J&B J&B komentáře u knih

Těžké duše Těžké duše Iva Hadj Moussa

První kniha od autorky a milé překvapení. Dobře se četlo, místy smutné a místy vtipné, ale hodně pravdivé. Náhled do života jednoho padesátníka. Dobrá kniha, spokojenost.

05.12.2024 5 z 5

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Smutný příběh jedné nešťastné rodiny. Konec trochu divný, ale kniha dobrá, stojí za přečtení.

23.11.2024 5 z 5

Zbabělí hrdinové Zbabělí hrdinové Simona Bohatá

Některé povídky slabší, jiné lepší. Povídky psané pohledem dvou lidí, tím se kniha stává zajímavá.

17.11.2024 4 z 5

Prohřešek Prohřešek Brandi Reeds

Několik let byly thrillery vyřazené z mé četby. Po knize jsem šáhla, zaujala mě obálka knihy. Pocity smíšené, příběh je tak neuvěřitelný, že si říkáte, jak tohle může někdo vymyslet. Špatné čtení to není, ale nic co bych stálo znovu za přečtení. Průměrná kniha.

10.11.2024 3 z 5

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Opět mistrovsky podané dílo. Některé povídky jsou velmi smutné, ale kniha je jasným důkazem, že Viktorie Hanišová je jedna z našich nejlepších spisovatelek. Její příběhy vás pohltí a nemůžete přestat číst.

02.11.2024 5 z 5

Všechny ženy ve mně Všechny ženy ve mně Veronika Hájková

Některé povídky dobré, některé nepochopeny. Oceňuji snahu autorky.

02.11.2024 2 z 5

Spálená křídla Spálená křídla Karla Kubíková

Dobře napsané, čtivé, smutné. Rodinné ságy tohoto typu jsou vždy jistým úspěchem mezi knihami.

02.11.2024 4 z 5

Cejch Cejch Zdeněk Šmíd

Dvakrát odloženo, potřetí dočteno. Těžký styl psaní, místy zmatené, že se musíte vracet. Samozřejmě popsané události v knize, nic veselého. Nelehká kniha, ale stojí za přečtení.

26.10.2024 3 z 5

Rodinné povídky Rodinné povídky * antologie

Oddychové čtení, z osmi povídek jedna nepřečtená, jinak dobré.

02.10.2024 3 z 5

Shuggie Bain Shuggie Bain Douglas Stuart

Smutný příběh jednoho malého kluka. Zbytečně zdlouhavě popsané excesy matky alkoholičky. Ze začátku těžko se začíst, ale posléze nabere příběh lepší spád. Kniha dobrá, ale mezi top knihy neřadím.

02.10.2024 4 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Opět bravurní popis každodenních životních situací, které vás vtáhnout do děje, že nemůžete přestat číst a máte pocit, že jste účastníkem příběhu. Skvělá kniha!

27.09.2024 5 z 5

Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Ze začátku i v průběhu knihy zmatek v postavách, těžko se začíst. Neustále opakující se slovo miláčku a zlatíčko, což je velmi iritující. Smutný příběh, i přesto je kniha napsaná tak nějak uměle, zrychleně až neuvěřitelně, že ve vás nezanechá nic.

27.08.2024 3 z 5

S orlem na zádech S orlem na zádech Iva Pekárková

Dobře napsané, díky reálnému a skutečnému příběhu nám autorka jako vždy dovolí nahlédnout do světa o kterém se nám ani ve snu nezdá. Knihy Ivy Pekárkové jsou TOP.

15.08.2024 5 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Autorčin styl psaní je tak reálný, že vás vtáhne do děje a máte pocit, že sedíte s nimi v autě a následně jste všichni na chatě. Bravurně napsané, skvělé dílo.

30.07.2024 5 z 5

Potichu Potichu Jaroslav Rudiš

Nedočteno, nepochopeno.

10.07.2024 1 z 5

Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Rozporuplné pocity, příběh dobrý, kniha začne být zajímavá bohužel až v té nejsmutnější části, což je až někde v polovině knihy. Střídání minulosti a současnosti ještě ano, ale nudné pasáže z deníku a co bylo absolutně strašné, český překlad příjmení. Přečteno, ale tato kniha rozhodně nemusí být v mé knihovně.

10.07.2024 4 z 5

Staré odrůdy Staré odrůdy Ewald Arenz

Hezky napsané, ale celkem nudné, stále čekáte co se stane a zápletka nepřijde. Dočteno, ale kniha mě neoslovila.

07.07.2024 3 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Téma dobré, samozřejmě části popsaných hrůz z války velmi smutné, ale příběh je napsaný jaksi uměle, kniha je podaná tak nějak neuvěřitelně, že ve vás kniha nezanechá v podstatě nic.

22.06.2024 4 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Zajímavý námět, téma. Přečteno rychle. Ale... je velká škoda že je psáno tak jaksi stroze, zrychleně, neveselé části přečtete a jedete dál. Na to jak je to smutný příběh, ve vás nic kniha nezanechá.

01.06.2024 4 z 5

Český ráj Český ráj Jaroslav Rudiš

V podstatě kniha o ničem, ale hodně dobré, vtipné. Některé úvahy mužů scházejících se v sauně, opravdu stojí za to :)

29.05.2024 4 z 5