nakavusterezou

Dlouho mi trvalo, nez jsem se do knihy zacetla. Obecne nemam v knihach rada popisne casti, a zrovna v Hypnotirezovi bych bylo az dost.
Popravde, cekala jsem od knijy vic. Jmeno Lars Kepler se chvali vsude a kvuli tomu jsem cekala opravdovou pecku. Nerikam, ze je kniha spatna, to vubec ne, jen jsem byla trochu zklamana.
Nedavno jsem cetla Playground a hooodne dlouho jsem mela pribeh v hlave, u tohoto pribehu vim, ze se mi to stejne nestane.
Pokud vahate, zda do knihy jit, bezte. Obsahove je kniha vynikajici, dej ubiha opravdu rychle (530 stranek jsem precetla za 3 dny), a ma to spad. Jen do knihy jdete v momente, kdy od ni nic neocekavate, pak je totiz dost mozne, ze si z pribehu sednete na zadek.

Ze zacatku jsem s knihou trochu bojovala, popravde jsem byla malicko zklamana, ze rovnou nezacinam cist pribeh, ktery kniha slibuje. A taky me trochu zklaman marketingove zvoleny nazev knihy. Cekala jsem od toho mnohem vetsi setkani se s Mengelem.
Po zacteni se do knihy a “prekonani” prvni casti, kde autorka pise o svem zivote pred peklem, jsem se do knihy zacetla. Hltala jsem jednu stranu za dalsi az do uplneho konce.
Ac mam uz par knih s tematikou druhe svetove valky nacteno, zadna se nevyrovna teto. Detailne popsane hruzy, ktere byly schopni lidi delat jinym lidem. Peklo.
Poprve jsem o knihy mela slzy v ocich.

Tuhle knihu bych hodnotila lepe, kdybych ji cetla ve svych teen letech, protoze jako kazdej “spravnej” pubertak, jsem si i ja prochazela smutnymi stavy, stejne tak jako hlavni hrdinka Merit. Dokazala bych se s ni vic ztotoznit.
Bohuzel si kniha ke mne nasla cestu az ted.
Nudny zacatek, zapletka za me byla take slabsi. Celkove jsem z teto knihy zklamana. Neni to ta Colleen, co znam a co mam tak rada.
Ovsem! Pokud je ctenarce kolem 13-17 let, bude to zarucene kniha, ktera ji bude bavit. Ma vsechno, co cilovy ctenar hleda a potrebuje.
Za me pribeh nemel “wow efekt”, na ktery jsem u Collen zvykla. Caste tema, prumerna zaplatka a predvidatelny konec.

Já opravdu nevím co ke knize víc říct než to, že to je opravdu skvěle napsané dílo, které zasáhne každého čtenáře.
Vyvedené dílo z péra české autorky. Máme být na co pyšní.
Víc bych k tomu asi neřekla, snad jen, ať si Vrány přečtěte.

Skoro 3/4 se v knize nic moc nedělo.
Konec byl hezky zformulovaný.
Ač mě kniha neoslovila, musím říct, že slovní zásoba a hraní se slovy, mladá autorka Anička má pevně v ruce a je vidět, že má talent :)

Skvěle napsaná kniha, autorka se umí hrát s city a pocity hlavní hrdinky. Pokud se vám líbila její prvotina "Za zavřenými dveřmi", jděte i do této knihy. Neprohloupíte.

Budu upřímná. Podle mě anotace mluví o úplně jiném obsahu, než jsem nalezla v této knize.
Ve zkratce o čem kniha je. Je to vlastně o tom (nebo aspoň na mě to tak působilo), že se máte na všechno vykašlat, nehrotit to a pít alkohol, protože díky němu to vážně hrotit nebudete.
Ze začátku mě kniha i celkem bavila, protože jsem se těšila, že si z ní odnesu i nějaké informace, které budu moc praktikovat ve svém životě, protože já jsem opravdu člověk, to některé věci až moc řeší. Jenže prostě nesouhlasím s tím, že bych měla všechny své povinnosti a závazky hodit za hlavu, nic neřešit (autorka v podstatě ani neřešila to, že nemá stálou práci - což já nepochopím, já v životě potřebuju určitou jistotu) a žít život s lahví vína v ruce a válet se na gauči.
Hrozně mě štvalo to, jak autorka mluvila o odmítnutí různých pozvání na akce od jejich kamarádů. Působilo to na mě jako by se z ní stal "kretén" (jak sama popisuje v knize) a měla všechno, fakt všechno u zadku.
Ale abych nebyla jen kritická, tak zas na druhou stranu musím uznat, že autorka umí psát vtipným a čtivým jazykem, takže se kniha četla dobře (vyjma obsahové stránky teda).
Ještě jednu pozitivní věc, co jsem na knize shledala je to, že jsem se dozvěděla o knize "Zázračný úklid v hlavě: Pořádek jednou provždy, na kterou se hodněkrát autorka odkazovala.
Dokonce bych knihu i někomu doporučila, a to těm lidem, kteří opravdu mají tu špatnou vlastnost všechno, opravdu každou prkotinu řešit. Ukáže vám, že některé věci je opravdu zbytečné tolik hrotit.

