florenc florenc komentáře u knih

Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

Kvuli nízkému hodnocení jsem knihu malem ani necetla. Ale to by byla skoda, kniha se krasne cetla, tema je netradicni. Jsem opravdu zvedava, co bude dal. Urcite 4hvezdy.

21.12.2024 4 z 5

Odhalená pravda Odhalená pravda Elizabeth Briggs

Poslední díl série byl plný rozuzlení. Četlo se to samo, měla jsem za hlavní hrdinku radost, pěkný happyend. Ale také bych ocenila i závěr pro ostatní postavy - Mira, Wesley, Stella a hlavně Larkin...

18.12.2024 3.5 z 5

Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

Opravdu slabší díl, predpokladam, ze je to meziclanek. Tak snad posledni dil bude stat za to.

16.12.2024 3 z 5

Osudové pouto Osudové pouto Elizabeth Briggs

Přemýšlela jsem jestli se vůbec pustím do druhého dílu, ale je mnohem mnohem lepší. A koukám, že je to tím, že to překládal někdo jiný než ten první díl. Bohužel se mi zase potvrzuje, že kolikrát je lepší číst v originále, pokud bych se nechala odradit prvním dílem a příšerným překladem, tak bych se ochudila o super sérii! Erotické scény super, napětí super, příběh super!

11.12.2024 4 z 5

Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Já nevím, nechci kazit hodnocení, ale za mě to zas tak dobrý nebylo. Námět knihy dobrý - zajímavý. Mám, ale pocit, že to bylo celý divně přeložený, erotické scény byly docela nudné a ten překlad - bože, jeskyňka, šťáva.... Přesto mě vlastně zajímá, jak to dopadne. Abych něco vypíchla, tak to, že děj ubíhal rychle a nebylo tam žádné protahování...

11.12.2024 3 z 5

Wilder Wilder Rebecca Yarros

R. Yarros proste umi:) kniha se cte sama, chemie mezi hlavnimi postavami funguje skvele. Pribeh - cestovani me bavilo. Myslenka fakulty na lodi se mi teda nepozdava, ale proc ne:) Nesnasim preklad petarda - zni to jak nadavka… firecracker ma prece znamenat nekoho, kdo ma v sobe ma ohen a neboji se to ukazat……Krasna sladka romanticka pohadka:)

09.12.2024 4 z 5

Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

(SPOILER) a pohadky je konec:) pekne ukonceni, temer vse se vysvetlilo. Nepochopila jsem teda, obetovani narozenych dvojcat a jejich srdci - a z bohyni se staly miminka a pritom vypadaly, tak jako driv? Taky mi vadila docela velka podobnost s knihami z krve a popela a ve stinu popela. Jinak kniha lepsi prumer, jako serie to docela funguje. Kniha mohla byt kratsi, ale konec se mi libil. Jeste bych uvitala stastny konec pro Lucii:)

08.12.2024 3.5 z 5

Kráľovstvo Prekliatych Kráľovstvo Prekliatych Kerri Maniscalco

Určitě lepší než první díl. Sice tam byly opět delší pasáže, ale napínavý děj a neprůhledná záhada. Jsem zvědavá na poslední díl a jak se to celé vyřeší.

07.12.2024 3.5 z 5

Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Hmm, jsem na rozpacích. Vadí mi ten překlad - někdy jsem se úplně ztratila v ději. Ten konec jsem reálně musela číst 2x abych pochopila, co se stalo. Vadili mi krátké věty, měla jsem pocit, že je ten příběh trhaný....
Ale vlastně se mi to docela líbilo, ikdyž to bylo takové zdlouhavé a místy zmatené.

06.12.2024 3.5 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Strašně jsem se těšila na pokračování, začátek byl trochu nuda a druhá část byla taky pro mě taková nudnější. Ale celkově je kniha opět velmi čtivá, libí se mi, že autorka o ději přemýšlí a je velmi promyšlený. Závěr snad ani nekomentuji, z toho jsem byla tak zdrclá, že jsem měla chuť knihu vyhodit oknem:)

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Boží!! Sice je to pořád omílané dokola, jde slyšet a vidět všude. Ale je to top, myslím, že nový Harry Potter pro dospělé :D Propracovaný svět, skvělé postavy, romantika, draci. Nečekaný konec, který navnadí na další díly.

04.12.2024 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

I přes nehezký příběh je kniha velmi čtivá. Smutný příběh.

04.12.2024 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Nikdy jsem u knížky takhle nebrečela, opravdu silný příběh. Sice si knihu už nikdy nepřečtu, to ale neznamená, že není výjimečná.

04.12.2024 5 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Začátek mě nebavil, ale to bylo asi kvůli dějové lince, nicméně poté super i přes hodně politiky. Závěrečná bitva děsně napínavá, skvěle napsané.

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

(SPOILER) Jsem vděčná, že jsem nevěděla o co jde v této knížce a proto mě opravdu šokovala změna favorita :) Bylo to nečekané, čtivé, opravdu jsem si to užila. Boží :)

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Začátek děsná nuda, fakt jsem pochybovala, že je zrovna tahle fantasy taková hitovka :) Dala jsem tomu šanci, ke konci se to začalo rozjíždět a navnadilo mě to na další díl. Sice nejslabší díl, ale bez tohoto dílu to nejde, proto 4 hvězdy :)

04.12.2024 4 z 5

Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

První díl super, taková pěkná romantická oddechovka v lékařském prostředí. Konec trochu zvláštní, možná díky tomu se na další díly zatím nechystám.

Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Trochu temnější fantasy, ale čtivá, zajímavá. Konec napínavý a za mě nečekaný. Romantika taky byla - já jsem spokojená. Druhý díl si určitě přečtu.

Francouzská lekce Francouzská lekce Natasha Boyd

Ano, je jasné, jak to asi bude probíhat. Ale četlo se to samo, hlavní postavy se mi líbili. Sexuální napětí funguje. Jako oddechovka určitě lepší průměr.

Na ledě Na ledě Hannah Grace

Knížku jsem četla v angličtině, mám takový pravidlo, když vím, že bude knížka jednodušší a hodně o sexu, tak si ji raději přečtu v originále a je to vždy lepší než překlad. Nicméně nic závratného - což asi nikoho nepřekvapí. Děj ubíhá docela rychle, ale žádná překvapivá zápletka, prostě jen hodně sexu...Na jednu stranu je zajímavý, že to není YA, přitom děj (samozřejmě bez sexu) by tomu odpovídal.

03.12.2024 3.5 z 5