dam.si.knihu | Komentáře u knih | Databáze knih

dam.si.knihu dam.si.knihu komentáře u knih

Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

Autorka si připravila příběh, který Vás donutí prožívat všechny ty pocity hlavních hrdinů, které pro nás v příběhu stvořila. Budete naštvaní, zlomení, uplakaní zamilovaní a budete stále cítit naději a lásku. Napsat skvělý romantický příběh není jen o tom, aby tam byla skvělá romantická linka a chemie hlavních hrdinů, ale za mě je o tom, aby tam fungovalo vše dohromady. Reálnost, vedlejší postavy, prostředí a uvěřitelnost. A autorce se to povedlo vše dokonale funguje a vy neprožíváte jen ten jeden hlavní příběh. Je až neuvěřitelné, jak Vás příběh vezme za srdce a vy ho prožíváte tak, jako byste byli jeho součástí.
I když se po dočtení cítím trochu zlomená a naštvaná, protože chci další díl a zároveň se bojím, co si pro nás Ava připravila, tak tohle je jednoznačně jeden z nejlepších romantických příběhů, který jsem tento rok četla. Takže díky!

20.11.2023 5 z 5

V pádu V pádu Anne Pätzold

Druhý díl série Love NXT začíná téměř tam, kde ten první skončil. Musím říct, že styl psaní autorky mě baví. Je to takový jednoduchý, čtivý a svým způsobem feel good příběh. Kniha, která Vás neurazí, ale ani úplně nevystřelí do nebes.

Stejně jako u prvního dílu jsem si užívala tu skvělou slowburn linku, a to, že autorka ve svém příběhu nevyužívá zbytečného dramatu a naivního chování hlavních hrdinů. Ukazuje nám stránky toho, jaký dopad má na slavné lidi a jejich blízké být známý a sdílen na sociálních sítích fanoušky a médii.
Opět se autorce povedlo to, aby čtenář prožíval lásku s hlavními hrdiny, byť byla téměř celou dobu přes sms a videohovory. :)
A i když jsem si téměř třičtvrtě knihy užívala, tak ke konci mi tam bohužel něco chybělo, nicméně na třetí díl se moc těším.

06.11.2023 3 z 5

Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Jestli někdo dokáže narvat do 365 stránek 365 stránek akce, tak je to Stacey Marie Brown. Nebudete mít ani chvilku na to, abyste se nadechli, protože tenhle díl je jedna akce za druhou. Překvapivě musím říct, že mi to zvlášť nevadilo, i když bych možná trochu uvítala posečkat na jednom místě déle a dát tak novým hlavním postavám více prostoru a děje. Protože jak jsme si možná zvykli na první díl, kde se vše děje pomalu na jedno místě, tak v tomto pokračování je to každou chvílí jinde, nicméně trochu chápu tu spoustu nových zápletek a postav. Věřím, že sami v dalších dílech nebudeme vědět, komu věřit.

Autorka nám ještě více přibližuje a krásně vykresluje její dystopický svět, který je za mě dokonalý. Bavil mě i další vývoj hlavních postav a dozvídáme se spoustu nových informací, které budou pro další díly důležité.
Opět nás neochudila o její pikantní scény, u kterých už pomalu čtenář začne přicházet o rozum, protože je možný, aby to bylo tak pikantní, aniž by se ti dva jen políbili? Ano, je. Kdo četl, bude vědět. Jo a jestli tady bude nějaký milostný čtyřúhelník, nebo pětiúhelník, I am in!

Takže tohle bylo skvělé pokračování, které mělo pořádný drive a skvělou zápletku. Pro všechny milovníky dystopických fantasy příběhů, kteří v nich mají rádi erotickou zápletku a trochu brutálnější děj je tohle must have!
A teď mi sakra někdo řekněte, kdy bude další díl!

PS: tento říjen bude autorka na humbookfestu a já se nemůžu dočkat, až si knihy nechám podepsat! Vidíme se 16. října!

Mockrát děkuji @humbook_blogeri _blogeri za poskytnutí knihy k recenzi! #spoluprace

29.09.2023 4 z 5

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Znáte ten pocit, když vidíte obálku a přečtěte si anotaci, tak víte, že si tu knihu zamilujete? Tak já jsem to u téhle fantasy prostě věděla! Je pravda, že spousta z Vás mi psalo, že si ji musím přečíst a já nevím, na co jsem celou tu dobu čekala. No, možná jsem mohla počkat do podzimu, kdy vyjde pokračování, teď to budou zase muka.

