ivanaci ivanaci komentáře u knih

Za soumraku Za soumraku Michael Cunningham

Tento autor paří mezi mé oblíbence, ale toto jsem nějak nemohla dočíst. Tak mě štval, znuděný Peter... nevím co dalšího napsat. Třeba se ještě ke knize vrátím, ale Hodiny a Domov na konci světa stále asi budou top

30.01.2025 2 z 5

Láska bolí Láska bolí Saša Nový

Přečetla jsem všechny tři díly a líbily se mi, jen ty hrubky.... Jen nevím, jak by se člověk vzpamatovával po smtri blízké osoby tak rychle..

30.01.2025 4 z 5

Najdi mě Najdi mě André Aciman

"Všichni jsme jako Měsíc, který Zemi odhaluje jen některé svoje stránky, ale nikdy se neukáže celý. Většina z nás nikdy nepotká ty, kteří pochopí naše kulaťoučké já. Některým lidem ze sebe ukazuji jen ten střípek, kterému podle mě porozumějí. Jiným ukazuji jiné části. Ovšem temnou stránku si vždycky nechávám pro sebe".
prostě nádhera, možná lepší než 1. díl

08.01.2025 5 z 5

Drak na polní cestě Drak na polní cestě Jiří Hájíček

Proste mi nesedla a to mam tohoto autora mezi oblibenymi

07.01.2025 2 z 5

Lásky čas Lásky čas Adéla Rosípalová

Ne každá kniha je kandidátem na Magnesia litera, ale toto bylo odpočinkové čtení, milé. Nejsem cílová skupina, ale líbilo se mi.

06.01.2025 3.5 z 5

Závojnatky Závojnatky Jiří Benjamín Mayer

Tak to byla jízda, prostě nádhera. Je málo knih, které nechci odložit než je dočtu i přes velmi pozdní hodinu. V této knize je vše, smutek, radost, vtip, pláč, láska a nejvíce naděje. Hlavně mě "dostaly" krásné slovní obraty. Autore, piš dál :-))

04.01.2025 5 z 5

Pravidla randění Pravidla randění Vi Keeland

Stále to zkouším a já asi opravdu nebudu čtenář pro tuto literaturu. Přeji obdivovatelkám hezké čtení

03.01.2025 1.5 z 5

Skoncovat s Eddym B. Skoncovat s Eddym B. Édouard Louis (p)

Některé knihy by se neměli číst o vánocích, zkusím jindy, snad dočtu

01.01.2025

Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Mám tuto autorku moc ráda, mám přečtené všechny knihy, ale tato mě vůbec nezaujala. Nevím, zda to je vánocemi a moc se nechce číst těžká témata..nevím, nedočetla jsem.

01.01.2025

Král hněvu Král hněvu Ana Huang

Asi budu jedna, ale nějak jsem postavám jejich chování nevěřila. Určitě další díly číst nebudu. Omlouvám se obdivovatelkám, ale já to mám takto.

27.12.2024 1.5 z 5

Sám mezi všemi Sám mezi všemi Katrin Walldová

Nemohla js se na zacatku zacist, ale pak to byla jizda. Nerealne? Zivot neni cernobily. Urcite si opet prectu.

19.12.2024 4 z 5

99 kluků Micaha Summerse 99 kluků Micaha Summerse Adam Sass

Za mě moc americké :-)))

11.12.2024 3 z 5

Vynucených 7 dní Vynucených 7 dní Lenka Hnátová

Nic js necekala a dostala tolik smichu, ze js chvilemi nemohla pokracovat ve cteni. Diky Erikovi se clovek vratil do svych pubertalnich let. Proste parada

01.12.2024 5 z 5

Píseň L. Píseň L. Veronika Opatřilová

Další nádhera od této autorky, prostě báseň o lásce, touze, přírodě. Doporučuji přečíst všemi smysly - v uších ševest lesa, na rtech sladkost polibku, v očích touhu, pod prsty tlukot srdce, v nose vůni potu a lesa. Prostě krásné čtení.

26.11.2024 5 z 5

Překvapivý následník Překvapivý následník Jax Calder

Nevím co napsat, těžko uvěřitelný příběh, ale pohladil duši romatika ve mně. Když si ale vzpomenu na Alexovy oči z Červená, bílá a královsky modrá, tak asi dám přednost jí.

26.11.2024 4 z 5

Boss Boss Alexander Stainforth (p)

Tajemný Erik, zamilovaný Teo .... to je kombinace co chceš číst, nádhera

26.11.2024 5 z 5

Rudé orchideje ze Šanghaje Rudé orchideje ze Šanghaje Juliette Morillot

Nedočteno, na mě moc silné téma, možná se k ní někdy vrátím

23.11.2024

Poslední Maův tanečník Poslední Maův tanečník Li Cunxin

Když si člověk představí, že se autor narodil v roce 1961 a v jakých podmínkách vyrůstal, klobouk dolů kam se až dostal.

23.11.2024 4 z 5

Nový kluk Nový kluk Sarina Bowen

Kdo cetl od autorky On a My, tak se nemuze divit, ze i tento pribeh je skvely.

22.11.2024 5 z 5

Strasti nás dvou Strasti nás dvou Lenka Hnátová

Nevim, proc ted ctu tuto literaturu, ale pribeh js si uzila. Jen mi vadila ta premira "zeleniny" a v nekterych momentech prekazela.
Valerie prinasejici polevku.... smeju se i ted

03.11.2024 3 z 5