janka3232 janka3232 komentáře u knih

Drak na polní cestě Drak na polní cestě Jiří Hájíček

(SPOILER) Tahle kniha se čte lehce a přitom těžce. Krásně něžný styl a fakt beznadějně hnusný příběh, který ale víte, že se kolem nás děje. Strašně si přejete, aby kniha dopadla jinak, ale víte, že to nejde.

29.12.2024 4 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Za mě super oddech. Prostředí Londýna a anonymního internetu, napínavé tak akorát.

12.05.2024 5 z 5

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Výborná kniha. Drsná, ale pravdivá.

02.01.2021 5 z 5

InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Trochu bych čekala víc, než jen řazení vzpomínek, ale i to obyčejné řazení vzpomínek je velmi čtivé. A upřímně bych dodala - kéž by bylo delší! Jakmile se autorka dostane do dospělosti, je to trochu nuda.

01.01.2021 3 z 5

Hornické vdovy Hornické vdovy Kamila Hladká

Skvělý nápad, vynikající téma z nového pohledu, ale za mě ve výsledku vlastně povrchně zpracované. Chtělo by to důmyslněji vedené rozhovory a hlavně více těch rozhovorů.

29.04.2020 2 z 5

Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Super kniha pro dospívající. Ale za mě umí Soukupová nejlépe popisovat běžné věci strhujícím způsobem, což v téhle knize není...

19.04.2020 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Za mě skvělé poutavé čtení. Rodinná sága.

19.08.2019 5 z 5

Marta děti nechce Marta děti nechce Petra Soukupová

Téma knihy mě trochu míjí, ale i tak jsem žasla, jak tahle spisovatelka opět dokázala popsat lidské myšlení, motivace, plíživou rodinnou toxicitu a vůbec podivné lidské chování.

29.12.2024 4 z 5

Konec sezóny na koupališti Úštěk Konec sezóny na koupališti Úštěk Veronika Bendová

Nesnáším povídkové knihy, s touhle to je ale jiné, je totiž skvělá. Plná uvěřitelných charakterů a situací, plná naděje v každodenních detailech. Někdy mě zamrazilo, někdy jsem se smála, někdy jsem měla pocit, že autorka popisuje můj život. Bravo!

11.11.2024 5 z 5

Devadesátky! Devadesátky! Johana Fundová

Mám moc ráda FB profil Pure Devadesátky, baví mě, dojímá i edukuje. Proto jsem sáhla i pro tuhle knihu, ale tedy... upřímně: spíš zklamání. Dost tam toho chybí, v textu se stále opakují klišé fráze, našla jsem i několik chyb a ty vzpomínky osobností... ty jsou prostě jen seřazené, sobě navzájem si strašně podobné, prostě dost nuda. Jako nápad super, téma super, provedení špatné.

26.06.2024 1 z 5

Karneval zvířat Karneval zvířat Zuzana Dostálová

Skvěle napsané, člověk se směje, a pak mu zatrne.

28.12.2023 5 z 5

Těla Těla Klára Vlasáková

Výborné téma, dobré zpracování, stále o té knize musím přemýšlet.

28.12.2023 4 z 5

Liščí oči Liščí oči Petra Hůlová

Téma knihy jedním slovem skvělé, první půlka strhující, pak to začíná být trochu rozvláčné a celý příběh končí podivnou směsicí černobílých/zkratkovitých/nepodložených a hlavně ve výsledku VELMI manipulativních názorů (ne levicově, ale doslova pro komunisticky zaměřených), které fakt nejsou vhodné pro dospívajícího čtenáře, který jen nelehce zjistí, co je pravda, jaký je kontext, kde začíná fikce a fantazie a kde mají historická fakta váhu. Za mě pro děti a dospívající nevhodná kniha.

09.08.2022

Ve skříni Ve skříni Tereza Semotamová

Super myšlenky střídá chaos. Zajímavé čtení, které se ale postupně rozpadlo na těžko identifikovatelné ale vlastně autentické kousky.

15.02.2021 5 z 5

Teorie podivnosti Teorie podivnosti Pavla Horáková

Něco tak divného a přitom skvělého jsem snad ještě nečetla. Velmi mi pro začtení pomohly reálie Prahy, které velmi dobře znám.

07.02.2021 5 z 5

Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Jiná kniha, která se čte sama.

02.01.2021 4 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Nejdříve mně bylo líto, že Soukupová už nepíše tak, jak psala. Pak jsem ale jejímu lehce inovovanému stylu propadla a knihu jsem zhltla. Je hustá, nebere se servítky.

02.01.2021 5 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Kéž by autorka věnovala víc času dotažení chvilkami přesné, chvilkami nereálné, zápletky a reáliím, které v ní používá. V Benátkách taxíky nejezdí, kavárny Louvre nemá zahrádku. Je to nadějné, ale uspěchané. Líbí se mi humor.

27.12.2020 3 z 5

Rychlé šípy Rychlé šípy Jaroslav Foglar