Tohle byla teda panečku jízda! Tady se nemusíte bát, že se budete nudit. Autorka Vás vtáhne do děje hned od prvních stránek a vy tak nebudete mít možnost přestat číst.
Je to originální, je to zvrhlý, je to sexy. Naprosto mě bavilo, jak autorka dokázala popsat věci, kterým si normálně autoři vyhýbají, ale Stacey si nebrala servítky a napsala to dokonale, byť to někomu může přijít nechutné, ale za mě to dávalo příběhu autentičnost.

Hlavní hrdinka konečně nebyla neuvěřitelná superhrdinka, ale i když měla celoživotní výcvik, tak nebyla zdaleka tak neohrožená a často dostala pořádnou nakládačku. No náš hlavní hrdina kdyby brzdil s jeho erekcí, tak dávám knize plný počet.

Tohle rozhodně není příběh pro každého, protože tohle není žádná YA fantasy pro mladší čtenáře, ale je to originální fantasy, kterou si zamiluji všichni, kteří například milují knihy J. L. Armentrout. Takže Vám to prostě doporučuju, protože je to skvělý!

28.07.2023 5 z 5

Černý dort Černý dort Charmaine Wilkerson

Kniha s názvem Černý dort sleduje dvě dějové linky, které se navzájem prolínají a doplňují, a to minulost a budoucnost. Sledujeme příběh sourozenců Byrona a Benny, kterým zemřela matka a po své smrti jim zanechala vzkaz, ve kterém odhaluje všechna svá tajemství a životní cesty a chce, aby se její rodina dala opět dohromady, protože sourozenci Byron a Benny se již nějaký čas spolu nebaví.
Sledujeme tedy životní cestu s všechny překážky, které musela překonat Eleanor, ale také její děti, manžel a přátelé.
Je to příběh, který Vás zasáhne, neboť vypráví neuvěřitelný a silný životní příběh. Autorka zpracovala téma lidí s tmavou pletí a jejich osudy a zasadila ho do doby, kdy byl ve světě velký rasismus. Věřte tomu, že kniha Vás některými pasážemi dostane, protože spisovatelka perfektně vykreslila určitě situace, které se v té době lidem děli a vy si vlastně uvědomíte, jaké máte v životě vlastně štěstí.
Tento příběh je protkán bolestí, ztrátou, tajemstvím, ale také nadějí, láskou a odvahou.

Byť tohle není úplně můj žánr a zpočátku jsem měla problém se začíst, protože mi úplně nevyhovoval styl vyprávění, tak ale ve mě vyvolal spoustu pocitů a nedokážu nad ním přestat přemýšlet.

15.06.2023 4 z 5

Touha Touha Tracy Wolff

Tohle byla vynikající 484 stránková kniha, u které nebudete mít čas se nudit. Autorka nejde zbytečně okolo horké kaše a rovnou nás vrhne do poutavého vcelku originálního příběhu. Jelikož tohle není moje první kniha o upírech, tak jsem byla upřímně zvědavá, jak to autorka pojme a za mě super, neboť tam nejsou jen upíři, ale i další mýtické postavy a hlavně škola, která Vám bude připomínat Bradavice.

Přiznám se, že se mi teď dlouho u fantasy knihy nestalo, abych měla takové nutkání neustále číst a číst a těšit se na to, až budu mít knihu přečtenou. Tady to svým stylem psaní a originalitou autorka dokázala, za což nemůžu než hodnotit kladně. Škoda jen, že tu lásku mezi hlavními hrdiny tak uspěchala a nedala tomu více časové linky, bylo by to tak uvěřitelnější (ale pak si stejně řeknu, že kdybych potkala někoho tak sexy, kdo by mi psal a měl o mě zájem, tak bych neodolala. fakt nemůžou být upíři skuteční?)

Takže, pokud milujute YA fantasy příběhy s romantickou linkou o upírech a dalších mytických postavách, tak tahle kniha by Vás rozhodně neměla minout! Nečekejte žádný náročný a složitý příběh, ale vynikající young adultovku, kterou autorka perfektně vykreslila.

