Roscata

Na první pohled typická lovestory o ztrátě jednoho člověka a nalezením jiného, ale jen do chvíle, než se dostanete k té jedné kapitole.
Celou dobu prožíváte s Kylem jeho ztrátu, nepochopení okolí, snahu se s tím vším nějak vyrovnat a nalezení toho jednoho člověka, který vás chápe a pak najednou BUM a všechno je jinak. Naprosté zmatení a nechápavost. Celý ten zvrat vám nedovolí knihu odložit až do samotného konce. Velmi povedený příběh, doporučuju všemi deseti.

Asi jsem od knihy čekala víc než jsem měla. Příběh nebyl špatný, líbila se mi inspirace Zemí Nezemí, postavy mi taky nepřišli špatné, dokonce jsem i chápala proč je Wendy tak okouzlená Jamesem. Líbilo se mi, že i některá její rozhodnutí nebyla stavěná na tom, že je dělala kvůli němu. Jenže jsem jim ten vztah nějak nedokázala uvěřit. Možná kdyby šla autorka více do hloubky, ale takhle mi to přišlo hodně ploché a málo uvěřitelné. Je to škoda, protože jinak se to četlo velmi svižně a dobře.

Moc příjemný návrat do viktoriánského Londýna. Líbili se mi autorčiny poznámky, dopisy a ilustrace k některým postavám i příběhy postav, které neměli tolik prostoru zazářit v Kronikách. Nejvíc mě bavila povídka o vánocích v rodině Reedů. Krásná tečka na závěr.

Oddechové čtení stejně jako přechozí díly. I přes problémy, kterým Charlee čelila, to bylo pohodové čtení. Přesně to co jsem chtěla a očekávala.
Bavila jsem se od začátku do konce, často jsem se neudržela a smála se nahlas. Přišlo mi že jsou postavy o kapku moudřejší a dospělejší než v předešlých dílech, i když za to asi spíš mohla jejich povaha a životní situace. Pokud tedy nešlo o lásku, tam jim ta dospělost nějak utekla. Nebo spíš zapomněla pořádně komunikovat. Ale tak pořád je to příběh o puberťácích, tak se není čemu divit. Líbilo se mi, že i přes dobrý konec, to nebylo klasické "žili šťastně až do smrti" a je jasné že Charlee i Noah toho budou muset ještě spoustu dořešit, jak ve svém vztahu, tak ve svých životech.

Pokud čekáte příběh plný vyprávění o zábavných příhodách ze života veterináře, občas narušených nějakou smutnou zkušeností, bude pro vás tato kniha zklamáním. Už první stránky určují, že ty šťastnější příhody zde budou zastoupeny v menšině. Suzy je specialistkou na infekční onemocnění malých zvířat, především psů a koček, tudíž je její vyprávění úzce zaměřené a často s tragickým koncem. Zároveň je Suzy velmi ambiciózní a dost dlouho dobu jí trvá než zvedne hlavu od zkoumání a řešení problémů a rozhlédne se kolem sebe, a začne vnímat svět kolem sebe i jinak než jen jako veterinární lékař. Tahle její "zaslepenost" je taky důvodem proč mi podstatnou část knihy přišla emocionálně chladná.
Kromě příhod z její lékařské praxe a studia se Suzy zaobírá myšlenkami nad vztahy majitelů a jejich mazlíčků, její ztraceností v USA a snahou nějak se ukotvit a také podrobnými rozbory nemocí, jejich příčin a následků. Některé její úvahy a rozbory byly popisovány velmi odborně, takže bylo někdy těžké je pochopit bez veterinárních znalostí. Možná za to ale mohl i otřesný překlad některých pasáží. Některé věty byli přeloženy tak špatně, že jsem je musela číst několikrát, abych vůbec pochopila jejich smysl. Je to škoda, protože jsem si čtení jinak velmi užívala.

V první chvíli jsem z Chran byla zklamaná. Jelikož jsem si nepřečetla anotaci, měla jsem za to, že se kniha bude týkat chran jako takových. Naštěstí zklamání netrvalo dlouho, protože stejně jako mě bavily samotné knihy, bavili mě i tyto doprovodné povídky. Nejen že jsme měli tu možnost vrátit se do Arlenova mládí ale také jsme měli možnost trochu víc a z jiného úhlu poznat Abbana, Regana a Trnku. Moc jsem si to užila a nevadilo by mi si přečíst víc povídek z tohoto světa.

