z rodiny trpí depresemi nebo schizofrenii a neléčí se, pak se vše odrazí na dětech a jejich životech dál ...
Lidská mysl je neuvěřitelná a hranice mezi normálností a duševní chorobou může někdy záviset jen na úhlu pohledu a někdy stačí jen pozorně naslouchat druhým.

Hlavní hrdina Ben a jeho kamarádka Katka jsou tím v této knize příkladem.

Příběh má hlavní dějovou linku, kde se setkáváme s pražským podsvětím, zkorumpovanou policií, squaty, zloději aut - na konci se vše spojí v jeden celek. Kniha má v pozadí silné poselství a hodně myšlenek, které i po přečtení knihy nutí k zamyšlení...

Kniha pro mě byla de facto primárně zajímavá hlavně z pohledu, jak moc zranitelná je lidská duše, co všechno náš mozek dokáže, jak s námi cvičí svědomí, a jak málo stačí k tomu, aby se kdokoliv z nás stal "bláznem".

Jedná se o knihu, která má podtext, který se mi dostal pod kůži - jsem nadšena a všem moc doporučuji.

18.01.2021 5 z 5

Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Krásné vánoční čtení.

03.12.2020 4 z 5

Srážka Srážka Alexander Stainforth (p)

Autor si mě získal již první sérií knih BOSS a Alfa BOSS,
obě jsem zhltla na posezení a moc jsem si čtení s kluky užívala.

Bylo jasné, když jsem se dozvěděla, že autor vyslyšel naše prosby
a napsal další gay romanci, že si ji musím přečíst...

Jestli si myslíte, že je tohle jen další román o gayích,
kdy si kluci dají pusu a tím to končí, tak jste na omylu :-)

Příběh je nabitý sexem a to moc vkusně napsaným a po erotické stránce to bylo perfektní!
Mezi hlavními hrdiny Filipem a Maxem už to jiskří od začátku knihy, nenajdete žádné hluché místo.
Oba kluci jsou sympaťáci, žádné "ufňukané holky".

Příběhu se nedá upřít plynulost a jisté erotické napětí.

Jsem přesvědčena, že se kniha bude líbit a přeji ji hodně spokojených čtenářů.

Takhle se píše erotický román!

29.11.2020 5 z 5

Dárek Dárek Sebastian Fitzek

Tohle je po druhé, kdy jsem měla tu čest se setkat s knihou od mistra S. Fitzka. Musím se přiznat, že po přečtení 1. kapitoly jsem si říkala “ tak to je MAZEC, to nedám” Jasně, že jsem to dala já i má psychoušská dušička a jsme obě nadšené!

Sebastian to sám přiznává, že se ho čtenáři často ptají, jestli má všech pět pohromadě - já se ani nedivím! Je to zvrácený ďábel! Jeho fantazie nezná hranic - po přečtení některých nechutných scén jsem si říkala, že kdyby se z nich nevypsal, tak je snad sám dělá!

Kdo ještě nečetl a chce si užít trochu jiný level psychothrilleru, ať to určitě napraví! Nenechte se připravit o neskutečný čtenářský zážitek!

Teď si jdu vzít nějakou hoodně velkou romantiku ❤️

01.11.2020 5 z 5

...a naposled konvalinky ...a naposled konvalinky Jarmila Pospíšilová

Moc jsem si cteni uzila, pribeh je prijemne sestaven. Bavilo me vypraveni 92 lete pratety Magdy, vylety do minulosti byly zajimave. Eva je zena, ktera to nema vubec lehke, chlapa ma snad jen na ozdobu, totalne nezodpovedny kreten, ktery ji nepomuze ani s domacnosti ani se synem. Moc se mi libilo jak mela vse nastaveno, zvladla se starat i o pratetu a mela energii na sestaveni stromu zivota. Toto me hodne zaujalo, snad i me se nekdy podari sestavit rodokmen nasi rodiny. Velmi inspirujici pribeh.

15.07.2020 5 z 5

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Styl psaní Jojo mám velmi ráda, všechny její knihy jsem přečetla s nadšením a ani tato nebyla výjimkou. Úžasný příběh psaný srdcem. Moc se mi kniha líbila. Někdo psal, že byla nudná? Za mě ani jedna strana nebyla nudná, knihu jsem si nesmírně užila.

27.06.2020 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Není to má první kniha od Petry Dvořákové. Již jsem četla Dědinu a Chirurga, ale je to první její kniha, které jsem dala 5 hvězdiček. Opravdu silný a velmi čtivý příběh.

