SuperSmidrs SuperSmidrs komentáře u knih

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Kniha je skvělá, téma děsivé. Asi se k ní budu muset ještě vrátit až to nějak mentálně zpracuju.

23.01.2024 5 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Z knihy jsem nadšená, Eleanor mi od začátku přišla opravdu vtipná a ještě to nakonec celé dobře dopadlo :-) průběh/rychlost terapie je asi více než nereálný, ale hobiti taky neexistují a všichni s tím žijeme :-D

17.07.2024 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Já bych tedy ze všeho nejvíc potřbovala vědět, jestli nejmladší Julku "potkalo" neštěstí na Dukle. Že by to celé skončilo přesně tak jak to začalo a kruh se uzavřel...
Trochu jsem se bála, že si nebudu pamatovat kdo je kdo, ale je to vždycky připomenuté, nebo alespoň to základní co člověk k těm postavám potřebuje. Paradoxně mě asi nejvíc bavil první a teď ten poslední díl :-)

28.06.2024 5 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Jak mě první díl úplně nenadchl, nebo jsem si teda asi spíš musela na styl psaní pana autora zvyknout, tak o to lepší je díl druhý :-)

13.02.2025 5 z 5

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

Přečteno v podstatě za den, krásná kniha o velice nekrásné době...

28.11.2024 5 z 5

Takové maličkosti Takové maličkosti Claire Keegan

Moc hezký vánoční příběh, četla jsem v originále, překlad nejsem schopna ohodnotit :-) Příběh je sice z 80. let 20. století, ale člověk má pocit jako by četl optimističtěji naladěného Dickense.

09.10.2024 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Dlouho jsem se nedokázala přinutit to přečíst, protože to četl každý. Ale jak jsem začala, už jsem v podstatě nedokázala přestat. Četla jsem v AJ, takže za překlad neručím, ale ten příběh je super, má to spád a hlavně to má všechny dějové linky uzavřené :-D

11.09.2024 5 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Okouzlující román, nejvíc mě bavilo, jak každý "velký průšvih" nakonec vlastně dopadne dobře :-)

17.01.2024 5 z 5

Nultá hodina Nultá hodina Jana Poncarová

Za mě jedna z nejlepších knih, které jsem od autorky četla. Hedvika sice nemá přímý obraz v konkrétní historické postavě, ale mohla by, přesně jak píše autorka.

31.12.2023 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

S každým dalším dílem mě to baví víc a víc, tenhle byl zas o notný kus lepší než ten předchozí! Už se těším na další, akorát na překlady už asi nebudu čekat :-D

03.04.2024 5 z 5

Toyen: První dáma surrealismu Toyen: První dáma surrealismu Andrea Sedláčková

Naprosto famózní knižní počin - životní příběh Toyen se pomalu rozplétal stejně jako osudy jejích obrazů. Vřele doporučuji i těm, které umění a Toyen zas až tak moc nezajímá, je to skvělé i jen jako životopis člověka, který po komunistickém puči emigroval.

24.02.2024 5 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Vzhledem k tématu jsem se až neuvěřitelně nasmála :-) Informace k nezaplacení - pokud máte 150 kg (a někdy i o trochu míň), nevezmou vás do vrtulníku :-D

16.10.2023 5 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Já vlastně nevím. Četlo se to skoro samo, ale celkový dojem po přečtení zůstává takový, že jsem to vlastně asi moc nepochopila. Historie Šumavy zajímavá, postav příliš v příliš mnoha časech, mrtvých mraky a že bych se bála Šumavy jako Tribeče po Karikovi taky ne, tak já prostě nevím :-D Jak píše sama autorka, pohádka pro dospělé.

23.10.2024 4 z 5

Tlouštíci hoří rychleji & další fatální moudra z krematoria Tlouštíci hoří rychleji & další fatální moudra z krematoria Caitlin Doughty

Super kniha, ráda chodím na exkurze do krematorií, takže tohle mi nemohlo ve sbírce přečtených knih chybět :-D Akorát to na můj vkus trochu moc klouže po povrchu, tak nějak po americku no. Ale pořád je tam spousta myšlenek, které za přečtení stojí.

28.08.2024 4 z 5

Opozdilec Opozdilec Dimitri Verhulst

Jedná z mých oblíbených, přesně takhle si představuji ideální důchod

16.09.2023 5 z 5

Stehy Stehy Sára Zeithammerová

V dovětku paní autorka píše, že se při vzniku knihy potýkala s jakousi řekněme tvůrčí krizí. Tak já bych chtěla vidět její dílo, které krizí neprošlo, protože to v tom případě bude ženiální :-) Vycizelovaná psychologie postav, střídání pohledu jednolivých aktérek milostného trojúhelníku, styl psaní, rozhodně stojí za to!

13.09.2023 5 z 5

Něha Himálaje Něha Himálaje Petr Jan Juračka

Ke knize jsem dokupovala ještě audioknihu a musím říct, že je stejně skvělá, ne-li ještě lepší, než ta papírová sice tam nejsou obrázky, ale zase je to "rozhlasová" hra

20.12.2024 5 z 5

Chrám Matky Boží v Paříži Chrám Matky Boží v Paříži Victor Hugo

Já Huga prostě miluju! A když se ho člověk naučí číst a nenápadně vynechává 50 stránkové popisy kanalizace, soch, whatever, je to čistá krása!

28.11.2024 5 z 5

Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Martin Moravec

Čtení neskutečně odsýpalo, částečně mě políval pot, obzvlášť když pan Dolník zmiňoval klienty, kteří občas bývají kde nemají být. Tak jo no, Barma byla hezká, ale odteď budeme jezdit jenom do Řecka, tak nějak mi stačí znát pana vyjednávače z knihy :-D

30.10.2024 5 z 5

Jednorožec z moře Jednorožec z moře Jessie Sima

Moc krásná knížka o mořském jednorožci :-)

18.09.2024 5 z 5