Pane bože! Kde se tak dlouho tento autor ukrýval?
Celý příběh začíná v psychiatrické léčebně, kde se sám uškrtí jeden z pacientů. Jenže je tomu opravdu tak? Jak se člověk dokáže sám uškrtit? Jde to vůbec?
Celý případ si vezme na starosti místní detektivka Sarah, která se dostane v případu tak do hloubky, že jí a jejímu "parťákovi" půjde několikrát o život!
Fakt jsem čekala, že se celý příběh bude odehrávat s psychiatrické léčebně, ale když tomu tak nebylo, zprvu jsem byla trochu zklamaná, ale pak se tam začalo dít to, to, to a to, že jsem na nějakou léčebnu úplně zapomněla!
Já jsem si příběh úžívala od první stránky až do té poslední a to taky díky tomu, že je příběh podložen skutečnými událostmi .. a jak pak sami uznáte, ten příběh je bláznivý, mrazivý a taky trochu psycho.
Trochu nalákám budoucí potencionální čtenáře a to tím, že se zde setkáváte s medicínou a jejímu pokusy v 20. století, akčními scénami, detektivními prvky a trochu i tu romantiku zažijete.
Ale pozor, když už jsem u té romantiky, ano, je tam, ale je tam nastíněná tak krásně a přirozeně.. a hlavně! není ji tam příliš. Je tam podána hezky a přirozeně, což já chválím. Protože fakt nemám ráda, když v thrilleru je až moc lásky, ta do těchto žánrů podle mě nepatří.
Musím říct, že nakladatelství xyz si mě díky těmto knihám a příběhům získává čím dál tím více. Je to přesně to, co se od dobře napsaného thrilleru dá očekávat a co čtenář tohoto žánrů chce držet v rukou.
Všechno v této knize dávalo smysl, bylo to reálné a autor umí tak dobře popsat napínavou situaci, že se budete cítit, jako byste byli hned vedle hlavních hrdinů.
Takže jo!! Tuhle knihu doporučuji všem, co si chtějí přečíst pořádný a kvalitní thriller s pořádnou dávnou akce a napětí!

Skvělá kniha, která mě na konci dohnala až k slzám.
Všem vřele doporučuji. Není to pouze o soužití člověka s tučňákem, ale i o lidech a jejich chování k přírodě, dosti poučné.

Varování, tato kniha je jen pro silné povahy!
Tuhle knihu bych pojmenovala jedním - dost výstižným - slovem - INCEST. Při čtení této knihy ale nesmíte toto slovo brát vážně a musíte knihu brát tak, jak ji sám autor napsal a pojal. Je psána někdy koncem 19. století a dost chápu, že autor této knihy je dodnes neznámý. V této době (19. století) by ho ihned ukamenovali a dnes by to byl autor hodně lidmi opovrhovaný.
Nejprve bych chtěla říct, že před četbou této knížky musíte vědět, do čeho jdete. Dílo je mnohem, mnohem zvrácenější než třeba Padesát odstínů šedi (a jejich další pokračování), a pokud vám toto dílo přišlo už hodně přes čáru, nemyslím si, že Kronika L. F. vás bavit nebude.
Co se mi na knize líbilo bylo to, jak při neslušných návrzích, do každé věty nezapomněl autor cpát alespoň dvakrát jméno toho, komu neslušné návrhy byly sdělovány.
Hodně mě překvapila poslední kapitola v knize, jelikož jsem si myslela, že náboženství jako takové, v té době, bylo bráno jako jedno z nejdůležitějších, ale opak je pravdou. Knězi byli snad ještě více zvrhlí a sexuálně nabiti než obyčejní vesničani.
Musím podotknout, že tuto knihu musíte číst s hlavou v oblacích, protože jednak byste byli knihou znechuceni, než abyste si "užili" děj.

Říkala jsem si, že knihy od N.S. jsou příliš přeceňovány. Názor jsem změnila v moment, kdy jsem se "přečetla" do půlky knihy.
Skvělý příběh, skvělá zápletka a autor tahal čtenáře až do samého konce a nechával otevřený konec, až do poslední stránky.
Rozhodně to není poslední kniha, kterou jsem od něj četla.

Kniha byla skvělá, jen mě mrzí, že jsem knihu nečetla dřív než vyšel film. Nemohla jsem tím pádem dát šanci své představivosti a představovala jsem si herce, kteří ztvárnili postavy ve filmu. Ale jinak určitě doporučuji všem, každý, kdo má rád kouzla, záhadné zápletky a tajemno.

Příběh je silný a je o tématu, o kterém se musí mluvit!
Ale budu čistě hodnotit příběh a to, jak se mi četl a jak se mi kniha líbila.
Kniha se mi četla dobře, je psaná opravdu jednoduchou češtinou, hlavní postavu Eden budete chápat, soucítit s ní a budete pro ní a její činy a chování mít pochopení.
Ale myslím si, že téma, které kniha a příběh zpracovává by se dal zpracovat mnohem, mnohem lépe.

