oldriskaa3h4 komentáře u knih
Vánoční klasika. Pokud hledáte něco nenáročného a odpočinkového, něco co vás pohladí a uklidní, je tato kniha skvělá volba.
Na knihu mě nalákaly holky z podcastu Opravdové zločiny. Mám ráda knihy které se zakládají na pravdě. Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a bylo to něco. Tajemno by se dalo krájet a mrazení se dostavilo. Jen Igor mi to celkem zkazil.
Čtivý, historický román z poválečné doby, ve kterém velkou roli hrají vesnické pomluvy, temná doba 50.let a taky tak trochu náhoda. Má první autorčina kniha a určitě nebude poslední. Doporučuji
Krásná kniha, ve které se nám odkryjí dva příběhy jeden z minulosti, který ovlivní ten ze současné doby. Kniha má spád, četla se sama, takže za dva dny přečteno. Konec mi přišel až moc přeslazený, ale nijak zvlášť mi to nevadilo. Určitě si přečtu ostatní autorčiny kniny. Za mě moc příjemné čtení.
Milá vánoční slaďárna, přesně to k vánoční atmosféře patří. Pokud si chcete odpočinout a naladit se na nadcházející svátky, tahle kniha Vám s tím zcela jistě pomůže.
Díky čtenářské výzvě jsem sáhla po mé oblíbené autorce. Hodiny jsem ještě nečetla a oproti jiným autorčiným knihám jsem se trošku ztrácela ve dvou vyšetřováních. Vraha jsem opět neodhalila a musela počkat na Hercula Poirota. Agatha nikdy nezklame, s její knihou nikdy nesáhnete vedle.
Poválečný román ano, ale rozhodně ne strhující. Pěkné zpracování na zajímavé téma. Není to úplně o historii Osvětimi. V knize se popisuje soudní proces vedený proti SS, ve kterém je hlavní hrdinka Eva překladatelkou. Minulost se ale dostane na povrch i v rodině Evi.
Kniha se mi líbila. Nebylo to zbytečně překombinované a neztrácela jsem se v postavách. Taková lehká detektivka co neurazí a čte se dobře.
Kniha se skládá z několika povídek. Některé jsem znala, ale to vůbec nevadí. Agatha se dá číst stále dokola a přesto si nikdy nezapamatuji kdo byl vrah. Hercule Poirot a slečna Marplová mě nikdy neomrzí. Ráda jsem se na chvíli vrátila do minulosti bez moderních technologií....tuhle klasiku prostě miluju, má své kouzlo
Po knize jsem sáhla, kvůli čtenářské výzvě, od pana Škvoreckého jsem kdysi něco četla, takže jasná volba. No trochu jsem se spletla, nemohla jsem se začíst a tím že neznám většinu zmíněných detektivek tak jsem se hodně jsem se ztrácela. Byla to změna a trochu vystoupení z mé komfortní zóny za kterou děkuji.
Fantasy vůbec nečtu, ale vzhledem k tomu, že kolem této knihy byl obrovský humbuk a všichni kolem mě ji hltali, tak jsem neodolala. No, není to vůbec špatné, je to taková fajn oddychovka. Uvítala bych víc psaní o dracích než Xadenových svalech a okusování spodního rtu, ale chápu patří to k tomu. :) Violet mi někdy dost lezla na nervy a měla jsem chuť jí proplesknout :D. Příběh je super, pořád se vněm něco děje. Pět hvězd ale nedám zas tak odvařená jsem z toho nebyla, ale ten konec mě bezesporu nalákal na další díl.
Ke knize jsem se vrátila po nějakém čase, nemohla jsem se vůbec začíst. Příběh mě vůbec nenadchnul, bylo to takové nijaké. Pro mě zatím nejslabší autorčina kniha....bohužel
Pěkné počteníčko. Děj mě vtáhl hned od prvních stránek. Mám ráda téma bylinek, lektvarů, kouzel a zaklínadel, kde se současnost prolíná s minulostí a kde se odkrývají staré křivdy a pravdy. Příběh měl spád, pořád se v něm něco dělo, žádná hluchá místa a tak to má podle mě být. Určitě doporučuji.
Kniha se mi četla celkem dobře, občas se někde na můj vkus děj zbytečně táhl. Nicméně měla jsem potřebu číst pořád dál, byla jsem zvědavá jak to celé dopadne, autorka mě opravdu dokázala vtáhnout do děje.
Moc se mi líbilo vykreslení starého Holywoodu, postava Evelyn byla skvělá, Monique jsem si už tolik neoblíbila. Kniha jako taková je skvělá oddychovka, ale nevím jestli ještě po něčem od autorky sáhnu. Knihu jsem četla hlavně díky čtenářské výzvě.
Je neskutečné jaké zrůdy se najdou mezi lidmi. Nejhorší je, že vlastně nikdo nebyl řádně potrestán odpovídajícím trestem. Trest pro macechu byl pro mě úplný výsměch. Všichni dělali jako by nic, jich se to vlastně netýká...policie, škola, sociálka...otřesné. Kniha sama o sobě je napsaná čtivě, stačili mi dva dny. Je to ale smutné a kruté téma.
Skvělé čtení, žádná nuda. Vždy když dočtu autorčinu knihu, tak si říkám jak to dělá? Jak to může takhle dobře vymyslet? Za mě naprosto geniální příběh. Thriller kterému vůbec nic nechybí. Těším se na autorčinu novou knihu.
Takhle jsem si nepobrečela u knihy hodně dlouho. Příběh měl spád a kniha se mi četla dobře. Nemám knize co vytknout. Opravdu krásný příběh, bohužel se smutným koncem, který mě úplně odrovnal....nějak se stím nemůžu pořád srovnat...
Na knihu jsem narazila ve výprodeji a udělala jsem dobře, že jsem ji tam nenechala ležet. Úplně jiné čtení z poválečné doby než na které jsem zvyklá. Neměla jsem vůbec tušení co se v té době dělo v Německu. Děj se odehrává ve dvou časových osách. Grétina dějová linka se mi líbila více ( i slza ukápla ),Tom mě dost dlouho štval, ale nakonec si to u mě vyžehlil. Konec byl dost rychlý, zajímalo by mě jak dopadl zbytek rodiny...sestra Fine, matka, otec, teta ...
Kniha určitě stojí za přečtení.
Krásné romantické čtení. Zatím moje druhá kniha od utorky a jsem mile překvapená. Příjemné pohlazení po duši, úplně mě to rozněžnilo.
Skvělá oddychovka jako všechny co jsem četla od pana Hartla. Žádné těžké čtení ale fajn příběh který má spád a baví mě. Gazelí partička byla moc fajn