bacouch komentáře u knih
No, docela jsem se těšila, protože mi bylo řečeno, jak je to skvělé a zábavné sci-fi. Přišlo mi, že to není ani jedno. Na začátku jsem byla nadšená fantazií autorky, tolika různých ras a nových světů, ale pak už mě to fakt nebavilo. Čekala jsem nějakou akci, nějaký technický vychytávky a ne jen popis, co má kdo na sobě, kolik ocasů a jak mu zrovna pelichá peří...A furt si jenom povídali. Hrůůůza.
No a konec už to bohužel nezachránil.
Kolikrát už jsme slyšeli tenhle příběh - android potká androida. Z androida se stane chameleon. Android ztratí...počkat tenhle vlastně ne..tohle je poklidný příběh stárnoucí dvojice, který v závěru opravdu překvapí. Kresby jsou moc hezké. Ale ten příběh je tak trošku divnej...
Kniha o menopauze mne okamžitě zaujala svým grafickým zpracováním, které je prostě fantastické. Zároveň je autorka v tomto choulostivém tématu velice otevřená, upřímná, ale zároveň vtipná. Jsem nadšená.
Knižka je psána v podstatě deníkovou formou "českého ženicha", který vypráví o tom, kterak a kde se potkal se svou milou, jak nelehké je pro občana Vietnamu získat vízum do České republiky, jak si zvyká jeho milá na knedlíky a tak podobně. Ale jo, líbilo se mi to. (i když mi bylo Trang trošku líto a měla jsem (možná zbytečně) pocit trochu pygmalionského komplexu).
Knihu jsem si přečetla v rámci čtenářského klubu, protože sci-fi moc nečtu a s počitačovými hrami jsem skončila někde u Sims 2. Nicméně mě přiběh velice zaujal, po první třetině jsem to viděla na jasných 5 hvězd. Později bohužel autorce došel trochu dech a nesedělo mi vypointování příběhu. To mi přišlo ale velmi přitažené za vlasy. No každopádně, kromě těchto dvou věcí se mi kniha líbila velmi.
-Ss Žiška řekni šiška!
-To znam! Bum do Řiška!
-Hchaha, nene, do voka!
-Dmnti, fakt...
Prostě geniální!
Teda to byl nářez! Příběh je natolik napínavý a představitelný, že vás na začátku chytne a nepustí až do konce. Na obalu knihy píší, že je to jediný thriller, který si musíte přečíst a já s tím stoprocentně souhlasím. Mmch k vydání se chystá druhý díl! Jupiiii!
Šáhla jsem v knihovně po tomto leporelu, abych se poučila, jak se autoři v naší korektní době popasovali s lesbickou rodinou a ono prd. O tom to není. Takže jedna hvězda za to, že je knížka příjemná na omak.
První kniha od Pavla Čecha, kterou jsem četla. Dostala se mi náhodou do ruky, když to nějaký dítě vracelo. O výtvarný stránce asi netřeba mluvit, ta je prostě dokonalá, každá čára sedí. K ději jsem přistupovala trochu skepticky, protože si nejsem jistá, jestli knihy, u kterých učůrávají dospělí, vždy ocení (a pochopí) i děti. Nicméně toto jsou mé výstupy - Hrušku jsem nepochopila, Biograf mě VELMI bavil, líbily se mi odkazy na známé filmy, časopisy, na které jsem už dávno zapomněla a Giulietta Masina a jeden z mých nejoblíbenějších filmů v jednom stripu. V Moři byla moc pěkná záclona. A povídka o Psích bojovnících mě velmi potěšila. Takže mi nezbývá než hodnotit plným počtem.
Jedna z mých oblíbených detektivek od A. Christie.
Přesně jak píše @bagel je to čím dál lepší a zajímavější. Hodně mě baví ten kontrast Francie vs. Sýrie. V tomto díle se také více profilují charaktery hlavních postav, hlavně rodičů, matka už není taková puťka, ale už si taky dokáže dupnout. Ovšem ten závěr...!
I druhý díl byl výborný. Sledujeme hlavního hrdinu jak nastupuje v Sýrii do školy a jaká pedagogika se tam provozuje. Dost hustý čtení. Ale už jsem asi otrlá, a tak se mi to četlo lépe než díl první. Už jsem si zvykla i na šíleného otce a s chutí se pustím do třetího dílu.
No...tak dočetla jsem to, ale že bych z toho byla nějak extra nadšená, to ani ne. Hodně se mi líbily asi 3 povídky z 6. Myslím, že se PýDý a já už nepotkáme.
Kniha, kterou jsem neustále nazývala (a nazývám) Pohřbené kosti, se četla velmi lehce. Jako ostatně všechno od A. Marsons. Na začátku mě pletlo množství případů a trochu jsem se v tom ztrácela, ale pak to do sebe všechno hezky pěkně zapadlo a já mohla jít konečně spát. Moc se mi to líbilo.
Tohle je úplně skvělá knížka. Krásná grafická úprava a napínavý a vtipný děj. A pokud k tomu máte doma ještě syna, který miluje čísla, pak je tato kniha pro vás nutností.
Pokud jste v šestinedělí s dvojčaty, procházíte laktační psychózou a fungujete pouze za podpory Coca coly a Studentské pečeti a pak se vám dostane do ruky tato nenáročná kniha, která vás rozveselí, nemůžete dát méně než plný počet *.
A mě se to líbilo! I přes nízké hodnocení tady na DK, mě to bavilo. Ta představa, co by asi ženský prováděly, kdyby mohly...
Kdyby měla Satrapi bráchu, vypadal by asi jako Rijád. Moc se mi to líbilo a dozvěděla jsem se spoustu naprosto neuvěřitelných informací o životě v Libyi a Sýrii. Zároveň to pro mě nebylo tak náročné a plné informací jako třeba Goražde. Vřele doporučuju. Určitě si přečtu i další díly.
Milý deníčku, tak jsem se ráno probudila svěží jako rybička, provedla jsem ranní údržbu, navlékla lodičky a šupity dupity na snídani. Snědla jsem půl krávy. Pak jsem vyběhla všechny beskydské vrcholy, seřvala svou matku (nemá být drzá a stará), zorala pole, pak jsem si přepudrovala nosík, pokořila jsem Sněžku i Milešovku a k večeři sežrala tu krávu od snídaně. Jsem prostě úžasná!
Výborná encyklopedie, ze které se naučíte všechno o táboření, pobytu v přírodě i o různé floře či fauně, se kterou se tam můžete střetnout.