05.02.2020 5 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Válečný román z II. Světové války podle skutečných událostí. Tyto knihy vyhledávám, tak bylo jasné, že i tato mě nemine. Čtu hlavně knihy, kde je hlavním tématem koncentrační tábor. Tato kniha je jiná, ale mně se moc líbila. Ani na minutu jsem se nenudila, kniha se velmi dobře četla, i když se příběh celou dobu v podstatě odehrává v jedné chatě. Rozhodně stojí za povšimnutí a za přečtení, nebudete litovat…

22.08.2019 5 z 5

Ztichlý dům Ztichlý dům Jenny Blackhurst

Možná můj názor nebude až tak moc objektivní, ale já miluji knihy od nakladatelství Domino. Zatím všechny, po kterých jsem sáhla a přečetla si, se mi moc líbily a ani tato nebyla výjimkou. Parádní, napínavé psycho čtení! Velmi mě překvapilo, že toto je prvotina od paní autorky. Tak to smekám klobouk, máme se tedy na co těšit. Rozhodně doporučuji k přečtení…

22.08.2019 5 z 5

Kniha začátků Kniha začátků Sally Page

KNIHA ZAČÁTKŮ od Sally Page – jedná se o společenský román především asi pro ženy.
Autorčin styl psaní mi vyhovuje, píše laskavě, její příběhy jsou plné lásky a nečekaných přátelstvích, která vznikají na nejméně pravděpodobných místech. Hlavní hrdinka Joane přijíždí do Londýna, aby se postarala o papírnictví svého nemocného strýce. Po nedávném rozchodu jí tato změna prostředí přijde vhod.
Postupně se seznamuje s optikem Erikem, tatérem Landonem, sedmdesátníkem Malcolmem a reverendkou Ruth. Joane se učí otevírat se novým lidem a měnit tak svůj život. I rozuzlení přátelství mezi Jo a Lucy se mi líbilo.
Nebála jsem se po knize sáhnout, protože od autorky jsem již četla SBĚRATELKU PŘÍBĚHŮ, a ta se mi líbila o malý chloupek více, ale když koukám na hodnocení, tak jsem v menšině. I přes pomalejší tempo vyprávění, tak i tak hodnotím příběh velmi kladně a určitě se bude hodně líbit.

11.02.2025 3.5 z 5

Lotosové střevíčky Lotosové střevíčky Jane Yang

Příběh jsem si vybrala protože, miluji historické romány. V poslední době se mi zdá, že je trochu zanedbávám, tak tady jsem to trochu napravila a dopomohla tomu i nádherná obálka.
Tento je zasazený do Číny na konci 19. století. Příběh se zaměřuje na propletený vztah mezi dvěma ženami z odlišných společenských vrstev: Lin-ťing, dívkou z bohaté a respektované rodiny, a Květinkou, její služkou a otrokyní.
Autorka poutavě vykresluje atmosféru staré Číny a přináší silný příběh o ženách, jejich snech, utrpení i vzájemném boji. I když je tempo knihy někdy pomalejší, nabízí hluboký vhled do tehdejší společnosti a postavení žen v ní.
Nejednou mi slzy valily proudem, ale nešlo přestat číst. Užila jsem si každou stránku na maximum a určitě obsadí čestné místo v mé knihovně.
Pokud rádi čtete historické romány z exotických prostředí s důrazem na ženské postavy a jejich osudy - Lotosové střevíčky by Vás neměly minout.

11.02.2025 5 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

A tohle zase JO! Od autorky Liz Tomforde je to má první kniha a moc se mi líbila.
Příběh je vystaven na známém „od nenávsti k lásce“ možná pro někoho ohrané téma, ale mě se četl hezky. Evans Zanders už od začátku drsňák, který je úspěšný ve své hokejové kariéře v chicagském týmu. Stevie je letuška, která se stala novou posilou v týmu, lítá s týmem na každý zápas. Jelikož má se sportovci vlastní zkušenosti a zpočátku k němu necítí žádné sympatie, tak i přesto víme, jak se vše bude odehrávat…
Bylo zde i plno momentů, které mě neskutečně dojaly, hlavně ty když Stevie pracovala jako dobrovolnice v útulku pro pejsky – nevím proč, ale mě ty zvířátka vždycky hodně dojmou. Neměla jsem daleko k slzám.
Moc mě zaujaly vedlejší postavy, Steviin bratr Ryan, který je pro změnu hvězdou basketbalového týmu a kamarádka Indy, která taky létá s hokejisty. Tihle dva byli úžasní a už se moooc těším na další díl.
Parádní romantická oddechovka, doporučuji.