Mockrát děkuji Humbook za poskytnutí knihy k recenzi! :)

15.06.2023 5 z 5

Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Četla jsem spoustu názorů čtenářů, kteří si tuto knihu zamilovali více než zmiňovanou sérii Z krve a popela. Já Vám povím, že za mě asi bude stejně topka právě ona, nicméně tohle byla opět velká jízda.

Příběh nám vypráví o první Panně a jejím úkolu. Dostáváme se do prostředí, kde žijí bohové a za mě je super, že to člověk začne více chápat a dávat si to trochu do spojitosti s posledním dílem, který u nás vyšel, a to díl Koruna z kostí a zlata.

Tento díl měl opět neuvěřitelnou šťávu a byla to jízda od začátku dokonce. Říkám si, jak je opět možné, že autorka 600 stránkový příběh napíše tak, že ho přečtěte jedním dechem. Baví mě neuvěřitelná propracovanost světa, který stvořila. Příběh má skvělý drive, chemie a jiskření mezi hlavními hrdiny je fantastické a zápletka na výbornou.
Baví mě, že u příběhu se nenudíte a humor a břitký jazyk hlavní hrdinky tomu dodává šmrnc. A to samé můžeme říct o sexuálním napětí mezi hlavními hrdiny, které autorka prostě umí psát a dá mu tu správnou šťávu.

Opět vynikající díl a já se nemůžu dočkat pokračování jak této knihy, tak série Z krve a popela!

Mockrát děkuji humbook za poskytnutí knihy k recenzi :)

24.04.2023 5 z 5

Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

Nemůžu říct, že by tenhle díl nebyl napínavý a čtivý, ale za mě se tam toho dělo tak moc, až toho bylo málo. Těšila jsem se, že se toho dozvíme mnohem víc o králích, ale byl to spíš opak. Madison mi lezla neuvěřitelně na nervy, její chování bylo na pěst. Nechci tady nějak spoilerovat, takže nebudu zabíhat do děje. Ale bylo tam spoustu zbytečných scén, které nám vlastně nic neřekly a autorka tam mohla rozvíjet něco jiného. Možná lepší dialogy a tak.

Ale ve finále ten konec byl zase vzrůšo a ten příběh Vám vrtá hlavou a prostě musíte číst dál a dál. Nemůžu upřít čtivost a myšlenku příběhu, ale něco mi tam prostě chybí, ale i tak si další díl přečtu asi hned a budu doufat, že autorka dá hlavním hrdinům větší prostor a více popisu.:)

05.04.2023 3 z 5

Ve snu Ve snu Anne Pätzold

Popravdě, já tyhle osudové lásky mám moc ráda a v knihách mi nevadí. Dokážu i pochopit hlavní hrdinku, která tak slavnou skupinu neznala a tudíž zpěváka nepoznalajá bych byla určitě to samé.

Opravdu mě bavila jejich romantická slowburn linka, která se autorce moc povedla. Bylo fajn sledovat, jak se postupně vyvíjí a jak je těžké se navzájem setkat, protože ty podmínky nejsou lehké. Celý ten příběh jsem si užívala takovou pohodu, kterou už dlouho ne. Žádné nafouklé drama a naivní chování hlavních hrdinů, až jsem si říkala, že to ani není možné. A pak přišel ten konec. Proč? 250 stránek prožíváme krásně se vyvíjející lásku, super atmošku a pak to bohužel autorka za mě moc uspěchá a tak trochu zabije. Jasně, nějaký ten zvrat musel přijít, ale tohle za mě úplně nefungovalo.
Nicméně, i tak se těším na další díl a jsem zvědavá, jak se s ním autorka popere!
Tohle nic nemění na tom, že to byl milý, čtivý a originální romantický příběh, který se Vám bude líbit, ale za mě ten konec mohl být lepší a dalo se z toho vytřískat víc. :)

22.03.2023 3 z 5

Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

Dokážete si představit lepší fantasy, než tu, která je propojená s pořádnou dávkou romantiky/erotiky? Já ne. Tohle byla naprostá pecka, kterou jsem přečetla doslova jedním dechem. Podle mě autorka prohodila názvy knih, protože tenhle díl se rozhodně měl jmenovat Království hříšných!

