simona8022 komentáře u knih
Kniha vyšla zrovna v roční době, ve které se "příběh" odehrává. Takže si užíváte reálií, atmosféry, historična, skutečných příběhů v pozadí, jazyka..a do toho všeho máte pocit, že Vám ta všudypřítomná mlha za oknem nepozorovaně vklouzla škvírkou v okně do pokoje a snad i pod peřinu..brr!
Nepůjdu tam, ale za knihu velmi děkuji!
Ale jo. Stále lehce naivní příběh autora, ale je pravda, že odtrhnout se od něj nedalo. Velmi slibný a pro milovníka Krušných hor vtahující začátek, nicméně bohužel na takovéto v knize popsané přerody charakterů moc nevěřím :(
Já jsem nadšená. Tento literární kousek se mi dostal do ruky náhodou, za kteroužto jsem velmi ráda. Je těžké nevěřit, že nejde o autobiografii. Téma kanadské divočiny, rodinných pout a osobní vyprávění profesorky biologie je prostě pro mě trefa do černého. Skoky z minulosti do přítomnosti zde sedly převelice. Těším se na další knihu autorky, která má vyjít teď v říjnu.
Autorův literární debut je povedený, nicméně je znát, že jde o prvotinu. Další díla jsou zdařilejší.
Na mě moc velký počet postav, který čtenáři brání se s jakoukoli z nich ztotožnit. I dva hlavní hrdinové v tom počtu zapadají.
Ne že by byla kniha špatná, spíš dost vybočovala z autorova zaměření. Jako oddechovka nezklame.
Pomstít, nebo odpustit??? Mezi stovkami nešťastných konců v tomto příběhu je alespoň jeden dobrý. Vyhraje totiž naštěstí odpuštění.
Pěkná, ač netypická Mayovka. Kombinace necitu a citu udržuje v napětí, nejen v tom akčním slova smyslu.
Nejsem historik, být jím, možná najdu nějaké nesrovnalosti a dám o hvězdu méně, takto plný počet. Ač se mi při čtení nejednou otevírala kudla v kapse. Člověk ty dějiny zná, ale když je prožívá spolu s hrdiny knihy, je to takové víc autentické. A bolavé.
Ke knize jsem se dostala náhodou. Kavárenství a kultura okolo mne velmi zajímá, odvyprávěný příběh jsem doslova zhltla. Velké díky za upřímnost. Podobných knih je bohužel pomálu. Držím palce v dalším počínání :)
Mrazivé, skvělé, bohužel člověk tuší, že příběhy nemůžou skončit pěkně.
3,5 hvězdy. Zvláštní konec a v něm chování přitažené za vlasy. Jinak určitě kniha napínavá, zajímavá, určitě ještě od autora něco načtu.
Knihu bych přeřadila do sekce Young Adult, tam se podobná naivita odpouští, ba dokonce cení. Jedna hvězda za napínavost, druhá za - řekněme - logické rozuzlení. Co se týká zaměření na vztahy a osobní životy zúčastněných, chce se mi říct, ze nerozumím dnešní době, ač se zase za tak starý ročník nepovažuji.
Nalákaly mě Beskydy, které se ale nakonec nepředstavily v žádné ze svých úžasných (i tajemných) stránek. Prostě se nekonaly. Autorka jen chtěla svůj příběh někam zasadit, tak proč ne třeba Beskydy. Fakt, že se vše mohlo odehrát v jakémkoli bezejmenném lese, nelze přehlédnout.
Já nevím, tenhle díl mě nějak za srdce nechytil, ač prostředí a námět byly skvělé. Nějak mi neseděly povahy a chování, jakoby se opakovaly z minulých dílů. Ale možná byla chyba ve mně, že jsem se nedokázala na tento díl napojit. Nicméně dost věcí mi přišlo neuvěřitelných, občas mi vadilo naivní, místy dost nelogické jednání hlavních protagonistů, v příběhu bylo až moc náhod.
Třetí v pořadí růžovek, jako oddechové čtení v průběhu léta, jako nalákání na podobnou pouť, jako fotokniha - splnila kniha i Lůca očekávání :)
Knihy popisující dlouhá období nejsou úplně můj šálek kávy, ale tady musím smeknout. Jsem autorce neskonale vděčná za poctivou rešerši, na styl jsem si časem zvykla a už se těším na druhý díl.
První půlka byla slibná, detailně rozváděné osudy všech zúčastněných, jak má autor ve zvyku (Trilogie, Ochráním Tě, Ostrov Entry, Umrlčí stezka), ale pak se vše zvrtlo v podprůměrnou detektivku s nelogickým jednáním hlavních protagonistů. Mrtvol bylo na pana Maye také nějak moc. Mě osobně nezaujalo ani prostředí drogových dealerů. Škoda.
Milovníci thrillerů musí sáhnout jinam. Toto je opět výborně a obšírně popsaný jeden nevýrazný příběh se svými historickými souvislostmi, detailně doplněnými reáliemi Vnějších Hebrid. Toto umění na Mayovi obdivuji.