uzivatel1190

Byla jsem nadšená a vůbec se nemohla odtrhnout, skvělý příběh, skvělě vyprávěno. Určitě si půjčím i druhou knížku této autorky.

Výborné zpracování celého století v rámci příběhu jedné rodiny

Tak knížka bohužel nedočtená, vůbec mě nebavil styl psaní a vlastně i příběh.

Ze začátku se to moc hezky četlo, dům vypráví vše, co za svoji historii zažil, pak se to překlopilo na studentku, která vypráví svůj příběh a to byla ta horší část. Jinak knížka nebyla špatná, až na zhruba poslední 1/4.

Druhá knížka od této autorky a určitě si půjčím další, vyhovuje mi styl psaní, zajímavá zápletka, děj krásně odsýpá.

Tak věděla jsem, co si půjčuji, oddychovku na víkend. Někdy se zbytečně opakují určité pasáže, jak je pořád někdo někomu něco vysvětluje, jinak klasická červená knihovna, kvalitní čtení od toho ale neočekávejte. Co tedy obdivuji, tak je fantazie autorky:) Po takových knížkách sáhnu, když potřebuji vypnout a moc nepřemýšlet, co autor chtěl čtenáři sdělit.

Líbily se 3 časové linky i pohled různých osob na jendu věc, ale jinak jsem si říkala v určitých částech knížky, že to už je opravdu moc nebo úplně zbytečné. Knížku jsem dočetla, ale že bych byla nějak nadšená, tak to se říct nedá.

Chvílemi jsem si žíkala, že knížku odložím nedočtenou, nakonec jsme to dala, některé pasáže byly zajímavé, některé méně. Taková nenáročná knížka na nedělní odpoledne.

Tento typ knih téměř nečtu, ale jako odpočinková kniha na víkend byla OK. Bylo to napínavé, těžko uvěřitelné, ale nenudila jsem se. Taková hodně akční knížka z dob francouzské revoluce.

Velmi dobrá detektivka, určitě si půjčím ještě další knihy této autorky. Nevěděla jsem, že se jedná knihu ze série, ale myslím, že to nevadí, té osobní linky hlavní hrdinky tam není tolik, aby to nějak narušovalo zážitek ze čtení.

Nechybí nic, napětí, střídání vyprávění jednotlivých hrdinů, zajímavé popisy. Opravdu doporučuji.

Pro mě trošku smutné čtení, můj tatínek měl také chorobu jako hlavní hrdinka. Z knížky jsem byla ale nadšená, určitě doporučuji.

Mám ráda, když se střídá vypravění různých osob, občas jsem se tedy na chvilku ztratila, ale zhruba od půlky jsem se již nemohla odtrhnout. Určitě doporučuji.

Tak tato kniha je v mé soukormé anketě vítězem v kataegorii největší blbost přečtená v roce 2024. Nezachránila to ani linka s Kunderou, opravdu škoda papíru, pokud jsou další knížky v podobném stylu, tak si je určitě nepůjčím.

Od knížky jsem se nemohla vůbec odrthnout a musela ji prostě dočíst, i přes pokročilou noční hodinu. Určitě doporučuji.

Pan Palán a jeho knihy rozhovů mě zkrátka baví a nikdy nezklamou. Už teď se těším na další knížku rozhovrů od něj. Určitě doporučuji.

Souhlasím s komentářem níže, škoda, že rozhovor nedělal třeba Aleš Palán. Jinak je to kniha plná skvělých myšlenek a trošku mi polidštila pohled na katalolickou církev, který je jinak poměrně negativní. Pan Vácha je velmi zajímavý člověk, jak profesně, tak lidsky, který určitě má co říct.

Je to již moje třetí knížka od této autorky a opět jsem byla nadšená, vůbec jsem se nemohla odtrhnout. Svožný příběh, který ukazuje, že nic není takové, jak se zdá a že nelze věřit nikomu, ani těm nejbližším. Určitě doporučuji.

Nebudu hodnotit, knížku jsem nedočetla, tentokrát mi ale vůbec nesedla spíše vizuální forma, hustě poskládané texty. Mnou přečtené příběhy byly zajímavé, ale čekala jsem od knížky něco jiného.

Velmi zajímavá rozhovor, pan doktor má můj obdiv, jak vše zvládá s obrovským nadledem, zapálením.