11.02.2025 4.5 z 5

Srpnem to začalo Srpnem to začalo Zdeněk Zelenka

Vrátili jsme se do roku 1968 jak příběhy, tak i stylem psaní. Tohle není realita, ale mohla by být. Autor mistrně popsal dobu, takže jsem si někdy myslela, že jsem se vrátila zpátky do komunismu. Čtyři povídky, čtyři případy – které vyšetřuje podplukovník pražské mordparty František Sokol.
Plukovník Sokol a jeho tým jsou sehraní profesionálové, kteří navzdory politickým tlakům usilují o spravedlnost. Někdy jsem měla pocit, že to co dělají je totálně zbytečné, ta doba byla fakt šílená. Zdeněk Zelenka originálně nakombinoval detektivní zápletky s historickým kontextem, což činí knihu atraktivní pro milovníky krimi i pro ty, kteří se zajímají o dějiny.
Trochu pomalejší tempo, ale je to čtivé. Povídky sice nejsou mé nejoblíbenější čtení, ale tyhle byly super.

25.01.2025 3.5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Do třetice všeho dobrého a má další kniha z mé knihovny. Nevím, jak se to stalo, ale úplně jsem zapomněla, že můj milovaný Chris Carter napsal po delší pauze další díl.
Tuhle sérii asi nikomu moc představovat nemusím je prostě skvělá!
Opět mistrně zvládnutý příběh, který buduje napětí hned od začátku, temná atmosféra mě okamžitě vtáhla do děje a vypustila až na konci. Přečteno jedním dechem a co nevidět se pustím do 13. dílu.

25.01.2025 4.5 z 5

Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Daniel Krejčík

Daniela Krejčíka znám jako kluka ze zámku, hlavně jsem ho zaregistrovala, když byl hostem u Jana Krause nebo Honzy Dědka, pak i ve výměně manželek, tam byl úplně úžasný. Na to, že se na televizi skoro nedívám, tak tohle je mega úspěch.
Příběh jsem si pustila jako audioknihu, byla mi doporučena, že tohle pro začátečníka bude super. A opravdu se mi poslouchala skvěle. Daniel má úžasnou rodinu a má stále o čem vyprávět.
Ta rodinná pohřebka je nevyčerpatelné téma a v jeho podání to nemělo chybu. Mrtvolám už nikdy neřeknu jinak než ťuhýci :-)
Určitě se mrknu i na první knihu: Nadělení: Příběhy kluka ze zámku i když už to není aktuální i tak mě zajímá, jak o zámku bude Daniel mluvit. Je úžasný vypravěč, který dokázal udržet mou pozornost a u audioknihy jsem ani jednou neusla :-)

12.01.2025 4 z 5

Vzhlédnout k nebi Vzhlédnout k nebi Rebecca Yarros

Po prvním dílu, který jsem naprosto milovala bylo jasné, že si budu chtít přečíst i pokračování této na sebe nenavazující série. Byla jsem hodně zvědavá, co si pro nás autorka připravila tentokrát. A dostala jsem možná ještě o něco víc, než jsem čekala. Tohle byla emocionální jízda.

Rebecca psát umí, to už jsem se přesvědčila u fantasy série Empyreum – Čtvrté křídlo je prostě dokonalý skvost, který čtou všichni napříč generacemi a užívají si každou stránku. A není tomu jinak ani u jejich romantik, které jsou stejně dokonalé. Už od první stránky jsem byla vtažena do děje, všechny popisy jak situací i vnitřních bojů postav jsou tak silné a autentické, ale zároveň napsané z velkou lehkostí, že nebyl problém se do Paisley a Jaggera vcítit. Užívala jsem si každou stránku. Oddechovka, ale totálně mě pohltila. Těším se na každou další knihu, kterou autorka napíše.

13.12.2024 4 z 5

Možná teď Možná teď Colleen Hoover

Pokračování románu MOŽNÁ JEDNOU…
Tohle bylo opět skvělé, prostě Colleen – za mě už sázka na jistotu. Když ji miluješ není co řešit… Jestli se někdy bude vyhlašovat cena za romantiku – u mě má hlas 100% - za mě je Colleen prostě královna romantiky s přesahem. Vždycky do svých románů vloží takové to malé něco, které mě přiková ke knize a vyplivne až na konci. Miluji tyhle stavy, kdy hltám jednu stránku za druhou. Nejsem ani trochu cílová skupina, ale její knihy miluji, jsou úžasné. MOŽNÁ TEĎ byla o malinko slabší než Možná JEDNOU, ale i tak jsem si ji hodně užila a řadím ji hodně vysoko.

Vše důležité je napsáno v anotaci, takže Vám přeji příjemný zážitek a doufám, že si ji užijete stejně jako já. Určitě doporučuji a knihu zařazuji do své zatím malé sbírky Collinek

13.12.2024 4 z 5