Trochu mě mrzelo, že jsem si už do detailů nepamatovala předchozí díl a občas přemýšlela, co se tam dělo. Nicméně, tohle bylo další fantastické pokračování od Kerri, která jednoznačně dokázala, že do fantasy knih umí perfektně zapojit pikantnost, ale hlavně vytvořit mezi hlavními hrdiny neuvěřitelnou chemii.
V tomto díle se vydáváme do podsvětí a seznamujeme se tak s různými rody a intrikami. Klidně bych detailů uvítala více, ale troufám si říct, že to přijde v dalším díle. I když jsem téměř všechny zápletky uhodla, tak i tak jsem měla radost z toho, že jsem to věděla!

Autorka umí psát nejen romantickou linku, ale také skvěle popsat fantasy příběh, který se Vám od začátku přehrávání v hlavě a máte pocit, že jste jeho součástí.

18.03.2023

Vše, co k tobě cítím Vše, co k tobě cítím Nora Welling

Máme tady další romantickou knihu od německé autorky, která se trochu liší tím, že se tentokrát nejedná o příběh ze školního prostředí. Když si to řekneme na rovinu, já moc velká očekávání neměla, protože pro mě zaříkávač koní s delšími vlasy úplně neníno, sexy? Ale to je jedno, i tak ta dokonalá obálka a vidina skvělého romantické příběhu další německé autorky, byla nutností.

Příběh byl psán čtivé a měl hezkou myšlenku, ale jaksi jsem tam postrádala to hlavní téma, což byl smrt nepoznaného syna. Sice byl na začátku hlavní hrdina nešťastný, nicméně pak se děj točil úplně okolo něčeho jiného a on si téměř nevzpomene. Ráda bych zmínila další věc, ale nebudeme si tady spoilerovat. Kdyby autorka zapracovala více na hlavním tématu celého příběhu, mohla to být větší senzace, u které by si troufám říct čtenář i pobrečel. :) Kniha se bohužel nevyrovná jak Kasten, tak Kneidl, které tu laťku alespoň pro mě nastavily dost vysoko.

Ale i tak to byl hezký příběh, který se určitě bude líbit těm, co milují jak já říkám koňáky () a jednoduchý, nenáročný děj. BTW. slovo Hacienda nemůžu ani slyšet.

18.03.2023 3 z 5

Štěstí voní jako chleba Štěstí voní jako chleba Pauline Mai

Tohle je takový pohodový román se slowburn romantikou, který provází časté pečení chleba. Ano, připravte se na to, že na něj budete mít neuvěřitelnou chuť!
Byť je to čtivý román, tak mi tam trochu něco scházelo. Hlavní hrdinka mi úplně nesedla, ale záleží na gustu. Prostředí bylo krásné a klidně bych ho zvládla více. Škoda, že tu romantickou linku autorka nerozvedla více.

18.03.2023 3 z 5

Vzhlédnout k nebi Vzhlédnout k nebi Rebecca Yarros

Jestli něco miluju, tak jsou to příběhy od Rebeccy Yarros, která umí napsat skvělé, originální, dojemné a čtivé knihy, jež nebudete chtít dát z ruky. Takže nabídku přečíst si tuhle novinku, která vyšla.

Tentokrát tu máme příběh o vedlejších postavách série Vzlety a pády, a to o Jaggerovi a Paisley, kteří mají svá tajemství a rozhodnout se je dlouhou dobu tajit. Musím říct, že mě to opět dostalo, protože i když vlastně čekáte co se stane, tak Rebecca to umí napsat opravdu tak, aby vás to dostalo.

Celá ta kniha má skvělou atmosféru a stránky vám ubíhají pod rukama. Nedá na nadměrný popis a nudný začátek, ale rovnou začne akčnějším začátkem, kdy se do knihy naprosto ponoříte. Ovšem nemusíte se bát, že byste o něco byli ochuzeni. Opět je tam skvělá romantická linka a těžká témata, rodinné vztahy a prostředí vojenské akademie. Ja si to prostě užila a těším se na další příběh!

12.01.2025 4.5 z 5

Temné světlo lásky Temné světlo lásky Lena Kiefer

Jestli si pamatujete, tak první díl série Westwell jsem si zamilovala a nemohla jsem se dočkat dalšího dílu! Je to takové Romeo a Julie v moderním světe, kdy hlavní hrdinové ztratí své sourozence a jejich rodiny se nenávidějí. Ovšem kdo by očekával, že tak velká ztráta dohromady svede jejich mladší sourozence, kteří spolu taktéž nemohou být.