Tak tohle jde totálně mimo mě!
Příběh nudný, neuvěřitelný (a to na duchy věřím a bojím se jich!)... tuhle autorku asi nebudu dále vyhledávat.

Kniha má skvěle propracovaný a uvěřitelný svět, který mě vtáhl do děje a poskytl silný základ pro celý příběh, pro čtenáře, kteří milují worldbuilding je kniha jako dělaná.
Zpočátku mi však kniha zamotala hlavu příliš postavami s komplikovanými jmény, ale jak se příběh soustředil na hlavní postavy, četlo se to snáz. Bohužel, pomalý děj a nedostatek akce a napětí neodpovídaly mým očekáváním, těšila jsem se na fantasy zasazené do starověkého Říma s detektivní zápletkou, ale bohužel jsem čekala asi až příliš.
Přeci jenom je to určeno pro mladší čtenáře a bylo znát, že nejsem cílovka:)

Když mě oslovila jedna z autorek (jedná se o povídkovou knihu), jakmile jsem viděla obálku, měla jsem jasno - tuhle knihu chci! :D
Jedná se o mix žánrů romantiky a magie, celkem netradiční, ale věřte, že to dává smysl:)
Mám tu nějaké fanoušky seriálu Black mirror? Jestli ano, kniha Na nevěrné časy se seriálu - nepatrně - podobá. Čím? Tím, že jsou příběhy zasazené do našeho světa, ale v případě knihy do našeho života zasahuje - v každé povídce jinak - magie a ovlivňuje lidské životy. (Co se BM týče, tak do běžného života zasahuje vyspělá technologie).
Až na jednu povídku, která mě moc nezaujala, se mi všechny povídky líbily a s čistým srdcem vám knihu mohu doporučit:) škoda, že kniha není víc vidět, zaslouží si to:)

Mé první setkání s autorkou Petrou Dvořákovou. Když jsem si knihu brala do rukou, nic jsem o ní nevěděla. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na styl psaní, ale po pár stránkách jsem se do příběhu začetla a šlo to jako po másle.
Zprvu se může zdát, že se jedná o prachobyčejný příběh.. nenechte se zmást. Krátký příběh Jaroslava je plný strastní, smutku, zoufalství a smůly. Ten chlap to neměl a nemá v životě jednoduché. Může si za to do jisté míry sám nebo má prostě fakt jen obrovskou smůlu?
Asi v 1/3 knihy přišel moment, kdy jsem se u čtení začala nudit, tuhle chvilku jsem překonala a pak už se příběh četl zase hezky.
Kniha mě ani nepřekvapila, ani nezklamala. Věřím, že autorka má na svědomí další knihy, které na mě čekají a které si užiju více.

První díl ze série (Hypnotizér) mě velice bavil, takže po nějaké době jsem se s radostí pustila do dílu druhého.
Opět se setkáváme se sympatickým hlavním hrdinou Linnou, který stojí před složitým případem, do kterého je zapojena - mimo jiné - politika. A tady byl pro mě kámen úrazu. Ve svém osobním životě se o politiku nezajímám, tudíž mně ani její přítomnost v knihách nebavila. I přesto jsem knihu dočetla, ale tento díl byl za mě podprůměrný.
Každopádně i tak se moc těším, až se pustím do dalšího případu s Joonou Linnou. Toho chlapíka mám ráda.

Ruta je paní Spisovatelka, to už všichni víme.
O občanské španělské válce a o tom, co bylo po ní, jsem neměla vůbec netušení (což nechápu!) a jsem moc ráda, že jsem se díky Mlčícím fontánám o této problematice dozvěděla.
Ze začátku jsem trochu bojovala s počtem osob, které se v knize objevují - byla jsem zmatená, kdo je kdo a kdo ke komu patří. To se časem spravilo a kniha se četla sama. Nenechte se odradit počtem stránek! Kniha má velké písmo, krátké kapitoly a díky tomu vám mizí stránky pod prsty.
Konec? Přesně v takový konec jsem doufala!
Knize nedávám plný počet jen proto, že jsem k ní měla pár výhrad. Pět hvězd dávám knihám, které jsou, pro mě, bezchybné.

Já jsem největší fanoušek seriálu Přátelé, na kterého byste mohli v ČR narazit. Takže budu dost kritická.
Já jsem od knihy čekala úplně něco jiného a jsem zklamaná. Čekala jsem, že kniha bude obsahovat vtipné historky z natáčení, vyjádření či různé citace samotných herců, tvůrců a scenáristů. A ono kde nic, tu nic.
Samozřejmě jsem se dozvěděla pár věci, které jsem ještě netušila, ale mnoho jich nebylo. Ke konci knihy už jsem i některé odstavce přeskakovala, protože to zkrátka bylo nudné a pro čtenáře, jako jsem já, dost neatraktivní.