Dlouho mi tvalo než jsem se k Běsům dostala, vždycky jsem je totiž odložila s tím, že se asi budu bát a na to já musím mít náladu. Nakonec ten strach nebyl tak hrozný a čtení jsem si užila.
Mám ráda mytologii a jsem ráda, že čím dál víc vznikají i knihy s tou naší, slovanskou. Libílo se mi jak byl vykreslen typický vesnický život daleko od moderní společnosti, kde každý řeší životy ostatních, i když by si měl především řešit ten svůj. Charakter většiny postav byl nepěkný až toxický, což přispívalo k temnému tónu příběhu. Nejen díky tomu Astrid i jejím přátelům fandíte a toužíte aby zjistili pravdu o svém zmizení. Už od začátku bylo jasné, že má celá tragédie něco společného se sny a běsy které vídá Astrid, ale do poslední chvíle mě nenapadlo kdo za tím vším stojí.
Na příběhu mě zklamali dvě věci. Zaprvé konec knihy, který byl zbytečně rychle useknutý a to na co jsme celou knihu čekali jsme nakonec nedostali. Za druhé to bylo nulové zapojení policie. Chápu že byla vesnice izolovaná a se svým vlastním vedením, ale přesto si nemyslím že by si někdo mimo vesnici nevšiml zmizení čtyř dětí a jejich opětovném objevení. Každopadně mě čtení moc bavilo a určitě popřemýšlím o přečtění dalších autorčiných knih.

Krátký ale silný příběh. Celou dobu mi bylo Báry strašně líto a její matka mě neskutečně vytáčela. Je šílené, jak moc může matka nesnášet jedno ze svých dětí a neustále protěžovat jiné, podle ní "lepší". Celá tahle, na první pohled dokonalá, rodina byla extrémně toxická a nefunkční. Vůbec nechci uvažovat na tím, kolik takových "dokonalých" rodin kolem nás existuje.
Jsem vděčná autorce, že linku s otcem nerozváděla dál, už tak to bylo depresivní.
Tenhle příběh mi zůstane v hlavě hodně dlouho.

Tak tahle série byla parádní. Vůbec jsem nečekala až tak propracovaný svět, tolik zajímavých postav a příběhů. Bylo to napínavé, překvapující a nabité akcí. Některé postavy mě bavily víc než jiné ale celkově mě čtení neskutečně chytilo a hltala jsem slovo za slovem.
Překvapil mě závěr, i když jsem tušila že to tak nějak dopadne, pořád jsem naivně doufala v trochu jiný konec. Možná právě pro to si závěrečné setkání v Kotlině vyžádalo pořádnou dávku slz. Pokud u nás vyjdou i jiné knihy z tohoto světa je pravděpodobné že se pustím do jejich čtení.

Další jednohubka doplňující Srdcerváče. Pro neznalce asi o ničem, pro fanoušky must have.

Malá jednohubka doplňující Srdcerváče. Pro neznalce asi o ničem, pro fanoušky must have.

Miluju to. S kluky a jejich blízkými to ani jinak nejde. I když se to zdá jen jako jednoduchý romantický příběh o dvou klucích, opak je pravdou. Ale přes to, že se v každém díle objevují i těžká témata, je příběh pořád krásný a chcete ho číst.

Nepřekvapivě mě i tohle bavilo. Je to trochu odklon od klasické litRPG, hlavně proto že Oleg nejen že nejde cestou nebojácného hrdiny, ale zároveň toho o hraní zase tak moc neví. A hlavně mu jde především o záchranu jeho dcery. Jenže když si "náhodou" vybere mrtvou rasu a začíná objevovat Mirror World, můžou se dosud jasné věci změnit. Naštěstí se Oleg nenechá zvyklat sladkými nabídkami a jde si za svým svou vlastní cestou. Díky tomu tak získá to co chce a možná i něco na víc. Nebo ne?

Zábavné a rychlé čtení. Líbí se mi prostředí ve kterém se přiběh odehrává i situace kterým John musí čelit i způsob jakým je řeší. Jen jsem trochu rozpačitá z konce. Je tohle poslední díl nebo si jen autor nechává otevřená zadní vrátka?

Zajímavý svět s ještě zajímavější historií. Bavilo mě to, jen mi Leora přišla moc naivní, ale zase se není čemu divit, když žila celý život v klidném světě. Líbilo se mi, že nakonci ukázala že má i svojí vlastní hlavu, tak snad se toho bude držet i v dalších dílech.

Tenhle díl byl temnější a smutnější než jsem čekala. Čarodějky v tomhle světě jsou obzvlášť krutá cháska, a tahle obzvlášť.
Líbí se mi jak se v každém díle dozvídáme víc o různých postavách, sice je to někdy jen střípek informace ale i tak se tu skládá příběh s moc zajímavými postavami. Obzvlášt Asil se mi zamlouvá čím dál víc.

Miluju Mercy ale o kapku víc vyhrává Anna s Charlesem. Ti dva mi neskutečně sedli a miluju jak se s každym dalším dílem víc a víc otevírají. A to jak nám čtenářům, tak i sobě na vzájem. Kromě toho se dozvídáme i mnohem víc o ostatních postavách a jejich minulosti. A to někdy může pořádně zamávat s postojem který jsme si utvořili na základě informací ze série o Mercy.
Miluju to, baví mě to a nemůžu se dočkat pokračování.