Přiznám se, že začátek knihy mě moc nebavil, neboť to bylo to samé dokola a autorka se opakovala v popisu pocitů hlavních hrdinů. Nicméně pak to bylo opět záživné a vy jste zkrátka chtěli vědět, jak to dopadne. Opět se nám tu otevírá spousta možnosti a zvratů a ten konec Vás dostane.

Upřímně jsem čekala, že to druhým dílem končí, avšak autorka bude pokračovat dál a já doufám, že se konečně dočkáme větších zvratů a odhalení pravdy!

Tohle je skvělý romantický příběh o zakázané lásce, který mohu doporučit. Lena Kiefer má dobrý styl psaní a vy budete chtít číst dál a dál a dozvědět se pravdu. Navíc ta romantická linka je krásná!

12.01.2025 4 z 5

Bylo nebylo jedno zlomené srdce Bylo nebylo jedno zlomené srdce Stephanie Garber

Pokud máte rádi pohádkové příběhy s romantickou linkou, tak touto knihou nešlápnete vedle! Stephanie Garber vytvořila opravdu hezký příběh, který vás bude překvapovat na každém rohu. Je to plné intrik, dramatu, lásky i napětí a ochuzeni nebudete ani o nadpřirozené bytosti a kouzla.

Musím říct, že tahle kniha má skvělou atmosféru, kterou jsem si užila a byla jsem vždy překvapena, kam se příběh ubírá. Na slabší začátek, kdy jsem měla pocit, že jsem něco přeskočila, to bylo opravdu milé čtení, které mi sedlo! Škoda jen, že místy autorka trochu nešla v popisu dál a některé scény trochu ochudila, byť by si zasloužily více. Není to nic náročného na čtení, ale ovšem krásného. Už teď se moc těším, co si autorka připravila v druhém díle a kam se bude upírat romantická linka a celkově příběh.

Takže tady máte další tip na skvělý příběh, který vám ráda doporučím!

Vášeň Vášeň Tracy Wolff

Jestli jsem vám psala, že předchozí díly téhle nadpřirozené série plné upírů a dalších nadpřirozených bytostí miluju, tak tady to nebude výjimkou! Byť ten rozjezd byl na můj vkus pomalejší, tak potom už to byla opět jedna jízda za druhou. Díky @albatrosmedia za poskytnutí knihy k recenzi! #spoluprace

Tracy Wolff stále udržuje laťku a co je důležité, udrží si čtenářovu pozornost. Její svižně krátké kapitoly jsou prostě skvělé. Nechybí tomu čtivost, humor, napětí a romantika. Tahle originální YA série mě nepřestává bavit a užívám si ji téměř od začátku do konce.
Baví mě svět, který autorka stvořila i ty všechny nadpřirozené bytosti. Není to žádná extra náročná fantasy (i když tohle je docela bichlička), ale vlastně téměř vždycky dostanu to, co potřebuju. Byť tam občas je těch zvratů až moc a není to dotažené tak jak bych si představovala, tak pro mě je tohle super příběh, u kterého se nenudím a užívám si tu skvělou atmosféru.
A co si budem, hlavní hrdinové mají prostě skvělou jiskru.

Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

I když se mi druhý díl série Vlci zvěrokruhu moc nenadchnul, tak i tak jsem byla zvědavá, co se stane v dalším díle (jsem prostě dočítač sérii).
Tahle za mě originální fantasy bohužel ale postrádá tu správnou jiskru a drive. Co si budem, je to jednohubka, kterou přečtete za den. Je napsaná jednoduše a autorka má dobrý styl psaní, celou dobu si udržuje vaši pozornost a vy prostě chcete vědět, jak to dopadne. Bohužel ale za mě tam chybí více rozvinutí příběhu a dialogu mezi hlavními hrdiny. Autorka často z dobré scény přeskočí do další a čtenář tak nemá ten správný prožitek a možnost vcítit se do hlavních hrdinů. Ovšem sto lidí sto chutí a někdo může být maximálně spokojený. :)

V tomto díle autorka trochu upustila od erotických scén a více se zaměřila na objasnění světa, který vymyslela, což bylo super.
Pokud hledáte nenáročnou NA romantickou fantasy, tak tohle bude přesně pro Vás!

