oldriskaa3h4 oldriskaa3h4 komentáře u knih

☰ menu

Gazely Gazely Patrik Hartl

Skvělá oddychovka jako všechny co jsem četla od pana Hartla. Žádné těžké čtení ale fajn příběh který má spád a baví mě. Gazelí partička byla moc fajn

07.09.2024 4 z 5


Hrob na kopci Hrob na kopci Patricia Gibney

Opět skvělé čtení. Každá autorčina kniha je pro mě zátím vždy sázka na jistotu. Samotný děj utíká svižně, žádné dlouhé popisování a vykreslování postav. Možná někomu přijdu divná, ale líbí se mi jak autorka popisuje poslední okamžiky života před smrtí pohledem umírajícího...zní to divně ale těch pár vět se mi tam hrozně líbí :) Samotná Lottie mě v minulých dílech občas štvala, ale tentokrát byla fajn asi na ní má Boyd dobrý vliv :) každopádně ti dva jsou skvělá dvojka, trocha štěstí by jim prospěla, ale ne zase moc aby z toho nebyla červená knihovna.

05.09.2024 5 z 5


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Silný příběh,který je inspirován skutečnou událostí. Je to smutné i těžké čtení, které má spád. Mě se kniha četla velmi dobře, s Lindou jsem soucítíla, muselo to pro ní být neskutečně těžké....až mne zamrazilo jak se ve vteřině dokáže obrátit celý život na ruby. Musím pochválit autorčiny popisy všech míst...nechci je záměrně vypisovat...příběh ve mě ale asi bude ještě nějakou dobu doznívat.

26.08.2024 5 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Pěkný příběh o tom jak se z malých devčátek stanou rozumné, milé a laskavé ženy. Milující svou rodinu nadevše. Knihy tohoto žánru většinou nečtu, jsou takové moc sladké, ale přece jen je to klasika kterou by měl přečíst každý.

20.08.2024 3 z 5


Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě. Je to takové milé čtení o silném přátelství, které vzniklo díky záhadnému seznamu knih. První polovinu jsem se nemohla začíst. Trochu mi vadili popisy děje knih ze seznamu, ale ne všechny. Knihu jsem nakonec přečetla rychle a ten konec byl úplně nejvíc nejlepší.

11.08.2024 3 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Četla jsem již před časem, ale děj si tak nějak stále pamatuji, tak to zase tak špatné čtení nebylo . Patuji si, že čtení bylo hodně obsáhlé a některé popisy se zdlouhavě táhli, což mi trochu vadilo, protože mě zajímal hlavně děj, který se díky tomu táhl. Námět byl velmi pěkný a příjemné mrazení se též dostavilo. Určitě si od autorky přečtu další knihu.

04.08.2024 4 z 5


Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Pěkné napínavé čtení, které rychle plyne a má i svou romantickou zápletku. Děj byl pro mě hezky přehledný a postavy skvěle popsané. Bohužel jsem nejprve přečetla druhý díl, který ne úplně navazuje, ale některé postavy se v něm objeví. Oba díly za mě super.

04.08.2024 5 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Krásný román, který se odehrává v poválečných letech. Hlavní hrdinka Anna přijíždí do Čech za rodinou kterou nikdy neviděla. Brzy se vdá a hned otěhotní. Její odhodlání, pokora a statečnost jsou až neuvěřitelné. Její srdce je plné lásky a dobroty. Opravdu krásné čtení od kterého jsem se nemohla odtrhnout.

01.08.2024 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

(SPOILER) Fajn oddechové čtení, které nás nutí k zamyšlení, jaký život vlastně žijeme. Co by kdyby...hlavní postava Nora díky knihovnici z dětských let nahlédne jak by žila, kdyby se rozhodovala v životě jinak. Za mě pěkné čtení s předvídatelným koncem, který mi vlastně ani nevadil. Určitě doporučuji.

30.07.2024 5 z 5


Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Skvělá kniha. Moc jsem se na tento díl těšila a byla jsem mile potěšena Oproti předchozím dílům to bylo těžší čtení, ale v temné době která panovala se není čemu divit. Paní Lednická je pro mě jednou z nejlepších spisovatelek a už se těším co dalšího napíše.

30.07.2024 5 z 5


Jestli to řekneš... Jestli to řekneš... Gregg Olsen

Uff...tolik zla a krutosti, manipulace a hrůzy. Pořád nechápu, že si nikdo kolem třeba ve škole ničeho nevšiml. Kniha se mi četla dobře, ale chvílemi jsem musela některé částí rozdýchat...
....nikdo nevíme kolik takových rodin na světě může být

24.07.2024 5 z 5


V zahradě zášti V zahradě zášti Camilla Bruce

Četla jsem před časem a stále ve mě tento temný příběh rezonuje. Napínavé od začátku do konce, podle skutečnosti. Když jsem knihu dočetla, musela jsem si vyhledat o Belle vše vyhledat.

24.07.2024 5 z 5


Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy. Čekala jsem od příběhu trochu víc, ale úplné zklamání to nebylo. Je to čtení k zamyšlení, ale nic náročného.

24.07.2024 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Úžasná kniha...jedna z nejlepších které jsem četla. Příběh budu mít dlouho v hlavě. Knihu bych určitě zařadila do seznamu povinné četby...

19.07.2024 5 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Pro mě asi nejlepší díl ze všech a to jsem se po posledním dílu zařekla, že si další nekoupím Tak doufám, že příští bude také takto čtivý. V těch minulých jsem se hodně ztrácela v postavách a celkově bych knihy zkrátila i o 200 stran .

Tento díl mi přišel více akční a napínavější než předchozí. Samozřejmě každý máme jiný názor.

19.07.2024 5 z 5


Tiché hlasy Tiché hlasy Patricia Gibney

Skvělá detektivka, jako zatím všechny které od autorky vyšli. V téhle jsem se vůbec neztrácela, příběh pěkně plynul bez zbytečných komplikací. Za mě super

19.07.2024 5 z 5


Leť & zapomeň Leť & zapomeň Nena Tramountani

Knihu jsem dostala jako dárek k nákupu a tak jsem jí tedy přečetla není to úplně můj šálek kávy, ale dalo se to. Příběh docela plynul, ale žádný velký zvrat se nekonal. Takové nenáročné čtení. Za mlada bych to asi zhltla

19.07.2024 3 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Příjemná romantická oddychovka u které už předem víte jak to dopadne :) Moc se líbí autorčiny popisy míst, ty nemají chybu....nevím jak to dělá, po přečtení jsem měla nutkavou potřebu, zaletět do Kodaně a navštěvovat kavárny :D
Slovo hegge pro mě byla naprostá novinka, jsem teď o něco chytřejší :)

13.07.2024 4 z 5