Za knihu děkuji moc @grada_cz @cosmopolis_cz #spoluprace

29.07.2024 3 z 5

Všechno je jednou poprvé Všechno je jednou poprvé Nina Kenwood

Všechno je jedno poprvé je příběh o dospívající dívce, která si prošla těžkým životním obdobím a díky tomu ztratila sebedůvěru a má tak nulové sebevědomí.
Jestli pokukujete po nějaké fajn young adultovce, či jste mladší čtenáři, tak se Vám kniha určitě bude líbit. Je to takové jednoduché počtení, kde možná najdete v některých věcech sami sebe v těchto letech. Autorka v knize dokázala dobře zpracovat přátelství, lásku, či spoustu trapných situací. Ovšem někdy jsem měla pocit, že hlavní hrdince není osmnáct, ale patnáct. Nebo si možná jen fandím, že jsem byla o dost vyspělejší.

Je pravdou, že pro mě tam často byly pasáže, které se dokola opakovali a trochu mi narušovali čtení. Byly ale také chvíle, kdy jsem četla dál a dál a nemohla přestat.

Takže za mě je tohle průměrná YA romantika, která se možná více hodí pro mladší ročníky. :)

09.05.2024 3 z 5

Hraj o svůj osud Hraj o svůj osud Stella Tack

Romantickou sérii s názvem Polib mě od Stelly Tack jsem si zamilovala, takže na její fantasy sérii jsem byla opravdu zvědavá.

Musím říct, že pro svůj příběh si zvolila velmi zajímavé téma, které za mě bylo originální. Pokud to budeme brát jako oddechovou fantasy, tak to vysvětlení zápletky hry bylo v pořádku a neměla jsem problém se tak nějak zorientovat. Jelikož Stellu známe jako autorku romantických knih, tak ani ta nechyběla. Byla sice trochu slabší, ale zase milostné trojúhelníky (jestli se tomu tak dá říkat) já miluju. Co se jí musí nechat, tak má skvělý s čtivý styl psaní, při kterém nebudete usínat a budete chtít číst dál a dál.

Co je nutno vypíchnout, tak to je kočičí postava Curse, která byla na výbornou. Díky němu byl příběh tak vtipný a já si každou chvilku s ním užívala!

Ovšem při dočtení knihy jsem měla pocit, že kdyby to autorka ukončila jedním dílem, udělala by asi lépe. Byť mě zajímá, co se bude v dalším díle dít, tak mám pocit, že už nás nemá moc čím překvapit a bojím se, že to bude nuda.

09.05.2024 4 z 5

Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Jestli je nějaký titul tento rok pro mě obrovským překvapením, tak je to první díl ze série Útěk z výhně s názvem Výheň. Pravdou je, že jsem četla a slyšela spoustu skvělých ohlasů, ale jak jsem viděla štítek thriller a tu strašidelnou obálku (protože nevím jak vás, ale mě tyhle masky děsí už od základky), tak jsem se o příběh více nezajímala.

Teď ovšem přichází veliké poděkování @kanopa_nakladatelstvi kteří se rozhodli vydat audioverzi, která je naprosto fenomenální - nebo spíše Josef Pejchal je ten, který dal knize neuvěřitelnou šťávu! Jeho hlas je dokonalý a tak rozmanitý, že mě mrzí, že mám audioknihu za sebou! Takže díky! #spoluprace

Výheň má zaslouženě na DK hodnocení 85 %. Je to příběh s originálním tématem, jež je plný tajemství, napětí, zoufalství, naděje, ale je zkrátka nemilosrdný. Kniha má svižný děj a každou chvíli se něco děje, tudíž čtenář nemá možnost se ani chvilku nudit.
Autor pro svůj příběh zvolil mladé kluky, jež byli možná na můj vkus a jejich věk až příliš vyspělí a chovali se spíše jako osmnáctiletí.

Věřím, že se v dalších dílech je na co těšit, protože já se rozhodně těším! A vám jednoznačně mohu doporučit audioverzi, protože Josefa Pejchala si zamilujete!

09.05.2024 4 z 5